Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014

Κουρέτας: Στο Ποτάμι δεν υπάρχει δημοκρατία!

 «Φωτιές» άναψε στο «Ποτάμι» η χθεσινή ανάρτηση του larissanet.gr, με την οποία αποκαλύπτονταν το παρασκήνιο στην τοπική οργάνωση του κόμματος, καθώς μεταξύ άλλων προέκυπτε πως… οδηγούνταν στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Καθηγητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις πρόσφατες ευρωεκλογές Δημήτρης Κουρέτας.
Με σημερινή του δήλωση στο larissanet.gr ο Δημήτρης Κουρέτας ουσιαστικά διαφοροποιείται από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ καταγγέλλει συγκεκριμένες συμπεριφορές και παρασκήνιο του πρόσφατου χρονικού διαστήματος.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κουρέτα έχει ως εξής:
«Χθες το πρωί ενημερώθηκα από φιλικό μου πρόσωπο για ένα δημοσίευμα σε τοπικό μέσο το οποίο ανέφερε ότι έχω παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος “Ποτάμι′. Ειδικότερα το δημοσίευμα ανάφερε τα εξής : “Από το Ποτάμι ανακοινώθηκε ότι ο καθηγητής της Βιοχημείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα Δημήτρης Κουρέτας, παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή Δεοντολογίας, για εκβιασμούς που άσκησε το τελευταίο διάστημα στην τοπική οργάνωση . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά τα όσα έγιναν σε εκδήλωση του κόμματος στο Επιμελητήριο.’
Λίγη ώρα πριν υπήρχε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του facebook του “Ποταμιού” , από τον κύριο Χρήστο Ξηρομερίτη, η οποία αργότερα ανασκευάσθηκε και κατόπιν κατέβηκε, έλεγε τα εξής: ο κ. Κουρέτας «εκβιάζει, πιέζει, και απειλεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής παρακάμπτοντας τις καταστατικές διαδικασίες ενώ όλες οι αξιολογήσεις του ήταν αρνητικές».
Ενημέρωσα τον δικηγόρο μου , ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας κύριο Μάκη Παπούλια, στην οποία υποτίθεται ότι είχα παραπεμφθεί. Ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε καμία παραπομπή. Δέχθηκα αργότερα ένα τηλέφωνο ενός μέλους που μου είπε ότι θα ( !!) παραπεμφθώ γιατί όπως ενημερώθηκε από υψηλόβαθμο (!!) στέλεχος “αν ήμουν υποψήφιος λογικά θα εκλεγόμουν, και ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή’.
Πρέπει να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχα προσωπικά επικοινωνήσει με το κόμμα ότι ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος, και ούτε τέθηκε θέμα υποψηφιότητας μου. Είχα εκτεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, είχα συγκεντρώσει 15000 ψήφους, εκλέχτηκα τον Ιούνιο στην κεντρική επιτροπή και έκτοτε έχω εκφράσει τις διαφωνίες μου σε πολιτικό επίπεδο με τις πρακτικές και τις λειτουργίες του κόμματος, πάντα στα πλαίσια των καταστατικών αρχών. Επομένως πως είναι δυνατόν εγώ να εκβιάζω τοπικά στελέχη, και μάλιστα όπως γράφει η ανακοίνωση αυτό συνέβη σε μια εκδήλωση στο επιμελητήριο στις 22 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που εγώ δεν παρέστην σε αυτή την εκδήλωση.
Όντως περίεργα πράγματα. Άραγε ένας υποψήφιος που έλαβε 15000 ψήφους στις ευρωεκλογές, έπρεπε να εκβιάζει και μάλιστα τοπικά στελέχη? Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι οι πετυχημένοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια , αν το επιθυμούν.
Επομένως η ανάρτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα. Αλλού είναι οι λόγοι και πολύ σύντομα θα τους αναδείξω.
Εγώ ακολούθησα το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη τον Φεβρουάριο του 2014, γιατί πίστεψα ότι αυτά που λέει είναι σημαντικά. Το “Ποτάμι “ όμως του Φεβρουαρίου 2014 είναι διαφορετικό από το “Ποτάμι “ του Δεκεμβρίου 2014.
Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία , ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα.
Το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσω του λόγους , σε πολλαπλά επίπεδα που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αυτά πρός το παρόν».
http://www.larissanet.gr/2014/12/29/kouretas-sto-potami-den-yparchei-dimokratia/

Αληθεια η Θαρρος,τιποτα απο τα δυο



Ζαππειο 1



Ζαππειο 2


Ζαππειο 3

Η αληθεια θα ειναι το  συνθημα της ΝΔ στις επερχομενες εκλογες,δεν χρειαζεται να κανουν σποτακια,απλα να βαλουν τι υποσχεθηκε ο Σαμαρας προεκλογικα,το προγραμμα τους και να το αντιπαραθεσουν μετα οσα εκαναν μετεκλογικα.

Αληθεια..μια λεξη πουδεν ξερουν καν τι σημαινει στο κωμμα που συντομα θα εχει τα ποσοστα της Δημαρ.

Η πτωση του 4ου Ραιχ


Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Αγαπητη Σοφια αντιο



Αυτη ειναι μια επιστολη αποχαιρετισμου στην χουντο Νεα δημοκρατια,την ονομαζω Αγαπητη Σοφια αντιο γιατι θα την στειλω με μεηλ στην "πως ειναι το μαλλι"δημοκρατισα πλην φιλοχουντικια στα τελευταια της εκπροσωπο...κατι τετοιο τιτλο ειχε της εως σημερα τετελεσμενης χουντοκυβερνησης μας.

Αγαπητη Σοφια
Καποτε επι ηλιθιου Γαπ μιλαγαμε στο τηλεφωνο και ησουν τοσο ανθρωπινη,μου ελεγες για το μνημονιο του εγκληματια Παπανδρεου,ενδιαφεροσουν για μενα και το οτι ημουν ανεργος,δημοσιευες αναρτησεις απο το ιστολογιο μου στο σαιτ σου και γενικα εδινες σε μενα την εντυπωση που εδωσε ο χουντικος αρχηγος σου στον Ελληνικο λαο.

