Τρίτη, Αυγούστου 31, 2010

'Δεθ"α φατε εχουμε γλαροσουπα


Πολυς λογος γινετε για τις εξαγγελιες του διαχειριστη μας στην ΔΕΘ,πολυς λογος λιγα ομως αναμενονται τα νεα απο εκει.
Λογικα θα μας πει για τις τεραστιες επιτυχιες του,τον πονο που νοιωθει που αρπαξε απο τις τσεπες εργαζομενων και συνταξιουχων τα χρηματα τους,διαφορες αλλες παπαριες,α ναι...θα πει και για αυτο το δυχτι που λεει απο περυσι,ανοησιες δηλαδη,και ησυχος θα αποχωρησει ικανοποιημενος απο οσα του εγραψαν να πει.

Και ολοι οι γλυφτες γυρω του θα του πουν τι καλα που τα ειπες Προεδρε,τι μεγαλος που εισαι,μεγαλος σε τι δεν θα του πουν ομως,εμεις ξερουμε.

Και επιτελους μετα ενα χρονο με συνεντευξεις σε ολον τον κοσμο,ταξιδια σε ολον τον κοσμο,διακοπες εδω και εκει και αλλουθε,θα μας τιμησει και εμας τους χωριατες που πιστεψαμε τοσα πολλα ψεμματα μαζι και ομαδικα πηγαμε και αυτοκτονησαμε.

Φυσικα δεν νομιζω να πει τιποτα για την λεσχη Μπιλντερμπεργκ και την παγκοσμια διακυβερνηση,αυτα τα λεει στο εξωτερικο,εδω θα δημιουργησει ερωτηματα που λογικα δεν μπορει να απαντησει.

Μην περιμενετε λοιπον τιποτα καλο απο την ομιλια αυτη,μια απο τα ιδια,φταιει η νου-δου και μονο,τιποτα για τους κλεφτες του κοματος του,τιποτα για οσα εφαγαν μαζικα οσα χρονια αυτος αμιλητος σχεδιαζε την αποποινικοποιηση της μαριχουανας και μονο.

Και μετα τις εκλογες....ουτε ψυλλος στον κορφο μας...θα συνεχιστει το πηδημα ασυστολα και ανερυθριαστα.

Βλεπεις οι εντολεις του δεν εχουν καλα σχεδια για μας,απλα περιμενουν την καταλληλη ωρα για να τα εφαρμοσουν.

Δημοσκοπησεις



Ανεκτικος δειχνει να ειναι ο κοσμος με τον διαχειριστη μας και το Πα-σοκ προηγειται λεει ακομη και με τα μετρα που εχει παρει.

Τωρα η στα νεκροταφεια τα κανουν αυτα τα Γκαλλοπ η σε ασυλα ανιατων δεν εξηγειται αλλοιως.

Εγω οπου παω και οπου σταθω να τον βριζουν ακουω,να καταριονται την ωρα και την στιγμη που πηγαν και τον ψηφισαν,να βλαστημανε την τυχη τους και αλλα πολυ ωραια.

Αυτοι των δημοσκοπησεων πως βρισκουν ακομη ψηφοφορους που να πιστευουν οτι το αλλαλο θα βαλει την χωρα σε εναν καλο δρομο...εδω η επιστημη υπεριπταται με τα ποδια ψηλα.

Οχι οτι ο αλλος ο νεο-πολιτικη ανοιξη-δημοκρατης ειναι καλυτερος,τα ιδια σ...α ειναι και αυτος,ρε γαμοτο ολα τα αχρηστα σε αυτη την χωρα τον ιδιο αιωνα βρηκαν να μαζευτουν?

Αυτο που προηγειται το κλεφτοκομμα με 7 μοναδες τι σας λεει παλι?
Μα τι ερωτησεις βαζουν...εχω μπει σε πειρασμο να παθω.

Διοτι αν σε ρωτανε αν πλενεις με μπλε η πρασινους κοκκους ειναι σιγουρο οτι ο ψηφοφορος μπερδευεται και δεν ξερει να απαντησει σωστα.

Το γεγονος ειναι οτι αυτοι οπως και οι κασταριδες δεν προκειται να μας ξεφορτωθουν απο την πλατη μας αν δεν τους διωξουμε εμεις,και δεν βλεπω να το κανουμε ουτε αυτο.

Εν αναμονη των νεων μετρων.....ψηφιστε μας κι αφηστε μας και ολα τα ηστε μας.

Δημοι και Δημιοι


Αντε παλι εκλογες,παλι ολοι οι αχρηστοι θα μαζευτουν να υποσχονται,ποταμια,γεφυρες και πρασινο στις πολεις.
Θα μας τα λυσουν τα προβληματα,εφοσον φυσικα λυσουν πρωτα τα δικα τους.

Το κομμα των διαχειριστων μας δυσκολα βρισκει υποψηφιους,φοβουνται τα στελεχη τα χορτατα οτι θα χασουν αν κατεβουν και εχουν χωθει στις τρυπες τους και δεν βγαινουν ρουπι εξω.
Βρηκαν λοιπον κατι αχρηστα κορμια,ενα προς ενα και μας τα πασσαρουν σαν σωτηρες των πολεων και των χωριων.
Πρωτη και καλυτερη η μονιμως κολλητη του Giorgo κατι σαν ψυχοκορη του την εχει,Φωφη με το ονομα,αν αυτη τυχει....γιατι ολα τυχαινουν σε αυτη την χωρα και εκλεγει κλαψτε οτι εχει απομεινει απο την Αθηνα.

Μερικες φορες ρε παιδι μου λεω....μα τοσο ελλειψη στελεχων εχουν και μαζεψαν τα απορριματα και τα πλασαρουν για χρυσαφι?
Αυτη δεν ειναι ενα χρονο τωρα στο Υγειας,εκανε τιποτα και δεν το πηραμε χαμπαρι?
Οχι γιατι αν εκανε να της το αναγνωρισουμε.
Το μονο που εκανε ειναι να βγαλει τον συνδεσμο με το μεηλ της απο την προσωπικη της σελιδα μην την ενοχλησει κανενας πολιτης που τρεχει στα νοσοκομεια και ακρη δεν βρισκει.
Αυτη θα πρεπει να την εχουν κατι σαν κλητηρα στο Πασοκ,οπου τους λειπει καποιος χωνουν αυτην,ετσι κι αλλοιως δικη της αποψη δεν εχει.


Επομενη λυση θα ειναι να βαλει και την Ξενογιαννακοπουλου υποψηφια στον Πειραια,το ντουετο της ανικανοτητας θα το καταστρεψει αμεσα το λεκανοπεδιο.
Και να μου πεις παλι και τον Νικητα τι να τον κανουμε...κι αυτος τιποτα δεν εκανε και παλι να βγει θελει,αμαν δεν του εφτασαν οσα δεντρα εκοψε?ολα θελει να τα αποτελειωσει κι'αυτος?

Ποσο μ'αρεσει που βγαινουν οι αχρηστοι και οταν μιλανε για καποιον δικο τους λενε"εχει κανει αγωνες"
Ολυμπιακους?Τραγουδιου?

Δεν μας χεζετε λεω εγω,εσεις δεν ειστε ικανοι να φτιαξετε τα του οικου σας...θα φτιαξετε την Αθηνα που την καταντησατε στο μαυρο χαλι που βρισκετε σημερα?

Αιντε εσεις σαν χαιβανια να ψηφισετε και παλι,καλα μας κανουν ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Ποτε ελεγε αληθεια?Περυσι η φετος?

11 Μηνες μετα


Περασε ενας χρονος σχεδον αν και απιστευτο μας φαινετε ακομη,ενας χρονος που ξεφορτωθηκαμε τον κουρασμενο επι πενταετια πρωην καταλληλοτερο και φορτωθηκαμε τον γυμνασμενο επι χρονια αποντα κολυμβητη και κωπηλατη μας.

Ακουγαμε περισυ Χιλιαδες υποσχεσεις,να μην τις επαναλαμβανω,ολοι τις θυμομαστε,μαθαιναμε νεες λεξεις και ετοιμαζομαστε να παμε να ψηφισουμε.

Να εξηγησω οτι εγω δεν ετοιμαστηκα γιατι εχω καταλαβει εδω και δεκαετιες το κοροιδιλικι τους και ετσι προτιμω να καθομαι σπιτι μου και να μην τρεχω στις δημοκρατικες τους καλπες.

Αλλα τις υποσχεσεις δεν τις ξεχναω,και ας κανουμε μια μικρη αναδρομη να δουμε τι διορθωσε απο οσα στραβα ειχε βρει προεκλογικα ο Γιοργο,ποσο καλυτερεψε την καθημερινοτητα μας.
Απλες ερωτησεις,ο καθενας ας σκεφτει και ας απαντησει μονος του.

Ποσο καλυτερεψε ο τομεας της υγειας σε εντεκα μηνες?
Ποσο πιο γρηγορα κλεινει κανεις ραντεβου να δει εναν γιατρο?
Οι χιλιαδες υπο προσληψη νοσηλευτριες που πηγαν?

Εγινε καλυτερος ο εργασιακος μεσαιωνας με τα νεα μετρα?
Βρισκει κανεις ευκολα εργασια?
Καλυτερευσαν οι μισθοι,οι συνταξεις,τα κοινωνικα μετρα για τις εργαζομενες μητερες?

Ποσο πιο οργανωμενη ειναι η παιδεια?
Σταματησαν τα φροντιστηρια?
Εχουμε δασκαλους οσους χρειαζομαστε?

Εχουν καλυτερες συνθηκες διαβιωσης οι ανεργοι,οι χαμηλοσυνταξιουχοι,οι αποροι,οι φτωχοι που καθε μερα πολλαπλασιαζονται?

Καλυτερευσε η οικονομια.επεσε καμμια τιμη την στιγμη που κατακρημνησθηκαν οι μισθοι και το εισοδημα του λαου?
Μειωθηκαν τα τιμολογια των δεκο για χαμηλομισθους?
Καλυτερευσε η μετακινηση των εργαζομενων και του κοσμου γενικα με τα μμμ?

