Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

Γολγοθας

Η μερα σημερα δεν γινοταν να ηταν διαφορετικη απο τις αλλες.
Αναγκαστικα και λογω της αρνησης της να παιρνει τα φαρμακα της συν το οτι η εμμονες χειροτερευαν,παλι ηρθαν να μας παρουν συνοδεια για το νοσοκομειο.
Φυσικα οπως καταλαβαινετε αυτα που ακουσα δεν ειναι και λιγα,αυτην την φορα μαλιστα ηταν πολυ χειροτερα,τελικα με μεγαλη ενταση φτασαμε στο νοσοκομειο.
Τρεις ωρες συζητηση με τους γιατρους η οποια ανακυκλωνοταν και γυριζε παλι στο ιδιο σημειο,με αποτελεσμα να την κρατησουν και ισως την πεισουν δεν ξερω πως,να σκεφτει τον εαυτο της για λιγο.
Η γειτονια τουλαχιστον εχει ενα υπερθεαμα να βλεπει καθε τοσο μια και σχεδον σηκωτη την παμε εως το αυτοκινητο,τι κοσμος θεε μου,λες και εχουν ερθει ποτε να βοηθησουν σε κατι.
Δεν περιμενω και πολλα πραγματα και απο αυτη την νοσηλεια απλα μια ελπιδα αμυδρη εχω,οτι κατι καλο μπορει...λεω μπορει να συμβει.
Υπηρξε μια προταση απο τον γιατρο για ενα νεο φαρμακο που μπορει να εχει καποιο αποτελεσμα,εχει ενα κακο ομως,προκαλει ανακοπη καρδιας.
Και φυσικα η απαντηση μου ηταν οχι,οχι,οχι.
Να πεθανει μια μερα το ξερω αλλα οχι απο πειραμα στο οποιο ειπα εγω το οκ.
Και με ολα αυτα ενα ψυχικο ρακος γυρισα σπιτι να ξαπλωσω και να κοιμηθω.
Μερικες φορες σκεπτομαι οτι αν κοιμηθω πολυ ισως ξυπνησω και εχουν αλλαξει ολα αυτα που με εχουν κανει ρακος.

Ερωτηματα χωρις απαντηση

Αυτο που ζω μεσα στο σπιτι τα τελευταια χρονια και πολυ χειροτερα τους τελευταιους μηνες δεν ειναι δυνατον να περιγραφει με λογια.
Και εχω ζητησει βοηθεια πολλες φορες απο πολλες μεριες,υπουργειο υγειας,νοσοκομεια,γιατρους,την προνοια.
Ο ενας σε στελνει στον αλλον,κανεις δεν ειναι υπευθυνος για τιποτα,ολοι στα γραφεια τους,στις καρεκλες τους,αναπαυτικα,ξεκουραστα,πληρωνονται για να καθονται και να λενε οτι δεν ειναι υπευθυνοι για αυτο για το οποιο πηρωνονται.

Ενας ανθρωπος ταλαιπωρειται και ταλαιπωρει εναν αλλον,κανεις δεν ξερει,κανεις δεν νοιαζεται.
Στο νοσοκομειο τοσες ημερες οι νοσηλευτες δεν υπηρχαν καν,ηθελε να παει τουαλετα,φωναζε,τιποτα.
Να της παρετε αποκλειστικη νοσοκομα ειπαν,80 ευρω την ημερα,που να τα βρει ενας ανεργος 80 ευρω την ημερα?
Μα ακομη και αν εργαζομουν 30 ευρω παιρνω που να βρω τα αλλα 50?
Στο προηγουμενο νοσοκομειο η κολαση,δεν υπηρχε τιποτα,ολη ημερα εγω για να μπορει να πιει και ενα ποτηρι νερο,μας μεταφερανε για τις ακτινογραφιες με ιδιωτικα αυτοκινητα,μια γυναικα με καθετηρα,με ορο,να μην μπορει να περπατησει και να την κουβαλαω στα χερια στο ιδιωτικο αυτοκινητο και πως να την βαλω μεσα?


Στην προνοια?απλα δινουν το επιδομα και αδιαφορια για ολα τα αλλα.δεκαδες τηλεφωνα εγω,δεν ξερουμε,δεν μπορουμε,δεν,δεν,δεν,
Στο Ιατρειο του Ερυθρου σταυρου"Βοηθεια στο σπιτι"πληρης απαθεια,μονο τα φαρμακα να πηγαινω να γραφω,οταν ζηταω τον γιατρο να ερθει ολο δικαιολογιες τιποτα,τιποτα,τιποτα.

Δεν ειμαι ο μονος σε αυτην την κατασταση,χιλιαδες παιδια,συγγενεις εχουν τους δικους τους σε αναλογη κατασταση η και χειροτερα.
Και να εχεις χρηματα οκ παιρνεις μια γυναικα η βαζεις το ατομο με το προβλημα σε ιδιωτικη κλινικη και ησυχαζεις.
Οι υπολοιποι παρατημενοι στην μοιρα τους προσπαθουν μεσα απο αυτην την ταλαιπωρια να βοηθησουν οπως μπορουν και ας μην ξερουν πως τους ανθρωπους τους που η δεν παιρνουν τα χαπια τους η τους τρελλαινουν με τις εμμονες τους και την ανησυχια τους μερα και νυχτα.

Και διαβαζοντας στο διαδυκτιο τις επιπτωσεις που εχουν αυτες οι αθενειες στα ατομα που βοηθανε τους δικους τους βλεπω ηδη τα πρωτα συμπτωματα σε μενα,και ποιος θα με βοηθησει οταν το χρειαστω?
Το δημοσιο νοσοκομειο,οι γιατροι που αδιαφορουν,οι νοσηλευτες που δεν υπαρχουν?Τα χαπια?
Καλυτερα στην κολαση.

Tαιριαζει με την εποχη

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

Ωσαννα

Επειτα απο μια τοσο ξεκουραστη νυχτα ειπα να σηκωθω να κανω τις δουλειες μου,ειχα να παω στην Επιθεωρηση εργασιας γιατι ειχαμε την τριμερη συναντηση με τον πρωην εργοδοτη μου που με απελυσε γιατι δεν δεχθηκα να αλλαξω την συμβαση μου απο αοριστου σε διμηνη οπως ειχα το δικαιωμα να κανω.

Ανεβαινω στον πρωτο οροφο στην Σταδιου,και παρατηρω εναν απιστευτο οργασμο κινησης,κατι με παραξενο υφος να ψανουν τα γραφεια,κατι υπαληλους ντυμενους λες και θα περασει ο επιταφιος,στον δρομο ηδη ειχαν μαζευτει δεκαδες που κρατουσαν ψηφοδελτια του πασοκ.
Οι δε υπαλληλοι τετοια ταχυτητα μου φανηκε οτι ειχαν παρει εκστασυ και ολο χαμογελα και αγωνια,ποτε θα ερθει...ποτε θα ερθει?

Ποιος ρε παιδια?
Α ο νεος με το καλο Βεζυρης θα εκανε επισκεψη στο κτηριο,για ποιο λογο δεν καταλαβαινω αλλα με αφησαν εκει και περιμενα ενω ετοιμαζοντουσαν,και ακουσα στιχομυθιες σαν τις παρακατω.

Μπορει οταν ελθει να σκεφτει να μιλησει μαζι μας οποτε του λεμε για την κατασταση με τα στεητζ,ελεγε μια σε μια αλλη αγχωμενη.

Παρακαλω βρειτε μου μια ντουλαπα αδεια να μπω,ελεγε μια αλλη που ηταν φανερο οτι δεν χωρουσε στο γραφειο που την ειχαν βαλει,δεκαδες υπαλληλοι σε τοσα λιγα γραφεια σκεφτηκα,γιαυτο παει κατα διαολου η επιθεωρηση εργασιας,δεν εχουν ατομα ελεγαν και γεμισαν τα γραφεια ξαφνικα τοσο που δεν χωρουσαν.

Ο εργοδοτης μου τους(μας)εγραψε και δεν ηρθε,χεστηκε και πολλη σημασια τους εδωσε,μου εβαλαν μια αλλη ημερομηνια και ειπαν οτι αν δεν ερθει και τοτε μπορω να παω σε δικηγορο να υποβαλλω αγωγη.

Απορια,αφου η επιθεωρηση εργασιας λεει οτι με τα στοιχεια που εχω η απολυση μου ειναι παρανομη,γιατι εγω με τον πενιχρο μισθο θα πρεπει να υποβαλλω την αγωγη?
Α ναι ξεχασα δεν εχω ουτε αυτον τον πενιχρο μισθο ειμαι απολυμενος.
Δεν ειναι σωστοτερο να υπηρχαν νομικοι σε καθε τμημα της επιθεωρησης εργασιας που να αναλαμβανουν τις υποθεσεις αυτες?

Τον μελλοντα Βεζυρη δεν τον ειδα.Βιαζονταν να μας διωξουν αρον-αρον.

Θα μπει θα χαμογελασει,θα πει και πεντε ανοησιες,και θα αποχωρησει.
Και εγω μαζι με τοσους αλλους ανεργους θα εχω χασει καθε ελπιδα οτι κατι μπορει να αλλαξει σε αυτην την χωρα.

4 Το πρωι

Μεσα στον καλυτερο μου υπνο ορμηξε μεσα στο δωματιο μου φωναζοντας οτι την σκοτωνω με αυτο που της ριχνω,τρομαξα,αγριεψα,δεν ηξερα καν τι ωρα ειναι.Βγηκα απο το δωματιο μου τραβοντας την προς το κρεβατι της,"ελα να ξαπλωσεις,τι ειναι αυτα που λες παλι?"της ειπα,κοιταξα το σπιτι....

Ολα τα παραθυρα ορθανοιχτα,αγριεψε και η ψυχη μου,Θεε μου οχι παλι...οχι παλι τα ιδια.
Την αφησα να βριζει στο κρεβατι της,γυρισα να ξαπλωσω.νοιωθω πολυ αδυναμος τετοιες ωρες,τι να κανω δεν ξερω.
Να φωναξω ασθενοφορο δεν θα θελει να παει στο νοσοκομειο,θα μου πουν οτι δεν μπορουν να την παρουν χωρις να θελει.
Μερικες φορες φοβαμαι οτι μεσα στον τρομο της οτι θελω να την σκοτωσω μπορει να με κτυπησει στον υπνο μου,ετσι μενω ξαγρυπνος.
Αθανατα Ελληνικα νοσοκομεια,για καλυτερα την φεραμε χειροτερα μας την δωσατε,ε αν δεν κανετε κι'εσεις μερικα πειραματα ποιος θα κανει?

Ωρα να τρεχω παλι για συνοδεια,και παλι τα ιδια και παλι τα ιδια.
Την ακουω μεσα να προσπαθει να παρει καποιον τηλεφωνο,να πει οτι κατι της ριχνω και οτι θα πεθανει,να τρυγυριζει απο το ενα δωματιο στο αλλο.
Κριμα να υποφερει ετσι,κριμα.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Γελια και κλαματα

Τελειωσε το πρωτο επεισοδειο στο Αλ Τσαντιρι και μερικες ατακες του Λακη ηταν πολυ πετυχημενες,καπου εχασε το ρυθμο οταν αναφερθηκε στον Συριζα,περιμενε χειροκροτημα και δεν ηρθε,ειναι ο κοσμος μαγκωμενος με τα κοματα τι να χειροκροτησει αν ο Τσιπρας ηταν καλος στο Ντιμπεητ,το ντιμπεητ δεν σωνει την κατασταση,δεν παιζουμε μπαλα εδω να κτυπαμε πεναλτυ.
Γελασα με αλλα πολλα οπως παντα,και μετα σηκωθηκα να πλυνω τα δοντια μου και να ξαπλωσω.
Αφησα την πορτα του μπανιου και το φως ανοιχτο,καθησα στο κρεβατι μου και βουρτσιζα τα δοντια μου κοιτωντας τηλεοραση,εκεινη την ωρα σηκωθηκε η μητερα μου χωρις κανεναν λογο και πηγε να κλεισει την πορτα του μπανιου.
"Τι εχεις την πορτα του ντουλαπιου στο μπανιο ανοιχτη?"Ρωτησε.
Μαμα δεν εχω αφησει καμια πορτα ανοιχτη ολα ειναι οπως ηταν στο μπανιο.
"Κι'ομως εριξες κατι και μου μυριζει παρα πολυ,θελεις να με σκοτωσεις"

Αντε παλι τα ιδια σκεφτηκα,η αληθεια ειναι οτι και την Κυριακη το πρωι ανεφερε οτι κατι της ριξαμε και της μυριζε,δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια τωρα ομως βλεπω οτι αρχισε παλι η επαναληψη της παλαιας εμμονης της και οτι της μυριζει παλι κατι μεσα στο σπιτι.
Ειναι αναποφευκτο αυτο μιας και δεν ακολουθει την αγωγη που της εχουν δωσει απο το νοσοκομειο και πλεον ειναι επειγον να την παω παλι για παρακολουθηση.
Η ταλαιπωρια αυτη κυριως δικη της ειναι αναγκαια γιατι μονη της δεν ερχεται να παμε να την δει ο γιατρος,για μενα η ταλαιπωρια ειναι κυριως ψυχολογικη και μου δημιουργει αγχος και στεναχωρια κατι που δεν χρειαζομαι ειδικα αυτην την περιοδο που εχω τα δικα μου προβληματα με την αναζητηση εργασιας.
Κριμα σκεφτομαι...οταν της ειχα βγαλει την συνταξη ελεγα να περασει τουλαχιστον ανετα αυτα τα (οσα)χρονια της μενουν για να ζησει,να μην φοβαται οτι δεν εχει χρηματα να περασει,να νοιωθει ασφαλης.
Κριμα που μια δυσκολη ζωη καταληγει αυτα τα τελευταια χρονια μεσα στην ταλαιπωρια αυτης της αρρωστιας,μεσα στην ταλαιπωρια του μυαλου της που το Παρκινσον νεκρωνει σιγα-σιγα.

Ολα ειναι στην ζωη σκεφτομαι,υπαρχουν χιλιαδες οικογενεις με μεγαλυτερα προβληματα απο τα δικα μου και ετσι καπου ηρεμω,τι μου απομενει ακομη να ζησω?

Σιγα σιγα γινομαι αναπαυτικα απαθης.

Καραγκιοζιλικια

Γεμιζουν τις πλατειες των πολεων με μεταφερομενους εκδρομεις,ολα τα καπη,οι νεολαιες,οι βαριεστημενοι,οι κομματικοι κομπαρσοι,οι εκδρομεις του παμε να πιουμε καφε στην αλλη πολη.

Και γεμιζουν οι δρομοι των πολεων με πουλμαν απο αλλους νομους,και γινετε το μπαχαλο της αρκουδας,και σηκωνουν μπλε και πρασινα σημαιακια,και ομως δεν ακουν τιποτα απο τις ανοησιες που λεγονται απο τα μπαλκονια.'

Και λεει ο ενας οτι θα υπερασπιστει τα ελληνικα συμφεροντα με οποιοδηποτε προσωπικο του κοστος.
Αληθεια τι κοστος θα εχει για εναν αποτυχημενο πολιτικο η καταρευση η οικονομικη της χωρας?

Θα χασει κανενα ευρω απο την ηδη τεραστια για τα δεδομενα ενος που δεν εργαστηκε ποτε περιουσια του?
Θα παει φυλακη για τις καταστροφικες αποφασεις του και των υπουργων του?
Θα μεινει ανεργος και δεν θα εχει φαγητο να φαει?
Θα απαντηση τελικα ποιος και γιατι εκλεψε,πηρα μιζες,βολεψε ολους τους συγγενεις και φιλους του?

Και λεει ο αλλος οτι ολα για τον Ελληνα πολιτη.
Και δεν ρωταει κανεις τοσα χρονια υπουργος τι αντιρηση εφερε σε ολους τους αντεργατικους νομους της τοτε κυβερνησης του?
Τοσα χρονια τι προταση εκανε για καλυτερευση των συνθηκων στα νοσοκομεια,στο ικα,στα σχολεια?
Το να μην εισαι πρωθυπουργος δεν σημαινει οτι εχεις λιγοτερες ευθυνες σε μια κυβερνηση στην οποια μετεχεις.

Και κουνανε οι κατω τις σημαιες,και κανουν θορυβο,και οι επανω ουρλιαζουν,σαν ρωμαικη αρενα.

Χθες το μεσημερι στο Θησειο γνωστος πολιτικος με 19 ναι Δεκαεννεα ατομα πισω του,ουτε σε κηδεια να πηγαιναν,προσπαθουσε να μοιρασει φυλλαδια και να πεισει τον κοσμο να τον ψηφισει.
Αν τον ξαναδουν εως τις επομενες εκλογες να μου γραψουν.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

Ψυχολογικος εκβιασμος

Καινουργια κολπα εχει ανακαλυψει πλεον την τελευταια εβδομαδα και μετα την εξοδο της απο το νοσοκομειο η μητερα μου,και δεν ειναι και πολυ ευκολο να τα αντιμετωπισω με την λογικη.
Απο χθες που ηρθε σπιτι το μωρουλι μου,ειπαμε να βγουμε μια βολτα για ενα ποτο,οχι ξενυχτι κλπ απλα μια βολτα στην Αθηνα και μια μπυριτσα .
Εκει που μεχρι τωρα συνηθως δεν υπηρχε αυτο το προβλημα αρχισε να ικετευει,να παρακαλαει να μην βγω εξω.
Φυσικα και βγηκαμε αλλα οταν σου χαλαει η διαθεση ειναι πολυ δυσκολο να την ξαναβρεις οτι και να κανεις μετα.
Σημερα αφου σηκωθηκα και ακουσα παλι οτι πεθαινει, οτι δεν βλεπει,μαγειρεψα και της ειπα οτι το βραδυ θα το περασω στο Κορωπι,φαγαμε μετα απο μια βολτα και ετοιμαστηκαμε κατα τις εξι να φυγουμε με την προοπτικη να επιστρεψω εγω αυριο το πρωι σπιτι.
Αυτο που εγινε ειναι .....δεν μπορω να το περιγραψω,ουτε στις παληες ελληνικες ταινιες που ικετευαν οι μανες τα παιδια να μην πανε στα ξενα,ασε τι να λεω και τι να εξηγω.

Φυγαμε ψιλοσυγχισμενοι και οι δυο,που θα παει αυτη η κατασταση δεν ξερω,ειπε ο γιατρος ειναι πεισματαρα και ξεροκεφαλη,τα χαπια δεν τα παιρνει,τι πρεπει να κανω που και παλι στο νοσοκομειο να την παω παλι θα γυρισει και χειροτερα θα ειναι.

Εχει καταλαβει οτι μπορει να με εκβιαζει ψυχολογικα και τα κανει αυτα,εγω παλι να κλειστω απο το πρωι ως το βραδυ μεσα στο σπιτι ακομη και το Σαββατοκυριακο δεν το βλεπω πιθανον,αλλοιως θα παω εγω για ζουρλομανδυα στο τελος

Κατι πρεπει να γινει,κατι πρεπει να γινει.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2009

Διαπλοκη

Χρονια ακουω για διαπλοκη δημοσιογραφων με πολιτικα κοματα,χρονια μιλανε για λιστες με ατομα που πληρωνονται απο το κρατος για να γραφουν υπερ του ενος η του αλλου θεματος,και παντα υπερ της κυβερνητικης πολιτικης.

Μου κανει εντυπωση τοσοι δημοσιογραφοι σε τοσα καναλια δεν βρεθηκε καποιος να ρωτηση,και οκ πες πως καποιος ρωτησε....και αυτοι συνηθως δεν απαντανε,να ρωτησει λοιπον πως αυτοι που επι 5 χρονια και κατι και δεν εκαναν τιποτα απο οσα ειχαν υποσχεθει το 2004 και πως τωρα ετσι ξεδιαντροπα ερχονται παλι και ζητανε να κυβερνησουν και να κανουν οσα επι τοσα χρονια δεν εκαναν.

Και ερχεται ο Βεζυρης μας που χαμενος στο διαστημα τοσα χρονια το μονο που εκανε ηταν να καλυπτει ολα τα σκανδαλα και τους κλεφτες υπουργους του και λεει ψηφιστε με παλι για να συνεχισω να κανω οσα εκανα και πριν.

Δηλαδη τιποτα.....

Και αναρωτιεμαι πως υπαρχουν ανθρωποι με μυαλο που ξεχνανε οσα συνεβησαν και οτι θα πανε να ξαναψηφισουν και παλι αυτην την κυβερνηση και το κομμα,να μου πειτε οι αλλοι καλυτεροι ηταν 20 χρονια?

Οχι...δεν ηταν.
Ε ας βγαλουμε πρωθυπουργο τον Ευαγγελοπουλο,περισσοτερα απο οσα εκαναν τα δυο κοματα μαζι θα κανει αυτος,τουλαχιστον θα γελαμε που και που.

Α αντε παλι για την παταξη της φοροδιαφυγης μιλαει καποιος,,,,,στα γονατα με πονους σε ολο το σωμα και να γελαμε οπως σας εχω πει.

Ευτυχως γελαω και με κατι

Ακου Νεα Δημοπρασια...χαχαχα...ειμαστε εξυπνος λαος γαμοτο,με χαζους ηγετες.

Καθημερινη Τρελλα

Το ευχαριστο ξυπνημα μου καθε πρωι αρχιζει με ενα ατελειωτο παραπονο απο την μητερα μου οτι θα πεθανει οτι δεν ειναι καλα και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε.
Αναγκαστικα για να διατηρησω λιγη απο την ηρεμια μου αν και δυσκολο κλεινομαι στο δωματιο μου και προσπαθω να ξανακοιμηθω μηπως και δω και κανενα καλυτερο ονειρο,αυτο δεν συμβαινει πλεον και σιγα-σιγα μπαινω στο κλιμα της ημερας ξεροντας οτι θα ειναι μια ημερα σαν τις προηγουμενες.
Σαββατο σημερα και παλι τα ιδια,αυτο γινεται και κατα την διαρκεια της ημερας,και το παραξενο ειναι οτι οταν γυριζω απο ψωνια την βλεπω παντα ορθια να παιδευεται με κατι ενω οταν ειμαι σπιτι παντα δεν μπορει να σηκωθει και αρχιζει....ελα να με σηκωσεις,ελα να με γυρισεις,πεθαινω,δεν ειμαι καλα,τα χαπια δεν ειναι καλα,και μια ατελειωτη σειρα γκρινιας που δεν σταματαει εως το βραδυ.

Εκτος απο ολο αυτο εχω να σκεφτω και το θεμα της εργασιας μου,περιμενω καποιο νεο απο εκει που δουλευα αλλα αν και ειχαν αγγελια για περισσοτερες απο μια θεσεις,αν και εστειλα μεηλ στον διευθυντη για να με βοηθησει δεν εχω καμμια ελπιδα οτι κατι θα γινει με αυτο.
Αυτη η ιστορια επιτεινει την ανασφαλεια και το αγχος μου,δεν μου κανει καλο και με κανει να σκεπτομαι ασχημα,δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα στον κοσμο να μπορει καποιος να ανταπεξελθει τοσα προβληματα μαζι,καπου πρεπει να υπαρχει μια βοηθεια και εδω δεν υπαρχει.
Λεω πως μπορουν ανθρωποι να ξερουν το προβλημα ενος αλλου ανθρωπου,να εχουν την δυναμη να τον βοηθησουν και ομως να μην το κανουν.

Τωρα με την αρνηση της να παιρνει και τα φαρμακα με εχει εγκλωβισει μεσα στο σπιτι,για να ειμαι εδω να της τα δινω,ισως πρεπει τελικα να κοιταξω λιγο και εμεναν γιατι με βλεπω να ταξιδευω στον αλλο κοσμο πριν απο εκεινην με τον τροπο που ζω τελευταια,και με οσα εχω μαζεψει τεσσερα χρονια ταλαιπωριας.

Αντε τωρα να βρω διαθεση να σηκωθω,να φαω κατι,να βαλω πλυντηριο,να μαγειρεψω,να ψωνισω για το διημερο,να της κοψω τα νυχια,να πεσω απο το παραθυρο...ισως,
Μπα ατυχος και σε αυτο....σε υπερυψωμενο ισογειο μενουμε.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

Παρτε τωρα που γυριζει


Ζαχόπουλος - Νατάσα - Καραμανλής [Μια τέλεια σχέση]

Τι μαθαινει κανεις διαβαζοντας την Σιββυλα

Η Κακη μερα απο το πρωι......

Οχι οτι απο την ημερα που ηρθε απο το νοσοκομειο εχει υπαρξει και μια καλη ημερα,απο την ωρα που ξυπναω εως την ωρα που κοιμαμαι ενα μουρμουρητο,ενα δεν μπορω,ενα πεθαινω.
Και μεσα σε αυτο το κλιμα εγω πρεπει να βρω την διαθεση να σκεφτω τι θα φαμε,τι αλλες δουλειες εχω να κανω,τι θα κανω με το θεμα της δουλειας που με απασχολει καθε λεπτο.
Ισως φταει οτι της εκοψαν τα ηρεμιστικα και αυτο το νεο που της δινουν δεν θελει να το παρει,ειναι και οτι απο χαρακτηρα ειναι δυσκολη βαλε τα ολα αυτα μαζι και βγαινει ενα εκρηκτικο μιγμα.
Το αλλο ειναι που αν περασει η μερα δεν τρωει το χθεσινο φαγητο,αν δεν μαγειρεψω λοιπον εχω και την γκρινια του"πειναω,γιατι δεν μαγειρεψες?δεν πηρες τα λεφτα της συνταξης?"
Χαλια και παλι χαλια λοιπον,που να φανταστω χρονια πριν οτι θα γινοταν η ζωη μου ετσι?
Και ακομη περιμενω απο τον αδερφο μου να μιλησει σε εναν γνωστο του νευρολογο ωστε να την παμε να την δει στο νοσοκομειο,για ιδιωτικες επισκεψεις δεν μπορουμε πλεον μια και η ταριφα ειναι απαγορευτικη,οσο για την βοηθεια στο σπιτι που τηλεφωνησα στον γιατρο να ερθει να την δει μαλλον του κακοφανηκε γιατι δεν ηθελε με χαζες δικαιολογιες να ερθει.
Αυτοι οι ανθρωποι ηθελα να ηξερα πληρωνοντα για να το κανουν αυτο?και αν ναι γιατι δεν το κανουν σωστα παρα αρκουνται να καθονται σε ενα γραφειο χωρις εργο?
Νοιωθω κουρασμενος χωρις να κανω τιποτα ολη μερα,σκεψεις πολλες, αγχος,πως να παει καλα η ημερα ετσι.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Το μεγαλο μας Τσιρκο


Τιτλος παλαιας θετρικης παραστασης επι χουντας,ναι ξερω τι θα πειτε,ζουσα και επι χουντας μικρος μεν αλλα κατι θυμαμαι,αλλα και τιτλος της συγχρονης καταστασης στην Ελλαδα.
Μισο λεπτο....
Ναααα ρε ηλιθιε....
Συγνωμη μολις ειδα στην τηλεοραση τον γελοιο υπουργο δημοσιων σχεσεων,και του εριξα μια διπλη μουτζα.
Λοιπον παλι στο θεμα μας....

Περαστε λοιπον να δειτε το τσιρκο μας στην πρωτη κλουβα ο λαος,κρατιεται απο τα καγκελα ανημπορος να αντιδρασει εξάλλου σε δημοκρατιες τι αντιδραση να εχει?Στην χουντα...αντε παλι την αναφερω ηξερες ποιος ειναι απεναντι σου τωρα ειμαστε ελευθεροι.....πολιορκημενοι ομως.

Στην δευτερη κλουβα η οποια ειναι λιμνουλα και βραχακια δειτε τους πολιτικους μας,μισοι απο αυτους κανουν μπανιο στον βουρκο και οι υπολοιποι τρωνε φαγητο που τους δινουν οι θεατες,ετσι και αλλοιως παντα ετσι εκαναν απο μονοι τους να βγαλουν το προς το ζειν δεν εχουν καταφερει ποτε.

Στο τριτο κλουβι τα δικαιωματα μας,εργασιακα,υγειας,παιδειας,συνταξιουχοι πεινασμενοι,ρακενδυτοι ζητιανοι που επειδη δεν τους φτανει η συνταξη τους αφηνονται ελευθεροι να πουλανε λαχεια με κληρωση και δωρο ενα κοματι ψωμι.

Στο τεταρτο τεραστιο χωρο εχουν αφεθει ελευθερες ολες οι προεκλογικες υποσχεσεις των πολιτικων,οσοι προλαβετε να τις δειτε δεν ζουν πολυ οποτε ειναι απαραιτητο να κλεισετε θεση γιατι ειναι πολλοι σε αναμονη.

