Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2007

Χανω τον ελεγχο

Τον τελευταιο μηνα ειναι εμφανες οτι η κατασταση της μητερας μου δεν ειναι καλη.
Η διαθεση της εχει γινει επιθετικη,κανει διαφορα αστεια πραγματα,το πλυντηριο δεν σταματαει να πλενει ρουχα που ποτε δεν θα φορεσουμε,δεν ειναι συνεργασιμη και γενικα δειχνει επιθετικη.
Το θεμα ειναι οτι εγω λογω της δικης μου κοπωσης απο την δουλεια και της ελλειψης χρονου που εχω δεν μπορω να παρακολουθησω γιατι γινονται ολα αυτα,ουτε μπορω να ασχοληθω οσο πρεπει με την κατασταση αυτη.
Το γεγονος οτι αρνειται να δει γιατρο εκτος και αν ειναι ιδιωτικος κανει τα πραγματα πιο δυσκολα.
Γενικα εχω αποφασισει να μην αφησω να με καταβαλει αυτη η κατασταση οπως και περυσι που κοντεψα εγω να καταληξω σε τρελοκομειο.
Ετσι την αφηνω να κανει και να λεει οτι θελει χωρις αντιδραση δικη μου απλα της τονιζω το λαθος της και την αφηνω μηπως και το κατανοησει εκεινη μετα.
Αυτο φυσικα δεν γινεται αλλα δεν γινεται να μιλαω ολη την ωρα προσπαθωντας να την κανω να καταλαβει τα πραγματα που κανει και να την βοηθησω οσο τουλαχιστον μπορω.
Δεν μπορω αυτο ειναι η αληθεια.
Η συμβουλη απο τον αγαπητο αδερφο μου την τελευταια φορα που μιλησαμε δηλαδη 5 μηνες πριν ηταν.....να την κλεισω σε ενα ιδρυμα εως οτου πεθανει γιατι εκεινος δεν εχει χρονο να ασχολειται μαζι της.
Ωραια οκ οκ και εγω τι να κανω τωρα?
Λιγη υπομονη ακομη μαλλον.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 27, 2007

Κουραμπιεδες

Και ενω εμεις δουλευουμε σκληρα και παραλιγο να δουλεψουμε ακομη μια Κυριακη,αυτη πριν την Πρωτοχρονια.....η σεβαστη μας κυβερνηση κανει σχεδια για εμας χωρις εμας.
Το ασφαλιστικο συνεχιζει να απασχολει ολους μας,η ακριβεια,το μαυρο χαλι της διοικησης.
Και ενω υπαρχει το Ασεπ για τις προσληψεις στο δημοσιο μαθαινουμε οτι καποιοι προσπαθουν να διορισουν καποιες γραμματεις καποιων που πηδησαν απο το μπαλκονι.
Και οι 17.000 υποψηφιοι ακομη τρεχουν να δωσουν εξετασεις για να μπουν.
Και μετα αυτη η τελεια κατασταση που επικρατει ερχετε και δενει με την προφυλακιση μιας κυριας αυτης που ζητουσε διορισμο γιατι μαλλον αυτη εσπρωξε τον κυριο που πηδηξε απο το μπαλκονι.
Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα λεπτομερειες,δεν υπαρχει διαφθορα,χρηματισμος,παραβιαση των ιδιων των νομων που οι γελοιοι κυριοι που νοικιαζουν το κτηριο στην Πλ. Συνταγματος.....αυτο το μεγαλο ξερετε το σωμον....εχουν ψηφισει.
Και μετα μου λετε Υπαρχει καλυτερη Ελλαδα και την θελουμε.....το θυμαστε αυτο?
Αν ειναι ετσι η καλυτερη Ελλαδα καλυτερα να μεινουμε με την χειροτερη.
Α ρε χαλιες....κουραμπιεδες.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 25, 2007

Kαλα Χριστουγεννα

Kαλλιο αργα

Μου πηρε λιγο να συνελθω απο την κουραση των τελευταιων ημερων πριν τα Χριστουγεννα.
Υπηρξε γενικα ενας πανικος αγορων λες και τελειωνε ο κοσμος πριν τις γιορτες και απο την κουραση ουτε διαθεση να ανοιξω τον υπολογιστη ειχα ουτε κουραγιο.
Χρονια πολλα λοιπον σε ολους και ευτυχισμενα,καλα να περασουμε αυτες τις ημερες και προσοχη μην πινετε αν οδηγειτε.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2007