Μετα ηρθατε με χιλιαδες υποσχεσειςστην εξουσια,την καταλαβατε στην κυριολεξια με 50 εδρες δωρο και με την βοηθεια του αλλου εγκληματια του κλεφτοπασοκ του Βενιζελου μας αλλαξατε τα φωτα,μιλουσαμε σπανια,δικαιολογιες που ελεγες ηταν..... να κανω υπομονη και οτι ειναι νωρις ακομα,οτι ο φασιστας αοματος θα αλλαζε τα πραγματα.'

Αγαπητη Σοφια,τα αλλαξε,τα φωτα,την πιστη,τον αδοξαστο,μας τα αλλαξε ολα,υποτελης,υποδουλος,εξουσιομανης και παρανοικος,ολα σε ενα πακετο,τι αφησε ορθιο....

Και μετα ηρθε η σειρα σου,ειχαμε δει ολη την ξεφτιλα,τον Αδωνι να ξεπλενεται σε δημοκρατη,τον Βοριδη το ιδιο,τον Πλευρη απο φασιστα σε συμβουλο υπουργου και επειτα βουλευτη,τον Μπαλτακο και τις οδηγιες του προς την Χρυση αυγη.....

Εσυ μας ελειπες αγαπητη Σοφια,και το μαλλι σου,και οτι πιο εξευτελιστικο μπορει να παθει ενας υποτιθεμενα σοβαρος ανθρωπος οταν του δοθει λιγη εξουσια.

Το μνημονιο του Γαπ ηταν εγκληματικο,εσυ το ελεγες,τα μνημονια Σαμαρα ευλογια....και τι δεν ειπες,δεν ξερω αν κυριαρχει ομαδικη παρανοια στον χωρο που εκπροσωπεις αλλα αν τα ακουσεις σημερα ολα οσα εχεις πει εισαι σιγουρη οτι δεν θα αυτοκτονησεις?

Αυτοκτονησες στην σκεψη μας αγαπητη Σοφια,εσυ και η φασιστοσυμμορια που εκπροσωπουσες και ακομα  εκπροσωπεις,κριμα,πολυ κριμα,εγινες μερος της χειροτερης σελιδας στην ιστορια της μεταπολιτευσης στην Ελλαδα...καποτε καποιος ειπε κατι για τον πατερα σου σε σχεση με σενα,εισαι σιγουρη οτι θα ηταν περηφανος με αυτο που εγινες?

Αγαπητη Σοφια αντιο,ελπιζω να μην συμβει ποτε ξανα στην Ελλαδα κατι σαν αυτο που συνεβη απο το 2012 και μετα,να μην ξανα εχει ακροδεξιο πρωθυπουργο,φασιστες στην εξουσια και εκπροσωπο τους μια που το μονο που θα την θυμιζει ειναι η φραση:

Πως ειναι το μαλλι?



Ηττημενοι σκυλοι


Στα ξεκουμπιδια

Βγηκε η παραδουλευτρα της Μερκελ  και μιλησε μετα την οικτρη της ηττα στην εκλογη ΠτΔ,μιλησε για αληθεια,κατι που δεν γνωριζει καν τι σημαινει,για δημοκρατια,που την εχει ευτελισει οσο κανενας,ο τρομος ηταν παντου,καιρος να ξεκουμπιστει ο χουντοφασιστας που ανεβασε τους ναζί και τους εκανε ξεπλυμενους πολιτικους.

Ντροπή και προσβολή

Μόνο ντροπή και θλίψη για την απροκάλυπτη προσβολή της νοημοσύνης του ένιωσε ο κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος βλέποντας την “συνέντευξη” του πρωθυπουργού της χώρας στα δύο πλαδαρά γυαλιστερά υποπόδια της δημοσιογραφίας.
Συνέντευξη, κατά την οποία το ύφος του πρωθυπουργού της χώρας, οι ανερυθρίαστες γενικεύσεις, στο όνομα όλου του ελληνικού λαού, των  ευσεβών και ασεβών προσωπικών του πόθων, το συνεχές νευρικό κούνημα των ποδιών του κάτω από το γραφείο αλλά και οι θλιβερές γελοιότητες τις οποίες εκστόμισε και τις περισσότερες αυτών τις επαναλάμβανε συνεχώς σαν να απευθύνεται σε αμοιβάδες καθώς βέβαια και το ότι έκλεισε ο ίδιος την “συνέντευξη” αφήνοντας τα πλαδαρά θλιβερά αγοράκια έκθετα στην κατάντια της αναξιοπρέπειάς τους για ένα μεροκάματο δημοσιογράφου Βόρειας Κορέας, μαρτυράει δυστυχώς την απόλυτη παρακμή μας ως χώρα και ως κοινωνία, μαρτυράει απόλυτα και σαφέστατα ότι πιάσαμε πλέον πάτο, μαρτυράει τέλος, ότι επιβάλλεται να τους εντάξουμε όλους αυτούς τους παρωχημένους πολιτικάντηδες και τα φερέφωνά τους, όλους αυτούς που μας προσβάλουν τόσο προκλητικά και μας ξεπουλούν ταυτόχρονα την πατρίδα, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας με την ψήφο μας και με την απαξίωσή μας την προσωπική.
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=6583#sthash.tMsW7IMc.5CSnLDbt.dpuf

Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2014

Τι θα φάνε κ. Σαμαρά οι άνεργοι και οι φτωχοί Έλληνες τα Χριστούγεννα;

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι τροϊκανοί και οι δανειστές θα τρώνε αύριο γαλοπούλες, γουρουνόπουλα και αρνάκια. Ο εξαθλιωμένος Έλληνας από τα άγρια μέτρα της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά τί θα φάει τα Χριστούγεννα; Αέρα φρέσκο και κοπανιστό; Θλιβερές εικόνες που δεν συνάδουν με το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων εκτυλίχθηκαν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Θεσσαλονίκης, όπου εκατοντάδες άποροι συμπολίτες μας στριμώχτηκαν στις ουρές της ντροπής για να προλάβουν το πολυπόθητο πακέτο με τα δωρεάν τρόφιμα. Στα γραφεία της οδού Μοναστηρίου 53-55, όπου έλαβε χώρα η διανομή, επικρατούσε από νωρίς το αδιαχώρητο. Εξαθλιωμένοι οικογενειάρχες, οφειλέτες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, βιοπαλαιστές και κάθε λογής αναξιοπαθούντες περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους για να παραλάβουν αυτό το υπερπολύτιμο «Χριστουγεννιάτικο δώρο», όπως το χαρακτήριζαν. Με το λιγοστό κρέας και τα άλλα προϊόντα θα γεμίσουν το εορταστικό τραπέζι, που σε διαφορετική περίπτωση θα έμενε αδειανό. Σε λιγότερο από δύο ώρες εξαφανίστηκαν 700 κιλά τηγανιά και 950 κιλά κοτόπουλο, ενώ τα πακέτα που μοιράστηκαν περιείχαν ακόμη τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ζυμαρικά, όσπρια, λάδι αλλά και η παραδοσιακή Βασιλόπιτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν  μόνο οι δικαιούχοι που προέρχονται από τη δυτική πλευρά της πόλης ενώ εξίσου τραγική ήταν η εικόνα και στα υπόλοιπα γραφεία των κατά τόπους δημοτικών κοινοτήτων. «Είναι μια ελάχιστη στήριξη που δίνουμε στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη καθώς δεν μπορούν λόγω των οικονομικών δυσκολιών να συμμετάσχουν στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Καλυψώ Γούλα. Συσσίτια σε όλη τη συμπρωτεύουσα Η δραματική αύξηση του αριθμού των νοικοκυριών της Θεσσαλονίκης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει μετατρέψει τις κατά τόπους ενορίες και τις δομές κοινωνικής πολιτικής των δήμων σε καταφύγια ανθρωπιάς τα φετινά Χριστούγεννα. Ήδη, από τον περασμένο Νοέμβριο είχε ξεκινήσει η συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να είναι έτοιμα εγκαίρως τα πακέτα «αγάπης». Οι υπεύθυνοι των κοινωνικών δομών έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα ώστε για να γεμίσουν με τρόφιμα τα ράφια των κοινωνικών παντοπωλείων και να ενισχύσουν τα συσσίτια, καθώς όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το καθημερινό τους φαγητό. Περισσότεροι από 7.300 άποροι πολίτες αναμένεται τις φετινές γιορτές να στηθούν στην ουρά των συσσιτίων της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως όταν το 2009 δεν ξεπερνούσαν τους 1.500. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες 500 οικογένειες που εκλιπαρούν για ένα πακέτο με τρόφιμα, 32 παιδιά απόρων οικογενειών, στα οποία η μητρόπολη εξασφαλίζει το κολατσιό για το σχολείο και 200 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών που καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία της μητρόπολης για τα αναγκαία εμβόλια. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος κινδυνεύουν να εξαντληθούν και τα αποθέματα τροφίμων, καθώς μειώνονται οι προσφορές των οικονομικά αποδεκατισμένων «χορηγών». Στον Εύοσμο, συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Αθανασίου μέσα στην αυλή του ιερού ναού υπάρχει παιδικός σταθμός, ιματιοθήκη, συσσίτιο για 450 άτομα, ξενώνας αγάπης και σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμο και το γηροκομείο. Την ίδια ώρα το ποσοστό των φτωχών νοικοκυριών έχει αυξηθεί τελευταία και στο κέντρο τη πόλης, καθώς στα συσσίτια της ιεράς μητρόπολης Θεσσαλονίκης καταφεύγουν καθημερινά περίπου 2.500 άνθρωποι, ενώ πριν από δύο χρόνια σιτίζονταν λιγότερα από 1.000 άτομα. Ανέχεια στην Καλαμαριά Στο δήμο Καλαμαριάς δίνουν σκληρή μάχη για την κάλυψη των αναγκών των φτωχών δημοτών με συνεχείς εκκλήσεις προς τους υπόλοιπους πολίτες να δώσουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους. Οι κοινωνικές υπηρεσίες σιτίζουν καθημερινά 80 άτομα, ενώ την εορταστική περίοδο συνεχίζουν την ενίσχυση προς αυτούς με πακέτα φαγητού, τα οποία περιλαμβάνουν και νωπό κρέας. Ακόμη, 120 άπορες οικογένειες λαμβάνουν δύο φορές το μήνα καλάθια με τρόφιμα, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο στηρίζουν τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, εστιατόρια κ.ά.). Φτωχοποίηση στην Θέρμη Στην Θέρμη οι κοινωνικές δομές του δήμου στηρίζουν κάθε μήνα συνολικά 530 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκτός από τρόφιμα και ρουχισμό οι ωφελούμενοι καλύπτονται και από φάρμακα μέσω του κοινωνικού Ιατρείου, που λειτουργεί με εθελοντές. Στο πλαίσιο των εορτών λειτουργεί το συσσίτιο για 70 ανθρώπους, ενώ θα προσφερθούν γλυκά και βασιλόπιτες σε πολλές από τις άπορες οικογένειες. Επίσης, θα διατεθούν φρούτα και λαχανικά σε οικογένειες και πολίτες που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας. Κύμα αλληλεγγύης στην Νεάπολη Στο δήμο Νεάπολης – Συκεών μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να συνεισφέρουν όλοι από κάτι υπέρ των οικονομικά αδύναμων. Παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, οι κάτοικοι της περιοχής στηρίζουν έμπρακτα τις δημοτικές κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας, από τις οποίες λαμβάνουν δέματα με τρόφιμα τουλάχιστον 350 οικογένειες. Σπουδαία ήταν η βοήθεια και από μαθητές σχολείων που συγκέντρωσαν αναγκαία αγαθά, όπως ελαιόλαδο, αλεύρι, ρύζι, κριθαράκι, φακές, φασόλια, ζάχαρη, κονσέρβες, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, δημητριακά, βρεφικές τροφές σε σκόνη, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς κ.ά.  Φέτος το γιορτινό τραπέζι για τους πένητες θα στηθεί στις 9 Ιανουαρίου στο κοινωνικό εστιατόριο, που λειτουργεί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Γεύμα θα προσφερθεί σε 800 πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι 250 άνθρωποι που σιτίζονται καθημερινά στο δημοτικό συσσίτιο. Επίσης, ενόψει των εορτών θα δοθούν πακέτα με τρόφιμα, διπλάσιας ποσότητας. Μάζεψαν παιχνίδια στο Θερμαϊκό Συγκινητική είναι η κίνηση παιδιών του δήμου Θερμαϊκού, τα οποία συγκεντρώσαν μεταχειρισμένα παιχνίδια και βιβλία για να τα δώσουν σε άλλα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Η πρωτοβουλία έχει τίτλο «Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» κι έχει στόχο να στείλει το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς σε μικρούς και μεγάλους. Δέματα «αγάπης» από το ΕΛΚΕ Δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας σε 55 οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης προσέφερε το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας (ΕΛΚΕ), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ιερό ναό του Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δώσουμε ανακούφιση, ελπίδα, αλληλεγγύη και χαρά στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης, ειδικά τώρα στην εορταστική περίοδο των εορτών και να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους σε τέτοιου είδους δραστηριότητες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΛΚΕ, κ. Ντίνος Κωστόπουλος. KontraNews

