Τρίτη, Ιουλίου 30, 2013

Γκομενικά

Καμία αίσθηση δεν προκάλεσε η είδηση πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διόρισε την γκόμενά του στο πολιτικό του γραφείο. Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι το όμορφο και πλούσιο στήθος του κ. Κεδίκογλου -μάλλον τραβάει τα βυζιά του-, αλλά, επειδή δεν πρόκειται να θηλάσει, ας κάνει λίγο δίαιτα. Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και σκάνδαλο.
Έχω παρατηρήσει πως πολλοί συνεργάτες του Σαμαρά έχουν χώσει τις γυναικούλες τους στο Δημόσιο.
Λογικό είναι, αφού είναι συνεργάτες ενός πολιτικού που διόρισε τους συμπατριώτες του στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να το κάνει Μουσείο Καλαμάτας, ενώ τους φύτεψε και δεκάδες ελιές έξω από το Μουσείο, για να μην νοσταλγούν την πατρίδα τους.
Επίσης, έχω παρατηρήσει πως κάτι δημοσιογράφοι πολύ μνημονιακοί και αδέκαστοι έχουν συζύγους που είναι χωμένες σε γραφεία υπουργών, σε δημόσιες υπηρεσίες και σε άλλα τέτοια που οι ίδιοι κατακρίνουν.
Πάντως, εντελώς κότες και όλες αυτές οι σύζυγοι που από τη μία κάνουν τις χειραφετημένες και από την άλλη τις βολεύει σε δουλειές ο αντρούλης τους.
Η γκόμενα του Κεδίκογλου -που είναι από την Μεσσηνία- παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη πως δούλευε στο γραφείο του γκόμενού της και την πληρώναμε εμείς, επειδή, όπως δήλωσε ο γκόμενός της, δεν ήθελε να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.
Για παραίτηση του Κεδίκογλου, ούτε κουβέντα βέβαια. Αυτά είναι για τους άλλους.
Νομίζω πως ήταν λάθος να παραιτηθεί η γκόμενα του Κεδίκογλου από το γραφείο του γκόμενού της.
Είμαι βέβαιος πως ο κ. Κεδίκογλου θα την είχε αξιολογήσει προσωπικά, θα δοκίμασε κι άλλες και θα της είχε δώσει την θέση αξιοκρατικά.
Θα την κέρδισε με το σπαθί της.

Κεραυνοβολος Ερως

Σε ειδα και ταραχθηκα με την μπυροκοιλια σου
και ηρθα και εχωθηκα μεσα στην αγκαλια σου
το δολοφονικο κορμι,τα ματια και τα χειλη σου
με εκαναν και ξεχασα ετων διαφορα
Αν με διορισεις σιγουρα θα γινω ο Απριλης σου'
Αν οχι ....τοτε δυστυχως ερχεται συμφορα.
Καταρα να χουν τα παχια και πλουσια βυζια σου

Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2013

ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΕΣ

kartesios290713
Χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ο κοινός λεβεντομαλάκας το επιχείρημα για τους «μαϊμού – τυφλούς της Καλύμνου», ότι δηλαδή αντί να μας ενδιαφέρει πως το 35% των επιδοματούχων τυφλότητας ήταν απατεώνες, ξεσηκώνουμε θόρυβο επειδή το ΙΚΑ έκανε ένα «λαθάκι» και ανακοίνωσε ότι το 65% των τυφλών συνελήφθησαν… βλέποντες.
Ρε λεβεντομαλάκα, στην αρχική ανακοίνωση του ΙΚΑ οι «μαϊμού – τυφλοί της Καλύμνου» ήταν 100 άτομα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 28. Το ίδιο είναι; Δεύτερον, δεν επρόκειτο για 28 κατοίκους της Καλύμνου όπως προσπάθησαν να το περάσουν οι καθοδηγητές σου, αλλά για 28 κατοίκους  της Καλύμνου, της Λέρου, της Αστυπάλαιας, των Λειψών και της Πάτμου. Τρίτον, κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας «μαϊμού- τυφλός» ή «μαϊμού ανάπηρος», όμως είσαι απλά ηλίθιος ή στημένος για να κρύψεις ακριβώς αυτό το γεγονός;
Επειδή είσαι λεβεντομαλάκας, στο εξηγώ: Όταν οι καταναλωτές τηλεοπτικών ειδήσεων της Digea ακούν για 65% «μαϊμού – επιδόματα» κολλάει το μυαλό τους εκεί, πετάνε ένα «πωπω είμαστε όμως κι εμείς ένας λαός…», καταπίνουν το χαπάκι του συλλογικού ενοχικού συνδρόμου που τους μοίρασε ο Πάγκαλος και πέφτουν για ύπνο. Αν, όμως, ακούσει ότι πιάστηκαν 28 περιπτώσεις πλαστής τυφλότητας, είναι λογικό να σκεφτεί «28 περιπτώσεις είναι συμμαζεμένος αριθμός. Εύκολα μπορείς να ελέγξεις ποια ήταν τα μέλη της επιτροπής που έκριναν ως τυφλό τον ανοιχτομάτη, αλλά και ποιοι ήταν οι γιατροί που εξέδωσαν τα πλαστά πιστοποιητικά».
Αρχίζει, λοιπόν, ο καμένος τηλεοπτικός εγκέφαλος να έχει απαιτήσεις. Αρχίζει να κάνει σκέψεις όπως «λες στο κύκλωμα να συμμετείχαν τίποτα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;», «λες αυτοί που έδιναν τα πλαστά πιστοποιητικά να ήταν τίποτα γαλαζοπράσινοι υποψήφιοι;», «λες οι μαϊμού –τυφλοί να ήταν τίποτα κομματάρχες;» Πολλά αρχίζει και σκέφτεται το μυαλό όταν ξεκολλήσει από το 65%. Προκειμένου, λοιπόν, να μην αρχίσουν οι ερωτήσεις σχετικά με τα ονόματα όσων έδιναν και ενέκριναν πλαστά πιστοποιητικά, πετάς ένα 65% και θόλωσαν τα νερά.
Άραγε όμως, λεβεντομαλάκα, πώς είναι δυνατόν το ίδιο το ΙΚΑ να είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενος; Πού το έχεις ξαναδεί δημόσιος οργανισμός να ελέγχει τον εαυτό του; Το ΙΚΑ δεν ενέκρινε αυτά τα πλαστά επιδόματα; Το ΙΚΑ δεν ευθύνεται για την παραγωγή τους; Το ΙΚΑ δεν ευθύνεται για την απώλεια χρημάτων; Με ποια λογική, λοιπόν, το ίδιο το ΙΚΑ κάνει τον έλεγχο και μοιράζει ευθύνες αποκλειστικά στους «μαϊμού – τυφλούς» και όχι στον εαυτό του; Ένας ανεξάρτητος ελεγκτής λογικά θα απέδιδε ευθύνες και στη διοίκηση του ΙΚΑ τουλάχιστον για ελλιπή έλεγχο. Τώρα; Αθώο το ΙΚΑ και η διοίκησή του; Θα βγει κι από πάνω ο διοικητής των πάντων, Ρ. Σπυρόπουλος;
Δε σ’ ενοχλεί, λεβεντομαλάκα, ότι «η διοίκηση του ΙΚΑ» έτσι γενικώς και αορίστως, όταν πιάστηκε να κυκλοφορεί πλαστά στοιχεία περί πλαστότητας –Ρε συ δεν παλεύονται οι τύποι. Πλαστογράφησαν τα πλαστά! – ανακοίνωσε πως «η δημοσιοποίησή τους οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών»;  Ποιες υπηρεσίες και ποιος υπάλληλος στατιστικών υπηρεσιών είναι δυνατόν να κάνει λάθος σε απλή μαθηματική πράξη επιπέδου δημοτικού; Θέλω να μάθω ρε λεβεντομαλάκα, εσύ που τον υπερασπίζεσαι αυτόν τον άγνωστο υπάλληλο και την υπηρεσία δίχως ταυτότητα, πόσο σοβαρός νιώθεις;
Ας μας πουν ποιος είναι αυτός ο υπάλληλος, έτσι, για να τον ρωτήσουμε «πες μας ρε φίλε, ποιος σου έδωσε την εντολή να τετραπλασιάσεις τους μαϊμοδοτυφλούς για να έχει ο Σαμαράς να παρουσιάζει success story και στην κάθαρση, αλλά δίχως να τιμωρούνται αυτοί που κάλυπταν ή δεν πήραν χαμπάρι τι γινόταν στο Ίδρυμα που διοικούσαν;» Να μας πει κι ο άνθρωπος ποιος είναι ο νέος Χριστός που αντί για άρτους πολλαπλασιάζει τυφλούς – μαϊμού, να ξέρουμε τι μας γίνεται.
Όμως, λεβεντομαλάκα, αυτά δεν είναι τα μόνο πλαστά στοιχεία που δε σ’ ενόχλησαν και «ανακάλυψες» αλλού την ουσία του θέματος. Τέτοια γάτα είσαι! Μόνο εσύ  καταλαβαίνεις την ουσία λεβεντομαλάκα. Λοιπόν, είμαι βέβαιος ότι ούτε τα πλαστά στοιχεία που χρησιμοποίησε το Σημιτολεφούσι για να μας χώσει στο ευρώ, σε ενόχλησαν. Σίγουρα ως γνήσιος λεβεντομαλάκας έχεις ανακαλύψει ότι αυτό δεν ήταν πρόβλημα, αλλού ήταν η ουσία. Προφανώς ότι «αναπτυχθήκαμε και σωθήκαμε μέσω ευρώ». Ώρσε λεβεντομαλάκα.
Επίσης, είμαι βέβαιος ότι δε σ’ ενόχλησαν ούτε τα πλαστά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας μαντρώσει στα Μνημόνια και να μας κουβαλήσει το ΔΝΤ. Ως γνήσιος λεβεντομαλάκας θεωρείς ότι ούτε αυτό ήταν το πρόβλημα, αλλά αλλού είναι η ουσία. Προφανώς στο ότι «το ΔΝΤ και η Μέρκελ ήρθαν να μας σώσουν». Πόσα ώρσε ρε λεβεντομαλάκα να σου χώσω πια;

Μεταθεση......χρεοκοπιας



TΟ 2011 Ο Π.Κουκουλοπουλος ειπε αυτα που ακουσατε στο βιντεο,η χρεοκοπια με συμφωνια Ε.Ε. Κυβερνησης εχει μετατεθει για 3-4 χρονια....κοντα ειμαστε ετσι δεν ειναι?
Μετα θα ελθει η αναπτυξη και το Σαχλές στορυ του Σαμαρα.

Και ελπιζω λιγο πιο μετα τα ειδικα δικαστηρια και οι κρεμαλες.

Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2013

Παλι το ιδιο Βιντεο?



Οκτωβρης 2005,ο ανταρτης της κατοχης αποδεχεται το αξιωμα του ΠτΔ,η Μπενακη λεει τι θα συμβει κι εμεις κοιμομαστε.
Τωρα που οτι ειπε τοτε συμβαινει κοιμομαστε ακομα.

Τρεις πετυχημένες ιστορίες (success stories κατά Σαμαρά)

‘’Μου δίνεις 10 πεντόβολα,
σου δανείζω μετά τα 5 από αυτά,
άρα μου χρωστάς αυτά τα 5 πεντόβολα.
Μου είχες δώσει 10 συνολικά, σου έχω επιστρέψει (μέσω δανεισμού) τα 5,
συνεπώς σου χρωστάω άλλα 5 πεντόβολα,
πατσίζουμε τα χρέη μας και είμαστε εντάξει. Σύμφωνοι;’’
Ήταν μια συνηθισμένη σπαζοκεφαλιά που συντρόφεψε πολλούς στα παιδικά τους χρόνια, ανάλογη της ερώτησης ‘’τι είναι βαρύτερο, πέντε κιλά βαμβάκι ή πέντε κιλά σίδερο;’’
Και όμως, όποιος νόμισε ότι αυτά ανήκουν στο δωματιάκι των παιδικών ασυννέφιαστων αναμνήσεων, πρέπει να το ξανασκεφτεί.
Ποια είναι η πρώτη  ιστορία;  
‘’Κέρδη 9 δισ. ευρώ για την ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα!’’
Ας τη δούμε πιο αναλυτικά:
‘’Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να έχει κέρδη 70 έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2012, εκ των οποίων τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμά ο επικεφαλής της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors, Αντρέας Ούτερμαν, σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.’’
Και για να δείτε, ότι το τεχνασματάκι με τα αθώα πεντόβολα, απεικονίζει τα οικονομικά του σύγχρονου καπιταλισμού, θαυμάστε και τη συνέχεια:
 «Αν υπάρξει η ανάγκη περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα για πρώτη φορά, τότε τουλάχιστον μέρος του κόστους πρέπει να καταβληθεί από τα κέρδη που είχε η ΕΚΤ από προηγούμενα προγράμματα», τονίζει ο κ. Ούτερμαν και προσθέτει ότι «αν αυτό γινόταν καλύτερα κατανοητό, τότε ίσως θα περιοριζόταν η λαϊκή αντίθεση στα προγράμματα διάσωσης».
Για να μας πείσει ότι αυτό δεν είναι κάτι το ανήθικο, αλλά συμβαίνει σε όλες τις ‘’καλές οικογένειες’’, ο αρθογράφος, μας ενημερώνει ότι με τον ίδιο τρόπο έχουν αποκομίσει αντίστοιχα κέρδη,   η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), το  Ταμείο Αγοράς Στοιχείων Ενεργητικού της Τράπεζα της Αγγλίας ( Asset Purchase Facility), και άλλα ευαγή ιδρύματα
Είναι καλύτερα να  ζευγαρώσουμε τα ευχάριστα αυτά νέα, με την δεύτερη ιστορία:
‘’Μείωση 18% στα εισοδήματα και αύξηση 52% στους φόρους  των μισθωτών’’
Πρόκειται για επεξεργασία των ΠΕΡΥΣΙΝΩΝ φορολογικών δηλώσεων.
Το μέσο εισόδημα  λοιπόν που δήλωσαν  για το έτος 2011 οι περισσότεροι από 4.800.000 μισθωτοί και οι συνταξιούχοι διαμορφώθηκε σε 14.640 ευρώ, όταν το αντίστοιχο εισόδημα για το έτος 2010  ήταν 17.928 ευρώ.
Αυτο σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο το ετήσιο εισόδημα σημείωση σημαντική πτώση κατά 18,3%.
Ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα μειώθηκε, η φορολογία αυξήθηκε σημαντικά καθώς ο φόρος που πλήρωσαν κατά μέσο όρο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2012 ήταν 1.654 ευρώ ενώ το 2011 ήταν 1.091 ευρώ (αύξηση 52%).
Που οφείλεται αυτή η αύξηση:
  • Στο γεγονός ότι μειώθηκε το αφορολόγητο όριο από τις 12.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ με ταυτόχρονη επιβολή φόρου 10% στη διαφορά των 7.000 ευρώ, στις μειώσεις των αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά,
  • στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,
  • την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για  κατοικίες και αυτοκίνητα,
  • το «ψαλίδι» στις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος κτλ.
Ειδικότερα:
  • 1.098.510 μισθωτοί και συνταξιούχοι, που αντιστοιχούν στο 22,86% του συνόλου, δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή έως 500 ευρώ τον μήνα. Από αυτούς 65.185 δήλωσαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 1.000 ευρώ.
  • Σχεδόν έξι στους δέκα μισθωτούς και συνταξιούχους δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα από 6.000 έως 20.000 ευρώ.
Και ας κλείσουμε με μια τρίτη  ιστορία.
‘’Συμφωνία Σαμαρά - εφοπλιστών για εθελοντική εισφορά 75 εκατ. το χρόνο’’
‘’Συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο υπέγραψαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαρά και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Θα δοθούν άμεσα 75 εκατ. ευρώ’’