Νοιωθουμε πιο ασφαλεις?
Μειωθηκαν οι ληστειες,οι κλοπες,το εγκλημα γενικα?

Υπηρξε καποιο αποτελεσμα απο την καθε λιγο αποκαλυψη οτι ο δεινα εχει σπιτι στην ακροπολη και ο ταδε εχει καταθεσεις εκατομυριων απο μιζες?
Ακουστηκε κανενα ονομα μεγαλου φοροφυγα,τιμωρηθηκε καποιος απο οσους εφαγαν τον αγλεορα τοσες δεκαετιες?

Οπως λεει ο σοφος αλλα και ανοητος λαος μας"Η Καλη μερα απο το πρωι φαινετε,εδω οχι καλη μερα δεν εχουμε δει αλλα ουτε και ελπιζουμε οτι θα δουμε.
Ανασχηματισμους,μαγειρεματα,νεες δηλωσεις,νεα μετρα,νεες φορολογιες ισως.

Τι να περιμενει κανεις απο ενα κομμα που κατεφαγε εκατομμυρια...να βγαλει τα ονοματα οσων τα εφαγαν?

Ε που να χωρεσουν τοσοι στις φυλακες,ασε που θα ξεμεινουν απο στελεχη και οι δυο μονομαχοι.......και μετα....

Ποιος θα μας κυβερνησει?

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

The Economy When Debt Is Everywhere

We haven’t seen the end of the Greek and euro crisis by a long shot and there is a good chance the reaction to such problems could easily spread to Spain, Portugal, Ireland and Italy.

Several months ago in Greece’s largest newspaper, as well as on Greek radio and television, we predicted these results and what is to follow. The answer is to get rid of your false leadership that is selling you into IMF servitude that will last for decades. Like Spain was a military training ground for Germany in the 1930s in preparation for WWII, Greece is being used as a training ground for world economic and financial subjugation as planned by the forces of darkness in its quest for total world domination.

The one-world creators of the euro are aghast at the path five of the 16 members have followed and particularly Greece. As we predicted ten years ago Greece and Italy should have never been allowed into the euro zone because they had cooked their books with the assistance of Goldman Sachs and JPMorgan Chase. One interest rate can never fit all and you cannot have a monetary zone until you have a EU constitution voted for by the people.

Now Greek PM George Papandreou, Bilderberger and Illuminists, has invited Tommaso Padoa-Schioppa, one of the founding fathers of the euro to advise the country on its debt management. This certainly is by design, so that Greece will do exactly as Europe’s Illuminists want them to do, and, of course, the IMF as well. The question is how much more debt will be piled onto Greece’s shoulders to bail out European bankers? The first loan was for $141 billion and Greece’s ten-year bonds’ yields are still four times those of Germanys.

There is presently a giant sales job being used on the Greek people to accept Mr. Padoa-Schioppa as their savior. And, of course, a great deal is being made of the fact that he is saving Greece at his own expense – pro bono. We can assure your Europe’s elitists will make sure he is well compensated.

Μερος του αρθρου.....διαβαστε περισσοτερα εδω.

http://www.prisonplanet.com/the-economy-when-debt-is-everywhere.html

Σ' ευχαριστω

Χαρτοπετσετες γιοκ


Μια απο τις μεγαλυτερες πληγες της χωρας ειναι το ΕΣΥ,ενα μαυρο χαλι επι δεκαετιες με καποιους που πλουτιζουν απο αυτο και συνηθως με υπουργους παντελως ανικανους να αντιμετωπισουν το προβλημα αυτο,συνηθως κανουν ηλιθιοτητες και παιρνουν μετρα που δεν εχουν αποτελεσμα.

Σημερα παλι ξεκινησα για το νοσοκομειο,κατι συνηθισμενο τον τελευταιο χρονο,μια διαδρομη που δεν θελω αλλα πρεπει να κανω,που με βασανιζει,που με ριχνει αφανταστα.

Μονη της και εκεινη προσπαθει να καταλαβει πως εφτασε να ειναι εκει μεσα τοσο καιρο,προσπαθει ισως να αντιδρασει,τα φαρμακα ειναι πλεον πολλα,μπερδευεται το μυαλο,δεν σκεφτεται σωστα.

Την βρηκα να τρωει το πρωινο της,ειχε ενα κτυπημα ασχημο στο πανω μερος της μυτης της,την εχω δει και εγω που οταν ειναι ξαπλωμενη πεφτει με το προσωπο στο καγκελο το προστατευτικο που εχουν για να μην πεσει απο το κερβατι,απο την πολυ πιεση που βαζει κανει αυτην την πληγη,οσο και να της λεω να μην το κανει και να προσεχει,αδικος κοπος,δεν το καταλαβαινει.

Και ομως παλι με ρωτησε αν δουλευω,της ειπα οχι,κοιταγε σκεφτικη,και μου ειπε...

Και τι θα κανεις?
Τι να της απαντησω?
Αν ηξερα και εγω τι θα κανω θα ηταν ισως ευκολοτερο να της πω κατι,απλα υπομονη κανω μαμα της ειπα.

Εφαγε σιγα και αργα,φερε μου μπισκοτακια μου ειπε,της εφερα απο εκεινα που της αρεσουν εφαγε δυο,και μετα εφαγε και ενα αυγο,ειναι καλο για τις κατακλισεις ειπε η αποκλειστικη,τελειωσε και μου ζητησε χαρτοπετσετα να σκουπισει το στομα της.

Πηγα στο χωρο που καθονται οι νοσοκομες....χαρτοπετσετες παρακαλω εχετε?
Οχι....απαντησαν,απο τον αλλο μηνα θα μας φερουν παλι,παρτε απο αυτο το χαρτι.

Ενα χαρτι σαν αυτα που τυλιγουν διαφορα στα μαγαζια ηταν,σαν αφης αλλα σκουρο,τι να πω πηρα και την σκουπισα με αυτο.

Δεν ειναι τυχερο τους ειπα να δω την υπουργο στον δρομο?Αν εχω και ενα γιαουρτι χαλασμενο θα ηταν ιδανικο να της το πεταξω στην μουρη της ανικανης.

Συστηματα υγειας και κουραφεξαλα,εκει αν παει κανεις ειναι σαν να εχει υπογραψει την θανατικη του καταδικη.
Την φιλησα και εφυγα μετα απο ωρα,μεινε λιγο μου ειπε....ραγιζω πολλες φορες,κι εμενα δεν μ'αρεσει να την βλεπω εκει,καλυτερα να εμενε σπιτι και να επερνε τα φαρμακα της.

Αυτοι οι αναξιοπρεπεις ανθρωποι που μας κυβερνανε δεν εχουν την αισθηση οτι ολοι μας δικαιουμαστε να ζουμε και να πεθαινουμε με αξιοπρεπεια?

Τουλαχιστον μονο με αυτο.

Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

Μονος

Γυρισα σπιτι απο τον γιατρο και εκανα ενα μπανιο,εσταζα απο τον ιδρωτα,ειχα κατεβει στο κεντρο για αυτον και μονο τον λογο,βλεπετε τα φαρμακα για το στομαχι ειναι πλεον απαραιτητα,δεν ηθελα να δωσω αλλο ενα ευρω για το εισητηριο επιστροφης και ετσι περπατησα ως το σπιτι,με τετοια ζεστη σκεφτηκα.
Η Αγιου Κωνσταντινου σαν δρομος απο αλλη χωρα,με αλλους ανθρωπους,πως ζουν σκεφτηκα ολοι αυτοι?στα πεζοδρομια δεν βγαινει μεροκαματο,τι τρωνε?

Περασα απο την τραπεζα και πηρα το επιδομα ανεργιας,τι να φτασει σκεφτομαι αυτο,παλι με δυσκολια θα βγει κι αυτος ο μηνας,μετα απο τρεις μηνες που τελειωνει να δω πως θα την βγαζω,προσπαθω να μην με παρει απο κατω,ηδη ειμαι αρκετα χαμηλα.


Μετα απο τοσες μερες με παρεα μου ειναι αδυνατον να ειμαι παλι μονος ολη την εβδομαδα,κανω υπομονη να ερθει το Σαββατο,σκουπιστηκα και εβαλα κατι να φαω,τηλεοραση εχω να ανοιξω εδω και ενα μηνα,τι να ακουσω τις εξαγγελιες των γελοιων διοικητων μας?

Τι καλυτερευσε τελικα μεσα σε αυτους τους δεκα μηνες?τιποτα,ουτε μια απο τις υποσχεσεις δεν εγινε πραγματικοτητα,μας κοροιδευουν μπρος στα ματια μας με λογια,και ειμαι πλεον σιγουρος οτι τιποτα δεν θα αλλαξει προς το καλυτερο.

Ξεραθηκα στον υπνο,αστειο να κοιμαμαι ενω δεν εχω κανει τιποτα που να με κουρασει,και να ενας τεραστιος πονοκεφαλος με το ξυπνημα.
Η ζεστη με κουραζει περισσοτερο απο οτι αλλο,αποφευγω να ανοιγω το κλιματιστικο,ηρθε η δεη,το ενα τεταρτο του επιδοματος εκει θα παει,πως ζουν αλλες οικογενειες με τους μισθους που παιρνουν?

Να βγω εξω μαλλον αδυνατον,εδω με το πι-σι παρεα θα την βγαλω παλι,μονος,ασχημη λεξη αυτη,οταν δεν την επιλεγεις εσυ.

Στο νοσοκομειο σκεφτομαι να παω,το αφηνω για αυριο,το εχω κανει πολλες φορες αυτο,θα με ρωταει παλι αυτες τις ερωτησεις που μου τρυπανε το μυαλο,αυριο...αν δεν αλλαξω γνωμη και παλι.

Πως αλλαζει ο καιρος,που φανταζομουν οτι καποια μερα θα εμενα μονος κι εγω,οτι θα εφευγε και ο τελευταιος δικος μου ανθρωπος απο το σπιτι,οτι θα συνεβαιναν ολα οσα εχουν συμβει.