http://harryklynn.blogspot.gr/2014/12/blog-post_542.html

Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2014

Η Φασιστικη τρομοκρατια του γελοιου



Δειτε,ακουστε και φριξτε.

Δωδεκα

Δωδεκα,κι ουτε ενα τηλεφωνημα
θελω επειγοντως αποστατες βουλευτες
δινω οτι εχω σωβρακα,φωτο καυτες...
Δωδεκα
Χρημα πολυ εξοδεψα
μενει ακομα μια ευκαιρια να σωθω
αλλοιως στον διαολο θα παω θα χαθω
Δωδεκα

Δωδεκα
κι ουτε ενα τηλεφωνημα
κι αυτοι οι 12 που χρειαζομαι να βρω
με εχουν βαλει σε αβαστακτο σταυρό
Δωδεκα
με πνιγει το παραπονο
παντοτε ημουν υπηρετρια καλη
τωρα μου δινουν αμοιβη μου την χολη
Δωδεκα

Δωδεκα
Χρειαζομαι αλλους 12
Βρειτε μου δωδεκα αλλοιως ψυχοραγω
ιδιο τραγουδι ελεγε η Βισση ιδιο κι εγω
Δωδεκα.
Κι ουτε ενα τηλεφωνημα
τοσα λεφτα και ουτε ενας να φανει
ποσο να κανω ο γελοιος υπομονη
Δωδεκα.
χρειαζομαι αλλους δωδεκα
φερτε φασιστες να ψηφισουν και ναζί
αυτη την χωρα την γαμησαμε μαζι
Δωδεκαααααα.

Καλες γιορτες

Η Φωτογραφια ειναι απο βιτρινα,μακαρι ολοι να εχουν ολα του κοσμου τα καλα στα σπιτια τους,σκεφτειτε οσους δεν εχουν τιποτα.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

Οταν δεν γαμας....γαμας τον λαο

Μυριζει το παλτο της Μακρη ο γελοιος αριστερος του κωλου Ψαριανος,ναι που ψηφισε για Προεδρο της δημοπρασιας,αυτο το εξαμβλωμα που  καποιοι ηλιθιοι το εφεραν στο κοινοβουλιο...δειτε τον τον σιχαμενο,τον εγκληματια. 

Στο διαολο και ακομα παρα περα

Ολοι σας.....

Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

Σαμαράς: Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο απίστευτο υβρεολόγιο

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει «φρένο» στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Φρένο» επιχειρεί να να βάλει η κυβέρνηση στη λεκτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρονται τα εξής:

«Η Κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει... 

στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας.

Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση. Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις».
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_323.html#more

Γελανε και τα βατραχια με τον ανεκδιηγητο υπηρετη της Μερκελ.

Πιστωτικο Γεγονος


Ταιριαζει

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι Έμποροι φωνάζουν για αγορές,και φτιάχνουν οβίδες
Οι άνεργοι πεινούσαν,
τώρα πεινάνε και όσοι εργάζονται.
Αυτοί που τους άρπαξαν το φαΐ απ το τραπέζι,
τώρα κυρήτουν την λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους, για τις μεγάλες εποχές
που θάρθουν.
Αυτοί που την χώρα σέρνουν στην άβυσσο,
λένε πως η τέχνη να κυβερνάς
είναι πολύ δύσκολη υπόθεση
για τους ανθρώπους του λαού.
~Μπέρτολτ Μπρεχτ

To πρώτο πραξικόπημα των αγορών στην ιστορία;

Αν στη Βενεζουέλα το 2002 έγινε το πρώτο τηλεοπτικό πραξικόπημα στην ιστορία, στην Ελλάδα του 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο πραξικόπημα των αγορών, στα παγκόσμια χρονικά. Τότε μονταρισμένα πλάνα από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια με παραπλανητικές εικόνες, οδήγησαν στην σύλληψη και την προσωρινή καθαίρεση του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Σήμερα, μια καλά συντονισμένη επιχείρηση πολιτικών, εκδοτών και οικονομικών παραγόντων με διεθνείς διασυνδέσεις, πάει να ανατρέψει την λαϊκή θέληση και την δημοκρατία, επιβάλλοντας, με τα σύγχρονα οικονομικά τανκς, έναν πλήρως αποτυχημένο πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση σε κατάρρευση.

Πρώτες προειδοποιητικές βολές, ήταν οι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων υπέρ του κ. Δήμα και της κυβέρνησης. Τέτοια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της, η Ελλάδα είχε να γνωρίσει από την εποχή της αμερικανοκρατίας μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ αλλά και ο κ. Δήμας δεν έδειξαν να διαθέτουν ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία, αλλά οι κινήσεις δεν είχαν αποτέλεσμα: οι Σαμαράς - Βενιζέλος δεν μπόρεσαν να μαζέψουν παρά ελάχιστους ανεξάρτητους βουλευτές.

Παράλληλα, είχε τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου: πάντα σε συνεργασία με διεθνή επενδυτικά funds, ανέβηκαν τα επιτόκια δανεισμού και έγινε επίθεση στο Χρηματιστήριο. Αντίθετα με την προηγούμενη φορά, όταν το τελευταίο πήγε να καταρρεύσει μετά τους λεονταρισμούς Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο, κανείς από τους θεσμικούς παίκτες δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για να ανακόψει την πτώση.

Συγχρόνως τα σύγχρονα τανκς, οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποίησαν ότι αν δεν εκλεγεί ο κ. Δήμας, θα υποβαθμίσουν και άλλο την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Αλλά και πάλι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ή αυτοί της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, δεν έδειξαν να συγκινούνται. Ούτε από την οικονομική ζημιά που το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και η Ευρωπαϊκή Κομισιόν είχαν ήδη προκαλέσει, ούτε από το μπαράζ των πειραγμένων δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου.

Έτσι μπήκαμε στην τρίτη φάση του σχεδίου που είχε προδιαγράψει ο πρωθυπουργός από τον Σεπτέμβριο, σε μια από τις βαρυσήμαντες ομιλίες του στο... καφενείο της Βουλής: αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει ο κόσμος τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Με την βοήθεια των Γεωργιάδη - Βούλτεψη, των πιο αποφασισμένων δηλαδή λοχαγών, κάτι σαν τα παλιά ΕΣΑ επί δικτατορίας ένα πράγμα, ξεκίνησε η φημολογία και οι κινήσεις που θα προκαλέσουν απόσυρση των καταθέσεων και bankrun, κινήσεις που σήμερα κορυφώθηκαν.

Έστω και αν δεν αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, συνεργάτης του κ. Σαμαρά  ομολόγησε στον Gaurdian  ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης είναι «win win»: «Ακόμη κι αν χάσουμε στην προεδρική εκλογή, οι πολίτες θα επιρρίψουν στον ΣΥΡΙΖΑ το χάος. Έτσι θα διασφαλίσουμε μια νίκη στις εθνικές εκλογές». Όπως δηλαδή στα κλασικά πραξικοπήματα, θα έχουμε μια κυβέρνηση αντίθετη με το λαϊκό αίσθημα, που θα έχουν επιβάλει οι αγορές με τα οικονομικά τους όπλα και ο ξένος παράγοντας.

Όπως οι παλιότεροι δεν λογάριαζαν τους νεκρούς, έτσι και οι σύγχρονοι συνταγματάρχες δεν λογαριάζουν την ζημιά που προκαλούν  στην οικονομία και την διεθνή θέση της χώρας, τους πραγματικούς και εικονικούς νεκρούς από το οικονομικό τους πραξικόπημα. Αντίθετα σχεδιάζουν το Χρηματιστήριο να πάει στις 500 μονάδες, τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη την ίδια ώρα που οι φοβισμένοι πολίτες θα παίρνουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες και θα τα στέλνουν στο εξωτερικό. Όπως οι παραδοσιακοί επίδοξοι πραξικοπηματίες επενδύουν στο χάος, με μοναδικό σκοπό την εξουσία, στην συγκεκριμένη  περίπτωση την παραμονή σε αυτήν. Οι Βρυξέλλες σύσσωμες, και το Βερολίνο λιγότερο δημόσια αλλά σταθερά, είναι πλήρως συντονισμένες.

Όπως συμβαίνει συνήθως, οι πραξικοπηματίες είναι τόσο τυφλωμένοι από την εξουσία, ώστε δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Ακόμη και αν πχ βρεθούν 180 βουλευτές, πειθήνιοι, τρομαγμένοι ή εξαγορασμένοι, μετά τα συνεχή ραντεβού με έναν πρωθυπουργό που έχει μεταβληθεί σε τηλεφωνητή και τάζει πετραχήλια κι αξιώματα, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές πράγμα περισσότερο απίθανο, το κυβερνητικό στρατόπεδο θα αναγκαστεί να πάρει αμέσως τα επαχθή μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Και αυτό θα είναι η χαριστική βολή, που θα δώσει στον εαυτό του. Αλλά οι πραξικοπηματίες συνήθως τα σκέπτονται αυτά κατόπιν εορτής: όταν αναπόφευκτα καλούνται να δώσουν λόγο, για τις εγκληματικές πράξεις τους.
* Γελοιογραφία του Soloup 
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ta-sygxrona-tanks-kai-ta-sxedia-tis-kybernisis

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014

Κορακια μαυρα

Εχουν μαζευτει ολα τα κορακια πανω απο τον ταφο της χωρας και κραζουν,πουστηδες απο την Γαλλια,κλεφτες απο το Λουξεμβουργο,ο απατεωνας νεος τραπεζιτης της Ελλαδας,οι πρωην και οι νυν των κλεφτοκομματων,ολοι.

Καναμε τοσες μεταρρυθμισεις,μην κανετε το λαθος και παμε σε εκλογες.

Να θυμηθουμε ποιες μεταρρυθμισεις εκαναν?