Αυτή είναι η ακριβής είδηση.
Μα γιατί αυτοί δίνουν λεφτά οικιοθελώς αφού δεν τους υποχρεώνει κανείς; Ρωτάει ο αφελής. Υπάρχει όμως απάντηση από τον ελεγχόμενο από τους εφοπλιστές τύπο:
‘’Στόχος να δώσουν μία  ηχηρή απάντηση  στις  κατηγορίες περί φοροδιαφυγής που εκτοξεύονται από το πολιτικο-οικονομικούς κύκλους του εξωτερικού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα η Ένωση θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. το χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια’’.
Να τι είπε και ο Σαμαράς:
‘’Είναι  συγκινητική συμφωνία  και αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του Έθνους ήταν πάντοτε, ως Εθνικός Πρωταθλητής, άλλωστε, μία δύναμη πατριωτισμού’’.
Και επειδή αυτοί που  παίζουν πεντόβολα, μάλλον μπορούν να κάνουν μια διαίρεση, προκύπτουν το εξής:
Οι μισθωτοί για το 2011 πλήρωσαν 7,9 δις ενώ οι εφοπλιστές, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα  πληρώσουν 140 εκατομμύρια σε ένα χρόνο! Μπήκαν, έφαγαν, ήπια, άφησαν απλήρωτο το λογαριασμό, έδωσαν ένα γλίσχρο φιλοδώρημα, εισέπραξαν τις ευχαριστίες και τις γονυκλισίες του ταβερνιάρη  και άντε γεια.
Πως θα μπορούσαμε άραγε να συνοψίσουμε τις τρεις ειδήσεις;
Στην παλαιο-κομμουνιστική γλώσσα, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για άγρια ταξική εκμετάλλευση και κλοπή των μισθωτών, προς όφελος αυτών ‘’που έχουν τον κώλο πίσω’’, που επιβάλλεται με την  βίαιη δράση ενός κράτους, μιας κυβέρνησης και ενός πολιτικού συστήματος απόλυτα δοσμένων στα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Στην σύγχρονη ευρώ-εκσυγχρονιστική οικονομική αργκό, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ‘’δημιουργικές προσαρμογές, στην κατεύθυνση της ενθάρρυνσης του υγιούς επιχειρηματικού κλίματος, με παράλληλη προοδευτικής απομάκρυνση από νοσηρές καταστάσεις φοροδιαφυγής των εργαζομένων’’.
Στην  γλώσσα του Πρωθυπουργού Σαμαρά, είναι δυνατόν να ειπωθεί πιο απλά: ‘’SUCCESS STORY! Πάμε καλά, όπου να ‘ναι  τους τελειώνουμε! Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα!’’
Είναι δύο χέρια απλωμένα η όλη κατάσταση.
Από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Η κοινωνική πλειονότητα. Ο λαός. Αυτός ο κόσμος  πρέπει να είναι με το χέρι απλωμένο, παρακαλετό. Πεινασμένος, φτωχός, ζήτουλας.
Από την άλλη ο κόσμος του κεφαλαίου, της εξουσίας, των συμβούλων, των πληρωμένων γραφιάδων. Ο κόσμος των χορτάτων και του διαφεντέματος. Αυτός ο κόσμος  μπορεί να απλώνει το χέρι για να ...ελεήσει.  Αφού πρώτα έχει χτυπήσει,  φιμώσει, κλέψει και βιάσει.
Με λίγα λόγια, έχουμε μια κανονική χούντα με όλο το θρησκευτικό και εθνικιστικό  τελετουργικό. Και οι χούντες φεύγουν μόνο με το Πολυτεχνείο που τους αναλογεί...

Σύντομη Περιγραφή: 

Παναγιώτης Μαυροειδής
Από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Αυτός ο κόσμος  πρέπει να είναι με το χέρι απλωμένο, παρακαλετό. Πεινασμένος, φτωχός, ζήτουλας. Από την άλλη ο κόσμος του κεφαλαίου, της εξουσίας, των συμβούλων, των πληρωμένων γραφιάδων, των χορτάτων. Αυτός μπορεί να απλώνει το χέρι για να ...ελεήσει.  Αφού πρώτα έχει χτυπήσει,  φιμώσει, κλέψει και βιάσει. Με λίγα λόγια, έχουμε μια κανονική χούντα με όλο το θρησκευτικό και εθνικιστικό  τελετουργικό.Και οι χούντες φεύγουν μόνο με το Πολυτεχνείο που τους αναλογεί...

Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2013

Και σπίτι δεν θα έχεις και θα συνεχίσεις να χρωστάς..!

Ηρώ Καραμανλή
ΑΪΝΤΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ MAIL ΜΟΥ

Ένας τραπεζικός αποκαλύπτει
Και σπίτι δεν θα έχεις και θα συνεχίσεις να χρωστάς..!

Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες… Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα …πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.
Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…

Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.

Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι, θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.

Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…
Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…

Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί

Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…

Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ….

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=422037181245770&id=326035450845944

In Sickness and in Debt



Σχεδον 28 λεπτα απο το Σαχλές στορυ του Σαμαρα.
Δειτε τα.

Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2013

Η Ηδονη των δολοφονων

Η χαρα τους δεν περιγραφεται καθε φορα που περνανε ενα πολυνομοσχεδιο εναντιον του λαου,πρεπει ολοι να το καταλαβουμε,μας κυβερνουν ανθελληνες και εχθροι της χωρας.

Φανταστικος διαλογος:
Βουλευτες:Θα τον γαμησουμε τον λαο προεδρε.
Σαμαρας:Εγω γαμαω μονο το κεφαλι μου.
Στουρναρας:Ακριβυνε το μποτοξ ματιων εμαθα.
Πιπιλη:Που ειναι η ρακί?εδω καπου αφησα το μπουκαλι.