Στον πεμπτο κλειστο και αδιαφανη χωρο εχουν μαζευτει ολες οι κλοπες δημοσιου χρηματος,ολοι οι χρηματισμοι δημοσιων προσωπων,οι εξεταστικες στην Βουλη που δεν εβγαλαν ποτε ενα κοινο πορισμα,οι μιζες,τα ομολογα,τα φακελλακια.
Εδω πορτιερης που κραταει τον χωρο κλειστο ειναι ο πρωην γραμματεας του υπουργειου πολιτισμου και καθαριστρια η πρωην και μονη απο ολους φυλακισμενη φιλη του.

Στον επομενο χωρο αν και εχουν πεθανει θα δειτε ολες τις ελπιδες,τις προσμονες,και τα ονειρα ενος λαου που πιστεψε οτι ολοι αυτοι στο δευτερο κλουβι νοιαζονται για αυτον και τελικα απογοητευτηκε.

Στην εξοδο απο το μεγαλο μας τσιρκο μην ξεχασετε να παρετε μαζι σας τα εντυπα του προυπολογισμου των τελευταιων 35 ετων,καθως και τις συλλογικες συμβασεις εργασιας που
δειχνουν οτι αυτο το τσιρκο ειναι αξιο αποριας που υπαρχει ακομη σε λειτουργια.
Το ποσο απο την εισοδο που θα πληρωσετε θα διατεθει για την αποκτηση απο τους πολιτικους κατοικιας διοτι πολλοι απο αυτους δεν εχουν ακομη συμπληρωσει την 51 κατοικια στο ποθεν εσχες τους.

Μην Ορκίζεσαι

Aν και διασκευη ειναι τελειο.

Ρουτινα

Καθημερινα πλεον τωρα που δεν εχω δουλεια το προγραμμα μου ειναι το ιδιο,κατ'αρχην ξυπναω καθε πρωι για να δωσω τα χαπια της μητερας μου,αυτο μπορει να ειναι τοσο ψυχοφθορο οσο και κουραστικο για την αρχη καθε μερας γιατι καθοριζει την διαθεση μου.
Αν αποφασισει να το παρει το χαπι εχω καλυτερη διαθεση και αρχιζω να σκεπτομαι τι απο τα 3-4 φαγητα που ξερω να μαγειρεψω.

Αν πει οχι δεν ξερω τι να κανω και προσπαθω να βρω ακρη ξεροντας οτι ετσι χειροτερευει την κατασταση της και το αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο τις επομενες ημερες.

Ακομη με τον οαεδ δεν χω ξεκινησει να κανω τα χαρτια μου,οχι οτι θα μπορω να τα βγαλω περα με το πενιχρο επιδομα ανεργιας,θα προσπαθησω και βλεπουμε πως θα παει,το χειροτερο ειναι η αναμονη μιας εργασιας και η κατασταση εκει δεν ειναι καθολου καλη,δεν υπαρχει τιποτα ουτε στις σελιδες στο διαδυκτιο που εχουν αγγελιες υπαρχει κατι και ξερω οτι πολυ δυσκολα θα υπαρξει.
Αυτη η εμμονη να ζητανε ολοι εως και μια ηλικια λες και εμεις οι υπολοιποι εχουμε μπαρμπα στην Κορωνη να μας ταιζει και ετσι δεν χρειαζομαστε εργασια.

Η κοινωνικη μου ζωη μηδενικη,με το μωρουλι βρισκομαστε Σαββατοκυριακα και ο χρονος μου περναει μεσα σε αυτο το αγχος της ανεργιας.Τα
μεηλ που εστειλα στον διευθυντη του πολυκαταστηματος που εργαζομουν,αναπαντητα,αν και οι αγγελια τους υπηρχε δεν εδειξε κανενα ενδιαφερον να με βοηθησει.

Η ρουτινα αυτη δεν ειναι και τοσο δημιουργικη,απλα διεκπεραιωνω ανωδυνα μεσα στην ημερα οσα πρεπει να γινουν και τιποτα αλλο,σκεψεις υπαρχουν πολλες το τι θα κανω το αφηνω στην ακρη περιμενοντας μια αχτιδα φωτος,περιμενω λοιπον και ας μην πιστευω οτι κατι θα συμβει.
Περιμενω.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

Προεκλογικες ομιλιες


Και βγαινουν στα μπαλκονια ολοι αυτοι που κυβερνησαν ολα τα 35 χρονια της Ελληνικης Δημοκρατιας,βγαινουν και στα καναλια τοσο ξεδιαντροπα και μιλανε.
Υποσχεσεις που εχουν χιλιοειπωθει,λογια που εχουν χιλιοακουστει,να πορωσουν τους οπαδους,εξ'αλλου σαν ματς τις βλεπουν τις εκλογες.
Και ειμαστε οπαδοι και οχι πολιτες,ποιος ευρωπαιος η εστω πολιτισμενος και σκεπτομενος ανθρωπος θα πηγαινε σε τετοια συγκεντρωση,να ακουσει τις υποσχεσεις καποιου που επι πεντε χρονια αδιαφορησε τελειως για καθε Ελληνα,που καλυψε πληρως τους κολλητους του,και αυτοι οργωσαν και κατακλεψαν την χωρα?

Και ξεδιαντροπα λενε οτι δεν υπαρχουν αποδειξεις για ολα αυτα,πως ολα πηγαν στον εισαγγελεα,και ας αφησαν τους υποπτους να το σκασουν στο εξωτερικο,και ας απεκλεισαν την διενεργεια εξεταστικης στην βουλη για τον Παυλιδη,και για το Βατοπαιδι,και ας εκαναν τεραστιες περιουσιες πολλοι απο τους υπουργους.

Και δεν εννοω οτι οι αλλοι ειναι αγγελοι,περιμενουν στην γωνια,τριβουν τα χερια τους,ακονιζουν τις μασελες τους,ωρα για φαι σκεφτονται.

Και θα ερθουν με σημαιες και λαβαρα,με υποσχεσεις για καλυτερες ημερες,για εκεινους ομως οχι για εμας.

Ποιοι πανε λοιπον στις προεκλογικες συγκεντρωσεις?Ποσο τυφλος και κουφος μπορει να ειναι καποιος?
Ποιοι πιστευουν οσα υποσχονται στις τηλεορασεις?
Την επομενη των εκλογων θα αποκαλυφθει το τεραστιο ψεμμα και εμεις σαν ηλιθιοι θα αναρωτιομαστε τι λαθος καναμε παλι.

Και περασε η γενια μου,και θα περασουν και οι επομενες,και το μονο που θα μας νοιαζει γιατι αυτο μας μαθαινουν θα ειναι ποιος πολιτικος κουναει καλυτερα τα χερια του και ποιος ξερει να μιλαει καλυτερα απο τον αντιπαλο του.

Ας ψηφιζαμε εναν κουλο και μουγγο ρε γαμοτο αρκει να ενδιαφεροταν για τον λαο και οχι για τους φιλους του.

Δήμητρα Γαλάνη, - Περιουσία

Χωρις αλλα λογια.

Πως Εφυγες

Ε να απο τα ωραιοτερα τραγουδια του Σταματη Κραουνακη,και με τι ερμηνευτρια.

Αιωνιες Φωνες

Ακουγοντας το τραγουδι που ανεβασα πιο κατω σκεφτηκα οτι τελικα τετοιες φωνες δεν θα ξανα ερθουν ποτε στην εποχη μου,οτι ηρθε,ερθε και τελος.
Θυμαμαι χρονια πριν μικρος ειχα παει στον Ζυγο και την ακουσα,δεν ηξερα τοτε το μεγεθος αυτης της φωνης,δεν ακουγα ελληνικη μουσικη,απλα πηγα με φιλους.

Και ηταν και η Χαρουλα μαζι της,δεν υπαρχουν πια τετοιες συνεργασιες,και εγω ο χαζος δεν καταλαβαινα τι ζουσα εκεινο το βραδυ,τωρα καταλαβαινω.

Περνανε οι ανθρωποι,περνανε και φευγουν,καποιοι μας αφηνουν κατι που μας τους θυμιζει,και τους θυμομαστε οσο ζουμε,εως οτου φυγουμε και εμεις.
Ακουστε και διπλα δυο τραγουδια της και ειδικοτερα το"Ο Ελληνας" απο την "Εφημερια να δειτε ποσο σημερινο ακουγεται.
Απο το τραγουδι στην ταινια"Λολα"ως τα τραγουδια με Κραουνακη και Σπανο αυτη η φωνη μεγαλωσε και μεγαλωνει ανθρωπους που ζητανε αυτο το διαφορετικο,αυτη ειναι η Ελλαδα για μενα, οχι αυτο που μας πλασαρουν οι εταιρειες,ουτε η τηλεοραση.

Αλλαγες γνωμης

Παλι τα ιδια σημερα,παλι τα ιδια.
Δεν παιρνει τα χαπια της,δεν παιρνει τα χαπια της.
Και εγω τι να κανω?
Το ειπε ο γιατρος εχθες στο νοσοκομειο,ξεροκεφαλη,πεισματαρα,αδυνατον να συνεργαστει αν δεν το θελει.
Και τι να κανω ρωτησα?
Να περιμενεις να μαγκωσει και μετα να την ξαναπας στο νοσοκομειο.
Εννοει να μην μπορει να κουνηθει απο την ελλειψη της ντοπαμινης.
Ωραια!!
Και γιατι δεν τους πεθαινουμε μια ωρα αρχιτερα να ησυχαζουν και τα νοσοκομεια?Γιατροι αδιαφοροι,λες και το κανουν απο αναγκη επιβιωσης και μονο,τοσα φαρμακα δεν μπορουσαν να της δωσουν κατι αλλο να ηρεμει και να πινει τα χαπια της?
Οχι. Δεν μπορουσαν και την εδιωξαν σε χειροτερη νοητικη κατασταση απο οταν ειχε μπει μεσα εκει.
Δεν παιρνει τα φαρμακα της.
Αδιεξοδο.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Ενα τουνελ χωρις ακρη

Πολλοι που εδω και χρονια ακουνε και κρινουν τα οσα λενε οι πολιτικοι μας θυμουνται μια λεξη,την λεξη τουνελ"φως στην ακρη του τουνελ"αν θυμαστε,το πρωτοειπε ο Βεζυρης που του αρεσαν οι μικρες αεροσυνοδοι και για τις οποιες ειχε παρατησει τελειως την υποθεση Ελλαδα.
Τουνελ στην αγγλικη γλωσσα, (tunnel)σημαινει μια υπογεια διαβαση κλειστη στα πλαγια, με εισοδο και εξοδο στις ακρες.
Αυτο λοιπον που ζουμε εδω και δεκαετιες στην Ελλαδα ειναι οτι εχουμε μπει σε ενα τουνελ το οποιο για εμας τους εργαζομενους και τους υπολοιπους πληβειους δεν εχει αλλη ακρη αλλα οι αρχηγοι μας μας υποσχονται οτι προχωρωντας μαζι τους θα βγουμε καποια στιγμη στο φως.

Και τι συμβαινει τελικα?

Αυτο που συμβαινει εδω και τοσα χρονια ειναι εμεις οι πληβειοι της χωρας αυτης να βλεπουμε την οικονομικη μας κατασταση,τις εργασιακες μας σχεσεις,τις συνταξεις που καποια στιγμη δεν θα παρουμε,την υγεια,την παιδεια,την καθημερινοτητα μας να χειροτερευει και να μην υπαρχει ελπιδα καλυτερευσης.

Απο την αλλη οι Πατρικιοι αυτης της χωρας παλαιοι και νεοι πολιτικοι,πλουτιζουν ασυστολα,μονιμα και απο παιδια ανεργοι οι περισσοτεροι απο αυτους,τρωνε τον αμπακο,πανε στα καλυτερα νοσοκομεια οταν ασθενουν ενω εμεις καταληγουμε σε αδειους θαλαμους χωρις νοσηλευτες,και γενικα περνανε ζωη και κοτα οπως λεμε και στην λαικη γλωσσα.

Και αυτο ολο λεγεται δημοκρατια,και μας ζητανε καθε τοσο να παμε να ψηφισουμε οτι συμφωνουμε να συνεχισουμε να περπαταμε σε αυτο το τουνελ που δεν εχει ακρη,οτι σαν τυφλοι θελουμε να χειροτερευουν οι συνθηκες της ζωης μας,οτι θελουμε να πληρωνομαστε σαν σκλαβοι και να πληρωνουμε σαν βασιλιαδες.
Το λαθος δεν ειναι οτι αυτοι μας πανε να ψηφισουμε στην υποτιθεμενη δημοκρατια μας οποτε τους γουσταρει,το λαθος ειναι οτι εμεις απο ηλιθιοτητα παμε και ψηφιζουμε να ειμαστε οι σκλαβοι αυτων που εμεις πληρωνουμε για να μην μας πανε ποτε στην ακρη αυτου του τουνελ.


Aρχισε το remake


Μια και δεν εργαζομαι λοιπον καθομαι σπιτι και βλεπω τηλεοραση,μαλλον ακουω γιατι κυριως ασχολουμαι με τον υπολογιστη.
Να λοιπον ολα τα καναλια που εχουν στηθει σε κοινο δικτυο γιατι αρχιζει το remake.
Οχι εγω δεν το ονομαζω debate,τι σχεση εχει αυτο που γινεται με την λεξη αυτη?
Αντιπαραθεση δεν ειναι αυτο,αυτο ειναι επαναληψη παλαιας ταινιας λιγο καλυτερα γυρισμενης οποτε remake να το λεμε.

Και ερχονται και οι δυο που θελουν να γινουν Βεζυρηδες και μας υποσχονται καλυτερες ημερες,ωρες,λεπτα,και δευτερολεπτα.

Και μας λενε οτι για το κακο μας χαλι φταιει η κακη οικονομικη κατασταση που επικρατει γενικα στον κοσμο,κανεις ομως δεν σας εχει ρωτησει οταν η κατασταση δεν ηταν τοσο κακη εσεις τι δωσατε στον κοσμο που τωρα ζητατε να σας ψηφισει?

Τιποτα.

Λιτοτητα ακουω απο τοτε που ημουν μικρος,λιτοτητα και παλι λιτοτητα,α....ναι και κατι αλλο....οτι θα παταξετε την φοροδιαφυγη,και εδω οπως σας εχω πει γελαμε με πονους στο στομαχι.
Ποιοι κανουν φοροδιαφυγη σημερα και επι δεκαετιες στην Ελλαδα Κυριοι μου?

