Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Nευριαζω

Καθε ημερα ακουω τα νεωτερα απο τις συνομιλιες για το ποιο ονομα θα εχει τελικα αυτο το συνοθυλευμα που ονομαζω εγω "Κρατος του καθε απογοητευμενου Σλαβου"η αλλοιως Σκοπια.
Και νευριαζω πολυ οχι με αυτους τους αθλιους αλλα με τους δικους μας αθλιους και ανικανους πολιτικους.
Καθε φορα που ο πιο γελοιος απο ολους ο Κος Νιμιτς μας ανακοινωνει την αποφαση του για το πως θα ονομαζουμε την χωρα αυτη τοσο και χειροτερη ειναι η αποφαση αυτη.
Και αναρωτιεμε.........δεν ξερει απο ιστορια ο κυριος αυτος?
Ξερει πως δεν ξερει και οι γελοιοι οι Αμερικανοι ξερουν,απλα θελουν να δημηοιυργησουν μια ακομη εστια εντασης και ανασφαλειας στην περιοχη και ετσι ξεπερνουν ολα τα υπολοιπα.
Αλλα αυτο δεν μειωνει το χαλι των δικων μας πολιτικων και σε προηγουμενο ποστ μου σας εχω εξηγησει τι συνεβαινε στην Αυστραλια απο το 1990 και εμεις απλα καθομαστε και κοιταγαμε.
Και για χειροτερη μας τυχη εχουμε για υπουργο εξωτερικων την κορη του ακατανομαστου,η οποια μαλλον ακολουθωντας τα χναρια του πατρος της μαλλον νομιζει οτι σε 10 χρονια παλι θα το εχουμε ξεχασει.
Νευριαζω,,,,νευριαζω πολυ.

Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

Μια Εθνικη Γιορτη να τη θυμαμαι

Ξεκινησαμε νωρις την ημερα με το Μωρουλι μου να παμε να δουμε την παρελαση κι εμεις,ναι οκ ξερω δεν ειμαστε μωρα αλλα ετσι αισθανομαστε.
Φυσικα μαζι με εμας ειχαν ερθει για την παρελαση και χιλιαδες μωρα με τους πατεραδες και τις μαναδες τους,και τα ουρλιαχτα εδιναν και επαιρναν.
Μετα το τελος της παρελασης κατηφορησαμε προς το Θησειο με τον Πανουλη που αρχισε επιτελους να μιλαει και να ακουμε την "θεικη"φωνη του,και ηπιαμε εκει τον καφε μας.
Μετα ανηφορησαμε προς το νεο μουσειο της Ακροπολης να δουμε που βρισκονται οι προετοιμασιες για το ανοιγμα του,και ειδαμε αυτο το υπεροχο κτηριο μπροστα απο το μουσειο,αυτο που θελουν να κατεδαφισουν ξερετε για να βλεπουν οι Γιαπωνεζοι τον βραχο της Ακροπολης,(που τον βλεπουν ετσι κι'αλλοιως)και υπογραψαμε στο βιβλιο διαμαρτυριας.
Καντε το ολοι αν μπορειτε ειναι απαραδεκτο να γκρεμιστει αυτο το αριστουργημα μονο γιατι καποιοι ειναι απλα ηλιθιοι.
Με ολα αυτα πεινασαμε και γυρισαμε στο Θησειο να φαμε παιδακια και κρασακι σε ενα ταβερνακι στον πεζοδρομο διπλα στις γραμμες.
Και φτασαμε στο βραδυνη αξεχαστη εξοδο στο θεατρο ΣΤΟΑ που με την ευγενικη χορηγια του Προβατου που μας εδωσε την δωρεα προσκληση παρακολουθησαμε την Ληδα Πρωτοψαλτη στην παρασταση "Σωτηρια με λενε".
Καταπληκτικο εργο και ερμηνεια και παλι μερσι μποκου Μπεουλη.
Ε μετα απο ολα αυτα πως να μην ειναι μια Εθνικη γιορτη να την θυμαμαι?

Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008

Πολεις του Κοσμου 2

Πραγα
Νεα Υορκη

Βαρκελωνη


Λονδινο


Απ'ολες αυτες τις πολεις σε μια δεν εχω παει και ουτε επιθυμω,σε ποια ομως?

