Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

Η Μεγαλη εβδομαδα θα κρατησει χρονια

Το ταξιδι στην Ιθακη δεν πραγματοποιηθηκε,ισως το φορτιο ηταν πολυ μεγαλο και κολλησε το πλοιο στον Ισθμο της Κορινθου,το λογικοτερο ομως ειναι οτι ηταν ανικανος ο πλοιαρχος και το πληρωμα που ανελαβε να μας παει αυτο το ταξιδι.
Η Ζωη ολων μας εχει αλλαξει απο την μερα που ανακοινωθηκε εκεινο το ταξιδι,κανεις μας δεν ηθελε να το κανει,ξεραμε οτι οι προοπτικες ηταν λιγες,εκεινοι που το υποσχεθηκαν δεν το ηξεραν?

Και οι υποσχεσεις οτι θα ξεκολλησουμε απο τον Ισθμο κρατανε μηνες,αποτελεσμα ομως κανενα αν και συνεχεια μας λενε οτι κουνηθηκε λιγο το πλοιο και θα βγουμε απο αυτη την δυσκολη κατασταση.
Το πλοιο δεν θα κουνηθει ποτε,με ανικανους διαχειριστες κανενα πλοιο δεν βγηκε απο τετοια κατασταση,και εκεινοι αμεριμνοι τριγυριζουν διαλλαλωντας οτι τα καταφερνουν ενω εμεις γνωριζουμε οτι το μονο που καταφεραν ειναι να κοντευουν να μας βυθισουν σε ενα τραγικο ναυαγιο.

Θα ξεχαστουμε λιγο μεσα στις ερχομενες ημερες,πολλοι θα προσευχηθουν να γινει κατι,ενα θαυμα να ξεκολλησει το πλοιο,θαυματα ομως δεν γινονται καθε μερα και εμεις ζουσαμε ενα ψευτικο θαυμα τοσες δεκαετιες.
Ημερες περισυλλογης και πενθους προηγουνται της Αναστασης,ευκαιρια για εμας να σκεφτουμε τα λαθη μας και να μην δεχομαστε πλεον την μεταφορα των λαθων τους στους ωμους μας,ημερες που επι δεκαετιες τις ζουσαμε με κατανυξη για να καταληξουμε στο Πασχαλινο τραπεζι οπου γλεντουσαμε την Ανασταση του Κυριου και ευχομαστε χρονια πολλα ο ενας στον αλλον.

Και φετος θα κανουμε το ιδιο,ισως πιο μουδιασμενα,ισως με την σκεψη στην επομενη ημερα,στα επομενα χρονια,τοσα χρονια οσα θα κρατησει η μεγαλη εβδομαδα για τον λαο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: