Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

To κρατος της απεραντης τρελλας



Βλεπω και εγω την συμπεριφορα των ελεγκτων εδω στην Αθηνα και αναρωτιεμαι σε ποια χωρα ζω.
Κατεβαζουν τον λαθροεπιβατη απο το λεωφωρειο και κανονιζουν εκτος οχηματος την πληρωμη του προστιμου,σε επιστολη μου στον υπουργο ανεφερα το γεγονος αλλα οπως καταλαβαινετε ειναι πολυασχολος με το να μας σωζει και δεν μπηκε στον κοπο να απαντησει.
Η δε συμπεριφορα τους μου θυμιζει περισσοτερο καταδοτες και κουκουλοφορους,ειναι αγενεις και θεωρουν οτι εχουν καποιο αξιωμα και ειναι ανωτεροι των παντων.
Αντε βαλτε ολο τον λαο φυλακη μια με το ενα μια με το αλλο να ησυχασουμε και εμεις και εσεις.

«Αν δεν μπορούν, ας φύγουν»


Του Τασου Καραμητσου
Πολλοί πλέον προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται στα πρόθυρα να τα παρατήσει και να πάμε πολύ σύντομα σε εκλογές. Ειδικά αν η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου (ή κάποια άλλη Σύνοδος, έναν, δύο μήνες αργότερα) δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα και με δεδομένο πλέον ότι τα αποτελέσματα του μνημονίου σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική που ασκείται δεν είναι μόνο πενιχρά, αλλά, δυστυχώς, καταστροφικά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά οικονομικά για να αντιληφθεί ότι με ύφεση της τάξεως του 5% και 6% του εγχώριου προϊόντος, το μόνο που συμβαίνει είναι να κλείνουν επιχειρήσεις και να αυξάνονται οι άνεργοι. Οσα δισεκατομμύρια και να μαζεύονται, άλλα τόσα θα χάνονται από το αρνητικό παραγόμενο προϊόν.

Τι θα συμβεί αν γίνουν εκλογές, λοιπόν, στη χώρα; Θα γίνουν για καλό; Τι αποτέλεσμα θα έχουν; Οφείλουν, αν γίνει αυτό, οι Ελληνες πολιτικοί και ειδικά ο νυν πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς να τοποθετηθούν εξαρχής.

Αν δηλαδή το εκλογικό αποτέλεσμα δεν βγάλει καθαρή αυτοδυναμία, το οποίο είναι και το πιθανότερο, τι θα κάνουν; Μπορεί τέτοιες δηλώσεις προεκλογικά να μη συνηθίζονται, γιατί έτσι χάνεται η πίεση της αυτοδυναμίας στο εκλογικό σώμα από το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά εδώ η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη ανάγκη και τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα.

 Αλλωστε ποιος θα θέλει να κυβερνήσει μόνος του με τέτοια ύφεση και ανεργία; Αν πρέπει να πάμε σε εκλογές, λοιπόν, και σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ας πάμε. Μόνο που πρέπει πρωτίστως οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων, και ενδεχομένως μερικοί ακόμη πολιτικοί, να δεσμευθούν. Θα σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση της χώρας με θάρρος και αυταπάρνηση;

Θα διαχειριστούν με υπευθυνότητα και γενναιότητα απέναντι στους Ελληνες πολίτες το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή; Γιατί πιθανότητες γι’ αυτό υπάρχουν και, δυστυχώς, δεν είναι και τόσο λίγες πλέον. Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποιον άμοιρο τεχνοκράτη και μερικά πολιτικά στελέχη ώστε με την πρώτη ευκαιρία να τους αδειάσουν μήπως και διασωθούν; Αν έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο, θα ήταν καλύτερο να φύγουν από τη χώρα. Από τώρα!

Θυμηθειτε λοιπον



Τι ελεγε για τις επιπτωσεις αν μπαιναμε στο ΔΝΤ ο Πετρος Παπακωσταντινου της Καθημερινης.

Οι αναμνησεις ξαναγυριζουνε,τι εγραψα ενα χρονο πριν


Το οπλο στο τραπεζι

Απριλιος 2010
Ο επισκεπτης μπηκε απο την μπροστινη πορτα,ειχαμε καθησει για φαγητο,δεν ειχαμε πολλα αλλα ειμαστε χαρουμενοι,τον περιμεναμε με αγωνια,ειχε πει οτι ηρθε να μας βοηθησει.

Του δωσαμε καρεκλα να καθησει,μας μιλησε με ομορφα λογια,κοιταγαμε χωρις να πιστευουμε οτι μπορει να ειναι αληθεια,τον κερασαμε κρασι.

Το σπιτι μας ηταν φτωχικο,δεν κερδιζαμε πολλα,χρονια τωρα σιγα-σιγα προσπαθουσαμε να το ανακαινισουμε,ολα ηταν ακριβα,πιστευαμε οτι καποια στιγμη θα τα καταφερναμε.

Μας μιλησε για τα σχεδια του,ακουγαμε και δεν πιστευαμε,χρονια τωρα καποιοι αλλοι ειχαν κτισει γυρω μας τεραστια σπιτια,πλουσια,εμεις αναρωτιομαστε με τι λεφτα ειχαν γινει ολα αυτα,ακρη δεν βρισκαμε ομως.

Αρχισαμε το φαγητο,ολα ηταν αισιοδοξα εως οτου κτυπησε η πορτα.
Ηταν οι διπλανοι μας οι γειτονες,μας μιλησαν για το σπιτι μας,επρεπε να φυγουμε ειπαν,το χρωστουσαμε,επρεπε η να πληρωσουμε η να το αδειασουμε το συντομοτερο.

Μας κοπηκε η ορεξη ξαφνικα,κοιταξαμε τον επισκεπτη,ελπιζαμε στην βοηθεια του,σηκωθηκε ηρεμος με χαμογελο,σιγουρος.

Μην φοβαστε ειπε,δεν θα χρειαστει να φυγετε,αυτοι δεν ξερουν τι τους γινετε,θα τους δειξω ομως εγω.

Καθως μας τα ελεγε αυτα το χερι του μπηκε στην μεσα τσεπη του σακκακιου του,και εβγαλε ενα οπλο.
Κοιταξε αν ειναι οπλισμενο και οταν βεβαιωθηκε οτι ειναι το ακουμπησε στο τραπεζι.

Εμεις ανησυχοι σταματησαμε το φαγητο,ακουγαμε τι μας ελεγε,ειχαμε αγωνια για το μελλον μας στο σπιτι.
Μας ζητησε να τον αφησουμε να μιλησει με τους γειτονες να βρει μια ακρη και το επιτρεψαμε,καθησαμε και περιμεναμε με αγχος,καποιοι ελεγαν τα χειροτερα,οτι θα μεινουμε στον δρομο,χωρις φαγητο,χωρις σπιτι.

Την ωρα που μαζευαμε το τραπεζι γυρισε,δεν ειχε πλεον το χαμογελο που ειχε πριν,μας ειπε οτι τελικα καταφερε να μην χασουμε το σπιτι,αλλα επρεπε να πληρωσουμε το χρεος.

Εμεις χρεος δεν ειχαμε,κοιταξε ο ενας τον αλλον,απο που ειχε ερθει αυτο το χρεος?
Μας ειπε οτι δεν ειχε αλλη λυση,μας κοιταξε στα ματια με ηρεμο βλεμμα.

Σηκωσε το πιστολι απο το τραπεζι....



Και μας πυροβολησε.


Παράπονα ΝΔ γιατί δεν την... παίζουν τα ΜΜΕ

Kοιταξτε αγορια και κοριτσια της Συγγρου,μην παρεξηγηθειτε εκει εχετε το νεο σας οικημα,για να σας παιξει η τηλεοραση πρεπει να εχετε ενα νεο κονσεπτ,τι να παιξει δηλαδη τα ιδια επεισοδεια που βλεπουμε εδω και χρονια,το νεο σημα που ειναι σαν αναποδο γαμοτο,την καθαρση που εκανε ο προεδρος σας στο κομμα και αφησε μεσα οτι υπηρχε και πριν εκτος απο οσους διαφωνησαν μαζι του?

Και συγνωμη τετοιο σηριαλ βλεπουμε απο το πασοκ,αντιγραφη κανετε,ποιες ειναι οι καινοτομες προτασεις σας?Απλα περιμενετε οπως σε καθε εποχη να παμε σε εκλογες και να ψηφισει ο λαος εσας απογοητευμενος απο το μαυρο χαλι που ζει τωρα.

Προτασεις δεν εχετε.
Καλους ηθοποιους επισης οχι.
Ο πρωταγωνιστης παιζει σαν κομπαρσος παληας ελληνικης ταινιας.
Σεναριο για την κριση.....μπααααααααααααα
Σκηνοθεσια και ο Δαλιανιδης καλυτερες εκανε.
Θεος σχωρες τον.

Πως να σας παιξουν τα ΜΜΕ,αρκετη σαβουρα δεν βλεπουμε?
Δεν χρειαζομαστε και αλλη. 

Τελος σε ολα τα επιδοματα εορτων και αδειας !


Κάτι που ήδη είχε ξεκινήσει δειλά το 2010, αυτή την χρονιά θα είναι επίσημα γεγονός με νέο νόμο που θα εγκαθιδρύσει την οριστική κατάργηση όλων των επιδομάτων.
Τέλος στα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου...
βάζουν από τον Ιούλιο οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο.

Το φετινό δώρο του Πάσχα (250 ευρώ) θα είναι και το τελευταίο για 700.000 δημόσιους υπάλληλους, αφού με εντολή της τρόικας... κομμένα πια τα έξτρα χρήματα, είτε επιδόματα για παραγωγικότητα, είτε εορτών και αδειών.

Ήδη, τα επιδόματα είχαν περιοριστεί στα 1.000 ευρώ για όλο τον χρόνο, καθώς το δώρο του Πάσχα αγγίζει πλέον τα 250 ευρώ, των Χριστουγέννων τα 500 ευρώ και το δώρο της θερινής άδειας τα 250 ευρώ. Τώρα, θα πρέπει να τα ξεχάσετε και αυτά!

Με το σχέδιο της κυβέρνησης εξαλείφεται ο 13ος και 14ος μισθός, που σημαίνει ότι φέτος κάθε δημόσιος υπάλληλος θα δει μειωμένα έσοδα κατά 750 ευρώ και από το 2012 1.000 ευρώ κάτω.

Από το «σχέδιο» η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το ενιαίο μισθολόγιο προβλέπει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την αύξηση του χρόνου ωρίμανσης των βασικών μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος πλέον από δύο χρόνια θα αυξηθεί στα τρία ή τέσσερα.

ΠΗΓΗ: 24ωρο

Οι κροισοι και αυτοι που θα πληρωσουν την κριση

Εχουν ειπωθει και γραφτει χιλιαδες αποψεις σχετικα με οσα συμβαινουν στην χωρα απο την αναληψη της εξουσιας απο τους Σοσιαληστες ,ο λογος το λεει,το προγραμμα τους προεκλογικα το ξεραμε,αυτο που εκαναν μετα το βλεπουμε,το θεμα ειναι τι θα κανουμε απο εδω και περα.

Ειδικος δεν ειμαι,διαβαζω πολλα,μαθαινω περισσοτερα καθε μερα,αυτο που σαν απλος πολιτης και οχι"πρωτα ο πολιτης" εχω να προτεινω ειναι το παρα κατω:

Καποια στιγμη αργα η γρηγορα ο διαχειριστης μας θα παει σε εκλογες,το καθυστερει αλλα ποσο θα αντεξει την οργη του λαου απο τα απανθρωπα μετρα που εχει παρει οσο και απο εκεινα που θα παρει στα επομενα επικαιροποιημενα μνημονια.
Αυτο που πρεπει ολοι να σκεφτουμε,να κανουμε, και ιδιαιτερα οσοι εχουν τις γνωσεις να το διαμορφωσουν ειναι¨

Καταψηφιση του κυβερνωντος κομματος
Να ζητησουμε απαλλαγη απο το μνημονιο και το χρεος διοτι ειναι βασισμενο πανω σε παρανομη συναλλαγη των κυβερνητων μας με την ευλογια της ευρωπαικης ενωσης.
Να δημευτουν αμεσα ολες οι περιουσιες οσων πλουτισαν απο παρανομες συναλλαγες και εβλαψαν την χωρα.
Να γινουν ειδικα δικαστηρια που θα δικασουν οσους ψηφισαν νομους που θετουν την εθνικη μας κυριαρχια σε αμφισβητηση,οπως και τους κλεφτες και απατεωνες των τελευταιων 37 ετων.
Επιστροφη στην δραχμη και αρνηση πληρωμης του χρεους.
Δημιουργια κυβερνησης εθνικης ενοτητας που να αποτελειται απο ατομα κυρους,οχι πολιτικους και το συναφι τους.
Κοινωνικη υποστηριξη των ευπαθων ομαδων.
Ελεγχος ολων των υπαλληλων του κρατους που ειχαν δικαιωμα υπογραφης σε συμβασεις,δανεια,αναθεσεις,και επισης ολων των δημοσιων υπαλληλων που ειχαν δικαιωμα ελεγχων επιχειρησεων,κτισματων,προμηθειων νοσοκομειων.
Να ψηφιστει νεο Συνταγμα που να επισημαινει την απολυτη δικαιοδοσια της Ελλαδας να εξασκει τα κυριαρχικα της δικαιωματα.
Να καταργηθει δια παντος οποιαδηποτε ασυλια με οποιονδηποτε τροπο των μελλοντικων βουλευτων.
Να ανεξαρτητοποιηθει η δικαιοσυνη και οι δικαστικοι να εχουν το δικαιωμα να προσαγουν καθε προσωπο που κατηγορειται για δημοσια σπαταλη.
Πολλοι Ελληνες,συνανθρωποι μας θα υποφερουν και τοτε,τι προτιματε να πεθανετε ελευθεροι η σκλαβωμενοι ακολουθωντας τις εντολες των ξενων πλουτοκρατων?