Τρίτη, Ιουλίου 16, 2013

Παπακωνσταντίνου: Διώκομαι Για Απιστία Και Ο Βενιζέλος Που Έθαψε Τα Στοιχεία Έγινε Αντιπροέδρος Της Κυβέρνησης

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αμφισβήτησε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής.
papakonstantinou Παπακωνσταντίνου: Διώκομαι για απιστία και ο Βενιζέλος που έθαψε τα στοιχεία έγινε αντιπροέδρος της κυβέρνησης
“Πριν από έξι μήνες δημιουργήσατε μια προανακριτική επιτροπή. Σήμερα έχετε το πόρισμα, που με παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο. Τις κατηγορίες τις αρνούμαι. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι η πρώτη τέτοια παραπομπή από την εποχή της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι δεν υπήρξε προανακριτική για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, αλλά για μια παράνομη λίστα, που δεν πρωτοκολλήθηκε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι από την υπόθεση της λίστας, δεν αποκόμισε κανένα όφελος και το δημόσιο δεν υπέστη καμία ζημιά και χαρακτήρισε φάρσα τη διαδικασία.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση προδιαγεγραμμένη και σημείωσε ότι η προκαταρκτική, στιγματίστηκε από διαρροές και χυδαίες επιθέσεις εναντίον του.
“Τον ένοχο, τον είχαμε από την αρχή. Αυτό που έμενε είναι να βρούμε τι θα του φορτώσουμε” είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αμφισβήτησε και την ουσία της υπόθεσης και επέμεινε ότι η επιστολή των Γάλλων δεν είχε πρωτόκολλο και τα στοιχεία δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
“Τα στοιχεία, που ήρθαν ήταν παράνομα. Μπορούσαν να αξιοποιηθούν; Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτά λέει, αλλά αυτά στο πόρισμα δεν θα τα διαβάσετε πουθενά” είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
O πρώην υπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
“Παραπέμπετε εμένα και αυτός που έθαψε την υπόθεση, (ο Ε. Βενιζέλος) επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κυριακή, Ιουλίου 14, 2013

Κορόιδα Έλληνες! Φορολογική ασυλία στην τρόικα και την Task Force, δηλαδή σε αυτούς που επιβάλλουν νέους φόρους και κατασχέσεις στους Έλληνες πολίτες

Κορόιδα Έλληνες! Φορολογική ασυλία στην τρόικα και την Task Force, δηλαδή σε αυτούς που επιβάλλουν νέους φόρους και κατασχέσεις στους Έλληνες πολίτεςΦορολογική ασυλία σε τρόικα και Task Force με φωτογραφική διάταξη.
Προστασία από τεκμήρια και "πόθεν έσχες", για τους εκπροσώπους των δανειστών. Τι προβλέπει διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
Την ώρα που η μια φοροεπιδρομή, διαδέχεται την άλλη, η κυβέρνηση με φωτογραφική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, παρέχει φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", η διάταξη προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθώς απαλλάσσονται από τα
τεκμήρια διαβίωσης και το "πόθεν έσχες" της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.
Πιθανότατα κρίθηκε ότι τα συγκεκριμένα στελέχη, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απαλλαγή, από το 1,3 εκατομμύριο Ελλήνων ανέργων, που δεν απαλλάσσονται από τα τεκμήρια και θα κληθούν να πληρώσουν, παρά το ότι δεν έχουν εισοδήματα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για"κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα".
Η διάταξη αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που απαρτίζουν τα κλιμάκια των ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αφορά ακόμη και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν υπό τον Ράιχενμπαχ.
http://loutraki1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2013

Ολο Νάζι με τους Ναζί

Ερωτηση:Ποιοι θρεφουν την Χρυση Αυγη?

Απαντηση:................

Στην Παγκοσμια τραπεζα ο δολοφονος του Σαμινα

Χρήστος Παπουτσής: ακριβή ψυχή, τζάμπα μάγκας

«Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Αλλο πράγμα η έξοδος από την κρίση και άλλο να χάσουμε την ψυχή μας. Δεν σας το επιτρέπουν τα εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε εξοργισμένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος,Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην αγόρευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Φίλιππου Σαχινίδη. «Παρακαλώ άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο», συνέχισε. «Οι αγορές είναι αγορές. Ξέρετε... κανέναν δανειστή να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει; Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μας γονατίσουν».

Η παραπάνω πρωτοφανής επίθεση του συγκεκριμένου «κανονικού» πασόκου εναντίον ενός από τα πρόσωπα που έχει κληθεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά, να συμβάλλει δηλαδή στην οργάνωση των οικονομικών δομών της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, είναι το άκρον άωτον του πολιτικού κυνισμού. 
Τι είδους ψυχή έχει ο κ. Εκπρόσωπος, άραγε, και φοβάται μην τη χάσει επειδή η κυβέρνηση του κόμματός του έχει συρθεί εκ των πραγμάτων σε έναν αγώνα προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα, προκειμένου δηλαδή να μη χαθεί η κοινωνική συνοχή μιας κοινωνίας σε κρίση, που αν συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτα οδυνηρές εξελίξεις. 

Τι είδους πολιτική σκέψη υποκινεί τον κ. Εκπρόσωπο, με ποιο τρόπο δηλαδή πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση χωρίς να χάσει αυτός την ψυχή του; 
Από πότε η μεταφυσική μπορεί να γίνεται, χωρίς επιπτώσεις, τρόπος ανάλυσης της πραγματικότητας από ένα τόσο κορυφαίο πολιτικό στέλεχος όπως ο κ. Εκπρόσωπος;

Τα ερωτήματα θα μπορούσε να είναι πολλά. Η πραγματικότητα είναι περισσότερο ωμή. Ο κ. Εκπρόσωπος, στην πραγματικότητα, πουλάει έναν τσαμπουκά (ανέξοδο;), εξαργυρώνοντας επιταγές φιλολαϊκότητας με φόντο μια πραγματικότητα που, πολιτικά, τη διαμόρφωσε η δήθεν φιλολαϊκότητα του πολιτικού συστήματος, του συστήματος που εξέθρεψε και τον κ. Εκπρόσωπο και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, το σύνολο των πολιτικών συναδέλφων του. Δεν ξέρω πόσο τιμάται η ψυχή του κ. Εκπροσώπου, αυτή η ψυχή που φοβάται μην τη χάσει, κοστίζει προφανώς περισσότερο από το δημόσιο χρέος, από τα ελλείμματα, την αναξιοπιστία και τις μαύρες προοπτικές της χώρας. 

