Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Oταν ξυπνησουμε...ολα θα ειναι αλλοιως

Και ενω γυρω μας συμβαινουν τοσα οσα δεν εζησε αυτη η χωρα απο την επανασταση του '21 και μετα,ενω μας λενε οτι για ολα φταιμε εμεις και δικιο εχουν διοτι σε αυτην την ζωη οποιος φταιει πληρωνει....και φυσικο ειναι εφοσον φταιμε εμεις...εμεις την πληρωνουμε.

Και ειμαστε εμεις οι κυριοι φταιχτες,εμεις ...δηλαδη αυτοι που ψηφιζαν τοσες δεκαετιες φταινε,εκεινοι εφερναν ολους αυτους τους αποτυχημενους επαναστατες στην εξουσια,τους αφραγκους και αγνωστους δεξιους και αριστερους ψαλτες,τους διεφθαρμενους σοσιαληστες,τους καταλληλοτερους τεμπεληδες.

Και να λοιπον τα μεθεορτια,μετα τον γαμο τον περυσινο τωρα εχουμε τα γεννητουρια της νεας ταξης πραγματων,και εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου η του αδικου,οπως το βλεπει ο καθενας μας,διχως δικαιωματα,διχως μισθους,διχως συνταξεις,διχως μελλον.

Και ενω επιμηκυνουν την πληρωμη του χρεους μας μικραινουν συγχρονως την ζωη μας με χιλιαδες τροπους,και ρωταω εγω.

Ειναι αξιοπρεπης ζωη αυτη που εχουν προγραμματισει να ζησουμε?

Και εμεις κουτσα στραβα ζησαμε...εστω για λιγο,οσοι απο εσας εχετε παιδια εχετε σκεφτει οτι με τον δικο σας υπνο τα κανατε πριν μεγαλωσουν δουλους ενος απανθρωπου συστηματος?
Θα τα κοιταξετε καταματα και τι θα τους πειτε?

Συγνωμη που για μια ζωη θα εισαι σκλαβος με 590 ευρω?
Που δεν θα καταφερεις να παρεις συνταξη,που θα υποκυπτεις στην αισχροτητα του εργοδοτη σου,που θα υπογραφεις μονοημερες συμβασεις,που θα ζεις με το αγχος της επομενης ημερας...που δεν θα ξερεις αν θα εχεις να πληρωσεις για την τροφη σου.

Ειναι γνωστοι οι στοχοι της νεας ταξης πραγματων,ειναι αυτο που κανει σε εμας ο διαχειριστης μας,φτωχοποιηση του μεγαλυτερου μερους του πλυθυσμου,παραδοση ολων των πλουτοπαραγωγικων πηγων της χωρας στους ξενους,ενισχυση των τραπεζιτων.

Οταν καποτε ξυπνησουμε...τιποτα δεν θα ειναι οπως πριν,ολα θα εχουν αλλαξει και δεν θα εχουμε την δυναμη ουτε να κοιταχτουμε στον καθρεφτη για να δουμε τα σκυθρωπα προσωπα μας.

Οταν καποτε ξυπνησουμε.......

Επιμηκυνση....ποιου?

Ειδε και αποειδε ο παγκοσμιος διακυβερνητης μας,κουραστηκε απο τις τοσες τεραστιες επιτυχιες του και καθισε να ξαποστασει,και εκει που το εκανε αυτο σκεφτηκε.....ναι...ναι σκεφτεται κιολας.

Βρε γαμοτο παλι ψευτης θα βγω με τον λαο....και τον αγαπαει πολυ τον λαο....το χρεος δεν ξεχρεωνετε σε τρια χρονια που τους υποσχεθηκα,αντε μια με το λεφτα υπαρχουν....που δεν υπηρχαν,αντε δυο με το δεν θα παρουμε αλλα μετρα..που πηραμε,βαλε και την μπλοφα οτι αν δεν με ψηφιζαν στις δημοτικες θα εκανα εκλογες.........


Τι λεξη να βρω για να μην ακουστει ασχημο οτι θα πληρωνουμε στον αιωνα τον απαντα?

!!!!!
Επιμηκυνση.....

Το'χουν για καλο αυτο οι χαζοελληνες,θα ακουσουν την λεξη και θα σκεφτουν αλλο πραγμα.
Ολοι λιγο εως πολυ θελουμε μια επιμηκυνση,οποτε γιατι να τους φανει κακο που θα κανουμε επιμηκυνση στο χρεος?

Εξηγησε ομως ο Εν τουτω Νικα ποσα θα πληρωσουμε για να επιμηκυνουμε το χρεος?εδω για να επιμηκυνεις αλλα και αλλα μια περιουσια κοστιζει βρε γαμοτο.

Οχι δεν το εξηγησε,αλλα και τι τον νοιαζει,αυτος δικτατορευει,αυτος αποφασιζει,εμεις ειμαστε απλα για επιμηκυνση μυαλου αλλα απετυχε η εγχειρηση.

Αγαπητε παγκοσμιε κυβερνητη,εμεις ειχαμε προετοιμαστει για ενα καλο πηδημα τριων ετων,ετσι ελεγες,ειχαμε σκυψει και περιμεναμε,πονεσαμε μεν αλλα μας αρεσε κιολας.

Τωρα μας αναιρεις την υποσχεση και θα μας πηδας εσυ και οι καλοπληρωμενοι φιλοι σου επι 15 χρονια,και φυσικα επειδη μετα θα εχουμε συνηθισει,μην σου πω θα μας αρεσει κιολας θα στο ζηταμε με το ζορι.

Το θεμα ειναι...εσυ στην ηλικια που θα εισαι τοτε....θα μπορεις να μας πηδας η θα ψαξουμε νεο επιβητορα?

Κυριε...δεν εχουμε ουτε γαζες

Το κακοπαιγμενο σηριαλ πρωτα ο Πολιτης συνεχιζεται παρα την ελλειψη τηλεθεασης,οι αστειοι ηθοποιοι παιζουν τους ρολους που τους ανεθεσαν οι ξενοι παραγωγοι,με ελαχιστα εφοδια και λιγοστο μυαλο ο μονος τροπος για να εξοικονομισουν χρηματα ωστε να συνεχισει να παιζεται το αστειο σηριαλ τους ηταν να περικοψουν τα παντα,αλλα και ως εδω?Λιγη ντροπη δεν εχουν?

Αλλη μια ημερα στο νοσοκομειο,αλλη μια κατασταση που δειχνει οτι δεν εχει καμια καλυτερευση,επι χρονια δεν εχουν προσωπικο,υπομενουν οι συγγενεις με αποκλειστικες που κοστιζουν 2000 ευρω τον μηνα,και ποιος κερδιζει τοσα?
Αν ηταν να χαλαει ο καθενας τοσα χρηματα δεν την πηγαινε την συγγενη του σε ιδιωτικο?

Σημερα ειχαν ελλειψη και απο γαζες,καλα σκεφτηκα σε λιγο καιρο θα μας λενε να πηγαινουμε το φαγητο των ασθενων απο το σπιτι,οχι οτι λεγεται φαγητο αυτο που προσφερουν.
Την προηγουμενη φορα μου εξηγησαν οτι η παθολογικη κλινικη εχει μονο....10 ντεπον,οι ξεφτιλες του κρατους απο εκει κανουν οικονομια....απο τα ντεπον.

Ανεβηκα και στο ιδρυμα που ηταν να παρω την εξουσιοδοτηση για την συνταξη της,ελειπε η υπευθυνη και καθησα στο δωματιο που ξαπλωνουν οι νοσοκομες,διοτι εκει δεν καθονται ξαπλωνουν,ηρθε μια απο τις νοσηλευτριες ευγενικα μεν και μου ζητησε να περιμενω απ'εξω διοτι εκει ειχαν και τα προσωπικα τους αντικειμενα.

Καλα και τι φοβαστε οτι θα σας κλεψω κατι?απαντησα....οχι οχι αλλα να ειναι τυπικο αυτο,αυτο τους ελλειψε....σε αυτο ζητανε το τυπικο,οταν ειναι να νοσηλευσουν κανεναν ομως τα ξεχνανε τα τυπικα και καθονται ξαπλα και βλεπουν τηλεοραση.

Εκτος αν φοβηθηκαν οτι θα τους κλεψω την μασκαρα η το ριμελ,ρε αι σιχτιρι ανικανες.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

Καποιος μιλαει...ποιος τον ακουει ομως?

Κομμα-τακια

Αν δεν το εχετε καταλαβει εως τωρα....ειναι καιρος να το καταλαβετε πλεον,τα κομματα αλλαζουν,σαν τους χαμαιλεοντες,σαν τα φιδια οταν αλλαζουν δερμα,παντως αλλαζουν.

Οσο ομως και αν αλλαξουν δεν μπορουν να πεισουν παρα μονο αυτους που ταιζουν και ποτιζουν δηλαδη ελαχιστους σε σχεση με την μεγαλη μεριδα του λαου τον οποιο εξαπατησαν τοσες δεκαετιες.

Ξαφνικα τους επιασε ολους το ενδιαφερον για το μελλον του τοπου,ενος τοπου απο τον οποιο ετρωγαν και τρωνε τοσες δεκαετιες,ξαφνικα ολα οσα εχουν γινει ειναι λαθος και πρεπει να διορθωθουν,γιατι τοτε δεν εκαναν κατι τοτε που το προβλημα ηταν μικροτερο?

Και μαζι με αυτο να και το μεγαλο προβλημα της χωρας,χρειαζομαστε νεα κομματα,απο παλιους πολιτικους,αυτο φταιει για ολα,δεν λενε οτι ολοι θελουν να γινουν αρχηγοι,το κρατος τους νοιαζει ταχα,και σιγα-σιγα ξεπεταγονται νεα σχηματα λες και ειναι καλλιτεχνικο προγραμμα και θελουν να δωσουν στον κοσμο κατι ...καινουργιο.

Καινουργιο με παλαια συνταγη,ψαχνουν να βρουν τροπους να επιβιωσουν και να κανουν τον κοσμο να πιστεψει οτι εκεινοι γεννηθηκαν απο παρθενογεννεση και δεν ηξεραν τι γινοταν στο παρελθον.