Αν αφησουμε το σημερινο συστημα που απλα καλυπτει την βρωμια να συνεχισει το εργο του με μονο σκοπο να διατηρει την εξουσια....
Τοτε απλα
Δεν εχουμε καμια ελπιδα.  

Nατοι,νατοι,οι αναρχικοι


Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο

thumb
Από τους Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π». Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.
Παρίσι 27 Φλεβάρη 2011
Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο
Κύριε Υπουργέ
Σαν άνθρωπος, επιστήμονας και αυτόπτης μάρτυρας στη βραδυά προς τιμή του Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, λυπούμε ειληκρινά για τη  διαστρέβλωση των γεγονότων στην ανακοίνωση σας.
Δεν έχω καμιά υποχρέωση να σας δώσω αναφορά για τις απόψεις και την ιδεολογία μου, αλλά για να τοποθετούνται τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρω ότι δεν είμαι αναρχική, ούτε οπαδός του Σύριζα. Δυστυχώς, γιατί πολύ θα ήθελα να έχω τα νιάτα τους, δεν είμαι ούτε καν φοιτήτρια.  65  χρονών, μόλις πήρα τη σύνταξη  μου από το Γαλλικό κράτος μια που το Ελληνικό, ούτε εκείνο των συνταγματαρχών, ούτε των οικογενειών Παπανδρέου, Καραμανλή και  υπολοίπων δεν μου επέτρεψε να εργαστώ στη χώρα μου.  Έζησα μια ζωή μετανάστρια στη Γαλλία μακριά από τους δικούς μου και την πατρίδα.  Τα προβλήματα των ξένων όπου γης, με αγγίζουν ιδιαίτερα.
Αποφάσισα να παρευρεθώ το Σάββατο στην εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και την προβλεπόμενη προβολή των έργων του.
Κανείς μας δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία σας που υπήρξε  κεραυνός εν αιθρεία. Η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών απαίτησε να αποχωρήσετε λόγω της  πολιτική σας στο θέμα των μεταναστών και της συμπεριφορά σας  απέναντι στον  Ελληνικό  λαό, τους Έλληνες αυτούς που αποκαλείτε καθάρματα. Απαντήσατε ότι δεν αποχωρείτε γιατι εκλεγήκατε από τον Ελληνικό λαό δημοκρατικά. Για την εφαρμογή ποιού προγράμματος εκλεγήκατε κε Υπουργέ; Με πόσα ψέματα ανεβήκατε στην εξουσία; Πόσες χιλιάδες Έλληνες σας αποδοκιμάζουν με τις τεράστιες διαδηλώσεις τους;  Για ποιά δημοκρατία μιλάτε; Για κείνη που δέχτηκε την κηδεμονία της Ευρώπης και του ΔΝΤ;  Η κυβέρνηση σας  έδωσε χώμα, νερό, αέρα και θάλασσα, υποθαλάσσιων χώρων συπεριλαμβαλομένων, στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο. Σε εκείνους που αποφασίζουν  και επιβάλλουν αποφάσεις  που δέχεστε με το χαμόγελο και προσπαθείτε να  αποδείξετε ότι όταν σας ζητούν 1 τους χαρίζετε 10. Τον πλούτο της χώρας, τον ιδρώτα, την παιδεία και την υγεία των Ελλήνων, το μέλλον της νεολαίας και τη ζωή όλων μας.
Αναφέρετε στη δήλωσή σας «Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».
Ψεύδεστε ασύστολα. Κανείς δεν αποδοκίμασε το «Ζ»  και οι φοιτητές δήλωσαν κατ` επανάληψη το ακριβώς αντίθετο. «Τιμούμε τον Κώστα Γαβρά και το έργο του». Προσωπικά πήρα για κάποια στιγμή το λόγο για να πω ότι  «τα μηνύματα που βγαίνουν από το έργο του Γαβρά είναι αντίσταση στο φασισμό και τη δικτατορία. Σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του κεφαλαίου». Η θέση αυτή που τιμά και τον Κ. Γαβρά και το έργο του, χειροκροτήθηκε όπως ακούγεται ξεκάθαρα στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
Δεν αποχωρήσατε κύριε Υπουργέ. Οι Έλληνες του Παρισιού σας πέταξαν έξω από το Ελληνικό σπίτι με τα «έξω, έξω» και το θρυλικό πλέον συνθημα « dégage», σύνθημα των ξεσηκωμένων λαών των πρώην Γαλλικών αποικιών, σύνθημα που τρέμουν αυτή τη στιγμή όλοι οι δικτάτορες. Ο Κ. Γαβράς και ορισμένοι παρευρισκόμενοι, ιδιαίτερα ο Πρέσβης και η Πρόξενος, υπηρεσιακώς υποχρεωμένοι, σας ακολούθησαν. Η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοστατούντων στα γεγονότα φοιτητών,  παραμείναμε για πολύ ώρα ακόμα επιμένοντας, μάταια, να γίνει η προβολή των φιλμ. Επιθυμούσαμε να δούμε ή να ξαναδούμε το «Ζ» και να  το τιμήσουμε.
Εσείς χαλάσατε την εκδήλωση, εσείς προσβάλατε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό, εσείς χλευάζετε και συκοφαντείτε τη νεολαία του.  Αλλά να είστε σίγουρος, ο Ελληνικός λαός, αυτός που εσείς οδηγείτε στην καταστροφή, τον αφανισμό και τα τάρταρα, θα πεταχτεί από ξαρχής, θ` αντριέψει, θα θεριέψει και θα παρασύρει στο διάβα του αυτούς που τον καταπιέζουν, ξεπουλάν  τη γη και τον ιδρώτα του στους ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, στο ελληνικό και ξένο αδηφάγο κεφάλαιο.
Κυριακή Γεροζήση
Συνταξιούχος ερευνήτρια, βιοχημικός
Συγγραφέας.

Greece: slower, lower, weaker


It was never likely that Greece would turn itself into the new Germany in three years. So it is proving, as Athens implements the fiscal adjustment programme agreed with the European Union and the International Monetary Fund as part of its €110bn rescue package. Greece is making progress: public sector wages have been tamed and deficits are being reined in. The country’s paymasters say they are prepared to disburse a further €15bn next month, having already paid out €38bn.
But Greece’s adjustment looks like the labours of Sisyphus. The more the government cuts to meet its objectives, the more those objectives prove elusive. Gross domestic product shrank 4.5 per cent in 2010, broadly as anticipated. But domestic demand was moribund, business confidence is on the floor, exports are weak and tax evasion remains rampant.

Η ευκολη λεια

Επι δεκαετιες το οραμα που μας σερβιρισαν ηταν ενα οραμα κονομας και καλοπερασης,μπηκαμε μονοι μας μεσα στο λουκι που επρεπε να δειχνουμε κατι αλλο απο αυτο που ειμαστε,τα τελευταια χρονια ο πλουτος φαινοταν οπου και να κοιταζες,το lifestyle μπηκε στην ζωη μας και την κουρελιασε,ολοι....σχεδον επρεπε να δειχνουμε κατι αλλο απο αυτο που ειμαστε.

Η αρχη εγινε με την αποκτηση ι.χ. οσο ακριβοτερο τοσο και μεγαλυτερο το στατους του ιδιοκτητη,το ζητουμενο ηταν να γυρισουν να το δουν και να ζηλεψουν οι υπολοιποι,αυτο φυσικα δεν ηταν αρκετο να κρυψει την γυμνια και την γυφτια του ιδιοκτητη του ο οποιος συνηθως κυκλοφορουσε χειμωνα καλοκαιρι με ξεσκεπαστη οροφη και το καψουροτραγουδο στο φουλ.
Επομενος στοχος το σπιτι,αδειασε η Αθηνα απο τους κατοικους της και αυτοι που απεκτησαν νομιμα η παρανομα περιουσια μεταφερθηκαν βορεια η νοτιοανατολικα,καηκαν τα παντα για να βρεθει χωρος για αυτους να κτισουν τις επαυλεις με τις πισινες,και παλι τα περιοδικα μας φωτιζαν καθε εβδομαδα με τις νεες επιπλωσεις και τα βιτσια τους.

Η μιζα και η ρεμουλα εδινε και επαιρνε,οποιος ειχε χρηματα εβρισκε και τον τροπο να κανει οσες παρανομιες ηθελε,το.... ξερεις ποιος ειμαι εγω εγινε το εθνικο μας συνθημα,οι καλλιτεχνες της πενταρας συνηθως τηλεοπτικοι αστερες εκμαυλισαν την νεολαια με τον τροπο ζωης τους,το κλαμπινγ πηρε την θεση της ταβερνας,το επαγγελμα μοντελο εγινε το καλυτερο να ακολουθησει καποια νεα,η ιδιωτικη ζωη μας εγινε δημοσια.

Οποιος θυμαται τα πρωτα χρονια της τηλεορασης ο κοσμος κρυβοταν για να μην παρει μερος σε τηλεοπτικα γκαλοπ και ερωτησεις,μετα ξεσαλωσαμε και ολοι θελαμε να γινουμε γνωστοι εστω και με την ηλιθιοτητα μας,απλα να δουμε τον εαυτο μας στο γυαλι.

Για το μονο που δεν ενδιαφερθηκαμε ηταν ...τι κανουν αυτοι που ψηφιζουμε για να μας κυβερνησουν....και αυτοι το εκαναν αυτο που ηθελαν να κανουν,εμεις παντα αποντες,τρεχαμε να κανουμε περισσοτερα χρηματα με οποιονδηποτε τροπο,τα ναρκωτικα πηραν την θεση τους στην κοινωνια,αδιαφορησαμε,τα παιδια μας μεγαλωσαν με χιπ-χοπ και συναυλιες ξενων καλλιτεχνων,τα αγγλικα εγιναν κυριο μερος του λεξιλογιου μας.

Και ενω εμεις καναμε ολα αυτα,και περισσοτερα ακομη,εκεινοι δουλευαν,εμας και για εκεινους,και ξαφνιαστηκαμε τωρα που πρεπει να καταλαβουμε τι εγινε,γιατι,και πως?

Ισως αυτο το σοκ μας ξυπνησει,πολιτικα,κοινωνικα,ατομικα,αν οχι η επομενη γενια θα αποτελειται απο σκλαβους χωρις ιστορια,συνορα και εθνικη συνειδηση.  

Οταν πεινασουμε ολοι

Θα ειναι αργα.

"Νύχτωσε. Ώρα να φεύγουμε"...

thumb
Από το Μαρικάκι
Είπε αμάν και πώς να πάρει την προεδρία, τελικά, τα δαχτυλίδια να ‘ν’ καλά, την φόρεσε την «προεδρία» στο μεσαίο δάκτυλο και ξεκίνησε να την επιδεικνύει. Στο κόμμα του αρχικά. Για την κατά πρόσωπο επίδειξη στον λαό θα έπαιρνε μερικά χρόνια. Έπρεπε να βάλει πλώρη για τα μεγάλα. Έτσι, μετά είπε αμάν και πώς να πάρει και την πρωθυπουργία και αν και κανείς δεν του το’ χε- ειδικά ο αντιπρόεδρος- ήρθε ο ανεψιός και του την έδωσε –έτερο δαχτυλίδι αυτό, διαπαραταξιακό. Χωρίς εμπόδια, με μπόλικη εύνοια, έφτασε «ψηλά».
Κι ύστερα, κι ύστερα; Μα δεν υπάρχει ύστερα, κλείσαν ξανά τα σίδερα κι όλα τελειώνουν σήμερα (που λέει και το άσμα). Ύστερα από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης (λέμε τώρα) αυτό το πνεύμα, το 79ο στην παγκόσμια κατάταξη, έρχεται αντιμέτωπο με λεφούσι από σφαλιάρες. Αυτή η μουστακαλίδικη, καίτοι τρέντι κορμοστασιά, που στα πενηντατόσα της αναδεικνύει μέχρι και τα κολάν, αυτός ο Σάκης Ρουβάς της πολιτικής, είναι ένα καλοσιδερωμένο και καλογυαλισμένο κουρέλι.
Οι «φίλοι» αποδείχτηκαν φίδια και άλλοτε καρφώνουν παλιότερες κρίσιμες και ολίγον τι ντροπιαστικές συνομιλίες (που αποδεικνύουν ότι φαλιρίζουμε βάσει σχεδίου), άλλοτε αρνούνται να στηρίξουν και το παραμικρό αίτημα – έστω για τα μάτια του κόσμου (τι σου κοστίζει μια επιμήκυνση ρε Άνγκελα;),ενώ ορισμένοι φίλοι σοσιαλιστές, κατάντησαν μπουρδέλο την Σοσιαλιστική Διεθνή με τα καθεστωτικά καμώματά τους. Τον εξαναγκάζουν τώρα να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς της Σοσιαλιστικής…
Κυρίως όμως, δεν δίστασαν οι αμερικανοί κι ευρωπαίο φίλοι να βροντοφωνάξουν ενώπιον όλων ότι ο εν λόγω 79ος είναι διακοσμητικός: δεν χρειάζεται καν για να ανακοινώσει ότι η χώρα πωλείται (μ’ εκείνη τη θέση στον ΟΗΕ τι να γίνεται άραγε; Ισχύει ή τη δώσανε αλλού;). Κι ενώ τόσα παίζονται αυτές τις ώρες ακόμη και το κεφάλι του, να αναγκάζεται, αυτός που διαφεντεύει κοτζάμ Διεθνή, να ξιφουλκεί κάθε τρεις και λίγο με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Από την  άλλη έσπασαν και τα στεγανά στη δημόσια εικόνα του καθώς το κράξιμο αγγίζει πλέον τον ίδιο προσωπικά και αρχίζει να παίρνει διαστάσεις, εντός κι εκτός της χώρας. Και μπορεί το σχετικό υλικό να προβάλλεται με … κυβερνητικούς  υπότιτλους από το Μέγκα και τον ΣΚΑΙ, ωστόσο προβάλλεται (ακόμα) κι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του…
Τι έμεινε λοιπόν, αφού, οι στόχοι «δεν επετεύχθησαν», αφού μέχρι κι ο Δόκτωρας τον άδειασε κι αφού τα ταξίδια ανά την Ευρώπη και οι συναντήσεις με τους ισχυρούς της Ένωσης δεν έχουν παρά αξία αναμνηστικής φωτογραφίας; Αργά η γρήγορα, το καμάρι της Μαργαρίτας θα είναι παρελθόν, με το στίγμα του πιο λαομίσητου πολιτικού της σύγχρονης ιστορίας (ξεπέρασε και τον Μητσοτάκη).
Ωστόσο, ακόμα κι αν φύγει, με εκλογές ή με ελικόπτερο, το θέμα είναι ότi θα μας αφήσει υλιβερή παρακαταθήκη τα σκοτάδια του Μνημονίου και της Δανειακής Σϋμβασης. Πλέον το μπαλάκι είναι στο δικό μας γήπεδο και καλούμαστε να συμφωνήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε άπαξ και ξεκουμπιστεί ώστε να μην προλάβουν άλλοι να αποφασίσουν ξανά για λογαριασμό μας …
Τελικά, η κούρσα ήταν κατοστάρι… με άδοξο φίνις…


    Aγαλι αγαλι γινετε η αγουριδα μελι

    Τα μετρα δεν επαρκουν,το ξερουν και απλα δεν το παραδεχονται,οι προταση ειναι παλια,την αναφερουν τα τσιρακια τους,κατι νεοφιλελευθεροι πρωην πολιτικοι στις αναρτησεις τους σε μεγαλα ιστολογια.

    Οσο και να μειωσει το κρατος τις δαπανες του,οτι μετρο και να παρει το χρεος θα παραμενει εκει που βρισκεται και το χειροτερο...θα αυξανεται.
    Η αποφαση να προσλαμβανετε ενας για καθε πεντε που αποχωρουν δεν αρκει,ηδη σταματησαν τελειως ολες οι προσληψεις στο δημοσιο,ακομη και στον τομεα της υγειας,εκει που νοσοκομεια μενουν χωρις το απαραιτητο για την νοσηλεια των ασθενων προσωπικο.

    Οι συνεχομενες προσπαθειες μειωσεως των μισθων δεν θα δωσουν την λυση,απλα παρατεινουν το προβλημα,οι ταχα συγχωνευσεις και μεταταξεις μονο αστειο ειναι πλεον,που θα πανε οσοι μενουν χωρις εργο?
    Ποσους υπαλληλους του οσε θα στειλουν στα νοσοκομεια,να κανουν τι?

    Προσπαθουν αλλα ματαια,συγχωνευσεις σχολειων λενε τωρα,και οι εκπαιδευτικοι που θα περισσευουν που θα απασχοληθουν?

    Επι δεκαετιες εχωσαν στο δημοσιο και τις δεκο οσους μπορουσαν,χωρις εκπαιδευση,χωρις ακομη και διαθεση απο οσους μπηκαν εκει να προσφερουν το ελαχιστο,διαλυμενη δημοσια διοικηση με υπαλληλους δυναστες των πολιτων,εξαιρεσεις...ναι υπαρχουν,ελαχιστες,οι υπολοιποι οργανα ενος συστηματος τεμπελιας και αδιαφοριας.

    Μα αν οι πολιτικοι αδιαφορησαν για την χωρα...περιμεναν να δειξει ενδιαφερον το υπολοιπο προσωπικο του δημοσιου τομεα?

    Το θεμα τους ειναι απλο,πρεπει να ξεφορτωσουν οσους φορτωσαν στην πλατη του κρατους,πως θα το κανουν ομως?

    Οταν δεν υπαρχει θεση..δεν υπαρχει και υπαλληλος...καπως ετσι το ειπε ο γνωστος υβριστης των παντων.

    Επλιζω να μην μας πει μετα απο αυτο οτι:

    Μαζι τους προσλαβαμε.

    Πρωτα ο Μαρτης,μετα η σαρακοστη

    Τελειωνει αλλος ενας μηνας που μας κρατησε σε αγωνια με τα συνεχομενα επεισοδεια της σειρας"Σωζουμε την χωρα"περναει και αυτος στην ιστορια σαν ακομη ενας μηνας μεσα στους τελευταιους δεκαεπτα στον οποιο πολεμησανε σκληρα για να μας βγαλουν απο την ταλαιπωρια να μαθουμε την αληθεια.

    Και ετσι πρεπει,οταν σωζεις εναν λαο δεν χρειαζεται να μαθαινει και πολλα,να του το κρατας για εκπληξη ωστε οταν τελικα τον σωσεις να χαρει περισσοτερο,δεν σας εχει συμβει κι'εσας αυτο?
    Να χαρειτε περισσοτερο εννοω,,, που εγινε κατι που δεν περιμενατε ποτε οτι θα γινει?

    Ε και τωρα το ιδιο...μην περιμενετε ποτε οτι θα γινει.

    Το ημερολογιο του μηνα περιμαμβανει και την 25η Μαρτιου ημερα γιορτης για την Ελληνικη επανασταση του 1821,φυσικα ο Σκαι δεν θα γιορτασει γιατι το εχει ξεφτυλισει το θεμα,εμεις θα γιορτασουμε?
    Επισης κατα διαβολικη συμπτωση την ιδια μερα...πως γινεται αυτο θα αποφασισει η κατακτητρια δυναμη,η χαμενη του 2ου παγκοσμιου πολεμου για ποσα χρονια θα μας εχει σε κατοχη.

    Και ετσι απο του χρονου θα εχουμε διπλη επετειο την 25η Μαρτιου,ημερα ανεξαρτησιας και ημερα υποδουλωσης του Εθνους,αυτο τωρα πρεπει να μας κανει να χαιρομαστε η να κλαιμε?
    Και στο μελλον διπλα στα πορτραιτα του Κολοκοτρωνη,του Καραισκακη του Αθανασιου Διακου,της Μπουμπουλινας θα κρεμασουμε τις φωτογραφιες των πολιτικων που υπογραφοντας μας εκαναν παλι σκλαβους.
    Και διπλα σε χιλιαδες αντιγραφα το κειμενο των επικαιροποιημενων μνημονιων που εως τωρα εχουμε το οποιο θα ανανεωνεται καθε τοσο με τα νεα μνημονια που θα βγαινουν.

    Τον μηνα που ερχεται αρχιζει και η σαρακοστη,η προετοιμασια για την μεγαλη θυσια του Θεανθρωπου,μια καλη ευκαιρια επισης να κανουμε πραξη αυτο που οπως πανε τα πραγματα θα ειναι δεδομενο για ολους εμας τους"πρωτα ο πολιτης"την νηστεια,καιρος οπως ειπε γνωστος τηλεπερσονος δεσποτης να αρχισουμε να τρωμε λιτα και μονο ψωμι και τυρι,μα ολοι στο κολπο ειναι ηθελα να ξερω,Προεδρος δημοκρατιας,κομματα,παπαδαριο,ολοι?

    Καλα θα ειναι Δεσποτα να εχουμε και αυτα,αφου μαζι τα φαγατε εμεις θα τα πληρωσουμε.
     

    Ενα ομορφο βραδυ

    Ειχα να βγω με καλη παρεα...ουτε θυμαμαι απο ποτε,ξεκινησαμε για ενα μικρο αλλα ζεστο μεζεδοπωλειο στο Μεταξουργειο,ειχα επισημανει.....να μην ειναι ακριβο διοτι δεν ειμαι για πολλα εξοδα,μαζευτηκαμε οι φιλοι και φτασαμε.
    Καλοι μεζεδες,ρακι επιναν οι αλλοι...ουτε να το βλεπω εγω,κρασακι οποτε,και κουβεντα,εκεινη η ρουτινα στο Γκαζι για βολτα μεσα στην ηχορυπανση με ειχε κουρασει τοσο καιρο,αλλα ειπαμε ενα ποτηρι κρασι καπου θα το πιεις,αν θελουν οι αλλοι γκαζι...γκαζι.

    Μετα απο λιγο το μαγαζι γεμισε ασφυκτικα,νεαροκοσμος,κουβεντουλα εμεις,κρασι εγω,και ηρθαν και τα οργανα.

    Μια πολυ καλη γυναικεια φωνη,σκεφτηκα τι μας πλασσαρουν τα καναλια,κοιτα τι υπαρχει στα αγνωστα για αυτους μεζεδοπωλεια,μας κρατησε συντροφια με τραγουδια απο ολο τον κοσμο,μας εφτιαξε την διαθεση,το χρειαζομουν περισσοτερο απο ολους εγω.

    Κερασματα,κι αλλο κρασι,κουβεντα,αστεια,γελια,ξεχασα οτι την επομενη επρεπε να σηκωθω να παω στο νοσοκομειο,ξεχασα οτι την Δευτερα θα ημουν ο μονος απο ολους στην παρεα που δεν θα σηκωνομουν να παω για δουλεια.

    Η μουσικη συνεχιστηκε,και χωρις μικροφωνο ηταν ακομη καλυτερη η φωνη της,θα ηθελα να την ακουγα και σε αλλα τραγουδια που ισως δεν εχει πει.
    Καποια στιγμη επρεπε να φυγουμε,το κρυο αφορητο εξω,σιγα-σιγα και ζαλισμενος επεστρεψα στην πραγματικοτητα μου.

    Δεν βαριεσαι ειπα,μια ζωη την εχουμε κι αν δεν την γλεντησουμε......

    Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2011

    Υπαρχει καλυτερη Ελλαδα..και την θελουμε

    ......
    .....
    ......
    ......
    Πρωτα ο πολιτης

    Δυο απο τα συνθηματα που τα κλεφτοκομματα εβαζαν σαν διαφημιση για να προσελκυσουν ψηφοφορους στις εκλογες.
    Ολοι μας πλεον βλεπουμε ποια καλυτερη Ελλαδα ηθελε η νουδου,και για ποιους Ελληνες.
    Και επισης βλεπουμε τι σημαινε το Πρωτα ο πολιτης για το πασοκ.

    Και ειναι να χανεις το μυαλο σου οταν ακους οτι υπαρχει ακομη ενα 45% του λαου που πιστευει οτι αυτοι μπορουν να δωσουν την οποιαδηποτε λυση σε οσα περναμε.

    Δυο ερωτησεις:
    1)Αν κτιζατε ενα νεο σπιτι θα βαζατε τα θεμελια του πανω σε βουρκο?
    2)Αν σας εκλεβαν τα χρηματα και αναγνωριζατε τον κλεφτη θα του δινατε και τα υπολοιπα?

    Με ποια λογικη λοιπον εμπιστευεστε τις μοιρες σας και των παιδιων σας το μελλον σε δυο κομματα που εκαναν οτι μπορουσαν....και ακομη παραπανω για να σας καταστρεψουν την ζωη,το μελλον,τον υπνο σας?
    Αν υπαρχει μια λογικη εξηγηση θα ημουν πολυ περιεργος να την ακουσω.

    Οι φωτογραφιες της αναρτησης δεν μας ειναι αγνωστες,στο μελλον θα τις βλεπουμε ολο και πιο συχνα στις γειτονιες μας,στους δρομους που περπαταμε,παντου.

    Ειναι η απαντηση στο δυχτι προστασιας των αδυναμων ομαδων που ελεγε πολλες φορες ο διαχειριστης μας.

    Εννοωντας μαλλον τους τραπεζιτες,τους βιoμηχανους και οσους ακομη κατακλεβουν το δημοσιο. 

    Μαθανε πως τον παιρνουμε...πλακωσανε κι οι γυφτοι

    Το ρεσιταλ της ανικανοτητας συνεχιζεται,η διαχειριστικη ομαδα αντεπιτιθεται με την οπισθεν και κατατροπωνει τους Γερμανους εχθρους μας,και τα νεα μετρα που δεν θα επαιρναν......θα τα παρουν και δεν θα ειναι τα τελευταια.

    Οπου λαλουν πολλοι κοκκοροι αργει να ξημερωσει,και σε μας που το καθε ρεμαλι εχει και λογο και μιλαει,δεν προκειται να ξημερωσει ποτε.

    Αφου δεν καταφεραν να παταξουν την φοροδιαφυγη,διοτι ποτε δεν θελησαν να την παταξουν, θα αρχισουν να κτυπανε τους νομοταγεις τους οποιους θα γδαρουν εως και το κοκκαλο η εως οτου να κλεισουν,ετσι θα τονωσουν την ανεργια,θα κοβουν και το επιδομα αν καποιος ειχε ενα μεσαιο εισοδημα τα προηγουμενα χρονια και θα τον αφηνουν να πεθανει.

    Η αναποτελεσματικοτητα τους θα μεινει στην ιστορια,η ανικανοτητα και η ελλειψη συντονισμου θα γραψει νεα βιβλια,η καταστροφη της οικονομιας μας θα μεινει σαν παραδειγμα προς αποφυγη.

    Την ιδια ωρα ο πληθωρισμος εχει παρει τον ανηφορο,οι τιμες το ιδιο,και το αστειοτερο ολων...οι εργολαβοι των εθνικων οδων ζητανε νεες αυξησεις 33% στα διοδια...κατι δεν παει καθολου καλα σε αυτη την χωρα,και το βλεπουμε ολοι πλεον.

    Στο καθημερινο μετωπο τα λεωφωρεια απουσιαζουν τις Κυριακες απο τους δρομους,οχι γιατι εχουν απεργια αλλα διοτι δεν υπαρχουν δρομολογια,σε λιγο καιρο τα αστικα θα μετατραπουν σε υπεραστικα διοτι το να περιμενει καποιος 45 λεπτα στην σταση γινεται μονο σε υπεραστικες συγκοινωνιες,η αυξηση κομιστρου τους ελειπε,να διορθωσουν την κακομοιρια του οασα δεν τους ενδιαφερει καθολου.