α)Οι μισθωτοι?
β)Οι συνταξιουχοι?
γ)Οι ανεργοι?
δ)Οι νοικοκυρες?
ε)τα μωρα,τα αγεννητα?
ζ)Οι νεκροι?

Απο που θα παταξετε την φοροδιαφυγη λοιπον,απο τους φιλους σας?
Οχι δεν θα παταξετε τιποτα,τον λαο θα τον παταξετε και μονον αυτον.

Εδω ενα δωρακι δινουν οι φοροδιαφευγοντες στους εφοριακους και παιρνουν και πιστοποιητικο οτι ειναι νομοταγεις,απο που λοιπον θα τα βρειτε?

Κοροιδια και παλι κοροιδια,και σκεπτομαι οσοι πανε να ψηφισουν εχουν σκεφτει οτι επι 35 χρονια μονο ψεμματα εχουν ακουσει,και μονο δυσκολιες εχουν βρει μπροστα τους,τι πανε τοτε?Με τι ελπιδα?

Το αστειο λοιπον remake με τον εναν που επι πεντε και μισο χρονια ηταν παντελως απων αν και βεζυρης, και τον αλλον που παλαιοτερα θεωρουσε μοναδικο προβλημα της χωρας την νομιμοποιηση των ναρκωτικων και απεναντι εναν λαο που περιμενει το τιποτα απο τους κυριους αυτους.

Και ποια ειναι η λυση τελικα?

Κριμα για αυτους που θα ερθουν σε αυτη την χωρα μετα απο χρονια,κριμα.

I Dreamed a Dream

Υπεροχο τραγουδι,υπεροχη παρασταση για τεταρτη φορα.

Τωρα τρεχουμε.........

Πρωι-πρωι με την δροσουλα ξεκινησα σημερα,πρωτα στο νοσοκομειο να παρω το συνταγολογιο και τα φαρμακα της,βρεθηκε τελικα το χαμενο βιβλιαριο,μετα στο φαρμακειο για να ανακαλυψω οτι η μηνιαια δοση του ενος φαρμακου ηταν ενα κουτακι 7 δοσεων,παιρνω τον γιατρο....α α α να πατε μετα απο 7 ημερες σε νευρολογο να σας γραψει τις αλλες τρεις εβδομαδες.....τετοια εξυπναδα ρε παιδι μου και απο γιατρο,τελως παντων.
Τελικα ενω το πρωι δεν επαιρνε τα χαπια της με τιποτα οταν της εφερα καινουργιο κουτι τοτε το πηρε,απομενουν αλλα δυο φαρμακα το βραδυ και βλεπουμε.
Μετα περασα απο την πρωην δουλεια μου και ειδα την Μαρια και τα ειπαμε λιγακι,και επιστροφη στο σπιτι για να βρω το γαλα να καιγεται στο ματι που το ειχε ξεχασει ανοικτο...ναι ξερετε ταραχη και τα λοιπα.

Απο δουλεια τιποτα,ακομη περιμενω καποια ειδοποιηση απο το καταστημα που εργαζομουν,δεν το πολυπιστευω βεβαια αλλα θα δουμε.

Θελω να ξαναφυγω παλι ακομη δεν ηρθα αλλα τωρα πρεπει να κανω οικονομια σε ολα γιατι ερχονται δυσκολες ημερες.

Απο διαθεση μηδεν,καπου θα μου βγει ολο αυτο,που δεν ξερω.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

Η Επιστροφη

Την εφερε την μαμα αρον-αρον κατα τις 5 το απογευμα,αγριεμενη μπηκε στο σπιτι,αγριεμενος και αυτος με πηρε εξω να συζητησουμε.
Δεν αντεχαμε αλλο μου ειπε,δεν παιρνει τα φαρμακα της,δεν κοιμαται τα βραδυα,δεν μας αφησε να ησυχασουμε,το μικρο επαθε ψυχολογικο.
Ελα φιλε μου να δεις τι ζω εγω σκεφτηκα να του πω,τι να πω ομως σε καποιον που θελει να ξεφορτωθει ενα δεμα για εκεινον,εναν ανθρωπο για ολους τους υπολοιπους.
Τι να πω και για τα νοσοκομεια μας που δεν εβρισκαν το συνταγολογιο της και πρεπει να τρεχω απο αυριο να ψαχνω να το βρω,και τι φαρμακα να της δωσω που δεν την βοηθανε αυτα που παιρνει?
Και σκεφτομαι και που δεν εχω και δουλεια και γινομαι χειροτερα και εγω,πως θα αντιμετωπισω ολα αυτα?

Κουραγιο λεω στον εαυτο μου,Κουραγιο μεχρι ποτε ομως?

Δυο ημερες αντοχη

Εχθες το πρωι και καθως εκανα την τελευταια μου βολτα στην ξενη πολη κτυπησε το τηλεφωνο μου.Απορησα γιατι ηταν ο αδελφος μου ο οποιος με αγωνια ρωτουσε ποτε θα ειμαι σπιτι για να φερει την μητερα μας.
Για οσους εχουν χασει επεισοδεια εδω και τεσσερα χρονια η μητερα μου πασχει απο παρκινσον που φυσικα δεν ειναι και η καλυτερη ασθενεια για να εχεις,μην θελοντας να παει στους γιατρους αναγκαστικα πηγαμε με συνοδεια.
Εκει εκανε παλι τα γνωστα κολπα οπως να μην θελει να παρει τα φαρμακα της και αλλα πολλα.
Την Τριτη με πηραν απο το νοσοκομειο να παω να την παρω αν και τους ειχα ενημερωσει οτι την βδομαδα αυτη θα λειπω και να παρουν τον αδερφο μου.
Ακουστε τι εκανε λοιπον ο αθεοφοβος.
Αντι να παει να την παρει και να την κρατησει σπιτι του μεχρι και σημερα,δηλαδη λιγοτερο απο μια εβδομαδα,τους ζητησε να την κρατησουν εως και την Παρασκευη και πηγε το απογευμα και την πηρε.
Με αγωνια λοιπον ηθελε να μαθει ποτε θα ερθω εγω λες και αυτος δεν εχει μανα να ενδιαφερθει,οχι οτι εχει ενδιαφερθει και ποτε δηλαδη.
Εγω εφτασα στην Αθηνα 11.45μμ Κυριακη βραδυ και σκεφθηκα να μην ενοχλησω τετοια ωρα και τους ξυπνησω.
Το πρωι 8.15 κτυπησε το κινητο μου και ακουστε τι μου ειπε πρωι πρωι ο....... να μην πω τι.
Να παρεις ενα ταξι αμεσως να ερθεις να την παρεις,η γυναικα μου εχει να παει το παιδι σχολειο και αν δεν πας να την παρεις θα την αφησει εξω απο το σπιτι..!!!!!
Ναι αυτα μου ειπε μιλωντας μαλλον για καποια βαλιτσα που εχει και ειναι δικη μου και μεσα περιεχει κατι φονικο και δεν μπορει να την κρατησει μεσα στο σπιτι γιατι θα τους σκοτωσει.
Απορημενος εκλεισα το τηλεφωνο και απλα δεν εκανα τιποτα απο οσα μου ειπε.

Βλεπετε η κυρια του που ειναι κυρια υποδιευθυντου τραπεζικου καταστηματος δεν μπορει να εχει στο σπιτι της μια γυναικα η οποια ειναι και μητερα του αντρα της υποδιευθυντου τραπεζικου καταστηματος,εξ'αλλου απο οσο εχω καταλαβει μανα εχει μονο αυτη και κανενας αλλος.
Να μου πεις τωρα αυτος φταιει ο γελοιος και οχι εκεινη που εγινε αυτο και που επι τοσα χρονια δεν εχει ενδιαφερθει ο μαγκας για την μανα του,σου λεει ειναι ο μαλακας εκει ας τα λουστει εκεινος.

Τετοιο ηθος και τετοια αγωγη μιλαμε και ειναι και υποδιευθυντης τραπεζικου καταστηματος μην χεσω,τους προσλαμβανουν αναλογα με το ηθος τους εκει?
Ηρθα σπιτι να ψωνισω να μαγειρεψω και ας την φερει εκεινος το απογευμα,ενα εινα σιγουρο ομως,δεν προκειται να τον ξανα αφησει να την παρει εκει ξανα.

Ερωτηση.....ξερετε πολλες οικογενειες που γινονται αυτα?Εγω οχι δεν ξερω.

Το ταξιδι ηταν προγραμματισμενο και δεν μπορουσε να ακυρωθει,χρειαζομαι οσο αντεχει η τσεπη μου να φευγω λιγο και δεν ειναι κακο να δειξει και ο κυριος(με μικρα)υποδιευθυντης τραπεζης οτι ενδιαφερεται και λιγο για την μανα του,εγω πως αντεχω μονος τοσα χρονια?
Δυο ημερες αντοχη ειχε μονο.
Με αυτα και αυτα ξεκινησε και αυτη η εβδομαδα για μενα,αληθεια ειδα και οτι
εχουμε και εκλογες συντομα μην ξαναχεσω.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2009

Oι Ληστες

Η τέλικη ανακοινωση των Ληστων της Νεας Δημοκρατιας θα γινει τις επομενες ημερες!!!

Ξερω Ξερω θα πειτε αγραμματος εισαι?

ΟΧΙ

Αλλα αν το ακουσεις ετσι ανεμελος αυτο ειναι οπως οταν λεμε γλωσσα λανθανουσα........

Τους ανακοινωσουν η οχι εμεις ξερουμε.

Τωρα Γελαμε

Τοτε κλαιγαμε.
Ολοι στις καλπες λοιπον,εχουν και αλλα να καψουν.
Απο το www.press-gr.blogspot.com

Τα νευρα μου!!!!

Μια ημερα πριν το ταξιδι και επισκεφτηκα το νοσοκομειο,εχοντας σαν τελευταια εικονα απο χθες που την αφησα καθαρη και φρεσκοντυμενη,ε...λεω τι θα εχει παει ασχημα?
Και ομως οπως και παντα οπως και παλια κατι ειχε παει ασχημα,δεν ειχε χειροτερεψει η υγεια της ουτε αλλαξε η αγωγη της ουτε καποιος την πειραξε.
Την βρηκα στο κρεβατι κι ας της λεω να μην μενει ξαπλωμενη συνεχεια,με αλλα ρουχα οχι δικα της,ειχε λερωθει και την αλλαξαν μου ειπαν,και να γκρινιαζει οτι δεν ειναι καλα και οτι κοντευε να πεθανει.
Η γιατρος μου ειπε οτι ειναι οι παραξενιες της και τιποτα αλλο και αν θελω να της παρω μια αποκλειστικη νοσοκομα!!!!
Ναι καρδια μου να της παρω δυο,θα τις πληρωνεις εσυ?
Τελικα την σηκωσα της εδωσα το πι να περπεταει και αυτη πηρε το πι στα χερια και περπαταγε κανονικα,αρχισα να νευριαζω,μας δουλευει σκεφτηκα και παλι.
Επεμενε για αποκλειστικη μα της εξηγησα τους λογους που δεν μπορουμε,δεν τους καταλαβε και επεμενε,σηκωθηκα και εφυγα.δεν αντεχα αλλο.
Σε λιγο καιρο ετσι οπως παει θα χρειαστω αποκλειστικη εγω,κανεις εδω γυρω κοντα μου που να νοιαζεται και για τον διπλανο του?
Αφηστε μυνημα ,,,δεν θα ειμαι εδω.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

Barbra Streisand - Send in the clowns

Ειρωνικο.....

Νεες Ελπιδες

Σημερα και παλι πηγα στο νοσοκομειο,ολα μου φανηκαν καλυτερα,καναμε ενα μπανιο,ναι το μωρο το κανω εγω μπανιο,αλλαξαμε σεντονια,ναι εγω τα αλλαξα αν περιμενω απο εκει μεσα σωθηκα και καθησαμε λιγο στον κηπο.
Πιστευω οτι ειναι καλυτερα γιατι δεν σταματησε να γκρινιαζει και οταν γκρινιαζει ειναι καλα τα πραγματα.
Μιλησα με τους γιατρους,εχουν αλλαξει σχεδον ολη την φαρμακευτικη της αγωγη,ολα καλα λενε αλλα θα μεινει ακομη μια εβδομαδα μεσα,αυτο ειναι καλο απο την μια γιατι θα συνηθισει τα νεα φαρμακα,και καλυτερο απο την αλλη γιατι θα την φροντιζουν οσο θα λειπω μιας και ο αδελφος μου ειχε αποκλεισει την περιπτωση να την παρει σπιτι του εστω για μια εβδομαδα.
Περασα και απο την δουλεια να παραπονεθω στις φιλες μου που ειδα σημερα τεραστια αγγελια να ζητουν υπαλληλους στο πολυκαταστημα και εγω εχω αφησει βιογραφικο και δεν με εχουν παρει ενα τηλεφωνο.
Το μονο καλο που μου δινει μια ελπιδα ειναι οτι εστειλα ενα νεο μεηλ στον διευθυντη ζητωντας του να με βοηθησει να ξαναεργαστω και ειδα οτι μου απαντησε οτι εχει λαβει το μεηλ και το βιογραφικο,οποτε καντε μια ευχη να με παρουν.
Ετσι περναει η ζωη τελικα με ελπιδες που ξαφνικα ξεπεταγονται απο εκει που δεν το περιμενεις,οσο υπαρχουν υπαρχει και η ζωη,Αλοιμονο ποιος μπορει να ζει μια ζωη χωρις ελπιδες?

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Το Τσιγαρο Βαρυ

Και το'χω κοψει φτου.

Χωρα με ψυχολογια Στρουθοκαμηλου


Αινιγμα

Ποια χωρα αφησε ανεξελεγκτη γειτονικη της χωρα να χρησιμοποιει ονομα που δεν ειναι δικο της?
Ποια χωρα και ποιοι υπουργοι της επι τοσα χρονια δεν εχουν καταφερει τιποτα και ειδικοτερα κυρια που θελει απεγνωσμενα να γινει Βεζυρισα?
Σε ποια χωρα στο φετεινο ευρωπαικο πρωταθλημα μπασκετ κρυβουν την ονομασια της γειτονικης τους χωρας μην και το δουμε και τρομαξουμε?
Ποιοι ανικανοι πολιτικοι,αθλητικοι ηγετες αφηνουν να ξεφτυλιζομαστε διεθνως?
Γιατι δεν καταλαβαινουμε οτι ολα αυτα δεν οδηγουν πουθενα,οταν επι χρονια η γειτονικη χωρα εκανε προπαγανδα εμεις κοιταγαμε να τρωγομαστε μεταξυ μας.