No money no honey

Εφτασαν πλεον τα Χριστουγεννα λιγες ημερες απομενουν αλλα η αγορα ακομη να αρχισει να κινειται,ειναι γεγονος οτι ο κοσμος δεν εχει μετρητα να ψωνισει,και κυριως οι αγορες γινονται με πιστωτικες καρτες.
Το γεγονος ειναι οτι η ακριβεια εχει ξεπερασει καθε οριο και ο καθενας μας προσπαθει να τα βγαλει περα οπως μπορει.
Το δευτερο ειναι οτι τα προιοντα ολα απο υποδηση ενδυση καθως και τα τροφιμα εχουν φτασει σε υψη που ο μεσος μισθος των εργαζομενων σε αυτη την χωρα δεν μπορει να τα καλυψει.
Και αυτο που βλεπω εγω που χρονια τωρα στις πωλησεις ειναι μια αγορα ακινητη και χωρις ελπιδες να καλυτερεψει η κατασταση μια και δεν μενουν πια πολλες ημερες.
Στις εκπτωσεις λοιπον που μαλλον θα αρχισουν νωριτερα αυτη την φορα θα περιμενει ο εμπορικος κοσμος να δει κατι καλυτερο.

Τελευταια φορα

Η φωνη στις ζωντανες εκτελεσεις δειχνει την δυναμη της.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2007

Απεργιες

Συνεχιζω να χρησιμοποιω τα ποδια μου για να πηγαινω στην δουλεια και μαλλον αυτο θα ειναι το μοτιβο αυτης και της επομενης χρονιας.
Τα λεωφωρεια με αφηνουν συνηθως στην Ομονοια μια και το τρολλευ δεν παει πιο ψηλα κατα την διαρκεια των πορειων.
Καθε λιγο και λιγακι τελευταια καποιοι κλεινουν τον δρομο αντε 50 ατομα την μια 150 την αλλη ο δρομος κλεινει.
Να μου πειτε και πως να διαδηλωσει καποιος την αντιδραση του στα σχεδια της ανικανης αυτης οπως και ολων των προηγουμενων κυβερνησεων?
Ναι και σκιαχτηκε η κυβερνηση που καποιοι κλεινουν τους δρομους,αν νοιαζοταν για τους Ελληνες η Ελληνικη κυβερνηση δεν θα ειχαμε πιασει πατο σε ολους τους τομεις.
Οποτε εμεις πληρωνουμε και το κλεισιμο των δρομων καθε λιγο και λιγακι κανενας αλλος.
Ζουμε σε ενα παρον αβεβαιο και το μελλον μοιαζει περισσοτερο αβεβαιο απο το παρον μας.
Κατα τα αλλα οι εφοριακοι συνεχιζουν να παιρνουν μιζες και να ισχυριζονται μετα την συλληψη οτι τα χρηματα τα εβαλε ο επιχειρηματιας στην τσαντα τους χωρις να το ξερουν,η δικαιοσυνη τους αφηνει ελευθερους πιστευοντας τους,και γενικα η κατηφορα συνεχιζεται.
Αλι αλι και τρισαλι.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Oμονοια

Οσοι απο εμας περναμε απο την Πλατεια Ομονοιας περιμεναμε εδω και αρκετο καιρο να γινει ενας στολισμος της πλατειας για τις γιορτες αναλογος η καπου κοντα με αυτον της Πλατειας στο Συνταγμα.
Αντι αυτου με εκπληξη ειδαμε την φτωχεια και την κακομοιρια που διακρινει την νεα ηγεσια του Δημου στο χειροτερο σημειο της.
Ενα αστερακι μονο,χα χα χα ,ενα αστερακι κακης αισθητικης φτηνο σαν φτηνο εμπορευμα απο στοκατζιδικο να ειναι το μονο δειγμα των εορτων επι αυτης της πλατειας.
Ακουω δεκαδες κακες γνωμες για αυτη την επιλογη του δημου στην Ομονοια αληθεια ο Δημαρχος εχει περασει ποτε απο εκει να δει το χαλι της πλατειας?
Θα μου πειτε δεν κοιταω τους ναρκομανεις που την περιτριγυριζουν,τους ζητιανους,τους πεινασμενους,αυτους που κοιμουνται εξω στους δρομους ο στολισμος με εβλαψε?
Δικιο εχετε ολα με ενοχλουν αυτα,αλλα μονο να παραπονιεμε μπορω τιποτα αλλο.