    Το κρατος καταστρεφεται σιγα-σιγα και οι μονοι που δεν το βλεπουν ειναι οσοι το καταστρεφουν,βγηκανε και οι τραγοπαπες...ενας εκ βορειου ελλαδος βγηκε να υποστηριζει το συστημα,ολοι φταιμε λιγο πολυ ειπε....οχι αγαπη μου εμας το ρουχο μας δεν κοστιζει τρια διαμερισματα,αντε χαθειτε λαμογια και εσεις αθρησκοι και αθεοι.

    Ετσι με το μαυρο μας χαλι συνεχιζεται και  αν περιμενετε εξοδο απο αυτο το τουνελ....θα περιμενετε εως την αλλη ζωη.  

    Νομιμοποιούνται να λένε...«εντολές παίρνουμε μόνον απ' τον ελληνικό λαό»;


    Του Στάθη στην Ελευθεροτυπία
    Συνήθως και έως τώρα ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της Ελλάδας εχειραγωγείτο από τους Δυνατούς, ντόπιους και ξένους, όμως ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που, σε καιρό ειρήνης, θέτει τη χώρα σε Καθεστώς Εντολής ξένων δυνάμεων ...
    υποκαθιστά με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το Σύνταγμά της με το Μνημόνιο και καθίσταται ο ίδιος πρωθυπουργός-ανδρείκελο της Τρόικας
    συμπαρασύροντας την κυβέρνησή του σε καθεστώς υπολόγων για δωσιλογισμό.
    Το Καθεστώς Εντολής έχει ήδη εξελιχθεί σε Καθεστώς Κατοχής και πλέον εγείρεται το ερώτημα της νομιμότητας των πράξεων μιας τέτοιας κυβέρνησης.
    Η δυνατότητα, για παράδειγμα, του υπουργού των Οικονομικών (και προστασίας των Δικαιωμάτων των Τοκογλύφων) να παρακάμπτει μέσω fast track, κι όχι μόνον, κάθε θέσμιση, είναι Συνταγματική;
    ....................................
    Αλλά, αν η παράκαμψη των θεσμών -έκπαλαι πασόκιον ήθος- έχει ένα κακό προηγούμενο στα πολιτειακά μας, θεραπεύεται μήπως κάτι τέτοιο
    από την επίκληση της λαϊκής εντολής; Νομιμοποιούνται δηλαδή για όσα παρά τους θεσμούς πράττουν ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του όταν λένε ότι «εντολές παίρνουμε μόνον απ' τον ελληνικό λαό»;
    Εκτός του ότι τα ίδια λέει και ο κάθε Καντάφι, ότι δηλαδή «δεν εκτελεί παρά τις εντολές του λαού», έδωσε
    ποτέ ο ελληνικός λαός την εντολή στον δικό μας «Ηγεμόνα εκ δυτικής Λιβύης» να του κόψει συντάξεις, μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα;
    Εδωσε ποτέ ο ελληνικός λαός εντολή στον Παπανδρέου να χρεώσει τη χώρα έως τετάρτης γενεάς; να ξεπουλάει τον πλούτο της κατά το δοκούν;
    Οι χειρισμοί Παπανδρέου έχουν υπερβεί απ' την πρώτη στιγμή και υπερβαίνουν διαρκώς την εντολή που, με ψέματα άλλωστε πήρε, άρα υπεξαίρεσε απ' τους Ελληνες.
    Εγείρεται συνεπώς θέμα νομιμότητος της υπογραφής του.
    Τίθεται θέμα αν η συνέχεια του κράτους και κατά τα δικαιώματα και κατά τις υποχρεώσεις του μπορεί να δεσμεύεται -στην πραγματικότητα να αιχμαλωτίζεται- απ' την υπογραφή αυτού του αναξιόπιστου ανθρώπου.
    *****
    Και δεν είναι αναξιόπιστος ο αξιόπιστος αυτός κ. Ψευτοθόδωρος διότι ψεύδεται διαρκώς και με ιδιαίτερη ευκολία ενώπιον (στην πραγματικότητα εναντίον) του λαού, του Κοινοβουλίου, του κόμματός του και των ψηφοφόρων του, αλλά διότι
    κινείται διαρκώς με μια προσωπική ατζέντα που τον φέρνει απ' το μπουντουάρ του Στρος-Καν στον συνωστισμό του Ερζερούμ κι απ' τους εμίρηδες του Κατάρ στην κομαντατούρ της Μέρκελ.
    Με ένα μόνιμο, διαρκές και αποδεδειγμένο αποτέλεσμα: τη βλάβη της χώρας. Την επιδείνωση της κατάστασής της και στο εσωτερικό και διεθνώς.
    Διαπιστώνεται συνεχώς όχι μόνον η συρρίκνωση της ισχύος, οικονομικής, πολιτισμικής και κοινωνικής της Ελλάδας, όχι μόνον η απεμπόληση δικαιωμάτων, όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ, όχι μόνον η εκχώρηση εθνικού πλούτου, αλλά η περιαγωγή της
    χώρας σε κατάσταση κινδύνου.
    Κινδύνων! Περαιτέρω απώλειας αυτεξούσιου, χρεωκοπίας, διαμελισμού.
    Εκτός λοιπόν από το ερώτημα της νομιμότητας περί την υπογραφή και τις πράξεις του τιτουλάριου Πρωθυπουργού Γιώργου του Β' Παπανδρέου του Γ' του Δόσωνος εγείρεται και το ερώτημα της νομιμότητας προς τον λαό και το κράτος εκείνων και όσων εκ των πολιτικών τον υποστηρίζουν.
    Και το ερώτημα αυτό δεν αναφέρεται στους παρακοιμώμενους που ο ίδιος περιέσφιξε γύρω του, ανθρώπους απ' το πουθενά, Ραγκούσηδες, Καραχασάν, Ξυνίδηδες, Δρούτσες και Παμπουκονικολάκηδες, δεν αναφέρεται στον ΛΑΟΣ και την Ντόρα που υποστηρίζουν την πολιτική Παπανδρέου με θέρμη Τσολάκογλου ή Γουλιμή, αναφέρεται
    στο ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό το κόμμα υπάρχει ακόμα, αν εκπροσωπεί ακόμα τους ψηφοφόρους του, ελέγχεται για συνενοχή στο μόρφωμα Παπανδρέου, για προσυπογραφή της υπογραφής του. Δέχεται έτσι να ελέγχεται;
    Δεν βρίσκεται «ούτε ένας χριστιανός» απ' το ΠΑΣΟΚ να φωνάξει ότι πάνω στο κεφάλι του Παπανδρέου το στέμμα είναι του απαισίου εκείνου Νοταρά;

    http://lalipouli.blogspot.com/

    Κραξιμο στους προδοτες


    Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια. Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;



    Μερος της οργισμενης δηλωσης του"μαζι τα φαγαμε"ο δημοκρατικοτατος αυτος κοιλιοδουλος,μην ξεχναμε...προδοτης της χωρας εκνευριστηκε απο την αντιδραση των παρεβρισκομενων στην αιθουσα ατομων που τον εκραξαν και συγκρινει το χαος στο οποιο εριξαν αυτος και οι παρεα του την χωρα με το υποτιθεμενο χαος που θα βυθισθει η χωρα επειδη καποιοι τον κραζουν.