Πολεις του Κοσμου

Μπρατισλαβα
Βιεννη

Φλωρεντια



Ρωμη


Βουδαπεστη





Συδνευ






Μπανγκοκ






Βερολινο





Σκεψεις

Το πιο κατω θεμα ειναι κατι που ο καθενας το αντιμετωπιζει με τον δικο του τροπο.
Εχοντας μια σχεση επτα χρονια τωρα δεν θεωρω οτι ενα συμβολαιο η μια συμβολαιογραφικη πραξη η ενας ορκος θα με εκανε να δω αυτη την σχεση πιο σοβαρα η να με αποτρεψει να την σταματησω σε περιπτωση που θα εβλεπα τα πραγματα να μην πηγαινουν καλα.
Το κυριωτερο ειναι να ξερεις τι εισαι και οχι να το φωναζεις,δεν ξρεω κανεναν διπλα μου που φωναζει για το τι ειναι και που προσπαθει να πεισει για αυτο.
Μια σχεση δεν κρατιεται με χαρτια,αυτο ειναι φυσικα καλο να υπαρχει σε περιπτωση κληρονομιας και αλλων γραφειοκρατικων διαδικασιων και σε ομοφυλοφιλα και σε ετεροφυλοφιλα ζευγαρια που δεν επιθυμουν να παντρευτουν.
Αλλα η αγαπη,η κατανοηση,και ο σεβασμος προς τον αλλον δεν μπορει να αντικατασταθει με οποιοδηποτε εγγραφο.
Το φυσικο ειναι ο νομος που προκειται να ψηφιστει να καλυπτει ολους τους ανθρωπους ανεξαρτητα απο την σεξουαλικη τους επιλογη που στο τελος ειναι κατι ιδιαιτερα προσωπικο και δεν αφορα κανεναν αλλον.
Ας μην ξεχναμε ομως σε ποια χωρα ζουμε,πως ζουν οι μειονοτητες σε αυτην την χωρα,και ας μην εκπλαγουμε αν ο νομος αυτος ειναι κατι αλλο απο αυτο που πρεπει να ειναι.

Δωρεαν ολα

Αλλη μια μερα σπιτι ,απεργια και σημερα και ευκαιρια για ξεκουραση,το Μωρουλι μου δουλευει ομως και ετσι δεν εχει βολτιτσα και παρεουλα.
Απο χθες σκεφτομαι αυτο που μου ελεγε μια κοπελλα στην δουλεια σχετικα με την υγεια του πατερα της.
Εχει προβλημα καρδιας ο ανθρωπος και αφου εκανε ολες τις εξετασεις ο γιατρος του τους συνεστησε να απευθυνθουν για την εγχειριση σε γνωστο καρδιοχειρουργο ωστε να τους προγραμματισει.
Μετα απο την συναντηση αυτη οι ανθρωποι ψαχνουν να βρουν 6000 ευρω.
Ναι.
Εξι χιλιαδες ευρω θα ειναι η αμοιβη του γιατρου και ειναι και φιλικη τιμη λογω οτι τους εστειλε ενας φιλος του.
Δηλαδη αν δεν εχει καποιος μια μικρη περιουσια αν του συμβει κατι σε αυτο το κολοκρατος εχει μονο μια επιλογη.
Να κατσει και να πεθανει.
Και αναρωτιεμαι ,,,,,, εφοσον εχουμε δωρεαν παιδεια,δωρεαν υγεια,που στο διαολο ξοδευουμε σαν λαος τους τεραστιους μισθους που μας δινουν οι εργοδοτες μας?




Ασχετο

Κυριακή, Μαρτίου 16, 2008

Μικρα Θαυματα





























Αντιθεσεις

Βγηκαμε και εμεις σημερα για μια βολτα στο Θησειο και ηταν αναμενομενο να κανω συγκρισεις μετα απο το πανοραμα που εζησα με αυτα που εβλεπα μπροστα μου.
Πολλοι διαβαζοντας το ιστολογιο μου θα λενε"τι γκρινια θεε μου"αλλα αν δουμε ολοι με ανοιχτα ματια και πολλοι απο μας εχουν ταξιδεψει η ζησει στο εξωτερικο τοτε μαλλον αδικη κριση κανουν.
Τι παρατηρησα λοιπον?
Ενα μαυρο σκουπιδαριο παντου,οκ ειχαμε απεργια καταλαβαινω αλλα και αλλες κυριακες το ιδιο ειναι.
Μηχανακια που εχουν κανει τα πεζοδρομια και τους πεζοδρομους προσωπικο χωρο μετακινησης,οπως και τα αυτοκινητα.
Το zebra crossing μαλλον ειμαστε η μονη χωρα που δεν το τηρει,αν προσπαθησεις να περασεις απεναντι κλεισε πρωτα ταφο η νοσοκομειο,οταν εξω μονο η προθεση σου να περασεις εναν δρομο σταματαει τα παντα.
Eπομενη πραξη να πιεις αυτον τον καφε που κοστιζει οσο 2 καφεδες οπου και να ταξιδεψεις,και να οι πωλητες σι-ντι,φακων,ντι-βι-ντι,οι μπουζουκτσιδες,οι μουσικοι κλπ.
Αλλη μια Κυριακη λοιπον και ας γκρινιαζω εγω αδικα η δικαια.Ας καρτερουμε την επομενη .