Επιστροφη

Μετα απο μια ανατροπη στο ταξιδι προς βορρα,ειχαν απεργια οι οδηγοι του Οσε το Σαββατο το πρωι,μετα σου λεει χρεωκοπημενος σχεδον ο Οσε ,,,,,,,ε και λιγο ειναι με την συμπεριφορα τους,αποφασισαμε να παμε με το αυτοκινητο.
Ο δρομος εκτος απο τα γνωστα σημεια καλος και γρηγορος,μας επιασε η χιονοπτωση στα Τεμπη και χιονιζε ως και εξω απο την Θεσσαλονικη.
Καλο τριημερο περασαμε με βολτες μεσα στο κρυο,καφεδουλιδες,ποτο σε μπαρακι στα Λαδαδικα.
Δεν ξεχασαμε να τιμησουμε τα γνωστα ζαχαροπλαστεια της πολης,α και ειδαμε και την "Ελιζαμπεθ"πολυ χαλια ταινια καμια σχεση με την πρωτη.
Επιστροφη λοιπον στα τετριμενα,δουλεια και στα προβληματα του σπιτιου,και την προσμονη των εορτων.
Νικησε και ο Θρυλος την Αεκ και φωναζα γιουπι εγω εν μεσω παοκτζηδων και αρειανων και αναρωτιομουν γιατι κανεις αλλος δεν χειροκροταει.Οκ ζωντανος ειμαι ακομη.
Καλως σας ξαναβρηκα λοιπον.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

Tρεξιματα

Ενω ετοιμαζομαι με αγχος να ταξιδεψω στην Θεσσαλονικη και η κατασταση της μητερας μου δειχνει να χειροτερευει, οχι τοσο σωματικα αλλα εχει αποψεις που μου θυμιζουν κατι απο την περυσινη χρονια.
Εχει αρχισει να μαλωνει με τους υπολοιπους ιδιοκτητες της πολυκατοικιας και ειδικα με μια κυρια η οποια οπως πιστευει προσπαθει να ανοιξει το διαμερισμα μας με το κλειδι της.
Την βριζει και την καταριεται καθε ημερα και δυστυχως εγω οτι και να της πω δεν καταφερνω τιποτα.
Η δε αρνηση της για τα χαπια που περνει ειναι απιστευτη,λεει οτι της καινε το στομα και την γλωσσα και θελει να τα αλλαξει.
Αυτη η κατασταση μου δειχνει οτι μετα απο λιγους μηνες ησυχια σχετικη αρχιζει παλι η ιστορια να ξεφευγει απο καθε ελεγχο.
Δεν ξερω τι πρεπει να κανω και κυριως πως να την βοηθησω και αν μου πειτε παλι νοσοκομειο θα απαντησω οτι μονο σαν τελευταια λυση θα το σκεφτομουν.
Ολοι γνωριζετε την εμπειρια μου απο το Αγ.Ολγα και την νοσηλεια εκει και θα ειναι πλεον πολυ δυσκολο να αποφασισω να παει παλι σε καποιο τετοιο μερος.
Τρεξιματα λοιπον αντε να δω ποτε θα ησυχασω.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2007

Σβυστε το φως

Συμφωνω οτι σαν πολιτες οφειλουμε να δειξουμε την αντιθεση μας στις διαρκεις αυξησεις του ρευματος,και αυτο μπορουμε να το κανουμε εμεις οι μπλογκερς με το να κλεισουμε τον διακοπτη της δεη για 15 λεπτα.
Ειναι μια διαμαρτυρια.οκ οκ
Δεν θα ηταν καλυτερο ομως καθε φορα που παμε να εκλεξουμε κυβερνηση να ειμαστε λιγοτερο ευπιστοι στις υποσχεσεις αυτων των απατεωνων,να υποψιαστουμε εστω οτι μπορει να μας λενε και ψεμματα?
Λειτουργουμε μετα εορτης δυστυχως.Εκει που εχουμε την δυναμη δεν την χρησιμοποιουμε,τωρα οτι διαμαρτυρια και να κανουμε ειναι αργα.
Την επομενη φορα λοιπον σκεφτειτε πριν ψηφισετε,η μην ψηφισετε οπως κανω κι εγω.
Καποιοι μπορει να πουν οτι αυτο δεν ειναι η σωστη σταση.Και εγω θα απαντησω και τι μας προσεφερε ολα αυτα τα χρονια η ενναλαγη των δυο κλεφτοκοματων στην εξουσια?
Αν δεν φοβηθουν μην περιμενουμε καλο σε αυτη την χωρα.
Ας παρουμε για φετος το τρια τοις εκατο που μας δινουν και ας τους το επιστρεψουμε με τον ιδιο αριθμο στις επομενες εκλογες.