Την ωρα που σαν χωρα παμε απο το κακο στο χειροτερο,την ωρα που οι ηττες μας ειναι απανωτες,την ωρα που η παγκοσμιοποιηση εγκατασταθηκε με την θεληση του διαχειριστη μας στην χωρα....εκεινοι απλα διαπιστωνουν,χωρις να εχουν απαντησεις για τιποτα,παντα καποιος αλλος φταιει.
Και εμεις σαν ηλιθιος λαος κοιταμε ανημποροι να αντιδρασουμε,δεχθηκαμε την συνενοχη μας αν και δεν ηταν δικο μας το λαθος και αρμενιζουμε οπως εκεινοι θελουν.

Σε ενα παιχνιδι ο νικητης βαζει τους ορους της επομενης παρτιδας,πως γινετε εδω να βαζουν τους ορους παντα αυτοι που εχουν χασει?

Η Κριση...που δεν εχουμε

Kαι ενω ακουμε καθε μερα για την κριση που βαθαινει και για τις επιτυχιες και τις προσπαθειες των διαχειριστων μας,εμεις προσπαθουμε να ανταπεξελθουμε στα προβληματα μονοι μας,διοτι καθε εννοια του υποτιθεμενου κρατους προνοιας εχει κατσει και κοιμαται,σου λενε οι διαχειριστες μας οποιος ζησει εζησε,εμεις δεν ηρθαμε για να λυσουμε κανενα προβλημα,εμεις ηρθαμε να ξεπληρωσουμε τις τραπεζες εις βαρος του λαου.

Οι Ιρλανδοι απο την αλλη μερια προτιμουν να χρεοκοπησουν παρα να πληρωνουν επι δεκαετιες τις απατες και τις λαθος αποφασεις των δικων τους διαχειριστων,εμεις παντα φιλοτιμοι θα τα πληρωσουμε τα γαμισιατικα των αλλων.

Και καλα να παθουμε διοτι εμεις απλα χειροκροτητες ειμαστε δεν ειμαστε πολιτες,εμεις απλα παρατηρητες ειμαστε δεν ειμαστε ελεγκτες κανενος.
Και καταπινουμε τις υποσχεσεις οτι ολα θα περασουν γρηγορα.....αλλο αστειο αυτο οταν με τις ευνοικοτερες προβλεψεις εγω προσωπικα δεν θα ζω οταν ερθει καποτε η ωρα να ξεπεραστει αυτο το χαλι.

Και παλι καλα να παθουμε διοτι σημαιακια ανεμιζαμε,αυτοι μιλαγανε αλλα εμεις δεν ακουγαμε απο τον θορυβο που καναμε,και ασπιλοι ως λευκα περιστερια παρουσιαζονται σημερα μπροστα μας και μας λενε οτι μαζι τα φαγαμε και οτι οι μισθοι φταινε,μα ποιος τους εδινε αυτους τους μισθους των 40-70 χιλιαδων ευρω τον μηνα στο δημοσιο?μονοι τους τις επαιρναν οι εργαζομενοι?

Και να που απο-κομματα θα γινουν τωρα κομματακια,αρχισε η Θοδωρα θα συνεχισει ο Δημαρας και οποιος αλλος θελει καθε γωνια και κομμα καθε πολη και κυβερνηση.

Βρηκανε να τρωνε και ορμηξανε,τα 3% θα μας κυβερνανε στο μελλον σε κυβερνησεις συνεργασιας.

Συνεργασιας σε τι?

Στην συνεχιση της εξαπατησης μας?

Δυστυχως ολα τα ειχαμε, ενα μας ελειπε,και δεν το εχουμε ακομη.

Μπορει να εχουμε κριση....αλλα συγχρονως δεν εχουμε ....κριση.

Και οποιος καταλαβει...καταλαβε.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

Kαντο οπως η Ιρλανδια

Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, κατηγορώντας τους για παραπλάνηση του λαού και πετώντας τους στα μούτρα ότι είναι ψεύτες, σκέφτομαι πόσο η Ελλάδα, η «Χώρα του Όχι», έχει μείνει τόσο πολύ πίσω. 

Ποιος έχει μέχρι στιγμής τολμήσει να μιλήσει έτσι σε Έλληνες πολιτικούς; Ποιος έχει τολμήσει να τους πετάξει κατάμουτρα ότι είναι οι αποκλειστικώς υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας; Ποιος έλαβε τον κόπο να τους υπενθυμίσει ότι διαχειρίστηκαν τεράστια ποσά – εθνικά και κοινοτικά – με τον χειρότερο τρόπο. 

Τα κατασπατάλησαν, διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, βούτηξαν τη χώρα στη διαφθορά, γέμισαν τους λογαριασμούς τους, νομοθέτησαν υπέρ του εαυτού τους, γιγάντωσαν το πελατειακό κράτος, έθρεψαν και τράφηκαν από την ρουσφετολογία. 

Όχι, κανείς δεν τόλμησε να τους πει κατάμουτρα την αλήθεια. Και τους βλέπουμε τώρα να παριστάνουν τους σωτήρες της χώρας, χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο, χωρίς να αισθάνονται ότι πρέπει να λογοδοτήσουν. 

Προχθές, το υπουργείο των Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα το δελτίο του δημόσιου χρέους, που στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 είχε αισίως φθάσει τα 336,8 δις ευρώ (εκτός από τα δανεικά του Μνημονίου). Μάθαμε επίσης ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει ή να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 186 δις ευρώ μόνο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

Αυτό σημαίνει ότι περίπου το μισό ελληνικό χρέος είναι βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο! 

Μας ενημέρωσαν επίσης οι αρχιτέκτονες του χάους ότι μέσα σε τρεις μόλις μήνες, το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά 20 δις ευρώ. Μέσα δε στο επόμενο έτος λήγει χρέος 36,5 δις ευρώ και τα υπόλοιπα πρέπει να πληρωθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το υπόλοιπο χρέος των 150 περίπου δις ευρώ θα λήξει μετά τα πέντε χρόνια. 

Το 2011 λήγει χρέος ύψους 32 δις ευρώ και άλλα τόσα λήγουν μέσα στο 2012. Επιπλέον, το 2013 πρέπει να αποπληρωθούν χρέη 36 δις ευρώ και το 2014 λήγουν χρέη 48 δις ευρώ. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, δόθηκε στην δημοσιότητα η Έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Σύμφωνα με αυτήν, η Ελλάδα, προκειμένου να μειώσει το χρέος της στα προ του 2007 επίπεδα, οφείλει (όφειλε, διότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί) για τα επόμενα χρόνια να εμφανίζει στο προϋπολογισμό της πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5,4% του ΑΕΠ. 



Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι το 2040 θα δίνουμε το 25% του ΑΕΠ μόνο για τόκους. Ποσοστό θηριώδες, αφού τεράστιο θεωρείται και το 5% του ΑΕΠ που σήμερα δίνουμε σε τόκους.

Επιτέλους, όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να συγκλονιστούμε και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Είναι δυνατόν να παριστάνουμε ακόμη τους χειροκροτητές; Και μάλιστα χειροκροτητές ανικάνων;
 



http://www.elzoni.gr/html/ent/173/ent.4173.asp

Σπασμενο καραβι

Ενα καραβι παλιο σαπιοκαραβο,με κατι ναυτες τρελλους πειρατες,τραγουδι που χαρακτηριζει την κατασταση που βρισκομαστε σημερα,εμεις σαν ναυαγοι σε ξερα και οι καπετανιοι μας μας υποσχονται να φτασουμε σε μια στερια που οσο παει δειχνει να απομακρυνεται.

Μονο διαβαζοντας ξενα εντυπα μπορει πλεον καποιος να παρει μια ιδεα τι γινεται και που βρισκομαστε,τα δικα μας μεσα πλεουν σε πελαγη ευτυχιας με τους καλοπληρωμενουν δοσιλογους οι οποιοι το μονο που κανουν ειναι να αναπαραγουν τις εντολες της εξουσιας.

Ο αρχικαπετανιος μαλλον ζει σε εναν δικο του κοσμο,ονειρευεται νικες και επιτυχιες που ποτε δεν ειχε και μας παρομοιαζει τα αγρια κυματα με ομορφες παραλιες σε εξωτικα νησια.
Αυτοι που ομως εχουν γελοιποιησει ολη την κατασταση ειναι οι διαφοροι παρατρεχαμενοι του,τρεχουν απο καναλι σε καναλι και υπερασπιζονται το ναυαγιο σαν να μπηκε το μεγαλυτερο κρουαζιεροπλοιο στο λιμανι και εμεις κοιταμε και χαιρεταμε τους τουριστες.

Ενα ενα θα ερχονται τα νεα,δεν τολμανε να τα ξεφουρνισουν ολα μαζι,βαζουν κατάρχην τους φοροφυγαδες φιλους τους να μας μιλησουν για απολυσεις,μετα βγαινουν και λενε...οχι δεν θα συμβει αυτο,μετα καποια αρθρα στον τυπο και την τηλεοραση,μετα συνεντευξεις σε εφημεριδες περι του αντιθετου.

Και τελικα συμβαινει αυτο που απο την αρχη ειχε προγραμματιστει.

Πως εγινε ετσι η χωρα μας?ενα σπασμενο καραβι που τα κυματα το πανε ποτε εδω και ποτε εκει,και πως την μονη ευθυνη για το ναυαγιο την εχουν μονο οι επιβατες και οχι ο καπετανιος και το πληρωμα?

Καλα να παθουμε,εμεις ανεμελοι διασκεδαζαμε στις πισινες και τα μπαρ του πλοιου ενω εκεινοι εβλεπαν το παγοβουνο να ερχεται αλλα μας το παρουσιαζαν σαν αξιοθεατο.
Εμεις κοιμομαστε ησυχοι για το αυριο,περιμεναμε το επομενο λιμανι και βρεθηκαμε κατα μεσης στο πελαγος πανω σε σχεδιες χωρις κουπια.

Και να πεις οτι ο καπετανιος δεν ξερει κανω?

Μα αυτο ειναι το μονο που ξερει,σε ολα τα αλλα ειναι ασχετος,αυτο ξερει και την προσπαθεια να μας κρυψει ποιος στ'αληθεια ευθυνεται για το ναυαγιο μας.
Ακομη και τωρα ομως εμεις παραμενουμε ανεμελοι,φοραμε τα καπελα μας για να μην μας κτυπησει ο ηλιος,πεταμε απο τις σχεδιες ολους οσους μας ενοχλησαν απο τους συνεπιβατες μας και εκμεταλευομαστε τον χωρο τους τρωγωντας το φαγητο τους.