    Δηλαδη μας πηδατε τοσους μηνες χωρις σαλιο,και θελετε να μην δειξουμε και την απεχθεια μας στον τροπο που μας πηδατε,να μεινουμε σιωπηλοι να σας κοιταμε να μας λοιωνετε κατω απο τις σολες των παπουτσιων σας και να μην αντιδρουμε,αυτο ειναι η δημοκρατια σας.
    Να ακουμε το παχυ εντερο αυτο να βριζει ολο τον λαο και να τον ευχαριστουμε κιολας που το κανει.


    Την διεθνη εικονα της χωρας την υπονομευει παρα πολυ καλα ο ανικανος οπως τον ελεγε ο ιδιος προεκλογικα διαχειριστης μας,δεν χρειαζεται κανενος αλλου την βοηθεια για να το κανει.
    Ειναι το μονο απο οσα εχει κανει εως σημερα που το κανει τελεια.

    H λιμνη του πνιγμενου κυκνου


    Νέα βόμβα. Ο κ. Παπανδρέου είχε μιλήσει με τον Στρος Καν πριν τις εκλογές!!!



    Σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτικό κανάλι, ο γνωστός ανταποκριτής κ. Μ. Ιγνατίου αποκάλυψε ότι αφενός υπήρχε έκθεση του ΔΝΤ για την κακή κατάσταση της οικονομίας της χώρας ήδη από τον Ιούλιο του 2009, αφετέρου ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλήσει με τον  διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρός Καν, πολύ πριν τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα.
    Συγκεκριμένα, είχε συνομιλήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη....
    πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, χωρίς όμως αυτό να έχει επαληθευτεί ακόμα επίσημα.

    Εμείς τώρα αναρωτιόμαστε: Αφού ήδη υπήρχε η έκθεση του ΔΝΤ για την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, από τον Ιούλιο του 2009, είναι δυνατόν να μην ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ο κ. Στρος Καν για την τραγική κατάσταση;; όπως εξάλλου τον είχε ενημερώσει, αν θυμάστε και ο κ. Προβόπουλος;;

    Τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου επέμενε να κερδίσει τις εκλογές πάση θυσία και για να το εξασφαλίσει αυτό, υποσχόταν πως «λεφτά υπάρχουν»;;;

    Και εντάξει, κέρδισε τις εκλογές, γιατί όμως δεν πήρε άμεσα μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων, παρά οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ πολύ αργότερα τον Μάϊο του 2010, χάνοντας πολυτιμότατο χρόνο, ο οποίος θα απέβαινε σωτήριος, αν αξιοποιούταν σωστά;;;

    Απαντήσεις κ. Παπανδρέου τώρα.


    Ο Μαζι τα φαγαμε



    Για δες ποιος τα ακουει.

    Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

    Γιατί αρνήθηκε τη βοήθεια της Ρωσίας ο ΓΑΠ; - Για να μας πάει "χειροπόδαρα δεμένους" στο Δ.Ν.Τ.!


    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ρωσία μας τα έδινε… εμείς δεν τα παίρναμε!

    Επιτέλους πλήρης επιβεβαίωση του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη
    Το είχαμε γράψει από τον Μάρτιο του 2010 και λίγοι μας πίστεψαν! 
    Σήμερα όμως έρχονται στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες μας ήταν αληθινές και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

    Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια  του  σημειώματος: 
    «Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ»
    Πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίεςπροέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα.
    Πριν από ένα χρόνο ...
    ακριβώς, κι ενώ είχαμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει αγορές που θα μας δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Γινόταν τότε συζήτηση για ενδεχόμενη προθυμία εκ μέρους της Κίνας, αλλά και για διερευνητικές συζητήσεις με Ρώσους, Άραβες ή και ομογενείς.
    Από ομογενειακούς κύκλους είχαμε την πληροφόρηση ότι υπήρχε μεν διάθεση αγοράς ομολόγων, αλλά συνοδευόταν από αίτημα για ισχυρή διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με διαφανή τρόπο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς ιδιαίτερη επιθυμία κινητοποίησης των ομογενών, ούτε και για έκδοση εσωτερικού δανείου.
    Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα
    Στα δημοσιεύματα του Τύπου δεν γινόταν μνεία ότι υπήρχε στην ατζέντα των συζητήσεων θέμα δανεισμού της Ελλάδας από τη Ρωσία
    Η Voria.gr είχε γράψει: 
    «Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στα εκκρεμή ενεργειακά σχέδια μεταξύ των δύο χωρών (…) Επί τάπητος θα τεθεί, επίσης, η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016 (…) 
    Θα εξεταστούν, δε, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως το Κυπριακό».
    Μόνον μερίδα του τουρκικού τύπου έδωσε άλλη διάσταση, όχι όμως οικονομική. Η εφημερίδα «Ζαμάν» έγραψε ότι η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε, για να πεισθεί η Ρωσία να μη ενισχύσει την Τουρκία στο πυρηνικό της πρόγραμμα, διότι «την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα».
    Τι συζητήθηκε στη Μόσχα;  
    Το αποκάλυψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης
    Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, σχημάτισε τη γνώμη -όπως και όλοι μας- ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσική οικονομική συνδρομήΑυτού του είδους την ενημέρωση παρείχε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
    Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το σχετικό ελληνικό αίτημα, το δε ποσόν του δανείου που υπολόγισε ανερχόταν στα 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7% (και χωρίς φυσικά να μην υπάρχουν οι επαχθείς δεσμεύσεις του μνημονίου). 
    Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περί τη μία ώρα. 
    Όταν έφυγε ο κ. Παπανδρέου, ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη- «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε! 
    Ο λόγος; 
    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μόνον για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία!
    Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ«να πάτε στο ΔΝΤ»
    Μας είχε εκπλήξει τότε η δήλωσή του, γνωστού όντος ότι η Ρωσία αποστρέφεται το ΔΝΤ, αφού ο Γέλτσιν την προηγούμενη δεκαετία είχε επιτρέψει την οικονομική κυρίευση της χώρας. 
    Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους μας.
    Οι Ρώσοι αντελήφθησαν, πριν από τον ελληνικό λαό, ότι η πορεία μας είχε προδιαγραφεί πολύ πριν μας ανακοινωθεί.  
    Στο παιχνίδι, προφανώς είναι μπλεγμένοι και αρχηγοί άλλων κομμάτων, διότι ουδείς, καθ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε δεν πρότεινε τρόπο εξόδου από την κρίση. Παρ’ όλο που γνώριζαν τι συμβαίνει.
    Ο Μακεδών