Ευτυχια

Ημουν στο τρολλευ προχθες γυρνωντας σπιτι απο την δουλεια,μαζι μου τρεχοντας ανεβηκε και μια κοπελα φορτωμενη με τσαντες,δεν εδωσα σημασια στην αρχη,πολλες τσαντες τοσες πολλες που της ηταν δυσκολο ακομη και να καθησει.
Καθισε διπλα μου και μην μπορωντας να κρατησει ισορροπια απο το υπερβολικο βαρος εγειρε το βαρος της προς εμενα ωστε να μην πεσει στο πατωμα.
Γυρισα και την κοιταξα,γυρω στα 30 ξανθια οχι φυσικη με ομορφα ρουχα αλλα με φοβερες αισθητικες επεμβασεις στο προσωπο που εκαναν τα χειλη της κυριως να μοιαζουν εξωπραγματικα.
Μετα απο λιγο κατεβηκα σκεπτομενος,ποσες ζωες θα ζησουμε για να αγοραζουμε,να τρωμε,να κτιζουμε,να καταναλωνουμε οπως κανουμε αυτη την εποχη?
Ποσα ρουχα χρειαζεται καποιος για να ειναι ευτυχισμενος?
Μπηκαμε στον αιωνα της υπερβολης .
Τι ειναι τελικα αυτο που μας κανει ευτιχισμενους?

Ματια μου μεγαλα

Απο τα κλασικα της Χαρουλας παντα στην καρδια μας.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2007

Ετοιμος για βολτες

Επεστρεψα σπιτι μετα απο μια κουραστικη ημερα στην δουλεια και αφου ετοιμασα μια πολυ ωραια και νοστιμη καρμποναρα,εκανα ενα μπανιο και εφαγα.
Πανω στην ωρα με πηρε τηλεφωνο το μωρουλι μου οτι κατεβαινει και ετσι πολυ λιγο χρονο εχω για λιγη ξεκουραση απο την πολυωρη ορθοστασια.
Ετσι μεχρι αυριο το βραδυ που θα φυγει παλι ,βουρ για βολτες και καφεδουλια και οτι αλλο προκυψει.
Αν ειχε και ο Δημαρχος στολισει την Αθηνα τοτε θα καναμε και βολτες στα γιορτινα δρομακια αλλα μαλλον αυτο θα γινει την μεθεπομενη εβδομαδα.
Και αυτο γιατι το επομενο Σαββατο-κυριακο-δευτερο θα ειμαστε στην Θεσσαλονικη για περισσοτερες βολτες και επιδρομες στα ζαχαροπλαστεια μιαμ μιαμ.
Αντε καλο διημερο σε ολους μας.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2007

Aποφασισαμε μεσω εορτων

Ολο εορτες αυτος ο μηνας,ολοι οι καλοι γιορταζουν και εμεις οι υπολοιποι ε οκ μας μενει ο χρονος που απομενει.
Εχει την γιορτη του και το μωρουλι μου γουτσου γουτσου και για αυτο μ'αρεσει πιο πολυ ο Δεκεμβρης.
Μεσα στις γιορτες λοιπον βρηκε η αγαπημενη μου μητερα να μου κανει ακομα μια φορα τα Χριστουγεννα ......Πασχα .
Αποφασισε λοιπον οτι δεν θελει πλεον να παιρνει τα φαρμακα της γιατι της φερνουν πικρα στο στομα ουχ παναγιτσα μου.
Και ρωταω την φαρμακοποιο εγω.....τι παθαινει οποιος δεν παιρνει αυτα τα γαμοφαρμακα?
Α ολα κι ολα λεει η φαρμακοποιος αυτα δεν γινονται,πρεπει να τα παιρνει και μαλιστα ακριβως στην ωρα τους,αλλοιως θα επιδεινωθει η κατασταση της και ισως γινει επιθετικη και πρεπει να κλειδωνεις και την πορτα σου.
Και πως να της τα δωσω με το ζορι?
Ωραια θα περασω και φετος,περισυ της εριχνα κατσαριδοκτονο φετος θα της ριχνω τα χαπια στο κεφαλι φτου και παλι φτου.
Αυτη η γυναικα το εχει ταμα καθε γιορτη να την κανει χαλια και καθε χαρα λυπη και αντε να βρω ακρη εγω τωρα.
Λες να παω απο παγοκοφτη?Μπα δεν εχω παγοκοφτη.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2007