Καταστρεψαν τα εργασιακα δικαιωματα,ολα...
Μειωσαν τον κατωτατο μισθο και σκεπτονται να τον μειωσουν και αλλο...
Μειωσαν το επιδομα ανεργιας κι η τροικα ζηταει και χαμηλοτερο,μειωσαν συνταξεις,επικουρικα και επιδοματα,,,,
Εκοψαν δωρα Χριστουγεννων,Πασχα και επιδομα αδειας,στον ιδιωτικο τομεα υπαρχουν ακομα αλλα αμφιβαλλω αν κανεις τα παιρνει.

Καταστρεψαν το συστημα υγειας...τελειως,εβαλαν εισητηριο για μια εξεταση στα νοσοκομεια,καταστρεψαν το Ικα και τα υπολοιπα ταμεια.
Ανασφαλιστοι 3 στους 4 Ελληνες ζουν χαρη των κοινωνικων φαρμακειων και ιατρειων.

Καταστρεψαν την Ελληνικη οικονομια,μετις απανωτες αλλαγες στο φορολογικο,οσοι εκλεβαν και παλια κλεβουν και τωρα,γιατι ειναι οι φιλοι τους,οι υπολοιποι ζουν μονο απο τυχη,δεν αφησαν τιποτα ορθιο.

Κατεστρεψαν την δημοκρατια με την περιφρονηση του κοινοβουλιου,με προεδρικα διαταγματα περασαν ολα τα αντιλαικα νομοσχεδια,εκλεισαν την Ερτ για να φτιαξουν μια φασιστικη τηλεοραση στα μετρα τους,πουλησαν φιλετα του δημοσιου για δεκαρες σε εργολαβους κολλητους τους.

Δεν τα θυμαμαι ολα,δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο,αλλα τα χειροτερα ειναι αυτα που θα γινουν απο το 2015,με την απελευθερωση των πλειστηριασμων θα ξεσπιτωσουν τον λαο απο οτι μοναδικο του απομεινε,το σπιτι του.

Για τους παρανομους φορους,τους εκτακτους που εγιναν μονιμοι τι να πω,τα ζει ο καθενας μας στο πετσι του,ξεφτιλισαν τα παντα,καθε ιερο και οσιο,τρομοκρατησαν,απειλησαν εκβιασαν.

Και το χειροτερο απο ολα....

Εφεραν τον φασισμο στην πολιτικη και κοινωνικη ζωη του τοπου,με την αρωγη και επιθυμια του ενος και μοναδικου εγκληματια,του Σαμαρα.

Τι μαζεψε δεν λεγεται,ξεχναμε τις συνομιλιες με την Χρυση αυγη,τις κρυφες παρεμβασεις του στην δικαιοσυνη,τον Αδωνη,τον Βοριδη και τον Πλευρη.

Πρεπει να φυγουν πριν ειναι πολυ αργα,τωρα τρομοκρατημενοι εχουν εξαπολυσει ολα τα κορακια πανω απο τα πτωματα μας να κραζουν μη...μη...μη

Οχι εκλογες

Μια δημοκρατια που φοβαται τις εκλογες ειναι χουντα.

Εγω δεν φοβαμαι πλεον,δεν εχω τιποτα να χασω,θα ψηφισω να τους διωξω,να πανε στον διαολο και ακομα παρα περα.

Λιγη αξιοπρεπεια μου εμεινε,θα την υποστηριξω κι ας μας βγαλουν και απο το ευρω και ας πεινασουμε και ας καταστραφουμε.

Θεωρω μεγαλυτερη καταστροφη την ξεφτιλα να ζω με ψευτες,απατεωνες και φασιστες.

Καντε το καθηκον σας και εσεις.




Ζητω η Νεα Τρομοκρατια



Ακουστε το ολο,δειτε ποιοι ειναι οι αληθινοι τρομοκρατες στην χωρα.

Το Βλημα

Θα καταστραφουμε,θα χρεοκοπησουμε,θα πιασουμε ολοι μουνοψειρες,θα βγαλουμε ερπη ζωστηρα, θα σταματησουν οι κοτες να κανουν αυγα,δεν θα ερθει το Πασχα,θα μας σταματησει η περιοδος,αν δεν ψηφισουμε ΠτΔ.

Οχι κουκλιτσα μου,απλα θα χασεις την θεση σου,εσυ και το αφεντικο σου.

Μονο αυτο θα συμβει.

Η Εξοντωση του πληθυσμου

Ειναι πλεον φανερο σε ολους τι πρεσβευει ο δηθεν πρωθυπουργος της χωρας,ειναι φανερο οτι δεν ειναι πρωθυπουργος ολων των Ελληνων αλλα του 10-15% των φασιστων που εκπροσωπει.

Αλλοιως γιατι κανει οσα κανει?
Ποιον ριχνουν σε γκρεμο τα μετρα που εχει παρει και που επιμενει να παιρνει καθε τοσο?
Οχι φυσικα τους βιομηχανους,τους εργολαβους,τους πλουσιους.

Τι μετρα εχει παρει για τους χαμηλοσυνταξιουχους,τους μισθωτους των 500 ευρω,τους ανεργους κυριως?

Αντι να σταθει διπλα τους εκεινος τους σπρωχνει ολο και περισσοτερο στην φτωχεια και την απογνωση,εξ'αλλου το εχει δηλωσει...οποιος δεν μπορει να καταφερει να σταθει,θα πεσει.

Πολυ λιγο τον ενδιαφερει,κυβερνα με απειλες,με τρομοκρατια και φοβο,καταστροφολογος και εξουσιομανης μαζι,τι χειροτερο μπορουμε να περιμενουμε?

Διαπραγματευεται μας λεει,μεγαλυτερο αστειο δεν υπαρχει,ο ιδιος ο Υποικ που διορισε εχει ηδη αποδεχθει ολα τα νεα μετρα που ζητουν οι δανειστες μας,που σκοπευει να φτασει?