Απαντηση

Η Ελλαδα η χωρα του τιποτα,αντε τωρα να ψηφισετε ολους αυτους που μας κοροιδευουν,διαβαστε και μαθετε λοιπον τι εκανε στους εκπροσωπους της Πανμακεδονικης ενωσης η κα Μπακογιαννη και μετα τρεξτε να ψηφισετε με κλειστα ματια την νδ.
Οχι οτι περιμενω απο τον γιωργακη να κανει τιποτα καλυτερο.

Λογια κενα


Πολλες φορες ακουγοντας προβληματα αλλων ανθρωπων λεμε διαφορα λογια παρηγοριας η συμβουλες,τις περισσοτερες απο αυτες τις φορες για να μην πω ολες τα λογια μας ειναι κενα γιατι κανεις δεν μπορει να νοιωσει ενα προβλημα εκτος απο αυτον που το βιωνει.

Μιλανε πολλοι και παντου για την ανεργια,και εγω οταν εργαζομουν ακουγα για γνωστους που ηταν ανεργοι,καποιο λογο παρηγοριας θα εβρισκα να πω,οπως"θα βρεις κατι,μην ανησυχεις κλπ"λογια κενα παντα,αν και υπηρξαν φορες που σαν ομαδα βρηκαμε δουλεια σε γνωστους μας στο πολυκαταστημα φυσικα οποτε μπορεσαμε το καναμε.

Η ανεργια τωρα που την ζω ειναι πολυ οδυνηρη,νοιωθω αχρηστος,νοιωθω να μην ανηκω πουθενα,με αγχωνει,με πληγωνει δεν την αντεχω.
Και οσο και να μου λενε να κανω υπομονη,λογια κενα ειναι ολα αυτα για μενα.

Εχοντας να υποστηριξω και ενα αλλο ατομο που παιρνει μια μικρη συνταξη ειναι ακομη δυσκολοτερο να το αντιμετωπισω,βιογραφικα πανε και ερχονται,απαντηση ομως ακομη καμια.

Συντομα πρεπει να παρω δυσκολες αποφασεις για μενα,για το μελλον που μπορει να υπαρξει η μπορει να σταματησει,δεν εχω κουραγιο να πολεμαω χωρις οπλα,τελικα μονο με χρηματα μπορεις να εχεις οσα δεν σου δινουν οι αλλοι,δικαιοσυνη,αξιοπρεπεια,εργασια.

Λογια κενα οι συμβουλες των αλλων,πως ενας που τρωει μπορει να καταλαβει καποιον που πολεμαει να τα βγαλει περα?
Δυσκολο.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ - Σκεπάστε τα ραδιόφωνα

Δεν ειναι απο προτιμιση μα ετουτη η υποτιμιση μας εβγαλε οτι ειχαμε φθηνο. Σε εμας τους ΝεοΕλληνες τα χερια που αν μας ελυνες θα φταναμε ψηλα στον ουρανο

Σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν

Ειναι ομορφα οταν εισαι νεος,τιποτα δεν σε αγγιζει,φλερτ,ξενυχτια,διασκεδαση,ολα χωρις οριο.
Περνανε τα χρονια και κανεις οικογενεια,παιδια,εννοιες,προβληματα,δυσκολιες.
Μεγαλωνεις και βλεπεις τα πραγματα να αλλαζουν και ειναι κοινοτυπη πλεον η εκφραση οτι δεν ειμαστε ετσι εμεις οταν ειμαστε νεοι,κι'ομως ετσι ειμαστε απλα οι τροποι εκφρασης αλλαζουν,οι ιδεες.
Πολλες φορες απο μικρος ελεγα οτι το ιδανικο θα ηταν να μεγαλωνουμε και να φευγουμε απο αυτην την ζωη χωρις να αρωσταινουμε,χωρις να ποναμε,να υποφερουμε.
Ειναι μεγαλος ο πονος ο εσωτερικος για οσους εχουν γονεις με προβληματα υγειας και δεν τους ειναι δυνατον να κανουν κατι για να τους βοηθησουν.
Στην δικη μου περιπτωση ειναι δυσκολοτερο γιατι δεν ξερω και πως να το αντιμετωπισω και ετσι με φερνει σε απογνωση μερικες φορες και αντιδρω με νευρα η αδιαφορια.
Αυτη η ψυχη που ειναι τωρα στο νοσοκομειο πριν πολλα χρονια ηταν το χερι που κραταγα και με πηγαινε βολτα,το χερι που με επλενε οταν γυρνουσα βρωμικος στο σπιτι,τα χερια που επλεναν ξενα σπιτια για το μικρο μεροκαματο,τα χερια που τωρα λογω της ασθενειας αυτης τρεμουν χωρις να το θελουν.
Και ειναι αδικο γαμοτο σε ατομα που ακομα και απο δικη τους χαζομαρα η ζωη φερθηκε τοσο αδικα,να γερνανε και αρρωστα να μην εχουν την μικρη αυτη ευκαιρια να περασουν λιγα χρονια ηρεμιας .
Πολλοι μου λενε να παω την μητερα μου σε δημοσιο γηροκομειο,εχοντας δει τα δημοσια νοσοκομεια δεν μπορω ουτε να το σκεφτω,και απο την αλλη δεν ξερω πως να αντιμετωπισω αυτη την κατασταση.
Και μεσα απο ολο αυτο το μπερδεμα της ψυχης και του μυαλου της ειναι δυνατον να μην αισθανεται στεναχωρια η λυπη που ταλαιπωρειται και δεν εχει διεξοδο απο αυτο?

Καθε ψυχη σε αυτον τον κοσμο εχει δικαιωμα να της φερονται ανθρωπινα,και ας ειναι ταραγμενη και εχει χασει τον δρομο της,πως με μια διαγραφη μπορουμε εμεις να πουμε οτι δεν εχουμε σχεση με αυτο και δεν μας απασχολει?

Αυτο το χερι που τρεμει υπηρξε καλως η κακως ενα χερι που με εβγαλε στην ζωη με προβληματα μεν αλλα με αγαπη,δεν θα το αφησω να ξεφυγει απο το δικο μου χερι,θελω να ειναι οσο καλα μπορει να ειναι αν και η ιδια προσπαθει το αντιθετο.
Ο Θεος να την βοηθησει.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

Χωρις εσενα

Κι'αυτο τωρα λεγεται ΖΩΗ.

Τι μενει

Ωχ Βαγγελιστρα μου!!!!!

Το Καλοκαιρι θαρθει

Απο τα πρωτα τραγουδια που αγαπησα.

18 Mαιου ειχα αναρτησει και στειλει στον κουρασμενο μας




Αφου καταφερατε να καταστρεψετε οτι υπηρχε ορθιο σε αυτη την ερημη την χωρα,αφου οι υπουργοι και βουλευτες σας βαλανε στην τσεπη τους οσα μπορουσανε να βαλουν,ηρθε η ωρα και για εμας να σας πληρωσουμε για τα 5 χρονια του τιποτα που προσφερατε σε μας και στην Ελλαδα.Κριμα που μια ακομη ευκαιρια χαθηκε απο σας και για την Ελλαδα να παει εστω και ενα βημα μπροστα.Αυτη ειναι η πρωτη δοση της πληρωμης κυριε Καραμανλη η δευτερη θα ερθει οταν αποφασισετε να πατε σε εκλογες.Ολες οι υποσχεσεις σας εμειναν στα χαρτια και οπως η συγκλιση μισθων,η δωρεαν υγεια και παιδεια,ολοι οι αντεργατικοι νομοι που ψηφισατε και η κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος απο την κυβερνηση σας.Σας ειχα γραψει για πολλα θεματα που με απασχολουσαν και το μονο που εκανε το γραφειο σας ηταν να μου στελνει διαφημισεις καθε εκλογικη περιοδο.Αυτο ειναι το ενδιαφερον σας για τον Ελληνα πολιτη που συνεχεια λετε στην τηλεοραση.Απο τωρα και περα καλυτερα να ασχοληθειτε με το να ξεκουραστειτε,το ιδιο και εμεις γιατι μας κουρασατε.

Μυνημα στον Ε.Βενιζελο

Ναι Κυριε Βενιζελο,και θα κανετε οτι δεν κανατε 20 χρονια,θα φατε και τα υπολοιπα,οτι αφησαν οι κλεφτες της ΝΔ δηλαδη.Και με τυπους σαν τον Πρωτοπαπα,και την Βασω Παπανδρεου και παλι θα μας αλλαξετε τα φωτα.Και να σας ενημερωσω οτι επειδη χρονια και εσεις πατασετε την φοροδιαφυγη την ιδια καταγγελια τεραστια απο γνωστη εταιρεια που κατεθεσα στο υπ.οικονομικων και τελικα δεν βρηκαν τιποτα,την ιδια κατεθεσα και στο γραφειο της κας αυτης που ηταν τοτε τομεαρχης οικονομικων με το ιδιο αποτελεσμα,αδιαφορια,εμεις θα πληρωσουμε τα σπασμενα κυριε μου εσεις καλα τρωτε.

Οχι τον εθναρχη τον αλλον τον αντιπαλο του νεου μας(εκτος απροοπτου)βεζυρη.

http://evenizelos.blogspot.com/2009/09/2009.html

Δρομοι αδιαβατοι

Για μια ακομη ημερα εκανα την διαδρομη Κολωνος-Χαιδαρι πηγαινοντας προς το νοσοκομειο να δω πως παει η κατασταση με την μητερα μου.
Και αφου πηγα και καναμε μια βολτα και εμαθα απο τους γιατρους οτι και παλι δεν θελει να παιρνει τα χαπια της,εμφανως στεναχωρημενος πηρα τον δρομο της επιστροφης στο σπιτι.
Και εκει ειναι που συναντησα το μαυρο ανειπωτο χαλι που συμβαινει και που εγω μιας και δεν πηγαινω προς εκεινη την περιοχη δεν το ειχα ποτε καταλαβει.

Η Λεωφορος Αθηνων πρωην Καβαλας ειναι ενας δρομος που εξυπηρετει δεκαδες χιλιαδες αυτοκινητα,ολα τα κλτελ,οι νταλικες,και μεγαλος αριθμος ιδιωτικων αυτοκινητων περναει καθε ημερα απο αυτον τον δρομο.

Λοιπον μιας και δεν υπαρχει απ'ευθειας λεωφωρειο προς το νοσοκομειο εγω αναγκαστικα πηρα ενα τοπικο που με αφησε στην Αθηνων(Καβαλας) και εκει περιμενα οποιο λεωφωρειο περνουσε με κατευθυνση προς το κεντρο.

Αυτο το δρομολογιο λογικα θα κρατουσε 15-20 λεπτα ως τον Κολωνο και ομως επειδη καποιοι τελειως ανοητοι αποφασισαν να κλεισουν την γεφυρα πανω απο τον Κηφισο με κατευθυνση προς Αθηνα κρατησε σχεδον 90 λεπτα.

Τα παντα μπλοκαρισμενα απο παντου,δεν κινιοταν τιποτα,αργα-αργα φτασαμε στον Κηφισο στριψαμε δεξια και φτασαμε το ιδιο αργα στην Ιερα Οδο και εκει παλι αργα-αργα στριψαμε μετα το μετρο του Ελαιωνα και βγηκαμε παλι στην Αθηνων στο υψος του Καρφουρ.
Φυσικα το τουριστικο αυτο δρομολογιο μας εδειξε μερη της πολης που ισως ποτε δεν θα ειχαμε την ευκαιρια να δουμε και μας υπενθυμισε ποσο ασχημη κατασταση επικρατει σε τετοια προαστια τοσο κοντα στο κεντρο.

Τελικα εφτασα σπιτι με μεγαλη καθυστερηση,και εβαλα να φτιαξω κατι να φαω.
Η σκεψη μου ειναι τι να κανω για να αποφυγω αυτο το δρομολογιο την επομενη φορα που θα παω εκει.

Ηθελα να ξερω περιμεναν να γυρισουν ολοι στην Αθηνα για να κλεισουν μια τοσο σημαντικη διοδο προς το κεντρο?
Δεν μπορουσαν τον Αυγουστο μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο να το κανουν αυτο?
Και να πεις οτι ειδα κανεναν να δουλευει πανω στην γεφυρα οκ θα ελεγα κατι κανουν.
Αυτοι θα επρεπε να δουλευουν σε 24ωρη βαση να τελειωσουν το συντομοτερο.

Οπως παει με γεφυρες η χωρις σε λιγο καιρο για να κινηθει καποιος προς και μεσα στο κεντρο της πολης θα πρεπει να βγαινει απο το αυτοκινητο και να περπαταει.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

Χρονος μεσα απο τραγουδια

Περασε και αυτη η μερα,περναει πλεον γρηγορα ο καιρος,σκεφτομαι ποτε ειχαμε Πρωτοχρονια,παει,Πασχα παει και αυτο,περασε και το καλοκαιρι με τις δυκολιες του,και να'μαστε Φθινοπωρο εγω χωρις δουλεια και με τρεξιματα.
Περιμενοντας το ταΞιδι που ειχα προγραμματισει απο τον Μαιο ακουω μουσικη και αποψε το βραδυ και σκεφτομαι ποσα απο τα τραγουδια που μου αρεσουν δεν θα τα ακουσω ποτε εκτος του σπιτιου μια και δεν παιζονται στα ραδιοφωνα της πλακας που εχουμε με εξαιρεση ενος η δυο σταθμων.

Και σκεφτομαι γιατι δεν γραφονται πλεον τετοια τραγουδια,και δεν μιλαω για τραγουδια εκατο ετων παλαια αλλα τραγουδια που τα τελευταια χρονια αρεσαν σε πολλους.

Που πηγε ο Κοτσιρας,η Αφροδιτη Μανου,και απο τους παλαιοτερους η Τανια,η Χαρουλα,γιατι δεν βρισκουν νεα τραγουδια να πουν?

Και πολυ σπανια πλεον μας αναστατωνει ενα τραγουδι ασε που ολες οι νεες γυναικειες φωνες μοιαζουν σαν να ειναι μια φωνη,ενα στυλ,μονο την Ευσταθια μπορω να σκεφτω σαν αντιβαρο σε αυτο.