Απεργιες

Αρχιζουν απο την επομενη τεταρτη οι απεργιες,και το ειχα πει απο το Φθινοπωρο οτι θα πηγαινω με τα ποδια στην δουλεια.
Η πρωτη πανελλαδικη απεργια λοιπον εν οψει,θα ρωτησετε τωρα απεργια και εσυ θα πας στην δουλεια?
Ε ναι γιατι θα πρεπει να ξερετε οτι η Ιδ.Υπαλληλοι δεν εχουν δικαιωμα απεργιας σε αυτη την χωρα.
Αν λοιπον καποιος απο εμας απεργησει και δεν ειναι στελεχος σε καποια κλαδικη κομματος,τοτε την επομενη ημερα θα κανει ουρα για το επιδομα ανεργιας.
Και ενω τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο η νεα κυβερνηση σαν πρωτο μελημα της ειχε κατ'αρχη να δωσει αυξηση 3% στους εργαζομενους ενω η ακριβεια τρεχει με απιστευτους ρυθμους και επομενο να ενοποιησει τα ταμεια.
Φυσικα και αφου εμεις κλεψαμε οτι κλαπηκε απο τα ταμεια τωρα εμεις πρεπει να πληρωσουμε με αυξηση οριων ηλικιας και μειωση συνταξεων οσοι παρουμε φυσικα.
Αυτο το μπαχαλο μπορει καποιος να μου πει που θα καταληξει?
Φυσικα ο αορατος πρωθυπουργος δεν ασχολειται με τους Ελληνες εχει να σκεφτει πως θα φροντισει ολους τους αλλους λαους.
Απεργιες λοιπον και μαλλον νεες εκλογες συντομα μια και δεν νομιζω να βρεθει λυση για οτιδηποτε.
Με τα ποδια λοιπον με τα ποδια.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2007

Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2007

Να ειχαμε και λεφτα περισσοτερα

Πηγαινοντας σημερα στη δουλεια κατεβηκα Συνταγμα και ειδα οτι το νεο Πολυκαταστημα με ονομα Public ειχε ανοιξει για πρωτη ημερα.
Το κτηριο ειναι καταπληκτικο και πληρως ανακαινισμενο,οι χωροι λιγο μπερδεμενοι και πολυ εμπορευμα ολων των ειδων παντου,κυριως επισκεφθηκα τους χωρους που ειναι οι τηλεορασεις και οι καμερες,μετα χαθηκα στις σκαλες και βαρεθηκα.
Ωραια ειναι αυτα τα νεα πολυκαταστηματα ,με οτι καλουδι κυκλοφορει να μπορει να το βρισκει καποιος ευκολα,να ειχαμε και μεγαλυτερους μισθους ομως πολυ καλυτερα θα ηταν.
Ετσι οπως παει η κατασταση σε λιγα χρονια με τους μισθους στα ιδια και τις τιμες στα υψη θα γινουν ολοι αυτοι οι χωροι οπως κατι πολυκαταστηματα που ειχα δει στην Βουδαπεστη,δεκα εμπαιναν ενας ψωνιζε και εκει η φτωχεια δεν περιγραφετε σε λιγο δεν θα περιγραφετε και εδω.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Σε Ψαχνω

Μες το ανθρωπομαρκετ το τρελλο,σκουπιδι και θεος μεσα στον πυρετο σε ψαχνω.

Τι μενει

Αλλο ενα ομορφο Σαββατοκυριακο και ομορφες ειναι οι ημερες αυτες με καλη παρεα και βολτες.
Παραξενο με εμενα ειναι οτι εχω πληρη απωλεια της αισθησης της λεξης "συνηθεια"δηλαδη δεν με κουραζει ουτε βαριεμε να κανω σχεδον τα ιδια πραγματα καθε εβδομαδα.
Απλα θα ηθελα να εχω περισσοτερους κοινους φιλους με το μωρουλι μου γιατι θα ειχαμε καποια διαφορετικα πραγματα να κανουμε,και οκ ο κυκλος μας δεν με καλυπτει οσο θα ηθελα.
Παντως καλα ειναι και ετσι δεν μπορει επειδη εγω θελω κατι οτι πρεπει και να το εχω.
Τελευταια εβδομαδα πριν να αρχισει το εορταστικο ωραριο και η ταλαιπωρια στο μαγαζι που εργαζομαι,υπομονη θα περασει και αυτο.
Τι μενει τελικα απο ολα αυτα που ζουμε καθε μερα,μηνα,χρονια?
Πιστευω οτι εστω εναν καλο ανθρωπο αν γνωρισεις στην ζωη σου τοτε ειλικρινα αξιζε η προσπαθεια.