Ο ταχα πρωθυπουργος της χωρας που την κυβερναει με αλλαζονεια,με την βοηθεια του κλεφτοκομματος του Πασοκ και με τις 50 εδρες δωρο απο τον εκλογικο νομο κυβερναει πλεον παρανομα,αλλα αυτο δεν τον ενδιαφερει,το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να παραμεινει μεχρι το τελος στην εξουσια και να αποτελειωσει την χωρα και το 80% του πληθυσμου της βασει με οσα τον διαταζουν αυτοι που τον στηριζουν.

Η κλεπτοκρατια της Ε.Ε.η Μερκελ και οι εργοδοτες του εργολαβοι και βιομηχανοι.

Υψηλος ο κατωτατος μισθος στην χωρα λεει το ΔΝΤ,ειδατε κανεναν απο τους  κυβερνωντες να αντιδρασει?

Μα στοχος τους ειναι ενας μισθος των 300 ευρω,και αδιαφορουν πως θα πληρωσει ο πολιτης τα παρανομα χαρατσια που του εχουν επιβαλλει.

Δεν πληρωνει Ενφια και φορους ο ανεργος?
Δεν πληρωνει σαν να εχει εισοδημα ολα οσα πληρωνουν και οι υπολοιποι που εχουν?
Ποια βοηθεια δινεται σε αυτους τους ανθρωπους απο ενα κρατος αδιστακτο?

Οσο πιο γρηγορα φυγει αυτο το ανδρεικελο,αυτος ο κατα συρροην ψευτης απο την εξουσια τοσο το καλυτερο.

Και ας ελπισουμε ολοι οτι αυτο θα γινει αμεσα...το συντομοτερο,.
Η χωρα χρειαζεται οραμα,οι προδοτες δεν εχουν.

Η Διαπραγματευση του Σαμαρα

Διαβαστε τι δεχθηκε να νομοθετησει ο αστειος Υποικ με μεηλ του στην Τροικα,κατα τα αλλα διαπραγματευονται.

Με κατεβασμενα παντελονια.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014

Τρομος πανω απο την χωρα

Και ξαφνικα...εκει που ερχοταν η αναπτυξη,η απογειωση,το δωρεαν wifi και ολα τα καλα του κοσμου στην χωρα,εκει που ετοιμαζομασταν να σχισουμε τα μνημονια,το στρινγ του Σαμαρα και την κυλοτα του Βενιζελου...ηρθε η κακια η ωρα.

Η ωρα να εκλεξουμε προεδρο σε κατι που δεν εχουμε....στην δημοκρατια του κωλου που ζουμε,που κοβει το ρευμα στον φτωχο ενω την ιδια ωρα αποζημιωνει τον εργολαβο,που απαγορευει στον φυλακισμενο να σπουδασει αλλα διωχνει κρυφα Χριστοφορακους και απελευθερωνει οικονομικους εγκληματιες.

Κακια ωρα,τι να τον κανεις αλλωστε εναν τετοιο προεδρο?

Και ποιος θα πηγαινει στις ιδιωτικες στρατιωτικες παρελασεις?
Ποιος θα υπογραφει τα παρανομα προεδρικα διαταγματα ωστε να αποφευγει ο φασιστας Σαμαρας το κοινοβουλιο?
Ποιος θα κανει ευχες,χρησμους και μαντειες?

Και αν τελικα δεν βγει προεδρος...διοτι ποσα πτωματα εχει αυτη η χωρα?
Μονο ενα πτωμα ειναι καταλληλο για μια τετοια θεση.

Εκλογες!!!

Απαγορευμενη λεξη,σε μια χωρα που αναπτυσεται ραγδαια,που η τροικα εχει συμφωνησει με τον Υποικ γραπτως οτι θα ληφθουν ολα τα μετρα που ζηταει ακομα μια φορα....ενω ο υπηρετης της Μερκελ σχιζει τα μνημονια στον υπνο του.....και κοροιδευει τον λαο,και απειλει,και ζηταει απο τους ξενους να καταστρεψουν οικονομικα την χωρα ωστε να εκβιασει κοινοβουλιο και λαο να ακολουθησει τις φασιστικες του μεθοδους.

Και μιλαει ο ακροδεξιος φασιστας Αδωνις ο βιβλιοπωλης για πεινα που δεν εχει ζησει ο λαος και οτι θα συμβει αν δεν γινουν οσα οι φασιστες θελουν.

Εχει παει ο ηλιθιος φασιστακος σε φτωχες γειτονιες να δει οτι και τωρα υπαρχει πεινα η νομιζει οτι ολοι κερδιζουν 8 χιλιαρικα τον μηνα οπως ο ιδιος?

Ποια πεινα θα φοβηθει ο πεινασμενος?

Οποτε η χουντοκυβερνηση δεν απευθυνεται σε αυτους,απευθυνεται στους φασιστες νοικοκυραιους,σε αυτους που ακομα εχουν φαγητο,περιθαλψη,ασφαλεια,και τους λεει:

Βοηθηστε λιγο ακομα,λιγο μας μενει να εξολοθρευσουμε τα δυο τριτα του λαου,μετα θα τρωμε τις περιουσιες τους εμεις.

Τρομος πανω απο την χωρα,θα γινει ακομα εντονοτερος οσο πλησιαζουν οι ημερομηνιες των ψηφοφοριων.

Με κατι Ρογκακους,Πρωτοσαλτες,Παπαδημητριου στα καναλια,με το συνολο της συμμοριας σε εγρηγορση μην χασει τα κεκτημενα,τον παχυ μισθο,μην καταληξει σε ειδικο δικαστηριο.