Έχω την αίσθηση ότι ένα τέτοιο πρόσωπο, ένας τέτοιος ογκόλιθος της πολιτικής παρέμβασης, με τόσο ακριβή ψυχή, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του από αυτούς τους άθλιους που, στο όνομα του σοσιαλισμού, πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας. Θα ανέμενε κανείς την παραίτησή του και τη συστράτευσή του με τους επαναστάτες διαφόρων συνιστωσών του λαϊκού κινήματος. Θα ανέμενε ότι θα ζωστεί τα φυσεκλίκια της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, την Ευρώπη – και τη λογική.
Προσωπικά θα περίμενα την παραίτηση του κ. Εκπροσώπου. Ή έστω την εκδίωξή του. Διότι όταν η ψυχή του κ. Εκπροσώπου είναι τόσο ακριβή, τα λόγια του δεν μπορεί να είναι τσάμπα. Ούτε η μαγκιά του.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=1603

The Documentation About "Codex Alimentarius"


Multi-national pharmaceutical groups founded and maintain the Codex Alimentarius Commission. In many places, the pharmaceutical industry still maintains the image of benevolent humanitarians; however, the real picture of this business is somewhat different:

The pharmaceutical industry differs from most commercial enterprises. If they do their jobs and produce the drugs that will make people well, then they have no customers and ultimately face dissolution. From its inception, the pharmaceutical industry was created as an investment industry. In America, the Rockefeller group, looking for new investment opportunities for the billions it made in the oil industry (Esso Group) promoted the pharmaceutical groups. In Europe, BASF, Bayer and Hoechst combined to create the foundation for the industry.
With the discovery of vitamins and the deciphering of their chemical structures at the beginning of the last century, natural medicines should have been the clear path to combat most ills of civilization. From the beginning, the strategic aim of the architects of the pharmaceutical industry was to discourage natural remedies by all means necessary.
The Codex Alimentarius Commission is only the last and most brutal form with which these financiers of the "business with the disease" are determined to defend their sinecure. No sinister dark men stand behind the unethical plans of the "Codex Alimentarius" commission, but unscrupulous shareholders and investors of the pharmaceutical industry bank on it.

Exports of the pharmaceutical finished products
for 1997 in billions of DM
The influence and the pressure that individual pharmaceutical groups and governments exert in the framework of Codex Alimentarius are directly proportional to their global market share.