Μια γειτονισα με ρωτησε αν πουλαω το σπιτι,τι συζητανε αυτες?τι εννοια εχουν,θελει να το αγορασει,μα δεν το σκεφτηκα ποτε αυτο,απο που τα βγαζουν?
Τι κοσμος θεε μου,τι το θελει κι αλλο σπιτι 60 ετων και πλεον?
Ποσο περιμενουμε να ζησουμε?

Μετα λεω,καλυτερα μονος,ποιος νοιαζεται πλεον για τον διπλανο του.....

Ξεπουλημα



A ρε τι μας ελαχε!!!
Ενας πλανοδιος διαχειριστης.

Εδω η χωρα χανεται κι ο Giorgo αρμενιζει



Ειχαμε για πεντε χρονια τον"κουρασμενο"τον ειχαμε να λεει ανοησιες αλλα να μην κανει τιποτα,και κοιτα να δεις που φτασαμε.
Και σαν επιβραβευση μας ηρθε ο ταξιδευτης,ο αθλητης της ροδας και του κουπιου,και που θα φτασουμε με αυτο?

Ενας διαχειριστης υπερανω υποψιας,εγινε Πρωθυπουργος για ενα και μονο λογο,να ακολουθει τις εντολες που εχει παρει,και εφοσον εβαλε σε θεσεις κλειδια ολους τους ασυνεννοητους...ειπε....

Δεν παω και καμμια βολτα τωρα που τα καταφερα?

Κατ'αρχην πηρε σβαρνα ολες τις πρωτευουσες του κοσμου διαλλαλωντας την πτωχευση μας,απειλωντας με "οπλα στο τραπεζι"και"κοκκινες γραμμες"και τι καταφερε?

Εδωσε συνεντευξεις σε οποιο ξενο μεσο τον ζητησε λεγοντας ποσο πολυ ο λαος συνεργαζεται με τα μετρα που εχει παρει,ειπε,ειπε,και τι δεν ειπε.

Και πριν κλεισει καν χρονο στην διακυβερνηση αποφασισε να παρει την ετησια αδεια του,μα δεν παιρνουν την ετησια αδεια τους ολοι οι εργαζομενοι σε αυτην την χωρα μετα απο ενα χρονο εργασιας?

Μηπως ξεχναει οτι εμεις τον πληρωνουμε?
Του ειπε ο κοσμος οτι πετυχε σε οτι εκανε και οτι μετα δεκα μηνες εχει την συγκαταθεση του να τρεχει απο νησι σε νησι να ξεκουραστει?

Αυτη η καταρα στην χωρα που ζουμε ο καθε πολιτικος που αναλαμβανει εξουσια να πιστευει οτι κυβερναει σαν βασηλιας και οτι μπορει να κανει οτι του καυ....σει ειναι απιστευτη,και φυσικα πηρε και το τσουρμο,αυτην την κακη επιθεωρηση που εχει διορισει κυβερνηση και πηγε διακοπες.

Και ειπαμε οκ και μας πηδαει και διακοπες θελει,μα ελα που γυρισε απο τις διακοπες και αποφασισε να ξαναπαει διακοπες παλι?

Και φυσικα αυτος πιστευει οτι ο λαος ειναι απλα καφροι και τιποτα αλλο,εμεις τι κανουμε για ολα αυτα?
Περιμενουμε σαν ηλιθιοι να παει και στην Θεσσαλονικη να μας πει απο εκει......διοτι απο περισυ δεν εχει μιλησει σε κανενα ελληνικο μεσο ενημερωσης....οτι πετυχε,οτι καταλαβαινει οτι μας ποναει που μας πηδαει αλλα θα συνεχισει να το κανει απτοητος.

Ρε γαμοτο δεν θα βρεθει ενας μα ΕΝΑΣ ανθρωπος να αγαπαει αυτη την χωρα?
Τοσο ξεφτυλες ειμαστε να εχουμε για κυβερνητες τεμπεληδες και ταξιδευτες?

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2010

Φυγη προς τα εμπρος...με την οπισθεν



Ακομη μια αστεια ατακα του Bravo Giorgos ο οποιος απεγνωσμενα προσπαθει να μας πεισει οτι εκπληρωνει τις υποσχεσεις που εδωσε περισυ,μονο που και ο ιδιος αν ακουγε τι ελεγε περισυ και τι εκανε φετος θα ντρεποταν να ξαναμιλησει απο δημοσιο βημα.

Αφου θελει απεγνωσμενα μια παγκοσμια διακυβερνηση τι μας τσαμπουναει περι εθνικης κυριαρχιας την ωρα που ο ιδιος ξεπουλησε και θα ξεπουλησει οτι εθνικο υπαρχει σε αυτον τον τοπο?
Χωραει το εθνικο μεσα στο παγκοσμιο?

Αν ηθελε να μας πεισει εστω και τωρα,μετα απο την κατακρεουργηση των δικαιωματων των εργαζομενων,τις απωλειες εισοδηματος,τις απανωτες αυξησεις στα παντα,τις εξαγγελειες περι παταξεως της διαφθορας....

Θα επρεπε να μιλησει για το παρελθον του κομματος που τωρα ηγειται,για την αυριανιστικη του πλευρα,για τα παμπερς,την Ζιμενς και τον Τσουκατο,τον Μαντελη,τον Παπουτση και το Σαμινα,για τα μαχαιρια που εμπεναν στο κοκκαλο καθε τοσο...το δικο μας ομως οχι των υποθεσεων που οι ιδιοι καλυψαν.

Θα επρεπε να μας πει για το χρηματηστηριο,για τον Σημιτη,για τον Τσοχατζοπουλο και τα ακινητα του,αυτα και πολλα αλλα θα επρεπε να εξηγησει.

Αντ'αυτου εκεινος περιχαρης μας μιλαει για πηγαιμο προς την Ιθακη,για τις περηφανες νικες που πετυχε κατα την διαρκεια των περασμενων 10 μηνων και κυριως για την ατασθαλη διακυβερνηση της δεξιας.

Ειναι γεγονος οτι ξερει κουπι και κολυμπι,ποδηλατο επισης,απο πολιτικη δεν ξερει δυστυχως,εκεινοι που τον ελεγαν ανικανο ειναι τωρα συντονιστες του υπουργικου του συμβουλιου,τα ιδια παλια και φθαρμενα ατομα,οι ιδιοι που ελεγαν οτι την σημαια στα Ιμια την πηρε ο αερας κυβερνανε ακομη,και τωρα εχουν και ματια,και μας λενε και τραμπουκους επειδη διαμαρτυρομαστε.

Πως να πας προς τα εμπρος με τροχους απο το παρελθον?Ξεκιναει ενα αμαξι αν δεν εχει νεα λαστιχα φουσκωμενα?Πας εκδρομη στην Ιθακη αν δεν περασεις απο σερβις το αμαξι?

Καπου στην μεση θα σε αφησει,εκει γυρω στο Αγρινιο θα θες νεα λαστιχα,και σερβις,αλλοιως θα κατρακυλησει το αμαξι και θα βρεθει μαζι με τους επιβατες στον Κορινθιακο.

Αυτα τα 'Φυγη προς τα εμπρος'θυμιζουν κατι απο το "Παμε μαζι"το"Λεφτα Υπαρχουν"το"διχτυ ασφαλειας"ολα αυτα ειναι χαζα λογια ενος ανικανου διαχειριστη που προτιμησε το ξεπουλημα της χωρας σε ξενους για να περηφανευεται μετα οτι την εσωσε.

Αληθεια απο ποτε η σκλαβια,και στην προκειμενη περιπτωση η οικονομικη θεωρειτε επιτυχια?
Απο ποτε η φτωχοποιηση του λαου ειναι επιτευγμα?
Απο ποτε το να παραμενουν οι κλεφτες ελευθεροι και μας χαζογελανε ειναι δειγμα καθαρσης?

Ηγετες δυστυχως δεν ειχαμε πολλους σε αυτην την χωρα,και ο Διαχειριστης μας σιγουρα δεν θα ειναι μεσα σε αυτους οταν τον γραψει η Ιστορια.

Η Συνομωσια του φοβου


Εχοντας καταφερει οσα ειχαν σχεδιασει οι διαχειριστες μας ειπαν να ξεκουραστουν και λιγο και ομαδικα πηραν αδεια απο τον Bravo Giorgo και πεταχτηκαν στα νησια.

Μα και ο ιδιος εφοσον εκοψε τα επιδοματα αδειας ακομη και απο τους μικροσυνταξιουχους εφυγε για να σκεφτει....τωρα να μου πεις αν εκτελεις εντολες δεν χρειαζεται να σκεφτεσαι απλα πραττεις.

Και τωρα που τελειωνει το καλοκαιρι και θα επιστρεψουν παλι ολοι οι εκδρομεις πισω?

Αρχισαν παλι τα προπαγανδιστικα μεσω τηλεορασεως,θα σας κανουμε αυτο και εκεινο,θα σας αυξησουμε αυτο και το αλλο και θα σας κοψουμε το μισο απο το μισο που σας εμεινε.

Φυσικα η τακτικη ειναι γνωστη,φοβιζουμε τον κοσμο,του λεμε τα χειροτερα ωστε μετα να αποδεχτει τα λιγο χειροτερα απο τα χειροτερα που του ειπαμε στην αρχη.

Η συνομωσια του φοβου λοιπον παλι,οπως αρχισαν ετσι και συνεχιζουν,ασε που θα κανει και ανασχηματισμο για να εχει δικαιολογια οτι οσα δεν εκαναν οι νυν θα τα κανουν οι μελλοντικοι διαχειριστες,αντε τωρα μεχρι να μπουν στο πετσι του ρολου οι νεοι,θα περασει ενας χρονος οποτε μετα θα κανει αλλον ανασχηματισμο.
Ετσι για να λεμε οτι κατι κανουμε.