Ενω ο καπετανιος και το πληρωμα που πρωτοι εγκατελειψαν το πλοιο μας κοιτανε αδιαφοροι και σχεδιαζουν τις επομενες κινησεις τους.
Και αυτο δεν σημαινει οτι σχεδιαζουν να μας φερουν παλι κοντα στην στερια.

Το σχεδιο τους ειναι να μας παρουν και τις σχεδιες και να μας αφησουν να κολυμπησουμε μονοι μας ως εκει.

Οσοι επιζησουν καλως....αριθμους θα κοιτανε τωρα?
Εχουν τοσους αλλους αριθμους να ασχοληθουν.  

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

Μπεεεεεεεεεεεεεεε

Εδω και μηνες γραφω οτι οσο και αν μας καθησυχαζουν με υποσχεσεις στο τελος θα μας σφαξουν σαν προβατα και θα μας πουλησουν σαν κρεας.
Ωραια ειναι να αισιοδοξει καποιος οτι θα καλυτερεψουν τα πραγματα,συνηθως αυτο το κανουν οι στρουθοκαμηλοι οι οποιοι για να μην βλεπουν οτι τους κυνηγαει καποιος χωνουν το κεφαλι τους στην αμμο και ησυχαζουν.

Ετσι παντα καχυποπτος δεν πηγα να ψηφισω περυσι,κατι παντα μου λεει οτι οσα ακουω προεκλογικα θα ειναι λογια του αερα,αυτο το περυσινο ομως ειναι κατι που δεν εχει ματασυμβει στην Ελλαδα.
Τοση απατη μαζεμενη  εχει εγκατασταθει ανετα και διαχειριζεται το μελλον που δεν εχουμε πλεον.

Ετσι μετρο,μετρο μας χωνουν πιο βαθεια στην γη,η πληρης αδιαφορια τους για τον ανθρωπο με εχει εκπληξει σε τετοιο βαθμο που μενω αφωνος.Μιλανε για την τροικα ξεχνωντας οτι αυτοι εβαλαν τις υπογραφες τους κατω απο το μνημονιο,μιλανε για κοκκινες γραμμες οταν η μονη γραμμη που γνωριζουν ειναι η  γραμμη της υποχωρησης.

Σφυριζουν κλεφτικα κανοντας οτι αυτοι δεν ζουσαν εδω πριν,οτι μολις ηρθαν στην χωρα και την βρηκαν σε αυτο το χαλι,μιλανε για προνομιουχους που ομως εκεινοι κατασκευασαν,για υψηλομισθους που εκεινοι ενεκριναν τους μισθους τους.

Για τους υπαλληλους της βουλης κουβεντα ομως,ε φυσικα εκει ειναι οι γυναικες,οι κορες,οι κολλητοι τους,ολοι οι υπολοιποι στην κολαση αλλα για τα δικα τους προνομια τιποτα.

Απολυσεις και στο δημοσιο.....μειωσεις στον ιδιωτικο τομεα,πεινα και δυστυχια,το οραμα του διαχειριστη μας για την χωρα.

Και ενω στην Ιρλανδια τους βριζουν και πανε σε εκλογες εδω εγινε το αντιθετο,τους χειροκροταμε και δεν θελουμε εκλογες.

Μα ευκολο ειναι να καταλαβει καποιος το γιατι,οταν επι δεκαετιες μας διεφθειραν με παροχες,μας εκαναν αλλον λαο,τι αντισταση να βρουν εδω?

Το πολυ πολυ να κανουμε ...μπεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Σε λαθος χωρα......ζουμε.

Σε θετική αξιολόγηση της δανειοληπτικής αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος στην Τουρκία, προχώρησε η Moody’s αναβαθμίζοντας του σε «σταθερό» έναντι της προηγούμενης αξιολόγησης «σταθερό-σε-αρνητικό».

Ουσιαστική προϋπόθεση για τη θετική αυτή εξέλιξη, αποτελεί η βελτίωση που παρατηρείται στην κεφαλαιακή ρευστότητα των τραπεζών, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση των περιουσιακών στοιχείων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Moody’s.
Η γενικότερη πορεία του τραπεζικού συστήματος στην Τουρκία, συμβαδίζει με τα θετικά δεδομένα της τουρκικής οικονομία



www.protothema.gr

Ψεμμα οτι θα βγουμε απο το τουνελ σε 2-3 χρονια.

“Good news in the short run does not mean problem solved,” Ken Wattret, chief euro-area economist at BNP Paribas in London, wrote in a note to investors today. “As we saw with Greece, securing financial support does not eradicate the underlying problem: the need for multi-year fiscal austerity to win back the markets confidence over the outlook for the public finances. That is going to be tough.”


Πολλα χρονια λιτοτητα......οι ξενοι μας λενε την αληθεια.

Η καρτα του "Πρωτα ο πολιτης"

Ολα μας τα ελυσαν,δεν εμεινε αλυτο κανενα προβλημα,ακριβως οπως ελεγαν και πριν τις εκλογες.
Τι εμεινε να κανουν?μια καρτα του πολιτη βρε παιδια αυτη και μονο θα μας λυσει τα υπολοιπα προβληματα.
Αυτη θα λυσει τα κατωθι:
Το προβλημα της ανεργιας.
Το προβλημα της ακριβειας.
Το προβλημα των μεταναστων.
Το προβλημα του παραεμποριου.
Το προβλημα της διαφθορας.

Αν γραψω ολα τα προβληματα που θα λυσει η καρτα του πολιτη δεν μας φτανει ολο το ιστολογιο,μα σαν τον Καλικρατη και αυτη,ειχαμε λυμενα τα παντα περυσι αυτος μας ελειπε.

Ξερουν τι κανουν αυτοι,ειναι στα σχεδια της παγκοσμιοποιησης η καρτα του πολιτη,και βεβαιωνουν τωρα οτι δεν θα περιεχει αλλα στοιχεια εκτος των απαραιτητων.

Καλα και περυσι βεβαιωναν οτι"λεφτα υπαρχουν"τα ειδε κανεις?
Και φετος ελεγαν οτι δεν θα παρουν αλλα μετρα....ας μην πω τιποτα αλλο.

Εχω την υποψια οτι με αυτα τα αερια που ψεκαζουν καθε μερα τις πολεις απο τον αερα δεν μας κανουν μαλακες....μαλακες ειμαστε απο μονοι μας,μας κανουν να πιστευουμε οτι μαλακια μας πουν.

Αυτο ειναι,δεν υπαρχει αμφιβολια.

Απραξια και ατολμια

Ηρθε η κυβερνηση του εξωτερικου,ειδε τα αποτελεσματα της χρονιας που περναει και αποφασισε,μιλησε και με τους εδω κλητηρες της τους καλοπληρωμενους και τα νεα μετρα που "δεν θα επαιρναν"ειναι προ των πυλων.

Σημερα μαλιστα η κυβερνηση του εξωτερικου θα μας μιλησει κιολας,θα μας πει οτι τα παμε καλα αλλα χρειαζεται και καλυτερα,και φυσικα οι δικοι μας κλητηρες θα πανηγυρισουν οπως παντα τις νεες μεγαλες τους νικες και τις ιστορικες τους επιτυχιες.

Και αυτο το κανουν χωρις να ντρεπονται και καθολου,θα μου πεις αν ντρεποντουσαν θα ειχαν παει να πνιγουν ολοι μαζι να μην κανουμε και ξεχωριστες κηδειες,αλλα υπαρχει ντροπη στον πολιτικο κοσμο αυτης της χωρας?

Και το παραλογο ειναι οτι μετα απο τοση λιτοτητα που θα περασουμε...θα χρωσταμε και περισσοτερα στο τελος του δανειου,και αντε παλι αλλη λιτοτητα,και αλλα δανεια,περιμενετε εσεις να δειτε μια ασπρη μερα στο προσεχες μελλον?

Γιατι δεν το βλεπω πιθανον.
Οι μονοι που θα βλεπουν ασπρη μερα ειναι οι καλοπληρωμενοι βουλευτες μας,αλλα μπορει λογικα στις επομενες εκλογες να δουν και αλλα ασπρα επανω τους...οπως αυγα...ασπραδια γιατι ο κροκος εχει χοληστερινη,γιαουρτια κλπ.

Ωραια περναμε...το καφεδακι μας το πινουμε,ακομη κυκλοφορουμε τα αμαξια μας,καποιοι εχουμε δουλειες αλλοι οχι,δεν βαριεσε...εμεις θα βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα?

Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Νικη...η Εθνικη ντροπη?

Ολοκληρος ο Ιρλανδικος λαος μαζι με τα μεσα ενημερωσης χαρακτηρισαν σαν"εθνικη ντροπη"την προσφυγη της χωρας τους στο συμφωνο σταθεροτητας.

Τα σχολια στις εφημεριδες και την τηλεοραση ειχαν τον πρωτο λογο,ολοι οσοι μιλησαν ανεφεραν οτι ειναι ντροπη για τους πολιτικους που κυβερνανε την χωρα αυτο το αποτελεσμα.

Δηλαδη βρε παιδια γιατι εδω σε εμας ολα αυτα και χειροτερα εχουν χαρακτηρισθει απο τους πολιτικους μας και τους κολλητους τους δημοσιογραφους σαν νικη?

Ποια ειναι η επιτυχια στο να συρεις την χωρα σου δεσμια στους τοκογλυφους της Ευρωπαικης ενωσης και της Αμερικης?

Μια,μια οι φτωχοτερες χωρες δεν θα μπορεσουν να αποφυγουν και αυτες να μπουν κατω απο αυτο το παραπετασμα,σειρα εχει η Ισπανια και η Πορτογαλια,μια ευρωπαικη ενωση πτωχευμενων χωρων που οι βορειες χωρες θα κανουν κουμαντο και οι υπολοιπες θα ειναι δουλοι τους για το υπολοιπο του 21ου αιωνα.
Αυτη ειναι η ενωση που μας υποσχεθηκαν,και κανεις δεν θα πληρωσει απο ολους αυτους,ουτε οι δικοι μας απατεωνες ουτε οι κλεφτες της ευρωπαικης ενωσης που παραδεχθηκαν οτι ηξεραν αλλα εκαναν τα στραβα ματια για να υπερασπισουν τους κομματικους τους φιλους.

Η καραμελα δεν θα παρουμε νεα μετρα εχει ηδη ξεφτισει,τα μετρα ειναι ηδη εδω και θα τα παρουν και θα ειναι χειροτερα απο οσο εμεις φανταζομαστε.
Αυτο που τους νοιαζει ειναι να πληρωνονται αυτοι,για τον υπολοιπο λαο καρφι δεν τους καιγεται,δεν σας απασχολει πως θα ζησει τοσος κοσμος με τετοιες μειωσεις μισθων οταν οι τιμες πετανε στα υψη?