Σάββατο, Μαρτίου 15, 2008

Μικρο οδοιπορικο


Φθασαμε στην Βιεννη αργα το απογευμα πριν μια εβδομαδα,βρηκαμε ευκολα το διαμερισμα που ειχα κλεισει στο Alte Donau και πηγαμε για ψωνια στο σουπερ μαρκετ της περιοχης.

Τα περισσοτερα ειδη που αγορασαμε ειχαν την ιδια η και χαμηλοτερη τιμη απο οτι τα αγοραζουμε εδω,εντυπωσιαστηκα.....ρε ειμαστε πλουσια χωρα τελικα στην Ελλαδα.

Κατεβηκαμε στην πολη για μια πρωτη βολτα,εκανε λιγο κρυο,καναμε μια βολτα στην περιοχη του Αγιου Στεφανου εως την Οπερα και γυρισαμε σπιτι.

Ενα καταπληκτικο στουντιο στον 18ο οροφο μιας 21 οροφων πολυκατοικιας με ολα τα κομφορ και τις ανεσεις και πολυ ομορφη θεα.

Και η τιμη του?400 ευρω την εβδομαδα.......ναι τοσο ακριβα.

Τις επομενες ημερες γυρναγαμε σπιτι εξαντλημενοι απο το πολυ περπατημα,αλλα οσοι εχουν παει θα καταλαβουν γιατι,που να προλαβουμε να τα δουμε ολα αυτα σε πιο αργο ρυθμο?

Εντυπωσιαστηκα απο το παλατι του Shonbrunn και το Hofburg χωρις ομως να υπολοιπονται ολα τα αλλα.

Η εκδρομη στο Σαλτζμπουργκ με τραινο ηταν εντυπωσιακη,το χωριο αν και πολυ εμπορικοποιημενο αξιζε και μονο για την ομορφια των κτηριων και το τοπιο γυρω του.

Οπως εχω ξαναπει ομως το πιο εντυπωσιακο ομως ηταν η εκδρομη μας στη Μπρατισλαβα,οχι για την πολη σαν συνολο αλλα για το ιστορικο κεντρο της μονο.

Το υπολοιπο και να το γκρεμιζανε δεν θα το αντιλαμβανοταν κανεις.

Αξιζει τον κοπο αν και κοπος δεν ειναι να κανει καποιος αυτο το ωριαιο ταξιδι απο την Βιεννη προς την Μπρατισλαβα μονο και μονο για το ιστορικο της κεντρο.

Οι φωτογραφιες και οι περιγραφες δεν μπορουν να δωσουν την αισθηση που μπορει να εχει καποιος βλεποντας αυτα τα αριστουργηματα,αυτα δεν περιγραφονται.

Οπως δεν περιγραφεται η ποιοτητα ζωης στην Βιεννη,οι ποδηλατοδρομοι παντου,το πρασινο,η καθαριοτητα,η ευγενεια των οδηγων και του κοσμου.

Πολλοι μου λενε οτι αυτη η ευγενεια ειναι προσποιητη,,,,,ε οκ προτιμω την προσποιητη ευγενεια απο την νοσηρη αγενεια που καθημερινα μπορει να ζει καποιος ζωντας σε αυτην την υποβαθμισμενη χωρα που λεγεται Ελλαδα.

Βαρεθηκα ηδη


Κοιμηθηκα σαν ζωον και αφοτου ξυπνησα εχω μπει σε ενα απιστευτο τριπακι με οσα ακουω στην τηλεοραση.

Ρε γαμοτο τι χωρα ειναι αυτη που ηρθα παλι?