Απο πολιτικη προταση...μηδεν,λογια,λογια και αλλα λογια.

Γιατι ηθελε αυτος ο ανθρωπος να γινει πρωθυπουργος ....αυτο δεν το καταλαβαινω,δεν καθοταν εκει που ηταν αμιλητος και απραγος επι τοσες δεκαετιες?

Αυτη η χωρα ετσι οπως την εκαναν δεν θα φτιαξει ποτε,τωρα που τ αποφασισαν ειναι αργα,δεν μπορουν να κανουν τιποτα.
Οσο για τα περι παταξεως της φοροδιαφυγης.......για γελια,15 μερες ελειψα οσα ειδα στις διακοπες δειχνουν οτι το μετρο των αποδειξεων ειναι για κλαμματα,φιλοι μου που εμειναν σε ακριβο ξενοδοχειο,οχι σαν εμενα,δεν πηραν τιποτα λογω συμφωνιας με τον ιδιοκτητη για χαμηλοτερη τιμη δωματιου.

Φανταστειτε τι γινετε με τους τουριστες,αποδειξη θα βλεπουν μονο στον υπνο τους.

Και ενω απο παντου μπαζουμε εμεις προσπαθουμε να βγαλουμε τα νερα απο την βαρκα με το κουταλακι του γλυκου.

Αιντε ρε ανικανοι.

Bravo Giorgo

Tensions Rise in Greece as Austerity Measures Backfire


DPAThe austerity measures that were supposed to fix Greece's problems are dragging down the country's economy. Stores are closing, tax revenues are falling and unemployment has hit an unbelievable 70 percent in some places. Frustrated workers are threatening to strike back.

The feast of the Assumption of Mary on Aug. 15 is the high point of summer in the Greek Orthodox world. Here in one of the country's many churches, believers pray to the Virgin for mercy, with many of them falling to their knees.


The newspaper Ta Nea has recommended that the Greek government adopt the very same approach -- the country's leaders have to hope that Mary comes up with a miracle to save Greece from a serious crisis, the paper writes. Without divine intervention, the newspaper suggested, it will be a difficult autumn for the Mediterranean state.

This dire prognosis comes even despite Athens' massive efforts to sort out the country's finances. The government's draconian austerity measures have managed to reduce the country's budget deficit by an almost unbelievable 39.7 percent, after previous governments had squandered tax money and falsified statistics for years. The measures have reduced government spending by a total of 10 percent, 4.5 percent more than the EU and International Monetary Fund (IMF) had required.

The problem is that the austerity measures have in the meantime affected every aspect of the country's economy. Purchasing power is dropping, consumption is taking a nosedive and the number of bankruptcies and unemployed are on the rise. The country's gross domestic product shrank by 1.5 percent in the second quarter of this year. Tax revenue, desperately needed in order to consolidate the national finances, has dropped off. A mixture of fear, hopelessness and anger is brewing in Greek society.

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,712511,00.html

Μεγαλωσα



Περασε και αυτη η περιοδος απουσιας απο το σπιτι,με καλες και κακες εμπειριες,με ενα δωρο απο το μωρουλι μου για τα γενεθλια μου....λιγες μερες διακοπες σε ενα μερος που δεν ειχα παει ποτε ξανα,στα Χανια στην Κρητη.
Θα γραψω για ολα αυτα αργοτερα ομως.
Περασα πλεον τα 50 μεγαλωσα οπως λενε,και ομως παντα πιστευα οτι θα ζησω λιγοτερο,οποτε τα 10 χρονια που περασαν απο τοτε ειναι κερδος....κι ας μην ηταν και τα καλυτερα.
Θα καταλαβαινετε οτι γυρνωντας πισω ακομη και καποιος που εργαζεται εχει την μελαγχολια ενος καλοκαιριου που τελειωνει,μιας περιοδου διακοπων που περασε,εγω που πρεπει να μπω παλι στο λουκι...τι θα κανω απο δω και περα ποσο χειροτερα πρεπει να αισθανομαι....

Οι μερες στην Κρητη υπεροχες,ωραιες πολεις,ωραιες θαλλασες,η ταλαιπωρια στα λιμανια αναμενομενη αλλα χαλαγε το κλιμα,οι τιμες ηταν λογικες οταν ακουω οτι σε αλλα μερη ζηταγαν για ομπρελλα 10 και ευρω,η ζεστη αφορητη ο κοσμος εκει σαν να μην συμβαινει τιποτα,ταβερνες,μπαρακια ολα γεματα.
Οικονομικα περασαμε,τα δωμαια τοσο φθηνα οσο την δεκαετια του 1990,τα εισητηρια το ιδιο.

Ειδησεις ακουσα λιγο εχθες μετα απο τοσες μερες,παλι απλωνετε η επιθεση του φοβου στον κοσμο για οσα σκεφτονται να κανουν.
Με συγκλονισε ο χαμος της μικρης 11χρονης..τοσο απαισιοι ειμαστε εμεις οι ανθρωποι,θανατος επρεπε σε οσους κανουν τετοια πραγματα,τι να τους ταιζουμε τους εγκληματιες στις φυλακες?Θανατος επρεπε.

Μεγαλωσα,κι ομως απο μικρος μεγαλος επρεπε να ειμαι,τι και αν περνανε τα χρονια η ηλικια της ψυχης δεν αλλαζει ποτε,οι εμπειριες ναι,η συμπεριφιρα και οι αποψεις ισως,μεγαλωσα,καλως η κακως.

Απο δω και περα ομως τι?

Τρίτη, Αυγούστου 17, 2010

Ασφυξια

Μια επισκεψη στο νοσοκομειο με μπισκοτακια και επιστροφη σπιτι για να ξαναφυγω εως και τις αρχες τις αλλης εβδομαδας.
Εδω δεν μπορει κανεις να ζησει,μονο με κλιματιστικο και ακινησια επιβιωνεις μεσα στο σπιτι.

Φυσικο ηταν να φυγω με βαρια καρδια απο το νοσοκομειο,τα ιδια παλι,καλα ειναι αλλα ποσο καλα μπορει να ειναι καποιος που ειναι σε ακινησια επι 10 μηνες τωρα?
Της εδωσαν να φαει το πρωινο της,στον κοσμο της ρωταγε οτι ασχετο μπορουσε να ρωτησει,εχεις δουλεια? μου ειπε.....οχι μαμα δεν εχω της απαντησα,πως σκεφτεται αν ρωταει τετοιες ερωτησεις δεν ξερω.

Η ζεστη μεσα στο σπιτι περισσοτερη απο την εξωτερικη θερμοκρασια,ετοιμαζομαι να φυγω λιγες μερες ακομη εκτος αθηνων καλο μου κανουν.
Χθες που κοιμηθηκα εδω αρχισα παλι να πεφτω ψυχολογικα,σκεψεις και αλλες σκεψεις.....

Απεφυγα να ακουσω ειδησεις τοσες μερες,δεν νομιζω να εχει γινει και τιποτα θετικο,εξ'αλλου απο οτι ξερω καπου στα νησια ειναι και οι κλητηρες του ΔΝΤ και ξεκουραζονται ενω σκεφτονται τι αλλο να μας κανουν τον χειμωνα που ερχεται.

Αντε γεια για λιγο ακομη.

Δευτέρα, Αυγούστου 16, 2010

Ολα μου τα καλοκαιρια



Λιγες μερες ακομη και μετα μια επιστροφη που δεν ξερει τι εχει για την συνεχεια.
Καλα να περνατε ολοι σας.Εγω προσπαθω τουλαχιστον.Οσο μπορω.

Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2010

Θελουμε την Ελλαδα μας πισω?




Ποια Ελλαδα ομως,εγω δεν θελω την παλια,με τις μιζες,την ρεμουλα,την αναξιοκρατια,την αδιαφορια των πολιτικων για τους πολιτες και των πολιτων για την χωρα τους.

Δεν θελω την Ελλαδα των σκουπιδοτοπων,των ανεξελεγκτων χωματερων,του"ξερεις ποιος ειμαι εγω"της αδιαφανειας,των τεμπεληδων,των καλοπερασακηδων,των μισθων της πεινας.

Καλυτερο θα ηταν ενα συνθημα"Θελουμε μια αλλη Ελλαδα"με αλλους ηθικους ανθρωπους,με συμμετοχη,με αλληλεγγυη,με ενδιαφερον του ενος προς τον αλλον.

Θελουμε δηλαδη αυτα που δεν ειχαμε ποτε....οχι τα παληα,τα ιδια.

Αυτα τα εχουμε και τωρα,τους ιδιους που επι δεκαετιες μας κυβερνανε χωρις αποτελεσμα,καλλιεργοντας μονο τον φοβο και οχι την ευθυνη,δημιουργοντας διαχωρισμους και οχι συλλογικη προσπαθεια.

Τους ιδιους ψευτες και πολιτικους απατεωνες.

Οχι δεν θελω την Ελλαδα αυτην πισω.

Συγνωμμη.

Έκτακτη φορολογία των τραπεζώνκαι όχι στο ΔΝΤ από την Ουγγαρία


Aristotelis - Posted on 23 Ιούλιος 2010

Βλέπουμε ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας κάνει αυτό που οι εδώ κυβερνήσεις δεν έκαναν για χρόνια και μας έφεραν στην χρεοκοπία. Βάζει φόρους στις τράπεζες κάτι που ενόχλησε το ΔΝΤ και απείλησε διακοπή της βοήθειας κάτι που η Ουγγαρία δέχτηκε με χαρά! Βλέπετε το ΔΝΤ το ενόχλησε η έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, γιατί την φορολογία την θέλουν μόνο στους πολίτες.

Διαβάζουμε στο Βήμα:

Τα βήματα προς της οικονομική ανεξαρτησία περιέγραψε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος για το έλλειμμα θα τηρηθεί και προαναγγέλλοντας φορολογία στις τράπεζες

Όπως σημείωσε ο Ορμπάν, η Ουγγαρία ελπίζει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ (το όριο που έχει θέσει η ΕΕ), αλλά σημείωσε ότι επιζητεί ισότιμη μεταχείριση με άλλα κράτη μέλη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα επίτευξης αυτού του στόχου.