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013

Μνημόνια και μνήματα

Μνημόνια και μνήματα

Success story του κερατά η δόση!
Hταν να πάρουμε (να πάρουν οι Δυνατοί δηλαδή) 8,1 δισ. - «παίρνουμε»6,8 δισ.! Κι αυτό σε δόσεις, 2,5 δισ. τον Ιούλιο (αν εκτός απ’ τους σχολικούς φύλακες απολυθούν και τα σχολικά κάγκελα), 1,8 δισ. τον Αύγουστο (αν ιδιωτικοποιηθούν τα εν λόγω κάγκελα) και 0,5 δισ. τον Οκτώβριο, αν
ο κ. Κυριακομητσοτάκης αποδειχθεί δίκαιος δήμιος και ό,τι σφάζει το μαχαιρώνει! Σύνολο δηλαδή 4,8 δισ.! Μας λείπουν ακόμα δύο δισ. ώς τα 6,8 δισ.που «παίρνουμε» (αντί των 8,1 δισ.). Αυτά προέρχονται απ’ τα κέρδη τωνδανειστών μας (απ’ τα δάνεια που μας έχουν δώσει) και θα πάνε όλα τσιφ σεκλειστό λογαριασμό για την αποπληρωμή των... δανειστών μας επίσης!
Τέτοιο success story ούτε ο Γκούφυ!
Ομως, το πρόβλημά μας δεν είναι μόνον η βλακεία, η ανεπάρκεια, ηαναλγησία και η υποτέλεια του κ. Στουρνάρα, του κ. Σαμαρά, του κ.Βενιζέλου και των συν αυτοίς, αλλά η μανία της Τρόικας.
Είναι άραγε η Τρόικα τρελή;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα που επιβάλλει βαθαίνουν την ύφεση, γιγαντώνουν την ανεργία και βυθίζουν τη χώρα στα Τάρταρα;
Οχιδεν είναι τρελή η Τρόικα, ούτε επιμένει στα «λάθη της» από κάποια λογικώς ανεξήγητη Διονυσιακή Μανία. Αντιθέτως, η Τρόικα είναι άκρωςσυγκροτημένη σαν στράτευμα οργανωμένη και κατασκευάζει μια νέουτύπου χώρα.
Ολος αυτός ο παραλογισμός που ζούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι η τετραγωνική λογική των μηχανικών μιας Κατασκευαστικής Εταιρείαςπου έχει βάλει την Ελλάδα στο κρεβάτι του Προκρούστη και της δίνει νέα μορφήκαι νέο περιεχόμενο.
Ασχολούμεθα με τρίχες, αν ο ΦΠΑ θα ’ναι παχύς τον Αύγουστο ή αν οι απολύσεις θα ’ναι 12.000 ψυχών, ενώ θα είναι όσων θέλουν και όποτε θέλουν. Ασχολούμεθα με τις τρίχες που (δεν) διαπραγματεύεται η κυβέρνηση των ανδρεικέλων και δεν βλέπουμε το προφανές: ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναΣτρατόπεδο Συγκέντρωσης του Λαού της.
Σε ένα Στρατόπεδο Καταναγκαστικής Εργασίας, σε μια ΕιδικήΟικονομική Ζώνη. Αυτό που κατασκευάζει στη χώρα μας η Τρόικα (κι έχει πλέον λάβει τις διαστάσεις ολοκληρωμένου πειράματος) αφορά σε χώρες ή περιοχέςεντός της Ευρωζώνης που θα τελούν υπό Καθεστώς Εντολής.
Το χρέος είναι το εργαλείο αυτής της διαδικασίας. Τα χρέη των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και πολλών άλλων είναι ουρανομήκη. Τα χρέη όμως αυτά διά της ισχύος των όπλων μπορούν να μετατρέπουν τα χρέη τωνασθενέστερων σε εργαλεία για την ποδηγέτησή τους.
Με τη μετατροπή μιας κρίσης δανεισμού σε κρίση χρέους, όπως έγινε με την Ελλάδα, μια χώρα καθίσταται Φόρου Υποτελής - και ύστερα, ο Θεός να τη βοηθήσει, αν δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει.
Στην Ευρώπη (για προφανείς λόγους που αφορούν στους συσχετισμούς δυνάμεων του εγγύς μέλλοντος) «πρέπει» να δημιουργηθούν πολλές μικρές ή μεγαλύτερες «Κίνες». Στην Ελλάδα,
εις ό,τι αφορά την εργασία αυτό έχει ήδη συμβεί. Η εργασία είναι πλέον εδώ φθηνή (χωρίς αυτό να σημαίνει και ανταγωνιστική - άλλος μύθος αυτός, η μπούρδα της ανταγωνιστικότητας). Στη συνέχεια ο δημόσιος πλούτος της χώραςπαραχωρείται, ενώ η πολιτική της υπόσταση εξαερώνεται διττώς: με τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο δουλικό ως προς τους ξένους και αυταρχικόως προς τους ιθαγενείς. Το σαντζάκιον κυβερνάται πλέον με προεδρικά διατάγματαεκβιασμούςκαταστολήκατακρεούργηση του Συντάγματος. Η χώρα έχει γίνει μπαίγνιο. Και συνεπώς
ανίκανη να υπερασπισθεί τους φυσικούς της πόρους, υδρογονάνθρακες (τεράστιας αξίας) και (τεράστιας αξίας) ορυκτά.
Επιγραμματικώς λοιπόν θα λέγαμε ότι η Τρόικα, τη αγαστή συνεργασία των ντόπιων πρόθυμων, έχει κατασκευάσει μια χώρα-χώρο: α) Φθηνής εργασίας. β) Δημόσιου πλούτου προς λαφυραγώγησηγ) Μειωμένης εθνικής κυριαρχίαςδ) Πολιτειακού εκφυλισμού και πολιτικής παρακμής, και ε)Τεραστίας αξίας φυσικών πόρων προς αρπαγήν.
Προϋπόθεση όλων των παραπάνω ήταν και συνεχίζει να είναι οεξευτελισμός του λαού, η καταρράκωση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού του.
Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι πάμε κάθε Eurogroup και χειρότερα! Οτι μας έγινε η υπερχρέωση υποχρέωση! Οτι ο ξαφνικός φαστ τρακ θάνατος παραμονεύει παντού!
Ομως, όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας επειδή το θέλει η Γερμανία; Μάλιστα σε αντίθεση με τις ΗΠΑ; Βρίσκονται αλήθεια σε κάποια αντίθεση οι ΗΠΑ με τη Γερμανία σε αυτό το ζήτημα ή εν γένει στην τελική διαμόρφωση της Ευρώπης;
Τι θέλουν στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ; Μια ισχυρή Ευρώπη των εθνών, των κρατών και των λαών της, ή μια γερμανική Ευρώπη στον βαθμό πουοι ίδιες χειραγωγούν τη Γερμανία;
Μήπως η «ενδυνάμωση» του ευρώ ως στόχος της γερμανικής πολιτικής το αποδυναμώνει, υποβαθμίζοντάς το σε νόμισμα εσωτερικών ενωσιακών αντιθέσεων και πάντως όχι διεθνών συναλλαγών; Είναι πράγματι σε αντίθεσηοι ΗΠΑ με τη Γερμανία ή η Γερμανία είναι ο εργολάβος τους στην Ευρώπη;
Αν ο πόλεμος στο Ιράκ ξέσπασε όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν αναζήτησε άλλο απ’ το δολάριο νόμισμα για να εμπορεύεται το πετρέλαιο της χώρας του, πόσο βλάπτει τα αμερικανικά συμφέροντα η καθήλωση του ευρώ στον γερμανικό μικρόκοσμο;
Αν η κυρίαρχη καπιταλιστική αντίθεση του εγγύς μέλλοντος ορισθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, το «ευρώ γερμανικού ενδιαφέροντος», καθώς και οι «πολλές μικρές Κίνες» στο πλαίσιο της Ενωσης, είναι μια χρήσιμη για τις ΗΠΑ κατάσταση. Οπως άλλωστε θα μας διαβεβαίωναν και οι πράκτορες της NSA, όταν παρακολουθούν με τη συνεργασία των Γερμανών συναδέλφων τους τη Γερμανία σούμπιτη και την Ευρώπη ολόκληρη, μηδέ
του Γιωργάκη του Παραθεριστή εξαιρουμένου...