Η νεα κατοχη ειναι προ των πυλων της χωρας,μια ιδιοτυπη δικτατορια που αδιαφορει για τον ανθρωπο και ενδιαφερεται μονο για τις τραπεζες και τους τοκογλυφους.

Υπεγραψε ο διαχειριστης μας την παραδοση της χωρας,ευκολα και γρηγορα το εκανε,μπηκε τουλαχιστον στον κοπο να διαβασει τι εχει υπογραψει?
Δεν νομιζω,και ετσι δεν θα εχει την δικαιολογια να μας λεει οτι δεν το ηξερε....που το ηξερε,οπως τοτε που ελεγε"λεφτα υπαρχουν".

Οι Ιρλανδοι λενε ντροπη για τους πολιτικους τους,εμεις τους χειροκροταμε και περιμενουμε να δουμε μεχρι που θα φτασουν.
Υπομονη λοιπον.

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2010

Χωρις πυξιδα

Ενω ετοιμαστηκε σε usb ο νεος προυπολογισμος ολα δειχνουν οτι ακομη μια φορα φετος δεν προκειται να τον πραγματοποιησει οπως τον σχεδιασε η διαχειριστικη μας ομαδα.
Ωραια ειναι τα usb αλλα αν δεν εχει η ομαδα οραμα το εργαλειο απο μονο του δεν φερνει κανενα αποτελεσμα.

Και οραμα δεν εχει ουτε αυτη η ομαδα ουτε καμια ομαδα απο οσες διαχειριστηκαν την οικονομια τοσες δεκαετιες,ολα τα βαρη συνεχεια τα εριχναν πανω στον λαο,εκεινοι περναγαν καλα και τι τους ενοιαζε αν ο προυπολογισμος θα εβγαινε οπως τον ειχαν σχεδιασει?

Ο αλλος στην αντιπολιτευση ενω μας ειπε οτι νικησε τωρα ψαχνει να βρει γιατι εχασε,μα τοσο αστειοι που ειναι απορω που δεν το καταλαβαινουν,μετα ψαχνουν να βρουν γιατι δεν πηγε το 70% του κοσμου να ψηφισει,μα για αυτο δεν πηγε....να ψηφισει ποιους?

Και μεσα στην κριση και στην ανικανοτητα μας ηρθε κατακουτελα και το νεο κινημα....οχι του ναυτικου,αυτο με την εληα σαν σημα,ελαις η μινερβα δεν εχει σημασια,εληα να ειναι και οτι ναναι,μας ηρθε και κατηγορησε το παρελθον απο το οποιο γεννηθηκε.

Εγω ξερω οτι αν ενας γιος η κορη αρχισει να κατηγορει την οικογενεια της  την οποια μεχρι πριν λιγους μηνες υποστηριζε σαν πιστος στρατιωτης...τοτε κατι παει στραβα και στην οικογενεια και στο παιδι,καλη τυχη να εχει η εληα,αλλα με εληα δεν χορταινει πλεον ο κοσμος.

Τα πραγματικα αφεντικα μας ομως δουλευουν σκληρα,αν δεν καταφερουν να μας καταντησουν οπως αυτοι θελουν δεν προκειται να μας δωσουν το δανειο που μας κραταει στην ζωη.
Διαβαστε τι λεει η Λ.Κατσελη σημερα στο Βημα,δεν μπορει αλλα να λενε και μετα να κανουν τα αντιθετα.

Κατι ειναι λαθος.

Η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε.

Διαλεξτε και παρτε.

Tο νησι των καταραμενων

Kατι ανατελλει....απο την Δυση

Καλως την και αυτην την αποτυχημενη προσπαθεια,ερχεται οτι αντιθετο περιμεναμε να ερθει.

Χρονια ξεραμε οτι οτι  ανατελλει....ανατελλει απο την ανατολη.

Να και μα ανατολη που ερχεται απο την Δυση

Η μαλλον απο την Δη-συ.

Ενας ανεργος μονος ....ψαχνει

Ειναι μαλλον αστειο να μιλαει κανεις για το προσωπικο προβλημα του με την ανεργια οταν χιλιαδες ανθρωποι καθε μερα ερχονται να προστεθουν στην δικη του ουρα,ανθρωποι που αμφιβαλλω αν βρουν κατι αναλογο με αυτο που ειχαν εως τωρα.

Διοτι και σε αυτο βοηθησε η αγαπημενη μας κυβερνηση η οποια με την δικαιολογια της κρισης αποδομησε ολα τα εργασιακα δικαιωματα,και εχει ακομη πολυ δουλεια να κανει εως τοτε που θα μας καταστησει απολυτους δουλους του συστηματος.

Και φυσικα για να δειξει οτι ενδιαφερεται βγαζει κατι γελοιες ανακοινωσεις με μετρα κατα της ανεργιας που μονο αυτο δεν ειναι,διοτι απευθυνονται σε συγκεκριμενες ηλικιες,συγκεκριμενους εργοδοτες και συγκεκριμενα κριτηρια προσληψης.

Ενα ριαλυτι θα επρεπε να κανουν τα καναλια....εκει να δεις επιτυχια στην τηλεθεαση,με ανεργους που ψαχνουν εργασια,που πανε σε ανιδεικευτους εργοδοτες οι οποιοι μονο εξετασεις ουρων δεν ζητανε για να τους πληρωσουν αυτους τους υπερογκους μισθους που εδω και δεκαετιες πληρωνουν οι εργοδοτες στην Ελλαδα.

Ναι γιατι τωρα τελευταια για να παρεις μια θεση στις πωλησεις σε ενα καταστημα πρεπει να εχεις πλεον πτυχιο ΑΕΙ και διδακτορικο αλλοιως μονο σκουπιδιαρης μπορεις να γινεις.
Εχει σαλταρει η οικονομικη ολιγαρχια στην Ελλαδα,τα οικονομισε τοσες δεκαετιες κατακλεβοντας φορους,εισφορες,τρωγωντας τις επιδοτησεις που επαιρνε απο το κρατος που αντι να τις κανει αναπτυξη τις εκανε καταθεσεις και τωρα με τις νεες ρυθμισεις τριβει τα χερια της.

Και εμεις με αποστολες βιογραφικων νομιζουμε οτι θα βρουμε αξιολογη εργασια αναλογα με τα προσοντα μας,εδω απαντηση δεν στελνουν εστω και αρνητικη,τοσα χρονια πισω ειναι ακομη,δεν εχουν μαθει οτι οταν καποιος σου στελνει ενα βιογραφικο πρεπει να τον ενημερωνεις για την θετικη η αρνητικη καταληξη του.

Επαγγελματιες ψαχνουν χωρις να ειναι οι ιδιοι στο ελαχιστο.

Τελειωνει πλεον το επιδομα μου,θα στειλω μια επιστολη στην υπουργο εργασιας να την ρωτησω ποιο απο τα νεα μετρα που εβγαλε για την καταπολεμηση της ανεργιας με καλυπτει,τι μπορω να κανω απο εδω και περα...δηλαδη να κλεψω,να ζητιανεψω,κλπ,να μου υποδειξει εναν εργοδοτη που θα προσλαβει καποιον στην ηλικια μου μιας και οσα βιογραφικα εστειλα αναπαντητα εμειναν.

Και υστερα....μα δεν υπαρχει υστερα οπως λεει και το τραγουδι.

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

Κορύφωση του ελληνικού δράματος εντός του 2011 «βλέπουν» οι Financial Times

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση, παρά την ελεγχόμενη χρεοκοπία και πως, όσο γρηγορότερα συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι προς όφελος όλων, εκφράζουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Με τίτλο που κάνει λόγο για «ελληνικό δράμα», ο αρθρογράφος της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας εκτιμά πως, την εβδομάδα που ξεκινά, η προσοχή όλων στην ευρωζώνη θα αποσπασθεί από την περίπτωση της Ιρλανδίας, όπου πλέον οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες, για να... επιστρέψει στο μείζον θέμα της κρίσης χρέους και της πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, η περιβόητη Τρόικα δηλαδή, αναμένεται να ολοκληρώσουν τον έλεγχό τους στην πρόοδο του προγράμματος σύγκλισης της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, θα επικυρώσουν το ήδη γνωστό γεγονός της μη κάλυψης των στόχων, των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, ιδίως στον τομέα των εσόδων. Παρ' όλα αυτά, η επόμενη δόση (εννέα δισ. ευρώ) του δανείου από το πακέτο στήριξης αναμένεται να εκταμιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η εξέλιξη μπορεί να καθυστερεί χρονικά την εκδήλωση μιας συστημικής κρίσης μέσα στο Δεκέμβρη, πλην όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η αλήθεια είναι πως, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ουσιαστικά προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο, για την τελική κήρυξη της χώρας σε χρεοκοπία. Το μόνο για το οποίο οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας δεν είναι ακόμα βέβαιοι, είναι το πότε τελικώς θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα ανακοινωθεί και τυπικά η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας. Ενδεχομένως και για το αν αυτή θα είναι … «κανονική» ή ελεγχόμενη!

Οι περισσότεροι πάντως συγκλίνουν στο ό,τι η δραματική  ανακοίνωση θα έρθει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το πολύ στο τρίτο…

Είναι δε, τέτοια η βεβαιότητα του συντάκτη του άρθρου των FT για την οριστική χρεοκοπία της χώρας μας, ώστε να επικαλείται και τις απόψεις (!) κάποιων πολιτικών παραγόντων στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, που κάνουν λόγο για ανακοίνωση της χρεοκοπίας της χώρας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ώστε να μην... διαταραχθούν οι «παραδοσιακές διακοπές», τα... μπάνια του λαού, στο τρίτο, καλοκαιρινό τρίμηνο της χρονιάς!!!





Πηγη:Πρωτο Θεμα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

Eλληνας Δημοσιογραφος...



Καμια σχεση ομως....

Το βεβαιο τελος

Με θλιβει καθημερινα η μαχη που δινει ο Ελληνας εναντια στον διπλανο του Ελληνα,αυτο δεν το εχω παρατηρησει σε καμια κοινωνια εως σημερα,εχω αναφερθει και παλιοτερα για αυτο το ειδος μισους που κρυβουμε μεσα μας για τον συνανθρωπο μας,δεν μιλαω για αλλοδαπους,δεν μιλαω για αλλοθρησκους μιλαω για το γενος μας.