Μέσα στο τέλος του έτους το έλλειμμα της Ουγγαρίας θα είναι στο 3,8% «όπως έχει συμφωνήσει να κάνει», σημείωσε ο Ορμπάν και πρόσθεσε ότι «με αυτό, δεν τελειώνουν οι συνομιλίες, καθώς η ΕΕ θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας, όπως και με 20 άλλα κράτη μέλη στην ΕΕ, τους τρόπους με τους οποίους θα επιτύχουμε αυτό το έλλειμμα του 3%. Η Ουγγαρία θα μετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Η χώρα του, επισήμανε ακόμη, ζητά σαν μοναδικό αίτημα την «ισότιμη μεταχείριση, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα για όλους για να επιτύχουν τις επιδιώξεις της ΕΕ».

Σε ερώτηση αν η ουγγρική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το 2011 και το 2012, ο Ορμπάν απάντησε ότι το θέμα αυτό δεν έχει τώρα σημασία. Το βασικό ζήτημα είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία με την ΕΕ για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα της Ουγγαρίας κάτω του 3%, σημείωσε ο κ.Όρμπαν για να προσθέσει ότι «όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας, ή άνευ σημασίας».

Η κυβέρνηση, προανήγγειλε ακόμα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, θα φορολογήσει τις τράπεζες για το 2010 και το 2011 σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις λανθασμένες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είπε. «Η φορολογία (στις τράπεζες) δεν είναι ταμπού», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάρουν το μερίδιό τους στη κατανομή των φορολογικών βαρών, τουλάχιστον προσωρινά» μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.

Πηγη.http://www.thermopilai.org/content/ektakte-phorologia-ton-trapezon-kai-okhi-sto-dnt-apo-ten-ouggaria

Eνω εδω ο δικος μας ε?
Ολα στις τραπεζες τιποτα στον λαο.
Η ο Ουγγρος πρωθυπουργος ειναι ηλιθιος,η ο δικος μας εσεις αποφασιζετε εγω εχω αποφασισει.

Τι εχει μεινει.....



Που ναναι οι συντηρητικοι που ναναι τωρα οι μετρημενοι,μειναμε μονο αναρχικοι κι αριστεροι απελπισμενοι.

Ετσι εγραφε το '89 ο Σαββοπουλος περιγραφοντας την θλιβερη κατασταση που επικρατουσε και τοτε στην χωρα,σημερα λοιπον ολοι εχουν σιωπησει,ολοι η βολεμενοι η κουρασμενοι εχουν αποσυρθει στις φωληες τους και τρωνε τα λαφυρα της επαναστασης τους.

Και τι μας εχει μεινει?

Κατι δημοσιογραφακια που πεινασμενα μπηκαν με παντοφλες στην ιδιωτικη τηλεοραση και τωρα μας χαιρετανε απο την Ελουντα και αλλα φτωχα σημεια παραθερισμου.

Μονο ο Μικης μας εδωσε ενα σημα,ολη η υπολοιπη ελληνικη κουλτουρα θαμενη στα απελπισμενα σχεδια της παγκοσμιας διακυβερνησης πεεριμενει ισως τον τροπο που μεσα απο αυτην θα τα οικονομισει και παλι.

Στην δικτατορια επεσαν πολλοι,αυτοι που πραγματικα πιστευαν για αυτο που εκαναν,οι υπολοιποι....για γελια στα εδρανα της βουλης,στο ευρωκοινοβουλιο,τωρα η Ελλαδα εχει αυτα για τα οποια πολεμησαν,ψωμι,παιδεια,ελευθερια,τωρα κοιμουνται ησυχοι.

Η χαρτα αυτου του κρατους κρυβει απατη,που φτανει στον γνωστο αγριορωμιο,στο Ντατσουν μιας φυλης που ζει φευγατη,απ'οτι Ελληνικο στον κοσμο αυτο.


Δεν υπαρχει ελπις...στην Ελλαδα ζεις.

Preparing for World War III, Targeting Iran




Humanity is at a dangerous crossroads. War preparations to attack Iran are in “an advanced state of readiness”. Hi tech weapons systems including nuclear warheads are fully deployed.

This military adventure has been on the Pentagon’s drawing board since the mid-1990s. First Iraq, then Iran according to a declassified 1995 US Central Command document.

Escalation is part of the military agenda. While Iran, is the next target together with Syria and Lebanon, this strategic military deployment also threatens North Korea, China and Russia.

Since 2005, the US and its allies, including America’s NATO partners and Israel, have been involved in the extensive deployment and stockpiling of advanced weapons systems. The air defense systems of the US, NATO member countries and Israel are fully integrated.

This is a coordinated endeavor of the Pentagon, NATO, Israel’s Defense Force (IDF), with the active military involvement of several non-NATO partner countries including the frontline Arab states (members of NATO’s Mediterranean Dialogue and the Istanbul Cooperation Initiative), Saudi Arabia, Japan, South Korea, India, Indonesia, Singapore, Australia, among others. (NATO consists of 28 NATO member states Another 21 countries are members of the Euro-Atlantic Partnership Council (EAPC), The Mediterranean Dialogue and the Istanbul Cooperation Initiative include ten Arab countries plus Israel.)

Κομματι απο ενα αρθρο διαβαστε το υπολοιπο εδω..

http://www.prisonplanet.com/preparing-for-world-war-iii-targeting-iran.html

Κουραστηκα


anton antony

Κουράστηκα…. Κουράστηκα να σας ακούω…. Όλους…..
Κουράστηκα να μεγαλώνω και να είμαι άνεργος, να μην έχω να φάω, να μην έχω να κοιμηθώ, να μην έχω καταφέρει τίποτα, να νιώθω σκουπίδι και από την άλλη να σας ακούω να ....

μου λέτε να είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.
Βαρέθηκα να περιμένω… όλο λέτε… λέτε… λέτε…. Θα γίνει εξέγερση, ο λαός θα επαναστατήσει για ένα καλύτερο μέλλον, θα αλλάξουμε αυτόν τον τόπο …. θα…. Θα …. Θα…..

Καταντήσατε σαν τους πολιτικούς μας…. Θα γεράσω, αν δεν πεθάνω «αύριο» και ακόμα θα γράφετε ότι θα αλλάξουμε αυτόν τον τόπο…
Εσείς δεν κουραστήκατε?
Θα βλέπετε τα πτώματά μας να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και ακόμα θα γράφετε ότι θα αλλάξουμε τον τόπο.

Θα βλέπετε να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο και ακόμα θα γράφετε ότι θα αλλάξουμε τον τόπο.
Δεν ξέρω γιατί το κάνετε αυτό. Τι σαν κάνει να το πιστεύεται αυτό? Υποθέτω ότι σας έχουν πείσει με παλιούς μύθους ότι ως Έλληνες είμαστε ξεχωριστοί και ότι θα επιβιώσουμε γι αυτό δεν σηκωνόσαστε από τον καναπέ σας και μένετε μόνο στα λόγια σαν τους πολιτικούς.

Βλέπετε δεν διαφέρετε από αυτούς. Ίσως είστε ποιο ίδιοι απ όσο νομίζετε…
Τους κατηγορείτε ότι δεν είναι Έλληνες, όμως εσείς είστε? Ξέρετε τι πάει να πει Έλληνας? Δε νομίζω… απλά πιπιλίζετε την ίδια καραμέλα για να πείθετε τους εαυτούς σας ότι κάποιοι βλάκες θα σηκωθούν από τον καναπέ τους και θα επαναστατήσουν για εσάς με την ελπίδα να αλλάξουν την ροή των πραγμάτων ενώ εσείς θα απολαμβάνετε το Show από την τηλεόρασή σας. Με λίγα λόγια, είστε πιο ψεύτικοι και από τον μεγαλύτερο ψεύτη του κόσμου. Δεν λέτε μόνο ψέματα στους άλλους, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό.

Εγώ ξέρετε τι λέω? Ότι η υπερβολική πίστη στους άλλους είναι απιστία προς τον ίδιο σας τον εαυτό…
Με έχετε κουράσει… δεν μπορώ άλλο να περιμένω… δεν με ενδιαφέρει πλέον να «επαναστατήσω» διότι μέχρι να το αποφασίσετε, θα είμαι ήδη νεκρός….

www.ksipnistere.blogspot.com

Λιγες μερες μονο


Αλλες χρονιες τετοια εποχη ειχα ηδη παει τις διακοπες μου,κουρασμενος απο την ταλαιπωρια των καλοκαιρινων εκπτωσεων,φετος χωρις δουλεια ουτε σκεψη για λιγες ημερες ξεγνοιασιας σε ενα νησι,οχι το πιο τρεντυ αλλα ενα με ομορφες αμμουδιες και ησυχια.

Μονη λυση μερικες ημερες διαφυγης που ξεκινανε αυριο στο νησι μου,στην Αιγινα,εκει τουλαχιστον δεν χρειαζεται να ξοδευω χρηματα για ξενοδοχεια,εστιατορια κλπ.

Ειναι ενα μιζερο καλοκαιρι το φετεινο και για οσους εργαζονται,και για ολους τους υπολοιπους,με την αβεβαιοτητα του επερχομενου φθινοπωρου και των αποφασεων που θα μας επιβαλλουν οι διαχειριστες μας.

Το εχω γραψει πολλες φορες,ειναι ο φοβος που μας επιβαλλουν τιποτα αλλο,με τον φοβο κυβερνανε,με τις απειλες για το χειροτερο,και ενω εκεινοι τωρα ξεκουραζονται εχοντας καταφερει οσα ειχαν σχεδιασει αλλα δεν ειχαν πει,ο μεσος ελληνας ειναι στα καρβουνα,και δεν ειναι και το καλυτερο να εισαι στα καρβουνα με τετοια ζεστη.