Δεν ειμαι και ευελικτος για να ακουω και ευκολα νεα προσωπα οποτε και να υπαρχει κατι νεο μαλλον δεν το εχω ακουσει,αλλα κατι τεραστιο δεν εχει βγει ακομη.

Περναει ο χρονος γρηγορα,περνανε και τα τραγουδια αλλα μενουν ολα αυτα που αξιζουν.
Σημερα ειναι και η συναυλια του Λευτρη Παπαδοπουλου στο οακα,ναναι καλα ο ανθρωπος εχει αφησει κοματια αξεχαστα.

Λεω να συνεχισω να ακουω μουσικη καποια απο αυτα τα τραγουδια με μεγαλωσαν,με το ηθος τους,με την ειλικρινεια τους,με την αγαπη τους.

Μονο για γελια ο καταλληλοτερος

Επισκεπτηριο

Ο καθημερινος μου δρομος οδηγει τις τελευταιες ημερες στο νοσοκομειο,εκει για λιγη ωρα προσπαθω να εμψυχωσω την μητερα μου ωστε να ξεπερασει οσο μπορει το προβλημα της υγειας της.
Σημερα συναντησα τον γιατρο και μιλησαμε για την θεραπεια της και πως να αντιμετωπισω τα οσα θα συμβουν αργοτερα.
Δυστυχως αυτη η ασθενεια δεν δινει πολλα περιθωρια για ελπιδα απλα να ηρεμησει λιγο και να περασει οσα χρονια μενουν με ησυχια.
Το δυσκολο ειναι οτι τα φαρμακα που της δινουν το ενα αντικειται στο αλλο και ετσι ενω φτιαχνει κατι χαλαει κατι αλλο και η προσπαθεια να ισοροπησει η αγωγη δεν ειναι ευκολο.
Η Ιερα οδος φευγοντας ηταν μια κολαση και αναγκαστηκα να περπατησω απο το Χαιδαρι ως το Μετρο του Αιγαλεω,και απο εκει βρεθηκα σε 5 λεπτα στο Συνταγμα.
Εδωσα ενα βιογραφικο μου σε μια εταιρεια που μου ειπε η Μαρια οτι χρειαζεται ατομα και καποια ελπιδα ξαναζωντανεψε,μια δουλεια μου χρειαζεται επειγοντως.



Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2009

ΠΡΟΒΑ ΝΥΦΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ

Τελειο....

ΤΑ'ΧΩ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ- ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ

Μου ταιριαζει αυτο το τραγουδι.

Δυο καλοι φιλοι

Ηταν καποτε δυο καλοι φιλοι,το καλοι το αναφερω απλα γιατι δεν ηταν κακοι φιλοι.
Για να τους ξεχωριζουμε θα τους δωσω δυο ονοματα,ο πρωτος λεγεται Μακης και ο Δευτερος Τακης,Ο Μακης ειχε μια πολυχρονη σχεση και ηταν πολυ ευτυχισμενος,ο Τακης ψιλοζηλευε αν και ειχε και αυτος σχεση μονο που την κερατωνε ασυστολα μεχρι που τελειωσε.
Εγινε αυτοκολλητος με τον Μακη τοτε,παντου μαζι και αγαπημενοι και βρεθηκε μπροστα του νεα σχεση και αρχισε παλι τα ιδια,κερατωμα εως τελικης πτωσης.

Μια μερα η σχεση του Τακη ψαχνοντας μεσα στο σπιτι του οταν εκεινος ελειπε βρηκε ενα χρησιμοποιημενο προφυλακτικο,το τι εγινε ας μην το αναφερουμε εδω.
Η δικαιολογια του Τακη σε ολους ηταν οτι ειχε ζητησει ενας φιλος του απο την δουλεια το σπιτι για ενα πηδημα και εκεινος το εδωσε αλλα ο φιλος απο την δουλεια ξεχασε να εξαφανισει το προφυλακτικο μετα το πηδημα.

Με δυσκολια το πιστεψαν ολοι,τον ξερανε απο την καλη και απο την κακη,αλλα τελως παντων το ξεπερασανε.

Περασε ο καιρος και τελειωσε και εκεινη η σχεση του Τακη,και παλι εκεινος αυτοκολητος με τον Μακη και την σχεση του Μακη που δεν την πηγαινε και πολυ.

Και οταν η σχεση του Μακη και ο Τακης τσακωθηκανε αρχισε το παραλογο,ο Τακης αρχισε να διαδιδει οτι τελικα αυτος που ειχε ζητησει να του δωσει το σπιτι για εκεινο το ξενοπηδημα δεν ηταν αλλος απο τον Μακη τον καλο και κολλητο του φιλο.

Και κυριως φροντισε να φτασουν αυτες οι διαδοσεις στα αυτια της σχεσης του Μακη τωρα μετα απο αυτο το συντομο μυθιστορημα ρωταω εγω να μου πειτε.

Ποιος ηταν φιλος με τον αλλον τελικα και υπηρξαν αληθεια ποτε αυτοι οι δυο φιλοι?


Αυτα για να προσεχουμε ποιον αποκαλουμε φιλο τελικα και ειλικρινα αυτη η ιστορια δεν εχει να κανει με μενα καθολου αλλα με τους δυο αυτους καλους φιλους.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

Τραγουδια απο το παρελθον με....Μελλον

Το τραγουδι που ανεβασα διπλα ειχα χρονια να το ακουσω,η τραγουδιστρια του μου αρεσε παντα αν και εχει χρονια να κανει δισκο η να εμφανιστει.
Ηταν απο τις πρωτες εμπειριες μου με το Ελληνικο τραγουδι,μετα τα "Σκουριασμενα
χειλη"ηταν ο επομενος δισκος που πραγματικα αγαπησα δικος της.
Λεγοταν"Σαριμπινταμ"παλι σε Μουσικη του Κραουνακη,αφου λοιπον χαλασα δυο δισκους απο το πολυ παιξιμο,το πηρα και σε σι-ντι.
Αυτο το τραγουδι δεν ειναι απο αυτον τον δισκο,αλλα εχει κατι διαφορετικο,ταιριαζει με ολες τις καταστασεις και ειναι παντα συγχρονο,δεν μιλαει για αγαπη,ουτε για ζηλεια,ουτε για χωρισμους,δεν ειναι σαν το Κολοελληνες του Σαβοπουλου,ειναι κατι πιο λαικο αλλα με το ιδιο μηκος κυματος.
Ειδικα στο δευτερο μερος του ο στιχος ειναι απιστευτα επικαιρος.

Ακουστε το αν θελετε.......
Μετα απο τοσα χρονια ποσο τωρινο ακουγεται ρε γαμοτο.
Σκεπαστε τα Ραδιοφωνα λοιπον....και τις τηλεορασεις.

Ταχυτητες Adsl

1.21.11 Mb/sKorea, Republic of
2.15.81 Mb/s Japan
3.15.37 Mb/s Aland Islands
4.13.18 Mb/s Lithuania
5.13.05 Mb/s Sweden
6.12.87 Mb/s Latvia
7.12.52 Mb/s Romania
8.11.81 Mb/s Netherlands
9.11.78 Mb/s Bulgaria
10.9.68 Mb/s Moldova, Republic of
11.9.33 Mb/s Hong Kong
12.8.63 Mb/s Slovakia
13.8.44 Mb/s Germany
14.8.27 Mb/s Portugal
31.6.34 Mb/s Greece

Kαι εκει που ειμαστε παλι καλα να λεμε,σε καμια 100στη χρονια θα ανεβουμε μια θεση.

Μυρωδιες στην φυση

Καλυτερα την ειδα σημερα στο επισκεπτηριο,ακουσα τα παραπονα της,στεναχωρημενη που την πηγα εκει μου ειπε οτι ειναι,και εγω θα ημουν αν με πηγαιναν εκει.
Της ειπα να κανει υπομονη να τελειωσουν οι εξετασεις της και να μας δωσουν θεραπεια και μετα να γυρισουμε σπιτι.
Μεσα στο κτηριο δεν μπορεσα να μπω,οι μυρωδιες ηταν απιστευτες,φυσικες ανθρωπινες μυρωδιες που ομως στα σπιτια μας δεν θα τις ανεχομαστε ουτε δευτερολεπτο.
Την πηρα και καθησαμε σε ενα παγκακι στον κηπο,ωραιος κηπος μυριζε η φυση,το πρασινο,απο την γωνια φαινοταν η ανω Ηλιουπολη και ο Υμητος.
Να καθεσαι εξω της ειπα μεσα δεν αντεχεται,κανε υπομονη να τελειωσουμε να φυγουμε,να ερχεσαι στους εξωτερικους γιατρους οποτε κλεινουμε ραντεβου,τι δουλεια ειναι αυτη να τρεχουμε σε τετοια μερη?
Της πηγα τα μπισκοτα που της αρεσουν,φερε μου και αλλα ειπε,και νερο εδω σιχαινομαι,αυριο παλι θα σου φερω οτι θες απαντησα.
Σκεφτομαι....κοινη λογικη δεν υπαρχει πουθενα σε αυτο το κρατος ωστε να μοιραζονται οι ασθενεις σε δωματια αναλογα με την παθηση τους?
Ολοι εκει αλλαλουμ κι απανω τουρλα και οι μυρωδιες......αποσμητικα ρε παιδια αποσμητικα πως να κοιμηθει καποιος με τετοια βρωμα.
Απαπαπαπα οτι και να γινει στο μελλον δεν την ξαναπαω σε νοσοκομειο καλυτερα να την αφησω να πεθανει μια ωρα αρχιτερα.

Α ρε πουστη υπουργε δημοσιων σχεσεων να σε ειχα μπροστα μου,χωρις σεκιουριταδες ομως.

Σκουπιδια που Λαμπουν

Μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις και αυτο το παρατηρησα και σημερα το απογευμα γυρνωντας απο το επισκεπτηριο στο νοσοκομειο,ενα μειδιαμα φανηκε στο προσωπο μου.
Κοντευαμε να φτασουμε στην γεφυρα πανω απο τον Κηφισο επι της Λεωφωρου Αθηνων,εκει η γεφυρα ηταν κλειστη λογω εργων και στριμωχτηκαμε σε δυο λωριδες.
Ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα το κατω μερος της γεφυρας,τι λαμψη τι καθαριοτητα,τι που εμεινα εκθαμβος.
Πολλες μικρες χωματερες η μια διπλα στην αλλη βρωμα παντου,σαν να περναγαμε απο το σχιστο μου φανηκε.
Και διπλα ακριβως στο λεωφωρειο ενα καμπριο τελειο με τον τυπο μεσα να λικνιζεται στην μουσικη και να εχει το χαντς φρι στο αυτι μην και χασει καμμια κληση.

Μιζερη χωρα σκεφτηκα ας εχουμε εμεις καμπριο και ας το οδηγαμε μεσα σε χωματερες,σε πολεις χωρις σχεδιο,στα καμμενα,στις παραλιες.

Και τι χειροτερο που ολοι αυτοι ειναι μαλλον οι ιδιοι που μπαινουν στους πεζοδρομους με τις γκομενες διπλα καθ'οδον προς την διασκεδαση τους,μην και περπατησει η γκομενα και χαλασει τα τακουνια της.

Καμπριο εγκεφαλο εχουμε με το μυαλο μας ανοιχτο σε καθε επιθεση.

Ανοια

Αυτην την λεξη ειπε η γιατρος χθες,δεν ειναι οτι δεν το ηξερα,απλα κρυβομουν πισω απο το δακτυλο μου.
Δεν ειναι οι βρισιες,οι καταρες,η ψυχολογικη πιεση,τα κλαματα μια φυσιολογικη αντιμετωπιση της μητερας προς το παιδι της.
Και ακουσα τοσα πολλα χθες,δεν τα κραταω,με αναστατωνουν οταν τα ακουω.
Και φτανει η στιγμη που πρεπει να αφησεις εναν ανθρωπο σε ενα νοσοκομειο,το ειχα κανει και πριν 3 χρονια,η εμπειρια ηταν τραυματικη.
Αδιαφορια,ελλειψη προσωπικου,ελλειψη ενδιαφεροντος,φαρμακα που ηταν ασυμβατα το ενα με το αλλο,αντιμετωπιση του ασθενους σαν αντικειμενο.
Και ελεγα χειροτερα δεν μπορει να γινει.

Και ομως μπορει.

Εκει που μας πηγαν εγω δεν θα δεχομουν να μεινω,πως περιμενα λοιπον να θελει μια ασθενης?
Εκτος οτι ολος ο χωρος εκει περιτριγυριζεται απο δεντρα και πρασινο,και θα ηταν καλυτερο να εχουν τα κρεβατια στην αυλη,το κτηριο ειναι τελειως παρατημενο,με καρεκλες και καναπεδες φθαρμενες και τοιχους που εχουν να καθαριστουν η να βαφτουν δεκαετιες.
Το κρεβατι ηταν στρωμενο με βρωμικο η λερωμενο απο κατι σεντονι και ο νοσοκομος επεμενε οτι ειναι καθαρο,οι ασθενεις κατι απο εικονα απο το Εξπρες του Μεσονυχτιου.
Και εκει επρεπε να την αφησω και δεν μπορουσα να κανω αλλοιως δεν αντεχα εγω αυτο που ζουσα στο σπιτι,και αναρωτιεμαι μπορουν ασθενεις με διαφορετικα ειδη ανοιας η οτιδηποτε αλλο να συμβιωνουν στον ιδιο χωρο?Βοηθαει αυτο στην θεραπεια,την ψυχολογικη κυριως?

Αλοιμονο σε οποιον δεν εχει χρηματα να παει σε ιδιωτικους χωρους και καταληγει σε νοσοκομεια τετοια,αλοιμονο που σαν πολιτες περιμεναμε τοσα χρονια απο αυτους τους γελοιους καλυτερευση των συνθηκων και μονο οταν αναγκαστεις να μπεις σε τετοιοιυς χωρους καταλαβαινεις οτι δεν εχει γινει τιποτα.