Αυτη η ευχαριστηση που νοιωθουμε οταν βριζουμε και ρουφιανευουμε τον συμπατριωτη μας δεν την νοιωθουμε ουτε στην μεγαλυτερη δικη μας χαρα,εχουμε χωριστει σε χιλιαδες κοματια,ευκολο πλεον για να μας κουμανταρει ο οποιοσδηποτε,εχουμε αποδεχθει τον ορο προνομιουχος για οποιον κερδιζει περισσοτερα απο εμας και δεν μιλαω για βιομηχανους η επιχειρηματιες.

Με αυτον τον τροπο βρισκει η εντελως ανικανη κυβερνηση μας τον δρομο να ποδοπαταει οποια ομαδα εργαζομενων γουσταρει,απλα τους ονομαζει προνομιουχους,καθησαμε ποτε ομως να δουμε ποιοι τους εδωσαν αυτα τα προνομια και αν πραγματικα ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα οσα μας λενε?

Προνομιουχοι η ρετιρε του δημοσιου ηταν καποτε οι τραπεζικοι,περασαμε μετα σε επομενες κατηγοριες εργαζομενων αναλογα με τις αναγκες της καθε διαχειρησης,μετα ηρθαν οι εργαζομενοι στον ΟΤΕ,και συνεχιζεται το ιδιο παραμυθι απο τοτε.

Αλλα πλεον τα παραμυθια δεν τα πιστευουν ουτε τα μικρα παιδια,ακομη και αυτα θα ρωτησουν καποια στιγμη γιατι η Κοκκινοσκουφιτσα φοραγε κοκκινη σκουφια.
Εμεις την ιδια στιγμη δεν εχουμε ουτε την εξυπναδα αυτη ενος μικρου παιδιου να ψαξουμε τον λογο που συμβαινει αυτο.
Και αυτο γιατι χαιρομαστε στην πραγματικοτητα που ακομη αλλος ενας κλαδος εργαζομενων κατεβαινει την σκαλα ερχομενος προς την δικη μας μιζερια,ακομη καποιοι θα δυσκολευτουν σαν εμας και ισως πεινασουν,ισως μεινουν και ανεργοι,.....τι καλυτερο απο αυτο?

Και ετσι οποτε απανταω σε καποια αναρτηση σε ιστολογια και γραφω οτι αυτο δεν ειναι σωστο γινομαι αμεσως...δημοσιος υπαλληλος,βολεμενος,και οτι αλλο φανταζεται αυτος που χαιρετε με την δυστυχια του διπλανου του.

Το τελος μας σαν χωρα ειναι ηδη εδω,εχουμε την καταλληλη κυβερνηση να το κανει,και βοηθαμε οσο μπορουμε και εμεις,γιατι αντι να τους θεσουμε τα ερωτηματα τους χειροκροταμε,αντι να τους δειξουμε οτι ειναι ενοχοι τους ψηφιζουμε,αντι να θυμομαστε τι εχουν κανει στο παρελθον τους θεωρουμε νεους σωτηρες μας.

Οχι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος ουτε βολεμενος,δεν ειμαι πασοκ ουτε νεα δημοκρατια,δεν ειμαι οπαδος ουτε μελος κομματος,ειμαι κατι που εδω και χρονια εχουμε ξεχασει ολοι μας,και θεωρω ολους σας το ιδιο με μενα αν και πολλοι το εχετε ξεχασει.

Ειμαι Ελληνας.

United System of Bastards

Αγαπητοι μας υπηκοοι,ψηφισαντες και μη,σας ενημερωνω οτι απο φετος ο προυπολογισμος δεν θα γραφτει σε χαρτι,ξεχαστε οτι ξερατε οπως θα ξεχασετε τους μισθους που περνατε,τις τεραστιες συνταξεις των 600 ευρω,τα δωρα Χριστουγεννων και Πασχα καθως και το επιδομα αδειας σας.
Επισης θελετε δεν θελετε θα ξεχασετε τα καροτσια στο σουπερ μαρκετ,την λαικη αγορα και τα περιτα εξοδα οπως για ψωμι,γαλα,το ιδιο για τους λογαριασμους ρευματος,νερου κλπ,μην τα λεω ολα και κουραζομαι.

Ο προυπολογισμος λοιπον οπως σας ελεγα θα γραφτει ηλεκτρονικα σε ενα μικρο στικακι,οσοι δεν ξερετε λογω οτι εισαστε απο κανα χωριο τι ειναι στικακι δεν θα κατσω να το αναλυσω τωρα ....γιατι κουραζομαι.
Ειναι κατι σαν την ηλεκτρονικη διακυβερνηση που ελεγε και το αφεντικο της παρεας,μαλακιες τουμπανο δηλαδη αλλα να μην κανουμε και κατι νεο και εμεις 15 μηνες στην εξουσια?

Οπως σας υποσχεθηκαμε πριν τις εκλογες δεν θα εχει νεους φορους...τωρα αν εσεις πληρωνετε ακριβοτερα ολα τα τροφιμα,τους οργανισμους κοινης ωφελειας και με λιγα λογια γιατι κουραζομαι....τα παντα, αυτο δεν ειναι αμεσος φορος ειναι εμμεσος.

Και εμεις δεν υποσχεθηκαμε ποτε οτι δεν θα βαλουμε εμμεσους φορους...απλα φορους ειπαμε γιατι....κουραζομαστε.

Επ'ευκαιρια να σας υπενθυμισω οτι συνεχιζουμε να πατασουμε την φοροδιαφυγη,την πατασουμε τοσο πολυ που δεν φανταζεστε,φιλοι και γνωστοι μας ειναι ηδη στον εισαγγελεα οι υπολοιποι λειπουν στην Γερμανια για μετεκπαιδευση,αν δεν γυρισουν τι να κανουμε?
Εμεις παντως κουραστηκαμε να τους ανακαλυψουμε.

Και να θεωρησετε  σαν μεγαλο δειγμα οικονομιας οτι ο προυπολογισμος γραφτηκε σε ενα στικακι,ξερετε ποσο θα μας κοστιζε σε χαρτι?να μου πειτε εμεις μετα αυτο το χαρτι το ειχαμε και σκουπιζομαστε στην τουαλετα...αλλα για την χωρα και την σωτηρια της δεν πειραζει...θα σκουπιζομαστε με το δακτυλο.

Αγαπητοι μου υπηκοοι,ευχαριστουμε που συνεχιζεται να μας στηριζετε,το μυνημα που μας στειλατε το εχουμε ηδη βαλει στην θεση του στον καδο απορριματων,μην ανησυχειτε τα εχουμε σχεδιασει ολα αν και κουραστηκαμε.

Αν δεν ξεμπερδεψουμε με το μνημονιο που ειναι το σιγουροτερο...απλα θα ξεμπερδεψουμε με ολους εσας.

Φιλακια
Γιωργος και Γιωργος

Οπως το Τριο Γκιταρα μειον ενας.

Δη-συ

Αποφασισαμε το νεο κωμμα να λεγεται Δησυ,τωρα τι σκεφτηκαμε και μας βγηκε ετσι?

1) Το ανηκουμε εις την Δυση
2)Την χωρα που βρισκετε σε κριση
3)Το Δικομματικη συνομωσια,ειμαι μανα στις συνομωσιες.

Αληθεια αυτο το μπλε αριστερα μου δεν μου τονιζει τα ζυγωματικα?
Ποιας χωρας σημαια ειναι ...ρε γαμοτο........

Φτου και βρηκανε στις 21 να ειναι η μερα χωρις τηλεοραση....να μου πεις και με τα στρουμφακια να παιζουν παλι δευτερη θα ερχομουν....βαρεθηκα αυτο το παλι δευτερη.

Ο Πραματευτης

Τι?
Ειχα πει "λεφτα υπαρχουν"?
Ε καλα μετα την χωρα εχετε εσεις σειρα να πουληθειτε,δεν θα βγαλω και απο εκει κατι?

Βατοπεδινες περιστερες

Ειμαστε τοσο αθωοι οσο δειχνει και το χρωμα μας,για οποια αμφιβολια εχετε ρωτηστε αυτους που μας εβαψαν λευκα.

Θα μπορουσε να λεει...

Προερδος της Βουλης:
Απο ολες τις προεκλογικες σας υποσχεσεις μονο αυτο σας εμεινε?

Παπακωσταντινου:
Παρτο γιατι απο του χρονου θα στο δινω σε υποθετο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

Γκοοοοοοολ!!!

Παλι προοδο και επιτυχιες ειδε ο διαχειριστης μας απο τις εως τωρα αποφασεις του,αυτος τελικα μαλλον με παραισθησιογονα συντηρειτε γιατι αλλοιως καποια στιγμη θα την εβλεπε την πραγματικοτητα.

Και φυσικα οταν δεν βλεπεις την πραγματικοτητα λες και τεραστιες ανοησιες οπως το οτι ο νεος προυπολογισμος δεν περιεχει νεα φορολογικα βαρη.

Και τι ειναι η αυξηση του ΦΠΑ κυριε μου?

Θα την πληρωσουν αυτοι που τα εφαγαν η ολοι μας μιας και τα φαγαμε μαζι οπως ειπε και το μικρο χαζο παιδι της κυβερνησης σας?

Και τελειωσε λεγοντας οτι τωρα παιζουμε το δευτερο ημιχρονο του αγωνα.....

Μα και στα πεναλτυ να παμε και χωρις τερματοφυλακα να ειναι το τερμα....

Παλι γκολ δεν θα μπορεσεις να βαλεις.

ΨΝΑ Επαγγελμα...να καααααθεσαι.

Οσοι εχουν μπει στον κοπο να διαβαζουν την ταλαιπωρια μου με τα νοσοκομεια και την νοσηλεια που παρεχεται σε αυτα ....και χρειαζεται κοπος για να τα καταπιεις ολα αυτα ,θα εχουν καταλαβει πολλα.

Μηνες τωρα καθε μερα το δρομολογιο μου ειναι απο το σπιτι στο νοσοκομειο που νοσηλευεται η μητερα μου,δεν το κανω για να αποδειξω τιποτα απλα θεωρω οτι ψυχολογικα την βοηθαω να νοιωσει οτι ειμαι κοντα της και να δινω ενα χερι βοηθειας και στο ταισμα της καθημερινα.