Ειναι και ευκαιρια να δω γνωστα μου μερη,συγγενεις,να κανω μπανιο και να εχω τον νου μου και στην δουλεια μιας και δεν θα χασω επαφη με το διαδυκτιο,αν και σπαταλωντας εκει λιγοτερο χρονο.

Εξω η θερμοκρασια ειναι αφορητη,και μεσα το ιδιο,ανεμιστηρας και κλιματιστικο στην εσχατη των περιπτωσεων,αλλοιως δεν με παιρνει ο υπνος.

Ολοι λενε οτι το φθινοπωρο θα ειναι θερμο,οχι λογω καιρου,ελπιζω να μην βρεθουν παλι καποιοι να καψουν καποιους αλλους για να φοβηθει ο κοσμος,ελπιζω σε λιγοτερες"τρομοκρατικες επιθεσεις"τουλαχιστον στον απλο κοσμο,και ελπιζω να καταλαβει ο Giorgo οτι δεν κυβερναει ζωα αλλα ανθρωπους.

13 Λεπτα



Και δεκα δευτερολεπτα αληθειας,δειτε τα.

Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2010

Νιρβανα


Και ενω ακομα και οι ξενοι εχουν εκπλαγει,και αρκετοι μας χλευαζουν....να λενε οτι οι διαχειριστες μας,μας εχουν πηδηξει χωρις σαλιο, εμεις χαμογελαμε σαν να πινουμε μαρτινι στην Σαντορινη με θεα την Καλντερα.

Και ενω συζητανε απο τωρα τα νεα απο τα πιο νεα μετρα που θα παρουν τον Σεπτεμβριο ετσι για να μπει καλα το Φθινοπωρο.
Και ενω οι πραγματικοι κυβερνητες μας σημερα θα μας δωσουν και συνεντευξη,ενω τις αποφασεις για το πως θα μας ξαναπηδηξουν τις εχουν ηδη αποφασισει με τον εδω κλητηρα......

Εμεις.


Ζουμε σε μια νιρβανα απιστευτη,κανουμε τα ιδια που καναμε και πριν,πιστευουμε οτι αυτο το τουνελ θα εχει ακρη και περιμενουμε.

Οτι καποια στιγμη θα φιλοτιμηθει το Giorgo και θα σκεφτει....βρε τι πονο και τι δυστυχια εχω φερει σε αυτην την χωρα,σε αυτον τον λαο μεσα σε δεκα μηνες?
Μηπως να σταματησω να παρω μια ανασα και να παρουν αλλη μια και εκεινοι?

Οχι αναφτρες μου οπως ελεγε και η Μαλβινα.
Δεν θα φιλοτιμηθει το Giorgo και δεν θα σταματησει αν δεν τελειωσει ολο το φαγητο του,και το φαγητο του ειναι να δωσει οσο οσο το ακατοικητο ,μαζι με τους κατοικους του σε οποιον το ζητησει.
Και το ζητανε πολλοι το ακατοικητο,Γερμανοι,Αμερικανοι,η Λεσχη Μπιλντερμπεργκ το θελει για πειραματοζωο,οι Τουρκοι,οι αλβανοι...αυτους τους γραφω με μικρο γιατι ειναι και ηλιθιοι,οι Σκοπιανοι και αλλα εθνη.

Και εμεις οι κατοικοι του ακατοικητου τι κανουμε?

Μπανια οπως και το Giorgo,σου λεει τωρα η αλλη,θα παω εγω να ριξω το στηθος μου στην φωτια για να σωθει η χωρα?
Ναι μαρι το ριχνεις ομως στα κλαμπ της παραλιας τσαμπα,και σωθηκε και κανεις?Οχι.


Νιρβανα,λες και μας ποτισανε μαριχουανα καρδιες μου,τωρα για την αληθεια φαρμακι μας ποτισανε αλλα μην το πειτε και παραεξω γιατι μας κοροιδευουνε οι Γερμανοτσουλες.

Αχ!ολοι περιμενουμε την 11 Σεπτεμβριου πλεον,εκει θα γινει η μεγαλη επανασταση,καλα εγω ηξερα οτι το γεγονος που θυμιζει αυτη την μερα ειναι η πτωση των πυργων στο Αμερικα,θα την εορτασουμε και εμεις με εκδηλωσεις ?

Ασε που αλλος θελει στις 6,αλλος μετα την 28η Οκτωβριου,ουτε στην μερα δεν συννενοουμαστε.
Εν τω μεταξυ ας χαζεψω σε καμμια σελιδα για αγορες μεσω ιντερνετ,που να τρεχω για επαναστασεις καλοκαιριατικα.....


(Ολα τα προσωπα και πραγματα που αναφερονται στην αναρτηση ειναι φανταστικα και ουδεμια σχεση εχουν με τον ιδιοκτητη του ιστολογιου)

Ξεπουλαμε ....για περαστεεεεεεεεεεεεεε




Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τον τρόμο της “Σέχτας” των ναζί να κλείνει κάθε στόμα, οι εντεταλμένοι έφεραν το έργο τους εις πέρας. Με μια σκανδαλώδη, αναιτιολόγητη απόφαση λίγων γραμμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο ΟΤΕ παραδόθηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες στους Γερμανούς. Στις 26 Ιουλίου 2010, με απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, αριθμός πρωτοκόλλου 345 επί προεδρίας Αναστάσιου Γαβριηλίδη. Να θυμάστε αυτές τις λεπτομέρειες κύριοι συμπολίτες. Γιατί, ενώ η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τους φορτηγατζήδες για να “κοιμηθούν” και οι τελευταίοι που ασχολούνται με την επικαιρότητα, εκποίησε αθόρυβα τον σημαντικότερο Εθνικό οργανισμό σε αυτούς που τον χρησιμοποίησαν για να ρημάξουν την Ελληνική οικονομία.

Καταλάβετε κύριοι, ότι σήμερα εκποιήθηκε ένας οργανισμός που χτίστηκε από τους Έλληνες πολίτες, από την ξύλινη κολώνα μέχρι την οπτική ίνα. Ξεπουλήθηκε σε αυτούς που δεν επένδυσαν ούτε ένα Ευρώ, ούτε μία δραχμή στην ανάπτυξη. Ένα Εθνικό κεφάλαιο, απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας (για να μην πούμε επενδύσεις στα Βαλκάνια, ανάπτυξη κλπ), δόθηκε στον Γερμανικό νεοϊμπεριαλισμό.

Κανείς δεν πιστευε ότι η κυβέρνηση θα είχε αυτό το θράσος, ιδιαίτερα μετά τις απανωτές επιτυχίες της εξεταστικής για τη Siemens που έφεραν στο φως τον τρόπο που εισήλθαν οι Γερμανοί στον οργανισμό, πως διέφθειραν κρατικούς λειτουργούς, τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Βουρλούμη (που χασκογελάει με την εξέλιξη δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλο σε εμάς και τα παιδιά μας), τα δις που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός



Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr/?p=14619#ixzz0vicbl8AM


Αυτο ειναι το δευτερο μερος του σχεδιου,το πρωτο ειναι η φτωχοποιηση της χωρας και αυτο το κανουν καθημερινα,το δευτερο ειναι η εκποιηση ολων των πλουτοπαραγωγικων της πηγων.

Δεν θα αφησουν τιποτα ορθιο,θα ξεπουλησουν τα παντα,αυτες ειναι οι εντολες που εχουν.

Ενα να θυμαστε...

Οταν φυγει ο Giorgo απο την εξουσια,η Ελλαδα δεν θα εχει τιποτα που να της ανηκει,οποτε θα καταριψει και τον ισχυρισμο του πατερα του οτι....

Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες.

Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

Τοπο στα νιατα


Με βαση την προηγουμενη αναρτηση που δανειστηκα απο τον Τειρεσια,ενα μονο εχω να επισημανω.

Παρα τις υποσχεσεις,τα λογια,τα ψεμματα....
Περιμεναμε τουλαχιστον νεους ανθρωπους να μπουν να βοηθησουν την χωρα.

Και οπου γυρνας,διοικητες,υποδιοικητες,παρατρεχαμενοι....

Ολοι Ζομπι στην ηλικια και πανω.

Φυσικα το ραμολι το τελευταιο ειναι της γνωστης λεσχης,συμβουλος λεει,λες κι ο δικος μας εχει καμμια δικη του ιδεα κι'ο γερων θα τον συμβουλευει.

Αυτη την μοναδικη ιδεα που ειχε να νομιμοποιησει την μαριχουανα ποτε θα την εφαρμοσει?

Τουλαχιστον να αισθανθουμε και λιγη χαρα.

Φτου και παλι φτου!!!

Ποίος είναι πραγματικά ο Ιταλός λομπίστας που προσέλαβαν για να σώσει την Ελληνική Οικονομία ;



Ποιοί έδωσαν εντολή και πόσο καιρό το προετοίμαζαν;Πληροφορίες υπήρχαν...

Tο ξεφούρνισαν όμως κατακαλόκαιρο !

Tο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Ιταλού "συνταξιούχου" στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας

Και το όνομα αυτού...Τομάζο Πάντοα Σκιόπα...


Ποιό είναι αυτό το σάψαλο που θα σώσει την Ελληνική Οικονομία , θα αναρωτηθεί ο μέσος Έλληνας....

Ο μέσος Έλληνας όμως δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα του και κατα συνέπεια στη ίδια του τη ζωή ....

Ο... "συνταξιούχος" που βλέπετε μόνο ένα τυχαίο γεροντάκι δεν είναι....

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά απο έρευνα που πραγματοποίησε αξιολογώντας μία προς μία τις πληροφορίες, αποκαλύπτει ποίος πραγματικά είναι ο νέος μουσαφίρης του πρωθυπουργού που ήδη ξεκίνησαν να μας προβάλλουν ως "σωτήρα" της Ελληνικής Οικονομίας....

Ο Ιταλός "συνταξιούχος" πρώην υπουργό Οικονομίας της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα βρισκόταν απο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και η πρόσληψη του ήταν απλά θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του όμως έσκασε σαν βόμβα στο Μαξίμου χθές αργά το μεσημέρι κι ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισήμως τουλάχιστον φαίνεται να βρίσκεται σε διακοπές.

