Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Υπαρχει προβλημα

Οταν σε μια χωρα με 1.5 εκατομμυρια ανεργους οι μονοι για τους οποιους εδω και 4 μηνες ενδιαφερεται μια αριστερη κυβερνηση ειναι οι καθαριστριες του υποικ και οι απολυμενοι της Ερτ υπαρχει προβλημα.

Οταν σε μια χωρα παραπλανουν τον λαο επανειλλημενα δεξια και αριστερα,η πρωτη με τα Ζαππεια του Σαμαρα και η δευτερη με το προγραμμα της Θεσσαλονικης ....και με αυτη την παραπλανηση καταλαμβανουν την εξουσια ...παρανομα κατα την ταπεινη μου αποψη....υπαρχει προβλημα.

Οταν μια κατ'ονομα αριστερη κυβερνηση μιλαει για κομματικη πειθαρχια ωστε να ψηφιστει κατι που προεκλογικα ελεγε οτι θα καταργησει με εναν νομο δηλαδη το μνημονιο που το ονομασε τωρα συμφωνια,υπαρχει προβλημα.

Οταν ο λαος που ψηφισε αριστερα βλεπει να παιρνουν καιριες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο ατομα που ανηκουν στο κλεφτοπασοκ η στην δεξια αρχιζοντας απο τον ΠτΔ και τελειωνοντας στην γνωστη Παναριτη του Γαπ,υπαρχει προβλημα.


Γενικα υπαρχει προβλημα,και τα εχω ακουσει χοντρα απο φιλους και συγγενεις που τους επεισα να ψηφισουν Συριζα μηπως και κανει 3 μονο απο τα εκατο που υποσχεθηκε,που δεν θα τα κανει ουτε αυτα τα τρια.

Να κανω υπομονη λενε,τι αντιδρω τοσο νωρις?
Μα η καλη μερα απο το πρωι φαινεται,και πειτε το προαισθημα,πειτε το κληρονομικο χαρισμα,πειτε το μαντης Καλχας......

Υπαρχει προβλημα,μεγαλο,αλλο ψηφισαμε και αλλο μας βγαινει στην πορεια,και πολυ χειροτερο,οχι απλα διαφορετικο.

Και αν αυτο δεν μας κανει σοφοτερους και αποφασιστικοτερους για το τι πρεπει να γινει αν δεν αλλαξουν ροτα......

Αλοιμονο σε εμας και κυριοτερα ....
Αλοιμονο στην χωρα.

Η ευέλικτη κυρία Παναρίτη

Γράφει ο Φέλιξ
Η επιστημονικά καταρτισμένη όπως επιμένουν μερικοί κυρία Έλενα Παναρίτη, θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Έχει γνώση οικονομικών, μιλά με άνεση ξένες γλώσσες και έχει γνωριμίες. Με την ίδια λογική θα μπορούσε ας πούμε να μας εκπροσωπήσει στο ΔΝΤ, ο Λουκάς Παπαδήμος και πολλοί ακόμη τεχνοκράτες και σωτήρες.
Δεν ξέρω τι άλλα προσόντα έχει η κυρία Παναρίτη ώστε να υπερσκελίσει τόσους τεχνοκράτες, αλλά είναι σίγουρα πολιτικά ευέλικτη.
Η Έλενα Παναρίτη, ήρθε στην Ελλάδα για να δουλέψει στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και πήρε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο, όταν μιλώντας στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, τάχθηκε ενάντια στο Μνημόνιο και τη λιτότητα περιγράφοντας την καταστροφική λειτουργία τους στην οικονομία και στη συνέχεια πήγε και τα ψήφισε.
Παρότι άνθρωπος του Παπανδρέου, πέρασε στην πλευρά Βενιζέλου δηλώνοντας κατά του δημοψηφίσματος μετά τη Σύνοδο στις Κάννες.
"Δεν πρόκειται να συναινέσω στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Πριν από δύο χρόνια ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μου. Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ και να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν πρόκειται να συναινέσω στην διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας μου" είχε δηλώσει η κυρία Παναρίτη και στήριξε Βενιζέλο ο οποίος απ ό,τι αποδείχθηκε πήρε εντολές από τον Μπαρόζο.
Λίγο πριν τις εκλογές του Μαίου του 2012, η κυρία Παναρίτη , εξήρε την προσωπικότητα και την πολιτική δράση του Σαμαρά. Δήλωσε στις 2 Μαίου του 2012:
Θεωρώ, όμως, ότι ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μία πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στη γραφειοκρατία και την έχει ξεκάθαρα δηλώσει ως κεντρικό σημείο των αλλαγών: Μία μικρή κυβέρνηση 15 –λέει- υπουργών και μία διαχείριση χαμηλών τριβών με χαμηλή γραφειοκρατία. Εάν μπορέσει και το κάνει αυτό τους πρώτους δύο μήνες, δηλαδή να βάλει την κίνηση σε αυτό το σημείο, θα έχουμε κερδίσει πάρα, πάρα, πάρα πολύ χρόνο. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα βοηθήσουν.Δεν ήταν έτσι πριν 2,5 χρόνια. Ο κ. Σαμαράς μού κάνει και εμένα εντύπωση, αλλά μου κάνει πολύ θετική εντύπωση. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι –κοιτάχτε και δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή- φαίνεται ο ίδιος νιώθει ότι θα είναι πρώτο κόμμα, ο ίδιος νιώθει ότι θα είναι την επόμενη μέρα... Άρα ίσως η ευθύνη της 7ης Μαΐου τον έχει φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων», κατέληξε.
Σήμερα εκπροσωπεί την κυβέρνηση Συριζα.Ίσως γιατί η κυβέρνηση κάνει την παραδοχή πως από 11 εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και άλλους τόσους στο εξωτερικό, οι μόνοι άξιοι για να έχουν κρίσιμες θέσεις, είναι αυτοί ενάντια στους οποίους πολεμούσε
http://www.koutipandoras.gr/article/141993/i-eyelikti-kyria-panariti