Το παραξενο ειναι οτι στο σημειωμα που εδωσε η γιατρος του τμηματος που νοσηλευοταν...ο λογος το λεει ετσι,επι τοσους μηνες αναφερει οτι:΅

Αρνιοταν να φαει γιαυτο εγινε σαν τροφιμος του Αουσβιτς σε σημειο να με ρωταει ακομη και η ιδια σημερα...."που πηγαν τα βυζια μου"?
Και το πιο παραξενο ειναι οτι οποτε ημουν εγω εκει ετρωγε και επινε νερο,και αυτους τους τρεις μηνες στην Παθολογικη κλινικη τρωει οτι της δωσω και πολυ.

Τι σημαινει αυτο ακομη και για τον πιο ανηξερο?
Απλα οτι εκει που ηταν επι μηνες αδιαφορησαν πληρως για την διατροφη της,αδιαφορησαν  πληρως για τις τυχον επιπλοκες που μπορουν να παρουσιαστουν σε καποιον με κατακλιση,αδιαφορησαν πληρως να κανουν τις απαραιτητες εξετασεις,αδιαφορησαν ακομη και οταν παρουσιασε διαρροια.

Το αποτελεσμα δεν ειναι δυσκολο να φανει,απλα ειναι ευκολο για αυτους να το ανακοινωνουν....θα πεθανει...ετσι απλα,εμεις καναμε οτι μπορουσαμε...δηλαδη τιποτα...αλλα θα πεθανει.

Και ομως δεν πεθανε και το ερωτημα ειναι γιατι?

Και ποιος θα απαντησει σε αυτο?το σκυμενο κεφαλι της γιατρου της οταν της αναφερω τα περιστατικα?
Η ελλειψη καποιας λογικης απαντησης εστω και προς εναν ηλιθιο σαν εμενα?
Η συνεχομενη αδιαφορια και προς αλλους ασθενεις οι οποιοι κατεβαινουν στην παθολογικη κλινικη του νοσοκομειου με συμπτωματα ιδια σαν την μητερας μου?

Και τι κανει το νοσοκομειο για αυτο?

Απλα αφηνει την κατασταση να παραμενει η ιδια οπως και πριν,αφηνει την συμμορια των ταχα αποκλειστικων να διαφεντευει την νοσηλεια των ασθενων που μερικοι δεν μπορουν καν να πουν τι συμβαινει εκει μεσα.
Αφηνει την φοροδιαφυγη να συνεχιζεται με τις κυριες αυτες να πληρωνονται αλλα να μην το δηλωνουν πουθενα.

Καποια στιγμη δεν πρεπει καποιος να απαντησει σε ολα αυτα που αναφερω?
Τοσο λερωμενη ειναι η φωλια τους που αποφευγουν να καταπιαστουν με τετοιες καταγγελιες?
Γιατι τουλαχιστον δεν το κλεινουν το ρημαδι να γλυτωσει και κανενας ανθρωπος την ζωη του?
Ειναι δυνατον να διατηρουν μια κατασταση φοροδιαφυγης επι δεκαετιες την στιγμη που η ιδια η κυβερνηση ...ταχα μου προσπαθει να την παταξει?

Οσοι ρωτησα μου ειπαν το ιδιο πραγμα:
Για ολα φταιει η προισταμενη του χωρου,αυτη αφηνει την κατασταση ανεξελεγκτη,τους λογους τους ξερει η ιδια και μονον αυτη,εφοσον ομως υπαρχει καταγγελια γιατι δεν την πανε καπου αλλου με την ελπιδα οτι η αδιαφορια που υπαρχει εκει μεσα θα καλυτερεψει?
Γιατι δεν διωχνουν τις ταχα αποκλειστικες που δεν ανηκουν στο νοσοκομειο αλλα απλα ιδιωτες ειναι?

Τι περιμενουν αληθεια ολοι εκει?
Ποσοι πρεπει να αχρηστευθουν σαν ανθρωποι για να κανουν επιτελους μια σωστη κινηση?

Οσο ζω ελπιζω,αλλα σε αυτην την περιπτωση..δεν ελπιζω σε τιποτα.

Τρεις και η κακη μας μερα

Τελειωσε το τριημερο εκδηλωσεων για το Πολυτεχνειο και αμεσως αρχιζει το τριημερο εκδηλωσεων για το νεο κομμα της Θοδωρας,ποιας Θοδωρας?Του βυζαντιου μωρε της Αυτοκρατειρας.

Αν αυτη η γυναικα δεν βαλει στεμμα εγω να μην ξαναπαρω επιδομα ανεργιας,που δεν θα ξαναπαρω γιατι τελειωνει...οποτε το στεμμα ειναι σιγουρο,τωρα μπορει να βγει και Μις Γιανγκ, αλλα στεμμα να ειναι και οτι να ειναι.

Τελικα φωναζαμε αλλα να που τα Ολυμπιακα ακινητα εχουν και καποια χρηση,που θα γινοταν η ανακοινωση του νεου κομματος?
Στο σταδιο Καραισκακη?
Καλα...και αν ξαναπαιρνε ο Ολυμπιακος πρωταθλημα εμενα να με φτυνατε μετα,το εχει παιδι μου το γονιδιο της γκαντεμιας η κορη του Δρακουλα,ασε που θα ζησει και αυτη εως την επομενη φορα που θα παρουμε τους Ολυμπιακους αγωνες.

Μου στελνει λοιπον μυνηματα να παω,βρε Θοδωρα οκ να ερθω να δω που θα χαμογελας και θα εισαι σε πελαγη ευτυχιας,αλλα....το ξερεις δυο πραγματα δεν μπορω στην ζωη μου και συ τα εχεις και τα δυο.

Το ψεμα και την ανικανοτητα.

Τι θα ερθω να μου πεις?οτι το πολιτικο σκηνικο τα εχει παιξει και ειναι τελειωμενο?
Μα εσυ τοσα χρονια στο ιδιο πολιτικο σκηνικο δεν ζουσες?εκει δεν μεγαλωσες,εκει δεν γνωρισες ολους αυτους που με ενα αεροπλανο την κοπανησαν στην Γερμανια και τωρα ποιος τους ξερει?

Η μηπως μου πεις για τα εργα που εκανες σαν δημαρχος της Αθηνας?
Γιατι εκτος απο μια πρασια στο πλαι στην Πανεπιστημιου αλλο εργο δεν εχω δει και ....ξερεις εχω ψαξει παρα πολυ.

Ασε που θα εχει μαζευτει εκει ο καθε αποτυχημενος πρωην νεοδημοκρατης ο οποιος θελει να κανει μια καινουργια αρχη....στην τσεπη του φυσικα οχι στην προσφορα του προς την χωρα.

Αχ βρε Θοδωρα....κριμα τοσες προσδοκιες χαμενες,ποιος πιστευει το γερασμενο οταν παρουσιαζεται σαν νεο πλεον?

Aνταμοιβη

Αγαπητε κυριε διαχειριστη μας

Σας ευχαριστουμε για ολα οσα κανατε μεχρι σημερα για ολους μας.
Σας ευχαριστουμε που:
Κοψατε μισθους και συνταξεις,δωρα και επιδοματα.
Αυξησατε χρονια συνταξιοδοτησης,τιμες,προιοντα και υπηρεσιες.
Καταργησατε ολα τα εργασιακα μας δικαιωματα.
Μας συρατε σιδηροδεσμιους στο ΔΝΤ.
Μας κατηγορησατε ως διεφθαρμενους και αφησατε τους συντροφους σας στην προδοσια να μας γελοιοποιουν λεγοντας μας οτι μαζι τα φαγαμε και διαφορες αλλες γελοιοτητες.
Μας εκβιασατε ασυστολα απειλωντας μας με εκλογες αν δεν ψηφισουμε τα κομματοσκυλα σας.
Θεωρησατε ολες τις ηττες σας σαν νικες και ετσι μας τις παρουσιασατε.

Σας ευχαριστουμε επισης που:
Παρ'ολο που σας εκλεξαμε να κυβερνησετε εσεις εκπροσωπειτε αλλους αντι ημων,ακολουθειτε εντολες τους και σχεδιαγραμματα τους.
Περιφρονειτε οσους πιστεψαν σε εσας δινοντας ακομη και τωρα ψευτικες υποσχεσεις για ενα μελλον που δεν προκειται να δουμε ουτε εμεις ουτε τα παιδια μας.
Φτωχυνατε τους φτωχους και δωσατε βοηθεια σε οσους εκλεψαν,φοροδιεφυγαν,εδωσαν μιζες,διεφθειραν.

Σας ειμαστε υποχρεοι γιατι:
Καταφερατε να μας θεωρουν ολοι στην Ευρωπη απατεωνες σαν λαο.
Κανατε τους φιλους σας συγκυβερνητες και μας φορτωσατε ανικανους γελωτοποιους.
Υποσχεθηκατε βοηθεια στους αδυναμους την οποια ποτε δεν νομοθετησατε η εστω προγραμματισατε.
Αντι να νοιαστειτε για εμας εσεις ενδιαφερεστε για την παγκοσμια διακυβερνηση.

Θα σας θυμομαστε παντα με αγνα αισθηματα,τα ιδια που τρεφετε εσεις για ολους μας.
Σας φυλαμε την ανταμοιβη σας στο προσεχες μελλον,αυτην θα δωσουμε και σε ολους οσους μας θεωρησαν ηλιθιους,ανιστορητους και αναποφασιστους.

Με αγαπη
Ο λαος που δεν μπορεσατε να κυβερνησετε.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

H Παρασταση αρχιζει

Εδω και ενα χρονο καναμε προβες εντατικες,το εργο ηταν δυσκολο και μας καταπονησε,βρεθηκαμε σημερα εδω για να σας πουμε λιγα λογια για την υποθεση.

Η χρονια ειναι 2009 και ενας κυβερνητης ανεβαινει με ψεματα και λαθος υποσχεσεις στην εξουσια,η χωρα ειναι καπου στον νοτο της Ευρωπης ,μια χωρα ξετσιπωτη με κατοικους εγωιστες και αλαζονες,με νοοτροπια απιστευτη και μεγαλη ανεξελεγκτη διαφθορα στον δημοσιο βιο.

Ο κυβερνητης εχει σχεδιο,αλλα αλλο σχεδιο εχει και αλλο λεει,και δεν ειναι τοσο απλο να το πει,δεν μπορει να πει στον λαο οτι σκοπευει να τον φτωχυνει κατ εντολη αλλων,δεν μπορει να πει οτι στοχος του ειναι να φερει τετοιο αποτελεσμα που ολοι στην Ευρωπη θα τριβουν τα ματια τους απο απορια.