Τυχαίο;; Nαι μπορεί να πεί κάποιος που δεν έχει ιδέα του τι επακολούθησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετα την ανακοίνωση....

Η πρόσληψη του Ιταλού λομπίστα στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα της Ελληνικής οικονομίας ουσιαστικά παραγκωνίζει το έστω και τυπικά "οικονομικό επιτελείο" της κυβέρνησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση που προβαίνει στην πρόσληψη συμβούλου απο άλλη χώρα με αποστολή το lobbying στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στους διεθνείς επενδυτές.

Ποιός είναι όμως πραγματικά ο νέος μουσαφίρης που προσκάλεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να αναλάβει ως άλλος εθνοσωτήρας...

Μετά απο έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει πως, ο κύριος Τομάζο Πάντοα Σκιόπα μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν ήταν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας διατηρεί προσωπική γνωριμία με τον Ιταλό και η πρόσληψη του στην Ελλάδα έχει ήδη συζητηθεί τουλάχιστον προ διμήνου !!

Όλες οι πληροφορίες οδηγούσαν εξ αρχής στο συμπέρασμα οτι ο Ιταλός "σωτήρας" είναι το επόμενο βήμα στο σχεδίο που με γοργούς ρυθμούς προωθείται στην Ελληνική επικράτεια.

Αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που μας έκανε να ερευνήσουμε το θέμα εκτενέστερα....

Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα που διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008).

Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.

Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83).

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05)

Που όμως οφείλεται η τόση λαμπρή καρίερα....

Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι , αφού παρά την ηλικία του συγκαταλέγεται στους ισχυρούς παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων για τη δημιουργίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όμως ξέρετε ποιός άλλος είναι ισχυρό μέλος αυτού του λόμπυ ;;;
Mήπως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς ;; Ξέρετε ποιός είναι αυτός ο κύριος ;;;
(Aν δεν ξέρετε μην διαβάσετε παρακάτω, δεν υπάρχει λόγος, ρωτήστε απλά το γείτονάς σας)

Αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για το μυστικό της επιτυχίας του κυρίου Τομάσο Πάντοα Σκιόπα ανακαλύψαμε πως είναι επίσημως εκπρόσωπος και υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέσχης Bilderberger.

The Bilderberger Membership - National BB Steering Group Representatives:
INT Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank

Κι επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και ασφαλώς ο... νοών νοείτω....

Σύντομα λοιπόν θα δείτε τον κύριο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα να προβάλλεται απο τα δελτία ειδήσεων και τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης ώς άλλως σωτήρας που με την απίστευτη εμπειρίας και το πλούσιο βιογραφικό του θα μας κάνει την τιμή να μας σώσει...

Όπως λοιπόν μας είχε ευχηθεί προετοιμάζοντας μας για το μνημόνιο ο "προφήτης" κ. Όλι Ρεν ... Kalo Kouragio

Και αμέσως μετά τα λόγια του πλανητάρχη που ξεστόμισε για πρώτη φορά κάτι στα Ελληνικά, αναφωνώντας το περίφημο Zeto e Hellas...

...που μόνο αυτός ήξερε πραγματικά το γιατί τότε φώναξε το "Ζήτω"....


Πηγη..http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_5458.html

Σχολιο...Αλλος για την Μπιλντερμπεργκ?

Μηηη...Μιλαω...Εγω Νο 4



Τελικα ολα εχουν ενα σκοπο.......
Ακουστε ενα παχυδερμο πως μιλαει για τον λαο,λες και ειναι οι μεριδες που καταβροχθιζει και εχει γινει σαν πουλμαν.

Μηηη....Μιλαω.....εγω Νο 3



Ο Φοβος.....

Μηηη....Μιλαω.....Εγω Νο 2



Και εδω η συνεχεια της προπαγανδας των ΜΜΕ,λιγο ακομη Καψης,και μετα μου λετε τι κριμα που δεν βρισκουμε πετρες στην Αθηνα.

Μηηη....Μιλαω .....εγω



Το κλου του Βιντεο ειναι στο τελος....δειτε τον Καψη να λιβανιζει το μνημονιο και να λεει απλα μαλακιες.

Απο πουλημενους και γλειφτες τι περιμενεις?

Establishment Media Pushes Brain Eating Vaccines


Ετοιμαζεται το προιον σε ενεσιμη μορφη που θα σταματαει το στρες και την ανησυχια χωρις να επιβραδυνει τον οργανισμο.
Ενδιαφερον το αρθρο στο www.infowars.com oποιος ενδιαφερετε μπορει να το διαβασει απο εκει.

http://www.infowars.com/establishment-media-pushes-brain-eating-vaccines/



The effort to chemically lobotomize the public is part of the elite’s drive to create a sub-species of drugged up, dumbed-down slaves who don’t have the intelligence or the energy to resist the control measures being imposed on them by their population-reduction obsessed masters. While the elite will be free to enjoy

Το μελλον των μελλοθανατων


Ας σκεφτουμε ολοι για λιγο τι περιμενει τις επομενες γενιες με τα μετρα που εξαγγελθηκαν και σιγα-σιγα θα μπουν σε εφαρμογη τα χρονια που ερχονται,φυσικα μιλαω για τα μετρα του εργασιακου και ασφαλιστικου νομοσχεδιου που ψηφιστηκε απο τους διαχειριστες μας με ελαφρα την καρδια και μετα απο πολυ κλαμμα απο τον Βασιλακη Καιλα του υπουργειου εργασιας.

Υποθετικα ολα φυσικα γιατι δεν γνωριζουμε τι επομενα μετρα θα καταργησουν αυτα που εχουν ηδη παρθει,χειροτερα οπωσδηποτε,για καλυτερο ας μην περιμενουμε τιποτα απο αυτους.
Και φυσικα ουτε και απο τους αλλους μην νευριαζετε δεν ειμαι νουδιτης.

Αρχιζει λοιπον την επαγγελματικη του ζωη ενας νεος με 595 ευρω τον μηνα,για πεντε περιπου χρονια θα ζει ετσι σαν πειναλεος βλεποντας τους βουλευτες να παιρνουν 6000 την μηνα δηλαδη το ετησιο εισοδημα του σε εναν μηνα.
Και περνοντας αυτα τα περιπου 5 χρονια θα παρει την τεραστια αυξηση και θα παει στα 740 ευρω...νομιζω,κι εκει θα θελησει να κανει οικογενεια.....

Αμ δε....με τι προσοντα?
Αν δεν εχει απο πισω του περιουσια εκει μπακουρης θα μεινει,θα κανει σεξ σε παραλιες,ανσανσερ,φωταγωγους και θα περιμενει να πεθανουν οι γονεις του να του μεινει το σπιτι....αν εχουν.

Και αφου θα εργαστει 40 χρονια με αυτες τις συνθηκες,και χειροτερες ,με την ανασφαλεια μην χασει την δουλεια του,με την απειλη οτι αν δεν κανει οτι του λενε θα μεινει ανεργος,θα ερθει η ωρα να παει να παρει την συνταξη του.

Γυρω στα 60-65,απογοητευμενος απο την ζωη που εζησε,θα εισπραττει 360 ευρω τον μηνα για να επιβιωσει εως το τελος της ζωης που θα του εχει απομεινει.

Και καλα να εχει παρει το σπιτι απο τους γονεις του...αν ειχαν...αν οχι τοτε με αυτα τα 360 ευρω τον μηνα θα πρεπει να πληρωνει ενοικιο,φως,νερο,τηλεφωνο,φαρμακα,και να....τρωει κιολας,
Και εδω ειναι αυτο που ελεγε ο διαχειριστης μας οτι πετυχε το ακατορθωτο.....

Εναν συνταξιουχο των 360 ευρω που θα μπορει να"ζησει"με 360 ευρω.

Εγω αυτην την εποχη ζω με 450 και τρωω και απο κατι μικρες οικονομιες που εχω στην ακρη,ευτυχως δεν εχω ενοικιο αλλοιως θα κοιμομουν στον δρομο,αν λοιπον καποιος μετα 40 χρονια εργασιας καταφερει και επιβιωσει και καταληξει να την παρει αυτην την περιφημη συνταξη των 360 ευρω....

Πως θα ζησει?

Εκτος αν το σχεδιο που ειχαν και ελεγαν προεκλογικα ηταν ακριβως αυτο.

Να μην ζησει αρκετα,η και καθολου.

Bravo Giorgo τα καταφερες,εκανες μια περηφανη χωρα,χωρα μελλοθανατων σε 10 μηνες.
Φαντασου τι εχεις να μας κανεις μεχρι να κλεισεις τετραετια.

Το χρεος μπορει να το ξεχρεωσεις...εμας ομως ποτε δεν θα μπορεσεις.

Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

Αποτυχημενη συνταγη



Ολες οι προβλεψεις μας λενε οτι απο το φθινοπωρο θα αυξηθει η ανεργια,οι οικογενειες που περνουσαν εως τωρα δυσκολα θα βρουν μπροστα τους εναν ακομη δυσκολοτερο χειμωνα,τα νεα μετρα θα ειναι χειροτερα...τι μας μενει?

Μιας και τα καναλια θα ειναι γεματα απο ριαλιτυ σοου μαγειρικης ας δουμε κι εμεις μια συνταγη,δεν χρειαζεται πολλα υλικα απλα πολλες δοσεις σκληροτητας,και πετυχε.

ΥΛΙΚΑ
Μια χωρα,κατα προτιμηση η Ελλαδα
Μειωσεις μισθων και επιδοματων
23% ΦΠΑ
Αυξησεις οριων ηλικιας
Μειωσεις συνταξεων
Αυξησεις σε ολα τα καταναλωτικα αγαθα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παιρνουμε την χωρα...κατα προτιμηση την Ελλαδα,τους βαζουμε να τσακωνονται ποιος παιρνει τα περισσοτερα,ριχνουμε την Ελλαδα σε ενα καζανι και προσθετουμε....