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2013

Συγχαρητήρια στους «γερμανοτσολιάδες»... Εκείνο το νεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να έρθει πιο κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί κοντεύει πια να γίνει τόσο διάσημο όπως το …άνοιγμα των ποδιών της Σάρον Στόουν για να δουν όλοι ότι δεν φορούσε σλιπ...


Tου Γιώργου Δελαστίκ 
Τρελοί από τη χαρά τους είναι ο πρωθυπουργός –ιδίως αυτός!– και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία –όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση των Κουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική της πορτογαλικης Δεξιάς(!)– το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσεις στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε...
φραστικό επίπεδο, φυσικά.

Εκείνο το νεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να έρθει πιο κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί κοντεύει πια να γίνει τόσο διάσημο όπως το …άνοιγμα των ποδιών της Σάρον Στόουν για να δουν όλοι ότι δεν φορούσε σλιπ πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια!  Από κοντά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος πως η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθει στο Γιούρογκρουπ αύριο, θα είναι οπωσδήποτε θετική! Σαν να μην έφταναν αυτά, έστειλαν στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Γκίντο Βεστερβέλε, για να πει και επιτοπίως τα συγχαρητήρια του Τέταρτου Ράιχ στον άνθρωπό του στην Ελλάδα, τον Αντώνη Σαμαρά: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Βεστερβέλε μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και σαν κακιά στρίγκλα μίλησε μόνο για «ίχνη προόδου(!)» και πρόσθεσε συγχεχυμένα ότι «τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη». Πιάσ’ τ’ αβγό και κούρεφ’ το δηλαδή!

Εκεί που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και ήταν απολύτως αρνητικός ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ήταν στο θέμα νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Το απέρριψε μετά βδελυγμίας. Ε, βέβαια, άλλο πράγμα να γίνεται «κούρεμα» του χρέους και να το πληρώνουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, οι ελληνικές τράπεζες, τα ελληνικά πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα κ.λπ. με αποτέλεσμα την καταβαράθρωσή τους και εντελώς άλλο πράγμα ένα νέο «κούρεμα» τώρα. «Κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους αυτή τη στιγμή ναι μεν θα διαλύσει εντελώς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις θα πέσουν στο μισό και λιγότερο, ενώ θα διαλυθούν εντελώς τα δημόσια νοσοκομεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού μαζί με τα ΑΕΙ κ.λπ., αλλά ταυτόχρονα το κύριο βάρος του «κουρέματος» θα το πληρώσουν η Γερμανία και τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Ελάχιστα θα θιχτούν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αφού μέσω του Μνημονίου αυτό που επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ήταν να ξεφορτωθούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν, φορτώνοντάς τα στην ΕΚΤ και στις κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να χρεωκοπήσει ως κράτος ανά πάσα στιγμή, χωρίς αυτό να βλάψει άμεσα τις ιδιωτικές γερμανικές, γαλλικές ή άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Παράλληλα όμως σημαίνει ότι η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις των χωρών του ευρώ θα χάσουν ή θα διαγράψουν τα λεφτά που έχουν δανείσει στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο προφανώς οι κυβερνήσεις αυτές είναι υπόλογες απέναντι στους ψηφοφόρους τους και καμιά διάθεση δεν έχουν να το υποστούν, όπως είναι ευνόητο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά ετοιμάζει για τις αρχές κατοχής τις λίστες με τα ονοματεπώνυμα των εργαζομένων που θα «εκτελεστούν» μέσω των απολύσεων. Θα απολύσουν πρώτα γύρω στις 2.000 εκπαιδευτικούς, κυρίως …πληροφορικής(!) και γυμναστές, καθώς και 3.000 υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ίσως και 4.000. Θα υποβαθμίσουν επίσης περίπου 5.000 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε …δημοδιδασκάλους για τα δημοτικά σχολεία και θα τους στείλουν εξορία στου διαόλου τη μάνα, ελπίζοντας ότι πολλοί από αυτούς δεν θα αντέξουν την ποινή, δεν θα μπορούν καν να ζήσουν με τις μειωμένες αποδοχές, ανοίγοντας καινούργιο σπίτι και αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους και έτσι θα παραιτηθούν. Οι κυβερνητικοί δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών υποσχέθηκαν στο Βερολίνο ότι θα έχουν έτοιμες τις λίστες των προς εκτέλεση Ελλήνων μέχρι τις 31 Ιουλίου. Έχουν άλλωστε συμφωνήσει Βενιζέλος και Σαμαράς με τους υπαλλήλους της τρόικας να απολύσουν 4.000 δημόσιους υπαλλήλους φέτος και 11.000 του χρόνου, χώρια οι 6.000 συμβασιούχοι που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή με ασφαλιστικά μέτρα και για τους οποίους οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζουν το νομικό πλαίσιο για να μπορούν να εκτελούν εργασιακά αυτούς και τους ομοίους τους με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καθυστέρηση.



Αναφερόμενοι στις «εκτελέσεις», ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και ο Μητσοτάκης απολογήθηκαν στους υπαλλήλους της τρόικας ότι «οι όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στην υλοποίηση του προγράμματος οφείλονταν στο πρόσωπο του προηγούμενου υπουργού» –δηλαδή του Μανιτάκη– και έδωσαν όρκο υπόσχεσης στους επικυρίαρχους ότι «τώρα αυτό έχει αλλάξει και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα» στο κολαστήριο του εργασιακού Νταχάου.