Τα μετρα που παιρνει ειναι σκληρα,απανθρωπα τις περισσοτερες φορες,γιατι ειναι μονιμα σε βαρος αυτων που πολεμανε για να ζησουν με ελαχιστα,την ιδια ωρα οσοι εχουν κλεψει,οσοι εχουν παρει μιζες,οσοι εχουν φοροδιαφυγει περνανε ζωη και κοτα,βλεπεις μαζι με τα χρηματα ερχεται και η δυναμη,αλοιμονο μονο αν εισαι φτωχος και χρωστας,τοτε δεν υπαρχει ελεος.

Ο θιασος που ειναι μαζι του ακαταλληλος για το εργο που θελει να παιξει,μια αναμιξη παλιων ανικανων και νεων ακαταλληλων φερνει συγχιση στον κοσμο και καθυστερει τις οποιες θετικες εστω και ελαχιστες αποφασεις του.
Διαχειριζεται την κατασταση με φοβο,εκβιασμο και λογια περι κατανοησης του πονου του λαου του,περναει την ωρα του ταξιδευοντας κανοντας διακοπες και κανω,μερικες φορες και ποδηλατο.
Μιλαει για ξεπερασμα της δυσκολης καταστασης αλλα ξεχναει να πει οτι αυτος ειναι ο αιτιος που η κατασταση εφτασε ως εκει,αυτος και ολοι οσοι τοσα χρονια εβλεπαν την σαπιλα αλλα εκλειναν τα ματια τους γιατι ειχαν σχεδιο.

Με οπλο την απειλη και τον φοβο,με βοηθους απο το εξωτερικο,με ψυχολογικες μεθοδευσεις καταφερνει να ξεπερναει ολα τα εμποδια μεσα σε ενα κλιμα αδιαφοριας του λαου για το μελλον της χωρας ,ετσι που την κανατε λεει ο κοσμος φατε την στα μουτρα σας.

Η παρασταση μολις αρχιζει,οι μηνες που περασαν ηταν απλα προβες,το δυσκολο μερος ειναι απο εδω και μπρος,ποσο ακομη θα αντεχει ο λαος να απειλειται καθε φορα με εκλογες?
Ποσο ακομη ενα δικτατορικο συνοθυλευμα θα ονομαζεται δημοκρατια?
Τα σκηνικα και τα κουστουμια εχουν ερθει απο τους φιλους του στο εξωτερικο,ολα ειναι σχεδιασμενα στην εντελεια,ολα θα γινουν οπως τα θελουν εκεινοι.

Το συνθημα του πριν απο τις εκλογες ηταν"η αλλαζουμε η βουλιαζουμε"πως γινετε να εχουμε παθει και τα δυο μαζι ομως δεν μας το εξηγει κανεις.
Το αλλο συνθημα του ηταν "Λεφτα υπαρχουν"πως γινετε ομως τα μονα λεφτα που υπαρχουν να ειναι στις τσεπες μας?

Κακος ο θιασος,χειριστος ο πρωταγωνιστης,αισχρο το εργο και οι συνεργατες του,λογικα θα επρεπε ο κοσμος να σηκωθει και να φυγει απο το θεατρο.

Αλλα που να παει?

Τριτο στεφανι

Και οι δυο τους το επομενο στεφανι θα το καταθεσουν στον ταφο της Ελληνικης οικονομιας της χωρας και του λαου της.
Χειροκροτηστε τους.
Τον κουρασμενο,
και τον Παγκοσμιο κυβερνητη μας.

Eνωμενη Ευρωπη....τελος?


Could The Financial Crisis Erupting In Ireland, Portugal, Greece And Spain Lead To The End Of The Euro And The Break Up Of The European Union?


Πηγη:www.prisonplanet.com

Μας δουλευουν κανονικα

Το εχω γραψει...πρεπει να καταδικαστει η λιμνη και μονον αυτη,ολοι οι υπολοιποι δεν γνωριζαν.
Πρεπει λοιπον για τιμωρια να την αποξηρανουν και να την κανουν οικοπεδα τα οποια θα μοιρασουν σε φτωχους επιχειρηματιες.
Ηλιθιους μας θεωρουν και καλα κανουν διοτι ειμαστε,σε λιγο θα μας πουν οτι εκαναν σχεδον ενα χρονο εξεταστικη και ο μονος που φταιει ειμαστε εμεις που πιστεψαμε οτι θα βγαλουν μια ακρη.

Στο επομενο σκανδαλο,αυτο της Ζημενς εμεις ειμαστε παλι οι κυριοι ενοχοι,κρυψτε οτι συσκευη Ζημενς εχετε στο υπογειο,η συνεργεια ειναι σιγουρη.

Δεν γνωριζουν ουτε τι εχουν υπογραψει.

Η υπουργός Εργασίας  προσέρχεται σε κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή  το περασµένο Σάββατο. Η τρόικα ζήτησε χθες από την Λ. Κατσέλη την εφαρµογή  του Μνηµονίου χωρίς επιπλέον όρους
«Εσείς υπογράψατε το Μνηµόνιο. Να ξέρατε τι υπογράψατε...». Με τη φράση αυτή οι εκπρόσωποι της τρόικας απάντησαν κυνικά στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πρέπει να υπάρξει πιστή τήρηση του Μνηµονίου, που προβλέπει την επικράτηση των επιχειρησιακών συµβάσεων έναντι των κλαδικών ή της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας. 


Πηγη:Τα νεα

Kλειστε τους το σπιτι

Σας λενε ψεματα,σας κοροιδευουν,ειναι πληρωμενοι απο παντου,καντε τους να το μετανοιωσουν.
Μην βλεπετε δελτια ειδησεων και ενημερωτικες εκπομπες απο την τηλεοραση.
Μην γεμιζετε τις απυθμενες τσεπες τους με χρηματα.
Ειναι ολοι δουλοι της παγκοσμιοποιησης.
Θα αφηνατε καποιον να γεμιζει με σκουπιδια το σπιτι σας?

Γιατι τοτε τα βαζετε μονοι σας μεσα εσεις?

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

Διαχρονικη επιτυχια

Φωναζει ο κλεφτης.....

Απολυσεις δημοσιων υπαλληλων ζητησε ο Προερδος του ΣΕΒ Κυριος Δασκαλοπουλος,ετσι ανετα,ευκολα και ανερυθριαστα.
Και ειναι φυσικο να βγαινει ο καθενας σε αυτη την χωρα να λεει το μακρυ του και το κοντο του,μπαχαλο χωρα ειναι με κυβερνηση που παιρνει εντολες αντι να τηρει οσα υποσχεθηκε προεκλογικα.

Να μην βγει και αυτος να πει την γνωμη του?

Ξεχναει ομως οτι επι δεκαετιες οι βιομηχανοι...του κωλου,οι επιχειρηματιες και λοιποι αρχικλεφτες εφαγαν τον αγλεορα κατακλεβοντας......

Α)Την εφορια
Β)Τα ασφαλιστικα ταμεια
Γ)Το κρατος με τις επιδοτησεις που ποτε δεν εκαναν αναπτυξη
Δ)Τους εργαζομενους

Μιλαει λοιπον ο καθε τυχοδιωκτης επειδη εχει το θρασος να απευθυνεται σε εργαζομενους των 800 ευρω και να ζηταει μια μειωσεις μισθων,μια καταργηση των συλλογικων συμβασεων,μια απολυσεις δημοσιων υπαλληλων.

Θα τους προσλαβετε εσεις μετα κυριε αυτους που θα απολυθουν?πως θα ζησουν?
Φυσικα αυτο δεν σας ενδιαφερει,σας ενδιαφερει ομως να τρεχετε σε δημοπρασιες να αγοραζετε πινακες αξιας εναμισυ εκατομυριου ευρω.

Απο που βγηκαν αυτα τα χρηματα?
Απο το νομιμο κερδος σας?

Δυστυχως δεν εχουμε δικαιοσυνη παρα μονο για τους φτωχους σε αυτη την χωρα αλλοιως πολλοι απο εσας και τους φιλους σας θα μας ζηταγατε να σας φερουμε τσιγαρα στην φυλακη.

Γελοιοι.

Το Πολυτεχνειο....ζει?

Ακομη μια χρονια η εκδηλωση για την αντισταση των φοιτητων κατα την περιοδο της χουντας θα γιορταστει,απο τον λαο...και απο την εξουσια.
Ο λαος με την σκεψη στα παιδια που χαθηκαν τοτε θα τιμησει σιωπηλα εναν αγωνα που αποδειχθηκε χωρις αποτελεσμα αν κρινουμε απο την σημερινη μας κατασταση.

Η εξουσια θα"τιμησει"με λογια υποκριτικα αυτην την επετειο,χαρη σε αυτους τους τοτε νεους βρισκονται αυτοι στο πηδαλιο της χωρας τοσες δεκαετιες.

Οι συμβιβασμενοι θα ηθελα να ηξερα τι σκεφτονται αυτες τις μερες,κατι σαν την Δαμανακη που σαν γιο-γιο ανεβοκατεβηκε απο την αριστερα στο πασοκ για να καταληξει στην ευρωβουλη να ξυνεται και να τα κονομαει?
Κατι σαν τον αλλο τον υπερυπουργο που ανεπαγγελτος βρηκε τον δρομο του μεσα στο τοτε πασοκ και δημιουργησε περιουσια απο το τιποτα?

Χαμενες ζωες αυτες οσων επεσαν εξω απο το Πολυτεχνειο απο βολες αγνωστων,χαμενα ονειρα για καλυτερες συνθηκες και να που βρισκομαστε σημερα κατω απο την μποτα των εκβιαστων και των ταχα πατριδοφιλων.

Πως βρισκουν τα κατακαθια και οι ανικανοι τον δρομο για τον πλουτισμο μεσα απο τους αγωνες ενος λαου?

Αληθεια...το Πολυτεχνειο ζει?

Μικρη αγγελια

Ζητειται πολιτικος με πειρα για πτωχευμενη χωρα των νοτιων βαλκανιων,απαραιτητα γεννημενος στο εξωτερικο με κυρια χαρακτηριστικα του....
Την ανικανοτητα.
Την αναλγησια.
Την αδιαφορια για τον λαο που θα διαχειριστει.
Τα πολλα κενα λογια.
Τις υποσχεσεις που δεν θα εκπληρωθουν.
Επιπλεον προσον η καλη προφορα του"θα",να κανει καλους εκβιασμους και να βαζει δυσκολα διλληματα.
Θα πρεπει να ξεχναει ευκολα τι λεει,να ανασκευαζει τις δηλωσεις του,να μιλαει για νικες και θριαμβους,και να στελνει στην δικαιοσυνη μονο τους αντιπαλους και οχι τους κλεφτες συντροφους του.