Τις αυξησεις προιοντων
Τις μειωσεις μισθων και επιδοματων
Τον ΦΠΑ
Τις μειωμενες συνταξεις
Και τις αυξησεις των οριων ηλικιας
Ανακατευουμε καλα με το ΔΝΤ και την αφηνουμε να σιγοβρασει προσθετοντας αστυνομοκρατια,εκφοβισμο και δικτατορικη διαθεση.

Οταν παρει βραση ριχνουμε που και που λιγη δικαιολογια και ενα αορατο διχτυ προστασιας και περιμενουμε.
Αν δεν αντιδρασει αρχιζουμε να κτυπαμε το μιγμα με νεα μνημονια,περισσοτερες αυξησεις και λιγο ΦΠΑ ακομη.

Οταν σταματησει να κτυπιεται και σιγουρευτουμε οτι πλεον εχει κατσει το φαγητο το κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει.

Το σερβιρουμε κρυο με ορεκτικο το"Πρωτα ο Πολιτης"και γλυκο το"λεφτα υπαρχουν".

Η επιτυχια της συνταγης δεν ειναι βεβαιη γιατι μπορει στην διαρκεια του βρασιματος να σηκωθει η Ελλαδα και να βγει απο το καζανι,αν συμβει αυτο εχουμε κοντα μας μια αισθητη δοση δακρυγονων και τα ματ.

Αν παρ'ολα αυτα δεν μπορεσετε απο ελλειψη εμπειριας και συμβουλων απο την Λεσχη Μπιλντερμπεργκ να πετυχετε την σωστη δοση τοτε παιρνετε το πρωτο αεροπλανο και την κοπανατε στο Αμερικα.

Η συνταγη ηταν μια ευγενικη χορηγια του διαχειριστης μας στην χωρα σας Βravo Giorgo,με την συμμετοχη της Ε.Ε.,της Γερμανιας και του ΔΝΤ.

Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2010

Μας αλλαξαν τα φωτα



Οπως αρχισαν τα παπαγαλακια να ενημερωνουν το φθινοπωρο θα ερθουν τα νεα απο τα πιο νεα μετρα,μας πιεζει το ΔΝΤ βλεπετε,δηλαδη η πραγματικη πλεον κυβερνηση.

Εδω θα ασχοληθω με ενα απο αυτα τα νεα μετρα,την αυξηση εως και 105 % της τιμης του ρευματος για τα νοικοκυρια,θα θυμηθω πως ζουσαμε πριν 40 χρονια στην αιγινα και θα δωσω μερικες συμβουλες για την αντιμετωπιση αυτης της καταστροφης που θα επελθει στα οικονομικα των οικογενειων.

Μαγειρεμα.
Ξεχαστε τις κουζινες με αερα,και 30 τροπους ψησιματος,αγοραζουμε ολοι κουζινακια με υγραεριο η καζιερες για οσους δεν ξερουν τι ειναι αυτο ας ανατρεξουν σε παλιες φωτογραφιες με την προγιαγια τους ...αν εχουν φωτογραφιες απο τοτε.

Πλυσιμο.
Θα επανελθει η σκαφη,ενα ωραιο ανοξειδοτο αντικειμενο που η νοικοκυρα με βαση ενα ξυλινο τριβειο θα πλενει τα ρουχα στο χερι,ξεχαστε το Καλγκον δεν θα παθαινει τιποτα η σκαφη και οικονομια θα κανετε.

Ψυγειο.
Ωραιοτατα ψυγεια με παγο,θα βρεθουν και δουλειες για ανεργους που με φορτηγακια θα γυρνανε τις γειτονιες και θα πουλανε μεγαλα κομματια παγου που θα τα βαζετε στο μερος που τωρα ειναι η καταψυξη.

Φωτισμος.
Ωραιοτατες ρουστικ λαμπες πετρελαιου για καθε δωματιο,με αυτονομια και ανεση,θα κανουμε γιορτες και γενεθλια.

Κλιματισμος.
Υπεροχες κινεζικες βενταλιες,πολυχρωμες με γκεισες σαν φοντο θα μας δροσιζουν καθε ζεστη ημερα.

Ειδατε μεσα σε ενα χρονο ο διαχειριστης μας ποσα εχει κανει για τον Πολιτη?
Γιαυτο και ελεγε συνεχως "Πρωτα ο Πολιτης".

Πως παιρνει καποιος μια χωρα απο τον 21ο αιωνα και την παει πισω εκατονπενηντα χρονια!!!!!

Το καλο προσωπο του εργοδοτη



Αν και ανεργος τωρα δεν ξεχναω την εμπειρια μου απο τον καιρο που εργαζομουν,δεν θα παω πολυ πισω,στην τελευταια δουλεια μου,2 χρονια κρατησε,εως τον Αυγουστο περισυ που εκλεισε.
Στο πολυκαταστημα το μεγαλο οι συνθηκες ηταν καλες...καλες σε σχεση με την κατασταση που επικρατει στα καταστηματα εξω,τουλαχιστον εκει οταν εκλεινε...εκλεινε δεν χρειαζοταν να μενουμε περισσοτερο για οποιονδηποτε λογο.

Φυσικα η διευθυνση του πολυκαταστηματος δεν ενδιαφεροταν για τα εργασιακα θεματα μιας και ολοι οι υπαλληλοι ανηκαν στις εταιρειες που ειχαν τα περιπτερα,ενδιαφεροταν μονο για τις πωλησεις και τιποτα αλλο.

Αφου λοιπον οι εργοδοτες δεν μπορουσαν να καταχραστουν μισθους,εβρισκαν τροπους να παρανομουν μεσω αλλων οδων.

Πρωτος τροπος οι αδειες και τα ρεπο.

Υπηρχαν εταιρειες που"αμελουσαν να πληρωσουν η πληρωναν λιγοτερο την απαιτηση τους να εργαστει ο μισθωτος σε ημερα που κανονικα θα ειχε ρεπο,στο διπλα περιπτερο απο το δικο μας 3 κοπελλες ειχαν να παρουν ρεπο ουτε που θυμοντουσαν απο ποτε,επισης ειχαν να πληρωθουν το ρεπο αυτο....ουτε που θυμοντουσαν απο ποτε.

Το θεμα των αδειων...αγκαθι....κανεις υπαλληλος στον τομεα της λιανικης δεν ξερει ποτε ποτε και αν θα παρει την ετησια αδεια του...ολο δικαιολογιες,οι 3 κοπελλες διπλα επαιρναν με το ζορι την μιση απο την κανονικη αδεια τους καθε χρονο,η αλλη μιση πηγαινε στα αζητητα...ασε να δουμε ποτε ελεγαν οι εργοδοτες αλλα ποτε δεν εδιναν την αδεια οπως επρεπε.
Φυσικα περι πληρωμης της αδειας που δεν ειχε δοθει ουτε συζητηση.
Η μια απο τις τρεις η μικροτερη σε 3 χρονια εργασιας ειχε παρει μια βδομαδα αδεια,που να μιλησεις,στην επιθεωρηση εργασιας?
Αυτοι ειναι σκετη"επιθεωρηση"και μαλιστα κακογουστη.

Το καλο προσωπο του εργοδοτη ειναι αυτο.

Αλλο θεμα οι ταχα υπευθυνοι των περιπτερων,και εκει ημουν τυχερος,η Μαρια ηταν μαλαμα,ενα πλασμα απο αλλο κοσμο,ακομπλεξαριστη,συνεργασιμη,οποτε ηθελα κατι αμεσως να βοηθησει.

Κατι αλλοι,ψυχωσικοι...γελοιοι,αισχρα ατομα,λουφαδοροι,καρφωνανε και το παραμικρο στα αφεντικα,εβριζαν οποιον η οποιαν νομιζαν οτι δεν εκανε την δουλεια σωστα.
Μια μερα ακουσα τις προσβολες ενος τετοιου υπευθυνου..αν ημουν πατερας αυτου του κοριτσιου που εκεινος εβριζε και προσβαλλε...θα τον ειχα σφαξει τον γελοιο.

Που στελνουν οι γονεις τα παιδια τους...να τα εκπαιδευσει ποιος ο ανεκπαιδευτος μαλακας?

Κι ομως το 2010 οι εργοδοτες τετοια ατομα θελουν,μιζερα,αναιδη,προσβλητικα προς τους αλλους,οι υπολοιποι ειναι μπαζα απλα.

Πριν κλεισει η επιχειρηση που εργαζομουν δυστυχως ηταν η σειρα μας να δουμε το δικο της καλο προσωπο,ηθελε με το ζορι να μας"νοικιασει σε μια αλλη εταιρεια,με διμηνες συμβασεις,συμβουλευτηκα τον δικηγορο μου,αυτον που κερδισε την δικη με την αλλη μεγαλη εταιρεια.

Μην υπογραψετε τιποτα,δεν σας καλυπτει,θα χασετε και την αποζημιωση σας στο τελος.
Αυτο καναμε,δεν τους αρεσε,οταν καναμε πωλησεις ρεκορ τους αρεσε ομως,λες και εμεις φταιγαμε που οι συνεταιροι χωρισαν τα τσανακια τους και πηρε την κατω βολτα η εταιρεια.

Μας απελυσαν κακην κακως,τουλαχιστον πηραμε τις αποζημιωσεις μας.

Αυτη ειναι η κατασταση...η ηταν τουλαχιστον,τωρα με τις νεες ρυθμισεις ο διαχειριστης μας που μιλαγε για εργασιακο μεσαιωνα....τι θαρρει οτι καταφερε?

Καταφερε να μην πληρωνονται στην ωρα τους η να περιμενουν εβδομαδες να πληρωθουν εργαζομενοι με οικογενειες,να μην εχουν χρηματα να πανε ουτε μια βδομαδα διακοπες,να ζουν υπο τον φοβο της απολυσης,και θα ερθουν και χειροτερα.