Ανοια.....θα ηταν καλυτερο καποιος να φευγει γρηγορα και ανωδυνα παρα η ψυχη του να περναει αυτο το βασανιστηριο,τουλαχιστον αυτο θα ηθελα για μενα.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

O Eλληνας πολιτης και αλλα αστεια

Σημερα πρωτη ημερα μετα την ανακοινωση των εκλογων και εχω ακουσει την προταση"ο Ελληνας πολιτης"δεκαδες και παρα πανω φορες,τετοια καψα πια οι πολιτικοι με μας απιστευτο,τοσα χαζα και αστεια πραγματα τα ακουμε καθε εκλογες μετα τα ξεχναμε και γιαυτο ξαφνιαζομαστε οταν τα ξανα ακουμε.

Εγω λοιπον αυτος ο Ελληνας πολιτης σημερα πηγα την μητερα μου στο νοσοκομειο,ευτυχως λοιπον εγω ο Ελληνας πολιτης προλαβα και πηρα την αποζημιωση απο την απολυση μου και δεν υπεγραψα τις διμηνες συμβασεις που ηθελαν να αλλαξουν την αοριστου χρονου που ειχα,εγω ο Ελληνας πολιτης λοιπον μπηκα σε εναν θαλαμο απεριγραπτα ασχημο με κρεβατια που τα σεντονια τους ηταν βρωμικα και η μητερα μου δεν ηθελε να ξαπλωσει πανω σε αυτα.

Εγω ο Ελληνας πολιτης θα νοικιαζομουν απο την εταιρεια μου σε μια αλλη εταιρεια με μονο σκοπο να χασω ολα τα εργασιακα μου δικαιωματα,εγω ο Ελληνας πολιτης λοιπον ψαχνω απεγνωσμενα για εργασια και ολοι μου λενε οτι δεν προσλαμβανουν 50αρηδες τοτε γιατι οι κυβερνησεις δεν δινους στους 50 ετων και
ανω ανεργους ενα θανατηφορο χαπι να πεθαινουμε να μην ταλαιπωρουμαστε

Εγω ο Ελληνας πολιτης λοιπον θα κανω αυτο που εκανα τοσα χρονια,θα αδιαφορησω για την διαδικασια αυτη που λεγεται εκλογες,θα γινω ο οαεδ μου και θα πιστεψω οτι αφηνω στην ανεργια οσους απο αυτους που με θυμουνται καθε 2 η 3 η 4 χρονια
,σε ενα βρωμικο νοσοκομειο,η θα τους δανεισω σε μια αλλη χωρα που ειναι και το καλυτερο.

Σηριαλ

Ακομη μια φορα εκανε πισω στις υποσχεσεις της,ακομη μια φορα το ειπε αλλα δεν το εκανε,πριν 15 ημερες υποσχεθηκε στους γιατρους οτι θα ερθει στο νοσοκομειο να την εξετασουν,μετα εκοψε μονη της τα χαπια και χειροτερεψε,χθες τελικα ηρθε ο αδερφος μου πηρε μπροστα της τηλεφωνο και εκλεισε ταξι για σημερα,πρεπει να πας της ειπε εχω να σε δω 2 μηνες και εισαι πολυ χειροτερα τωρα.
Περιμενα το πρωι,της εφερα να φαει να παρει τα χαπια της,αντε μαμα ντυσου σιγα σιγα ειναι ωρα θα ερθει το ταξι.
Δεν ερχομαι ειπε......σιγη,παλι τα ιδια ,τι να κανω.....
Δεν αλλαξε γνωμη εχω κουραστει πολυ τοσες μερες δεν ακουει κανεναν,χθες μου ειπαν οτι πρεπει να κανει εξετασεις,αξονικη,για θυροειδη κλπ.
Δεν ερχεται,σαν σηριαλ επαναλαμβανομενο τοσα χρονια δεν μπορω να την πιεσω δεν βγαζει πουθενα.
Πηρα παλι εντολη να την παω με συνοδεια,τραγικο για μενα να το ζω καθε φορα αυτο,θα με βριζει παλι,θα αντιδρασει με παρακαλια,μετα με καταρες,με οτι μπορει.Δεν καταλαβαινει οτι η αρνηση της να δει τον γιατρο ειναι εις βαρος της υγειας της,πως να το καταλαβει....
Κουραστηκα,πανω απο 3 χρονια αυτη η ιστορια,και μονος μου.....
Αποψε οτι και να νοιωθω θα την αφησω εκει για το καλο της,να ζησει λιγο πιο ηρεμα,να μπει σε ενα προγραμμα με την θεραπεια της να δω τι μπορω να κανω μετα,δυσκολα ολα και ολα μαζι....
Σαν σηριαλ κακο.

Για δεν μ΄αφηνετε ησυχο, αστε με ησυχο , οοοοοόλοι!!!

Τελειο .......τελειο!!!

Η Ληθη ον των Ηλιθιων

Παλι εκλογες γινονται για το συμφερον μας,ποσα χρονια τωρα αυτο μας λενε,για το καλο μας,για εμας.
Για καλυτερες ημερες,και νυχτες,και ηλιοβασιλεματα γεματα αναμνησεις.
Οτι ειμαστε ενας ηλιθιος λαος δεν χωρει αμφιβολια,εχουμε αφησει την τυχη μας σε ανικανους και αναξιους ανθρωπους,ανθρωπους που παιζουν ταβλι σις πλατες μας και χανουν δυστυχως παντα,ομως το ταβλι το εχουμε εμεις στην πλατη και εχει βαρυνει αφορητα.
Και το χειροτερο ειναι οτι θα βγουν να μας πουν οτι μας ελυσαν και τα προβληματα,θα μας πουν οτι εκαναν τα παντα.'
Ας δουμε λοιπον τους τομεις που εγιναν οι τοσο σημαντικες αλλαγες.
Τομεας Υγειας
Το εχω ζησει αυτο το δραμα απο κοντα,το χαλι γκαλι αρχιζει παλι επρεπε να λεγεται,ολα χειροτερα απο ποτε,στο ικα,στα νοσοκομεια στις συνταξεις.
Τομεας ανεργιας
Νομοι απαραδεκτοι ολοι εναντιον των εργαζομενων,προσφατα απολυθηκα γιατι αρνηθηκα να υπογραψω τον δανεισμο μου απο μια εταιρεια σε αλλη....συγνωμμη δεν ειμαι κατσαρολα.
Τομεας ακριβειας
Αν θυμαστε καποτε το μικρο μπουκαλι νερο κοστιζε 50 δραχμες το κουλουρι το ιδιο, τωρα κοστιζουν 30-60 σεντς,με τις ιδιες αναλογιες αυξηθηκαν τα παντα,οσο για τους μισθους στα δυο τριτα της υπολοιπης Ευρωπης.
Τομεας ασφαλειας
Καθε μερα ληστειες,φονοι,απαγωγες,ναρκωτικα παντου,κλοπες,τελεια χωρα ε?
Τομεας παιδειας
Δεν εχεις λεφτα για ιδιαιτερα δεν εχεις μελλον.
Διαφθορα
Της Ελλαδας το καγκελο,το μαυρο μας χαλι,κλεφτες και αμαρτωλοι,αμαρτησα για το παιδι μου,για την φουκαριαρα την μανα μου και αλλες παλιες κακογουστες ελληνικες ταινιες.

Δεν κατηγορω την νυν κυβερνηση για αυτα κατηγορω ολους τους πολιτικους χωρους,μονο την τσεπη τους κοιταζουν,στο μονο που ψηφιζουν ολοι ναι ειναι στις
αυξησεις τους και στα προνομια τους.

Δεν κατηγορω τους πολιτικους που τα κανουν ολα αυτα,κατηγορω ολους εμας που τα ανεχομαστε,που κοιμομαστε ορθιοι,που δεν μας νοιαζει τιποτα αρκει να εχουμε γεματο στομαχι και λεφτα για πεταμα,δεν γαμιουνται οι υπολοιποι?

Και καλα μας κανουν αφου μετα τις εκλογες κατι τυποι σαν τον υπουργο δημοσιων σχεσεων θα ειναι παλι βουλευτες παρ'οτι δεν εχει πετυχει ουτε να κατουρησει μεσα στην λεκανη ο ανικανος και γελοιος.

Η ληθη δεν κανει καλο μας κανει ηλιθιους .......Ξυπνηστε.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Της εκλογης μας το καγκελο

Τι εκσταση,τι ανοησια,τι χασιμο χρονου και χρηματων,ερχονται τελικα οι εκλογες.
Το ανακοινωσε ο κουρασμενος αποψε και ο ξεκουραστος αλλος υποψηφιος στην κυριολεξια ακουραστος μια και δεν εχει δουλεψει ποτε του στην ζωη του ειναι ετοιμος να νικησει και να οδηγησει ολη την χωρα σε νεους θριαμβους και νεες χρεωκοπιες.
Ας πανηγυρισουμε ολοι μας ερχονται νεες μερες,με νεες ελπιδες και νεες φορολογιες,ερχονται νεες ανεργιες,νεες ληστειες.
Εμεις παντα στην ακρη της σκηνης χειροκροτητες του τιποτα,θαυμαστες της ανικανοτητας απλα παραπονιομαστε που κανενας απο αυτους δεν μας εδωσε ποτε σημασια,σαν παρατημενες γκομενες απο ανεραστους εραστες,κλαιμε την τυχη που εμεις διαλεξαμε και αναρωτιομαστε αν ο νεος μας γκομενος θα μας πηδαει απο ερωτα η απλα απο συνηθεια.
Και επιτελους αποκταει νοημα η φραση"παραλαβαμε καμμενη γη".
Εκλογες λοιπον ας βγουμε στους δρομους να φωναξουμε ξεχασμενα συνθηματα,να θυμηθουμε τις παλιες ημερες της δοξας μας,να ατενισουμε το μελλον με περισσοτερη απαισιοδοξια απο ποτε.

Σειληνοι του κρατους που ξερναει και νατους Τσιφτετελληνες......

Το μεηλ της απελπισιας

Κυριε Κ........η Καλησπερα σας. Αυτη την εβδομαδα μαθαμε απο την εταιρεια που εργαζομαι την G.........t οτι το κορνερ θα κλεισει στο τελος Αυγουστου.Το περιμεναμε ειναι αληθεια μιας και ενα χρονο και περισσοτερο τωρα υπηρχε αδιαφορια απο την εταιρεια για ευρεση νεου στοχου και νεας εταιρειας ωστε να καλυφθει το μεγαλο κενο που αφησε η απωλεια της εταιρειας Florsheim.Tο γεγονος ειναι οτι για δευτερη φορα μετα την εταιρεια ............ θα βρεθω ανεργος με πολυ λιγες πιθανοτητες να βρω εργασια.Θα ηθελα να σας ενημερωσω για το ιστορικο μου και για ποιον λογο χωροι που δεν εχουν σκαλες και δεν απαιτειται το φορτωμα και ξεφορτωμα εμπορευματων οπως ειναι το Α....α ειναι οι μονοι καταληλοι για μενα ωστε να μπορω να εργαστω. Το 2004 επεσα απο την σκαλα του Ισογειου στο Υπογειο του κατ/τος .......... στην Γλυφαδα,δεν εδωσα σημασια γιατι δεν ποναγα μετα την πτωση,οταν μετα απο επιμονους πονους αργοτερα εμαθα οτι εχω σπασει 3 δισκους στην μεση μου η συμβουλη ηταν να μην σηκωνω βαρη και να εργαζομαι σε κατ/μα χωρις σκαλες.Ζητησα απο την Εταιρεια ......... να μεταφερθω σε τετοιο χωρο αλλα μετα απο μηνες το μονο που καταφερα ηταν να με απολυσουν,μια απολυση που εχει κριθει απο το εφετειο σαν παρανομη και καταχρηστικη.Παρ'ολα αυτα η εταιρεια δεν με επαναπροσελαβε.Βρηκα εργασια για καλη μου τυχη και το λεω αυτο γιατι η εργασια ειναι το μονο εισοδημα που εχω για να ζω,στο Α....α,ημουν και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις συνθηκες και την προστασια που εχει η υγεια μου και συγχρονως μου θυμιζει παρα πολυ την φιλοσοφια των πολυκαταστηματων που επι 7 χρονια εργασθηκα στο εξωτερικο.Μετα το κλεισιμο της ............ εψαξα εναγωνιως για εργασια.Ειχα αφησει και στο Α........α βιογραφικο με τις συστατικες μου επιστολες αλλα δυστυχως επι 4 μηνες δεν ειχα κανενα θετικο,μια η ηλικια μου,ειμαι γεννηθεις το 1959 (50 ετων)και στα πιο πολλα βιογραφικα μου δεν ειχα καν απαντηση σε καποια μου ειπαν καθαρα οτι ειμαι μεγαλος και δεν προσλαμβανουν πανω απο 30 ετων. Σχεδον απελπισμενος ειχα σκεφτει να κατεβω σε απεργια πεινας ωστε να πιεσω την εταιρεια Λ...... να με προσλαβει βρεθηκε προταση απο την ........ σπορ να εργαστω και αυτο γιατι η Κυρια Μ.........α ειχε δει το ενδιαφερον μου για την εργασια μου οσο καιρο εργαζομουν στο διπλανο κορνερ,και γιατι ηξερε την οικογενειακη μου κατασταση και οτι δεν υπηρχε περιπτωση να επιβιωσω χωρις εργασια μιας και εχω να φροντισω και την μητερα μου η οποια πασχει απο ανιατη ασθενεια εδω και 5 χρονια. Οσο δραματικα μπορει να ακουγονται ολα αυτα εγω παντα ερχομαι στην εργασια μου με χαμογελο και προσμονη,και ολο το ενδιαφερον μου ειναι η καλυτερη εξυπηρετηση των πελατων,φυσικα παντα υπαρχουν απροοπτα με συναδελφους που δεν συμβαδιζουν με την λειτουργια ενος πολυκαταστηματος σαν αυτο που σας ανεφερα σε προηγουμενο μου μεηλ,αλλα ολα διορθωνονται με καλη προσπαθεια. Η παρακληση μου ειναι να με βοηθησετε να συνεχισω να εργαζομαι στο Α....α,ο τομεας δεν με απασχολει μπορω μεσα σε λιγες ημερες να ενταχθω σε οποιο τμημα χρειαζεται.Ξερω δεν ειναι δικη σας αρμοδιοτητα αλλα η αναγκη μου ειναι πολυ μεγαλη και γνωριζοντας οτι η προηγουμενη προσπαθεια μου δεν ειχε καμμια τυχη μεσω του γραφειου προσωπικου σκεφθηκα να ενοχλησω εσας. Φυσικα προσπαθω και εγω με οσους γνωριζω στο καταστημα να βρω κατι αλλα μεχει στιγμης δεν εχει καμια τυχη. Αν εχετε καποιες ερωτησεις η αποριες θα ημουν δοαθεσιμος να σας τις απαντησω απλα ξεροντας οτι δεν εχετε πολυ χρονο η πρωτη μου επαφη και παρακληση γινετε μεσω του διαδυκτιου. Σας ευχαριστω για τον χρονο που ξοδεψατε για να διαβασετε την επιστολη μουΕλπιζω αν ειναι δυνατον να με βοηθησετε γιατι ειλικρινα το εχω απολυτη αναγκη.