Μην τρομαζετε φιλοι μου,πολλοι πλεον δεν εχουμε τιποτα να χασουμε,καθε μερα γινομαστε περισσοτεροι,και δεν θα τον σωσει τον χουντοφασιστα Σαμαρα ουτε ο Γιουνκερ,ουτε η χουντοπουτανα Μερκελ ουτε η Παναγια που της μιλαει ιδιωτικα.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014

Η τελευταία ζαριά στην μπαρμπουτιέρα Ελλάδα

Αν το πολιτικό παιχνίδι παιζόταν χωρίς ζάρια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραιτηθεί, προκηρύσσοντας εκλογές. Ο σχεδιασμός της έχει πλήρως καταρρεύσει. Υποτίθεται ότι με βάση το-ποιος το θυμάται ακόμη;- success story, η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και την επιτήρηση των δανειστών και να πάρει τον δρόμο της ανάκαμψης. Σύμφωνα με όσα έλεγε το καλοκαίρι, ακόμη και η συνάντηση με την τρόικα, για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος, θα γινόταν στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα. Τρεις μήνες αργότερα, για την ίδια αξιολόγηση που δεν έχει γίνει ακόμη, η κυβέρνηση έφθασε να εκλιπαρεί τους δανειστές για να έρθουν στην Αθήνα. Και αντί η χώρα να βγει από το μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε προχθές ότι «πιθανώς» να παραταθεί για «τεχνικούς λόγους».
Οι λόγοι είναι φυσικά πολιτικοί. Η βασική αιτία της πλήρους κυβερνητικής αποτυχίας είναι ότι αθέτησε απροκάλυπτα την βασική επαγγελία,χάρις στην οποία είχε εκλεγεί το 2012: την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Σαμαράς εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στην κυρία Μέρκελ και στις υποσχέσεις που του έδωσε ότι, αν εφαρμόσει τα μνημόνια όσο πιο πιστά γίνεται, θα τον βοηθούσε κυρίως στην λυδία λίθο του ελληνικού προβλήματος, το χρέος. Πρόκειται για πλήρη άγνοια των κανόνων της πολιτικής: από επιστρατεύσεις μέχρι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο πρωθυπουργός εφάρμοσε όσο πιο αμείλικτα γίνεται τις οδηγίες, χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο, αν η άλλη πλευρά δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της. Για να συνειδητοποιήσει φέτος ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες ετοιμάζονταν να τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα.
Ακολούθησαν μερικές εβδομάδες στις οποίες, πέρα από το μίνι κραχ στην οικονομία, καταβαραθρώθηκε και η εθνική μας αξιοπρέπεια. Τα διαδοχικά «αδειάσματα» της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες, που έφτασαν να πουν ότι δεν ήξεραν για την συνάντηση στο Παρίσι. Τα ήξεις-αφήξεις της Μέρκελ, το κατσάδιασμα Χαρδούβελη στο eurogroup και το «έχετε 20λεπτά» της κυρίας Λαγκάρντ στην ελληνική αντιπροσωπεία, που είχε επισκεφτεί την Ουάσιγκτον. Με αποκορύφωμα το mail της τρόικας το οποίο διέτασσε την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, που είχε ψηφιστεί μόλις 2 μέρες πριν. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος υπάκουσαν και σε αυτό, αλλά πάλι η τρόικα δεν φάνηκε στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα, δύο άλλες χώρες της ΕΕ παραβίαζαν με το έτσι θέλω το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αν εφαρμόζονταν οι μερκελικοί κανόνες, οι προϋπολογισμοί της Γαλλίας και της Ιταλίας θα έπρεπε να είχαν ήδη απορριφθεί από τις Βρυξέλλες, αλλά οι τελευταίες θα κάνουν τα στραβά μάτια, όπως οριστικοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Εντάξει, η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση, αλλά από την αρχή της κρίσης της ευρωζώνης ακόμη και ασθενέστερες χώρες, όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία αντιμετωπίζονται καλύτερα. Δεν πρόκειται για καμιά συνωμοσία ανθελλήνων: απλώς ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες έχουν τολμήσει να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να διαπραγματευτούν. Γιατί αυτό που έγινε και στο Παρίσι μάλλον την ταινία με το τελευταίο τανγκό θυμίζει, παρά διαπραγμάτευση.
Αντί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το παίξει στα ζάρια. Το σχέδιο είναι το εξής: θα υπάρξει μια συμφωνία με την τρόικα στην οποία θα ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις της, από νέες απολύσεις μέχρι μείωση όλων των συντάξεων. Η συμφωνία δεν θα βαπτιστεί μνημόνιο και θα ανακοινωθεί μόνο στις γενικές της γραμμές. Παράλληλα τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προεδρικής εκλογής και στους βουλευτές θα τεθεί το δίλημμα αν θα επιλέξουν την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με τις όποιες νέες, ασαφείς δεσμεύσεις,  ή «περιπέτειες» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα θα εξασκηθούν κάθε λογής πιέσεις, εσωτερικές και διεθνείς και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα ώστε να εξευρεθούν οι 180 βουλευτές, όπως δείχνει και η καταγγελία για την απόπειρα δωροδοκίας της βουλευτού των ΑΝΕΛ με 3 εκατομμύρια.
Τα πολιτικά ήθη και η οικονομία θα υποστούν νέες ζημιές, οι ξένες παρεμβάσεις θα πολλαπλασιαστούν. Αλλά η εξουσία είναι γλυκιά και οι ιδιωτικοποιήσεις που προλαβαίνουν να γίνουν εξαιρετικά κερδοφόρες-σε προσωπικό επίπεδο. Χώρια ότι στην «μπαρμπουτιέρα» Ελλάδα, όλα και κάποια έκτακτα γεγονότα μπορούν να συμβούν.
http://tvxs.gr/news/ellada/i-teleytaia-zaria-stin-mparmpoytiera-ellada

Το κλειδι της πολης

Πηγε βολτα στο Ναυπλιο ο λαομισητος ικετης Σαμαρας ο της Μερκελ παραδουλευτρα,εκει του εδωσαν το κλειδι της πολης.

Εξω απο το κτηριο ομως ηταν η πραγματικη εικονα,τα κλειδια μιας πολης τα δινει ο λαος,οχι οι υποταγμενοι ....δειτε λοιπον τι πηρε ο ανικανος των παντων υποτιθεμενος πρωθυπουργος.