Μισθος πολυ καλος συν ποσοστα απο τα δανεια που θα συναψει με το ΔΝΤ,δεκτη και η προσληψη ολης της αχρηστης οικογενειας του και των κολλητων αλλα συναμα αχρηστων φιλων του στο πτωχευμενο κρατος.

Επισης προσφερεται ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη,μπανια το καλοκαιρι,ενα κανω με δυο κουπια,ενα ποδηλατο και πολλα ταξιδια στο εξωτερικο για να παιρνει εντολες απο τους διευθυντες του.

Για περισσοτερες πληροφοριες στειλτε βιογραφικο στην Λεσχη Μπιλντερμπεργκ.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

Σκουπιδια

Οπως καθε εκλογες και αυτες δεν ηταν διαφορετικες,ολοι οι υποψηφιοι μιλησαν για το ποσο καλο θα ειναι για ολους μας και ιδιαιτερα για την πολη που ζουμε να τους ψηφισουμε να μας διαφεντευουν.

Ολοι οικολογοι,ολοι υπερ του πρασινου και της καθαριοτητας στην πολη,ολοι απο ολα τα κομματα χωρις εξαιρεση.

Και πως γινετε αυτο βρε παιδια,να βγαινω απο το σπιτι μου και να μην υπαρχει κολωνα,τοιχος κενος απο παραθυρο,σταση λεωφωρειων,καφαο,και οτι αλλο μπορει να χωρεσει μια αφισα που να εχει μεινει οπως ηταν και πριν την προκυρηξη των εκλογων?

Αυτη ειναι η αγαπη σας για την πολυπαθη αυτη πολη κυριοι πολιτευτες,γιαυτο την κανατε σαν του καραγκιοζη το παζαρι,γιαυτο καθε μερος που χωραει μια αφισα σας ....εχει και μια η δυο η τρεις αφισες απο την ασχημοφατσα σας?

Χειροκροταγαν στα περιπτερα των νικητων χθες βραδυ,σκεπτομαι τι χειροκροταγαν?
Το μαυρο χαλι αυτης της ρημαδουπολης που ο καθενας κατουραει,χεζει η πεταει τα σκουπιδια του οπου και οποτε θελει?
Χειροκροταγαν γιατι ξεφορτωθηκανε επιτελους τον πιο αχρηστο δημαρχο ακομη και απο τον Αβραμοπουλο και την Μπακογιαννη?
Χειροκροταγαν αυτους που δινουν το καλο παραδειγμα στον λαο να βρωμιζει την πολη οπως την βρωμισαν εκεινοι?

Και φυσικα παρα τις διαβεβαιωσεις του διαχειριστη μας οτι οι εκλογες την δευτερη Κυριακη ειναι καθαρα δημοτικες και περιφερειακες,εκεινος δεν εχασε την ευκαιρια να μαζεψει ολον τον συρφετο του και να τρεχει να φιλιεται να αγκαλιαζεται στο κεντρο της πολης.

Μα πως αλλοιως θα καλυπτε το κενο του 65%συν 10% λευκο και ακυρο που εδωσε ο λαος της Αθηνας στον υποψηφιο του?

Κατι ηξερε οταν νομοθετουσε την ψηφο των αλλοδαπων,αυτοι με 10 ευρω την ριχνουν σε οποιον τους τα δωσει,εμεις ειμαστε πλεον ακριβοι,δεν μας προτιμανε.

Δεν θα ηταν λογικο σημερα να βγουν ολοι οσοι ρυπαναν την πολη να καθαρισουν τους δρομους απο τις βρωμοφατσες τους?

Καλα θα πληρωνονται για 4 χρονια,ας κανουν και κατι χρησιμο.

Νικησαμε ρε χαμενοι!!!

Δεν αντεχω αλλες νικες θα κλαταρω,ακομη δεν προλαβα να ξεκουραστω απο τις νικες της περασμενης εβδομαδας και ηρθαν και πεσανε επανω μου και οι νικες οι χθεσινες,πως να το αντεξω?

Ολοι νικησανε και παλι,μα μανια με αυτη την λεξη,απο περυσι που ο διαχειριστης μας ετρεχε με το πιστολι στον κροταφο απο την μια χωρα στην αλλη....ολο νικες εχουμε,μα ετσι θα παρουμε το πρωταθλημα αηττητοι,θα μας κατηγορησουν οτι λαδωσαμε τους διαιτητες.

Καντε και μια ηττα βρε παιδια,να εχει λιγο αγωνια η σουπερ λιγκα.

Φυσικα ο διαχειριστης νικησε την πρωτη εβδομαδα γιατι στα αποδυτηρια εκβιαζε τους παικτες οτι θα φερει αλλον προπονητη στην ομαδα,τελικα με τους μισους παικτες επαιξε αν ομως εχεις καλη ομαδα κερδιζεις και με τους μισους.

Αυτη την εβδομαδα μας ειπε να παιξουμε κατα βουληση,δεν μας εκβιασε δηλαδη αλλα και παλι με λιγοτερους απο τους μισους παικτες παιξαμε,και παλι νικησαμε.

Το συμπερασμα που βγαινει ειναι διπλο.

Πρωτο,δεν χρειαζονται οι παικτες για να νικαμε,νικαμε και χωρις αυτους.
Δευτερο,οι παικτες δεν ενδιαφερονται ουτε για τον προπονητη ουτε για την ομαδα.

Φυσικα σαν τις φοιτητικες εκλογες νικησαν και ολοι οι υπολοιποι,και η αντιπαλη ομαδα χωρις παικτες επαιζε και νικησε,και κατι αλλοι που δεν ανηκαν σε ομαδες νικησανε,και γενικα επικρατει μια ατμοσφαιρα μεγαλης νικης.

Και δεν ειναι μονο αυτο νικησαν και αυτοι που δεν πηραν μερος στον αγωνα,να...μια που θα φτιαξει και αυτη ομαδα νικησε και εκεινη,και για εκεινη χασανε ολοι οι αλλοι,ε...τι να πει αυτη ειναι παιδι μου η νεα ελπιδα για το πρωταθλημα,αντε και στο Τσαμπιονς λιγκ.

Τελικα αυτο που καταλαβα ειναι οτι και με εναν παικτη αυτοι θα νικανε,δεν τους νοιαζει ουτε η ομαδα,ουτε η Σουπερ λιγκα,ουτε οι παιχτες,τους νοιαζει μονο να νικανε.

Αν σας κουρασε σε συτη την αναρτηση η αναγραφη και μονο της λεξης νικη,νικησε κλπ επι τοσες φορες,φανταστειτε ποσο με εχει κουρασει εμενα να ακουω οτι νικησαν οι συνεχομενα ηττημενοι .

Δηλαδη εφοσον νικησαν ολοι αυτοι ποιοι χασανε?
Μαλλον εμεις ολοι.

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2010

Εντολη

“Οι πολίτες ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την πορεία μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι “έχουμε μια καθαρή τριετία για να σώσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα” απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Η Ελλάδα σήμερα έχει την.....
προστασία ενός μηχανισμού στήριξης. Ο χρόνος είναι ικανός για να αλλάξουμε. Καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και τις επόμενες γενιές”, τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ δήλωσε ανοικτός “σε κάθε κριτική που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά”. Ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι το βάρος θα πέσει τώρα "στις μεγάλες αλλαγές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανασάνει" ενώ πρόσθεσε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία "για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να απαλλαγεί από κάθε επιτήρηση”.


Αλλα βλεπει αλλα καταλαβαινει ο διαχειριστης μας,την περασμενη εβδομαδα με 40% αποχη καταλαβε οτι δεν χρειαζεται να παμε σε εκλογες,φυσικα και δεν χρειαζεται αφου κυβερναει με το 20% των ψηφοφορων γιατι να κανει εκλογες?
Δεν καταλαβε οτι το κομμα του δεν εχει καμια νομιμοποιηση και οτι ψηφιστηκε απο το 20% του λαου και μονο.


Αποψε μας ειπε παλι ανοησιες,και παλι δεν ειδε οτι η αποχη εφτασε σχεδον το 60% και μιλαει για ψηφο του λαου που ζηταει την συνεχιση της πορειας του,τωρα που την βλεπει την πορεια που ολο επανω σε ξερες παει και πεφτει αυτο δεν το καταλαβαινω,αλλα τι να πει ο δολιος οτι δεν ξερει τι του γινεται?


Αυτο το καταλαβαινουμε εμεις μονο εκεινος εχει την ιδεα της μεγαλης νικης,οπως τις νικες που πετυχε τοσους μηνες που γυρναγε απο χωρα σε χωρα σαν αφρικανος επαιτης ζητωντας με πιστολια στον κροταφο να μας σωσουν.


Εις αυριον τα σπουδαια,απο τωρα αρχιζει στην πραγματικοτητα το δυσκολο μερος του σχεδιου του Πασοκ,απο αυριο με την ανακοινωση του ελλειματος που τεχνητα αναβληθηκε,απο την επομενη εβδομαδα με τους πραγματικους διαχειριστες μας να δινουν τις εντολες για το τι πρεπει να γινει.


Το καραβι του κωπηλατη μας εχει προσαραξει σε υφαλο,οσο καλες γνωσεις και αν εχει στο κουπι δεν μπορει οπως τα εκανε να ξεφυγει πλεον,το δραμα εχει αρχισει και δεν μπορει να τελειωσει παρα με ασχημο τροπο.


Συμπατριωτες μου,εσεις εχετε την ιδια γνωμη με αυτον?


Εσεις το 60% που δεν πηγατε να ψηφισετε δωσατε με αυτον τον τροπο εντολη να συνεχισει?


Εγω δεν ψηφισα,αλλα και δεν του εδωσα καμια τετοια εντολη,μονος του την πηρε οπως μονος του εχει παρει και ολες τις αποφασεις εως τωρα,το κακο ειναι οτι τις αποφασεις αυτες τις πληρωνουμε εμεις.

Αθηνα μια πολη για να ζεις?

Αν τουλαχιστον ξεφορτωθει η πολη αυτον τον ανικανο δημαρχο.......

Θα ειναι και αυτο κατι.