Αυτο το εστειλα αρχες Αυγουστου στον γενικο διευθυντη,απαντηση δεν πηρα,το κραταω για να θυμαμαι,και να καταλαβαινω οτι τιποτα και κανενας σε αυτην την χωρα δεν ενδιαφερεται για κανεναν αλλον.

Υπνος σε λαθος ωρες

Κοιμηθηκα σαν ζωο παλι το απογευμα και ξυπνησα με εναν τεραστιο πονοκεφαλο,παραξενο για μενα να κοιμαμαι τοσες ωρες το απογευμα αλλα δεν μπορουσα να κρατησω τα ματια μου ανοιχτα και ξεραθηκα.
Μια η ζεστη μια το τρεξιμο απο εδω και απο εκει και κυριως το ξυπνημα καθε μερα τοσο πρωι συμβαλουν στο να κοιμαμαι καθε απογευμα σαν ζωον.
Καποια απο τα χαπια που μας εγραψαν ειναι σε ελλειψη και ετσι δεν μπορεσα να τα παρω,ειμαι σε αναμονη οταν βρεθουν να τα παρω ωστε να συνεχισει την θεραπεια της.
Με ολα αυτα εχω αφησει τα δικα μου στο πλαι,για δουλεια ουτε λογος,δεν υπαρχει τιποτα στον οριζοντα,πρεπει να παω να γραφτω στον οαεδ,να μιλησω με τον δικηγορο μου,και να προετοιμαστω για οσα φερει το μελλον.
Ευτυχως εμαθα οτι πλεον δεν χρειαζεται να στηνομαι σε ουρες στην τραπεζα για το επιδομα γιατι το βαζουν σε λογαριασμο,τι χαλι και αυτο πριν 2 χρονια να περιμενω με τις ωρες να παρω τα χρηματα και να εχω μονη επίλογη την Εθνικη στην Ομονοια.

Μιλαω στο τηλεφωνο με την Μαρια ειναι η μονη που καταλαβαινει τι περναω και με καθησυχαζει και ξεπερναω τις ανυσυχιες μου λιγακι.
Αληθεια οταν σκεφτομαι τι θα γινει αν δεν βρω εργασια με πιανει πανικος.

Προς το παρον η κυρια ασχολια μου ειναι να σταθεροποιηθει η κατασταση της μητερας μου,και μετα ασχολουμαι και με μενα.
Και ενω αλλοι μιλανε για εκλογες εγω αδιαφορω πληρως,τι θα αλλαξει δηλαδη αν γινουν εκλογες?
Τιποτα απολυτως,καποιοι που τρωγανε θα πεινασουν(ο λογος το λεει)και καποιοι που πειναγανε θα φανε καλα.

Aνοητα λαθη

Οπως πηγαμε ετσι γυρισαμε απο το νοσοκομειο.
Ενω ειπα στο ασθενοφορο οτι δεν θελουμε να παμε σε ψυχιατρικο νοσοκομειο,εκεινοι μας πηγαν ακριβως εκει.Και εκει μας ειπαν οτι δεν εχουν νευρολογικη κλινικη και δεν μπορουν να μας κρατησουν.
Και ενω ειδαν οτι υπαρχει προβλημα μας εδιωξαν μετα απο την εξεταση και με λεκτικη πιεση προς την μητερα μου να παιρνει τα χαπια της τα οποια μου τα εγραψαν και παλι γιατι τα παλια τα ειχε πεταξει.
Και προβληματιζομαι για το μελλον αυτης της καταστασης μια και η ιδια μυαλο δεν λεει να βαλει μου ειπαν φυσικα να την βαλω σε γηροκομειο αλλα με τι χρηματα ?
Εμαθα οτι ζητανε 1000-1200 μηνιαιως και δεν υπαρχει τετοια περιπτωση αφου ακομη και ο μισθος μου οταν εργαζομουν ηταν πολυ μικροτερος.
Ολα τα κακα μαζι ηρθαν,τι θα κανω δεν γνωριζω,υπομονη λεω αλλα για ποσο δεν εχω ιδεα.
Ελπιζω αν αρχισει να παιρνει τα χαπια της να αρχισει να κινειται γιατι τωρα ειναι πολυ μπλοκαρισμενη απο την αρρωστια.
Ζησε τον μυθο σου σε ελληνικο νοσοκομειο,και μυθος να μην ειναι τραγωδια ειναι σιγουρα.

Ξεκιναμε Ξανα

Οπως παντα την ιδια ωρα και παλι εδω αφου λεω να πιασω δουλεια σε καναλι σε πρωινη ενημερωτικη εκπομπη.
Στα γονατα ηρθε και με ξυπνησε με τις λεξεις δεν ειμαι καλα και σημερα η μητερα μου,δεν μπορουσα να την σηκωσω απο το πατωμα και μονη της δεν μπορουσε να σηκωθει,τετοιες ωρες νοιωθει καποιος ποσο αβοηθητος ειναι σε αυτη την ζωη,ποιος να δωσει ενα χερι βοηθειας στην κατασταση αυτη.
Πηρα το 166 το ζητησε η ιδια,παραξενο για μια γυναικα που μονο με συνοδεια πηγαινε στο νοσοκομειο να ζηταει η ιδια να παει σημερα.
Να τι επαθε με το να σταματησει την αγωγη της κρυφα,αληθεια τι να περνουσε απο το μυαλο της εκεινη την ωρα?
Εγω προσπαθω να μεινω ψυχραιμος και μαζεψα καποιες πυζαμες για να αλλαζει και τα χαπια της και περιμενουμε και οι δυο να ερθουν να μας παρουν.

Τοσα χρονια μετα την νοσηλεια της για τελευταια φορα και σκεφτομαι οτι δεν εκανε τιποτα απο οσα ειχαν πει οι γιατροι τοτε,ουτε να εχει την ηρεμια της προσπαθησε,ουτε το νερο που επρεπε να πινει επινε,τα χαπια της σταματουσε οποτε ηθελε και γενικα ταλαιπωρησε τον ηδη ταλαιπωρημενο οργανοσμο της.
Τοση ξεροκεφαλια σε ενα μονο ατομο δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου,παντα οτι ηθελε οπως το ηθελε και οταν το ηθελε.

Καλημερα και ας ευχηθω στον εαυτο μου κουραγιο και υπομονη,ελπιζω εκει που θα μας πανε να ειναι καλυτερες οι συνθηκες απο το Αγια Ολγα.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

Τα Βαρη μιας ζωης

Οπως καταλαβαινετε η ανεργια κανει καλο στο μπλογκιν και μενοντας σπιτι μου εδωσε χρονο εκτος ολων των αλλων να γραφω.
Σημερα πηγα ως το ικα Αμαρουσιου να σφραγισω τα ενσημα μου και της Μαριας,μετα της πηγα τα δικα της στο καταστημα,γυρισα σπιτι,μαγειρεψα,καθαρισα εκ βαθρων κουζινα και μπανιο και εφαγα.Μετα λογω της αυπνιας δυο νυκτων επεσα ξερος για υπνο μεχρι που η μητερα μου με ξαναπηρε τηλεφωνο απο το διπλανο δωματιο και με ξυπνησε.
Τελικα αποψε μετα απο μια τοσο κουραστικη ημερα μου ειπε οτι εδω και μερες δεν παιρνει τα χαπια της και οχι μονο αυτο αλλα εχει πεταξει και αυτα που μου εγραψε ο γιατρος προχθες και τα φυλαγα να της τα δωσω οταν τελειωσουν αυτα που εχει.
Σημερα ολη την μερα επεφτε απο το κρεβατι και με φωναζε να παω να την σηκωσω,ουτε στην τουαλετα δεν μπορουσε να σηκωθει μονη της να παει,λογικο αν σκεφτει κανεις οτι σε ατομα με Παρκινσον η ελλειψη της θεραπειας προκαλει οσα της εχει προκαλεσει τις τελευταιες ημερες.
Ειπε οτι θα ερθει και ο αδερφος μου επιτελους μετα απο δυο μηνες να την πεισουμε να ερθει στην γιατρο της την Πεμπτη αλλοιως σειρα εχει και παλι η χωρις την θεληση της μεταφορα.
Δυσκολη η ζωη για καποιον που ζει με ατομο με τετοιες αναγκες,απο την μια γιατι δεν καταλαβαινει πως να φερθει και απο την αλλη γιατι δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος με την κατασταση.
Παραξενο παντως ειναι πως με τετοιο προβλημα οι δικαιολογιες και οι μηχανοραφιες ενος μυαλου πολλαπλασιαζονται τοσο που ειναι αδυνατον να συμβει σε καποιον χωρις τετοιο συνδρομο.
Περιμενω ανυπομονα τις λιγες ημερες που θα μπορεσω να δραπετευσω για λιγο.



Ψηφιστε μας Ψηφιστε μας

Εντονη ειναι η εκλογολογια τις τελευταιες ημερες,παλι οι αγαπημενοι μας πολιτικοι θα παρουν τους δρομους και θα μας χαιρετανε και θα μας λενε οτι ολα τα προβληματα μας θα λυθουν δια μαγειας αμεσως μετα τις εκλογες,μονος ορος για να γινει αυτο ειναι να ψηφισουμε τους ιδιους και το κομμα τους και οχι το αντιθετο κομμα.
Η καθημερινοτητα του πολιτη θα παιζει παντου,ολοι θα θελουν να μας την κανουν καλυτερη και θα ξεχασουν οτι ετσι οπως εχει γινει αποκλειστικα υπαιτιοι ειναι ολοι αυτοι που ολο λενε οτι θα την καλυτερεψουν.
Το μαυρο χαλι της οικονομιας θα το λυσουν αυτοματα και φυσικα αυτο εως οτου τους ψηφισουμε γιατι μετα η γη θα ειναι τοσο καμενη οσο και στην ανατολικη Αττικη και θα παρει χρονια και δεκαετιες για να πρασινισει.
Η επιθεση λοιπον της ανικανοτητας θα ειναι συνεχης και ολοι θα απολογουνται,ιδιαιτερα οι της κυβερνητικης παραταξης για τα σκανδαλα και την αφορητη κλοπη του δημοσιου χρηματος,θα μας πουν για την παταξη της φοροδιαφυγης...εδω εχουμε πει απο παλαιοτερο σχολιο οτι γελαμε αφορητα με πονους σε ολο το σωμα....και το κυριοτερο που θα μας πουν ειναι οτι ειναι εθνικη αναγκη αυτες οι εκλογες.

Μεγαλοι χαμενοι οσοι δεν εχουν καταφερει να κατσικωθουν στον σβερκο μας δυο τετραετιες,αυτοι συνταξη δεν παιρνουν,ολοι οι υπολοιποι και να μην ξαναβγουν το μονο κακο που θα παθουν ειναι οτι θα χασουν τις παρεες τους που πινουν καφεδουλη στο μπαρ της βουλης.

Και εμεις σαν οπως παντοτε ηλιθιοι θα παμε να ψηφισουμε γιατι θα ακουσουμε τις συμβουλες της τηλεορασης που θα μας λεει οτι δεν ειναι λυση η αποχη και η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα,αδιεξοδα δεν εχει για αυτους οχι για εμας.

Και θα ελθουν σαν σωτηρες οι επομενοι που ηδη ραβουν κουστουμια με μεγαλυτερες τσεπες για να χωρανε οι μιζες,και θα παει ο καθε κουρασμενος σπιτι του με μονη αναμνηση τις τεραστιες καταστροφες που ζησαμε και την απολυτη οικονομικη καταπτωση που ζουμε.

Υπαρχει καλυτερη Ελλαδα για τους Βουλευτες μονο.

Επιθεωρηση Εργοδοσιας

Και επειδη εχω και μεγαλα κεφια ειπα να καταθεσω και την παρακατω εμπειρια μου απο την λειτουργια της κρατικης μηχανης.
Την τελευταια εβδομαδα εκανα δυο καταγγελιες στον πρωην ευρεως γνωστο εργοδοτη που τελικα με απελυσε.
Πηγα λοιπον για να κανω αυτες τις καταγγελιες σε ενα κτηριο κοντα στην Πλατεια Κλαυθμωνος,εκει ειναι μια υπηρεσια που λεγεται επιθεωρηση εργοδοσιας,,,,εργασιας συγνωμμη.
Εκει εχω ξαναπαει και εχω τσακωθει με μια κυρια παχουλη η οποια μαλλον πληρωνεται απο τους εργοδοτες για να τους καλυπτει τις παρανομιες τους και οχι απο το κρατος για το οποιο δουλευει.
Εκει λοιπον ειναι και ενας νεαρος οποτε ειπα να παω σε αυτον να παραπονεθω,λεω...αυτος ισως ακομη δεν εχει μπει στο κολπο,τι το ηθελα να το πω?
Η ταχυτητα του με ξαφνιασε ρε γαμοτο μου,εκανε τοση ωρα να παει απο το γραφειο του στο φωτοτυπικο μηχανημα που ειναι απεναντι ακριβως που σκεφτηκα οτι επρεπε να ειχα παει πιο νωρις γιατι δεν θα προλαβω.
Οι κινησεις του ηταν συγκεκριμενα τοσο αργες μαλλον μερος ενος προγραμματος¨Πως να χασετε οσο το δυνατον λιγοτερες θερμιδες την ημερα"
που ακομη κι εγω τις πιο βαρετες μου ημερες στην δουλει πιο γρηγορα πηγαινω.
Με τετοιους ελεγκτες πως να μην μας πηδανε οι εργοδοτες μας σκεφτηκα ο ανοητος εγω.
Και αφου τελειωσε αυτο το εργο αργων κινουμενων σχεδιων σηκωθηκα και εφυγα σιγουρος πια οτι εφοσον και η νεωτερη γενια εχει την ιδια φιλοσοφια με της παχουλης κυριας τοτε καθε ελπιδα για καλυτερες ημερες εχει εκλειψει.

Ασχετο αλλα....κανει κολλαγονο η Πετραλια?