Απο την μια τα σκουπιδια που γεμιζουν την πολη και τα ειδα χθες και αναρωτιομουν τι γινεται παρτυ ειχαμε χθες?

Απο την αλλη εχουμε και δελτιο ρευματος,που εχουμε ρευμα και που οχι,α οκ να ξερω που εχουμε να παω να αγορασω.

Μετα εχει ανακαλυφθει εν ετει 2008 οτι οσοι εχουν αλλοιωτικη επιλογη στην ζωη τους ειναι ανωμαλοι,αρωστοι και ρυπαροι,και δεν εχουν δικαιωμα συμβιωσης και αγαπης οποτε ιδου η Μακρονησος και οποιο αλλο μακρυνο νησι να σταλουν ολοι.

Και ολα αυτα μετα απο την πανδαισια και την παραδεισενια διαμονη μου στας ξενας χωρας.

Και αφου ολα αυτα που κανονικα θα γινονταν θεμα συζητησης σε αλλη χωρα και αλλη δεκαετια η χιλιετια μαλλον ας παω να φαω κατι και να φανταστω οτι ειμαι εκει που ημουν χθες.

Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Ιστορια Τριων Πολεων







Επεστρεψα τελικα σημερα το απογευμα,η πτηση ηταν 2 ωρες και εφτασα σπιτι μετα απο 4 γιατι μου πηρε αλλες 2 λογω του μποτιλιαρισματος που υπηρχε σε ολο το κεντρο.



Τι ειδα τελικα σε αυτο το ταξιδι δεν μπορω να το περιγραψω με λογια,ειδα τοσα πολλα που οτι και να γραψω εδω θα ειναι λιγα.


Η Βιεννη μια πολη απιστευτα ομορφη με ατελειωτα κτηρια παντου,μουσεια,παλατια,εκκλησιες,και πολυ πρασινο.


Επομενη σταση το Σαλτζμπουργκ,και εκει μια οπτασια αν και εχει γινει σαν ενα τεραστιο εμπορικο κεντρο,τα παντα υπηρχαν εκει.


Η μεγαλη αποκαλυψη ηταν ομως η Μπρατισλαβα πρωτευουσα της Σλοβακιας,και απειχε μονο μια ωρα απο την Βιεννη.


Το ιστορικο της κεντρο ηταν κατι που δεν μπορουσα να φανταστω αν και ειχα διαβασει αρκετα στο ιντερνετ.

Περισσοτερα θα περιγραψω σε αλλο σχολιο μια και ειμαι αρκετα κουρασμενος αποψε.

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Ορθοστασια

Δυο ημερες εμειναν εως την αναχωρηση και εγω κοντευω να μην μπορω να σταθω στα ποδια μου.
Οκτω ωρες την ημερα συν τον χρονο που χρειαζεται να παω και να ερθω στην δουλεια,και ολο αυτο το χρονο ορθιος καθε μερα.
Την τελευταια εβδομαδα το προβλημα της μεσης μου χειροτερεψε και με δυσκολια στεκομαι ορθιος βλαστημωντας αυτους απο τους οποιους επαθα αυτη την βλαβη.
Και ερχεται και το ταξιδι και θα εχει και εκει πολυ περπατημα,πως αλλοιως να δεις μια πολη αν δεν την περπατησεις?
Αναρωτιεμε για ποσο καιρο ακομα θα μπορω να στεκομαι ορθιος τοσες ωρες και το τι θα κανω μετα οταν δεν θα μπορω και ανατριχιαζω.
Και νευριαζω που η εταιρεια νοιαζεται για συμβιβασμο και πιστευει οτι θα το καταφερει,αν ηξεραν τι θα συμβει μαλλον θα το σκεφτοντουσαν ξανα.
Εν τω μεταξυ στο κολοχανιο που ζουμε θυμηθηκαν για τα καλα το Μακεδονικο και ολοι εκφραζουν γνωμη,εκει που μας φτασανε μονο γνωμη μπορουν να εκφρασουν.
Το εχω ξαναγραψει,κριμα που στην συγχρονη εποχη δεν εφαρμοζεται αυτο που εκαναν οι αρχαιοι Αθηναιοι,δηλαδη να εκτελουν τους αρχοντες τους οταν αυτοι εχαναν μια σημαντικη μαχη,εδω δεν προκειται μονο για μια μαχη εδω χανουμε ενα σημαντικο στοιχειο της ιστοριας μας.Ξεφτιλες.