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

Μπουμπουλινα Μητσοτακη,Μπακογιαννη,Κουβελου



Η Θοδωρα τα'χει παιξει,αρματωθηκε και παει στον πολεμο με τους δανειστες,στο πλευρο τους φυσικα και εναντια στην χωρα.

Φυσικα αν δεν κλεισουν οι τραπεζες την Δευτερα θα πρεπει να την καλεσει ο εισαγγελεας με την κατηγορια διασπορας ψευδων ειδησεων που προκαλουν τρομο και πανικο στον ηλιθιο λαο που μερικοι απο αυτους την ψηφισαν κιολας.

Καλα για τον αλλον τι να πω!!
Δωσε του αεροπλανακια και πλοια και ψηφισε Αλεξη οσα μνημονια η συμφωνιες οπως θες ονομασε τα

Χρεοκοπούν οι χρεοκοπημένες χώρες;

Γραμμενο πρωτη φορα το 2011,σας θυμιζει σημερινες καταστασεις?


 Λοιπόν νικήσαμε και πάλι, μετά βαΐων και κλάδων προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα του συμφώνου σταθερότητας. 

Δεν λένε όμως τι περιμένει τον λαό για τα επόμενα χρόνια, και δεν μιλάμε για τα επόμενα λίγα χρόνια. Μιλούν ως συνήθως για δυσκολίες που θα τις ξεπεράσουμε, για νέα μέτρα που πρέπει να πάρουμε αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε, για την επόμενη μέρα που την βλέπουν μόνο αυτοί και μετά..... 

Θα αρχίσει το ξεζούμισμα της χώρας, ό,τι έχει μένει απούλητο θα πάει για πούλημα, ό,τι έχουμε σαν εθνικό πλούτο θα τον παραδώσουμε σε αυτούς που μας άφησαν να αναπνέουμε ακόμη λίγο, ο λαός θα υποφέρει από τα συνεχόμενα νέα μέτρα, εκείνοι θα μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια με μόνο στόχο να συνεχίσουν να διαχειρίζονται ένα κατεστραμμένο πλοίο και όλα θα συνεχιστούν έτσι. 

Καθημερινά θα βλέπουμε την αναλγησία και την αδιαφορία τους, θα μας μιλάνε στο όνομά μας αλλά θα νοιάζονται μόνο για την καλοπέραση και την βόλεψή τους, θα καταργούν όλες τις κρατικές δαπάνες που βοηθάνε τους αδύναμους να επιβιώσουν με πρόσχημα την σωτηρία της χώρας. 

Προσωπικά δεν ελπίζω πλέον τίποτα, το παιχνίδι είναι στημένο από όλους, τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε η Μπενάκη όταν έλεγε για τις αλλαγές που θα επέλθουν όταν μίλαγε στον Παπούλια. 

Το γεγονός είναι ένα, ο λαός πλέον μπαίνει στην άκρη, ο λαός δεν έχει σημασία διότι είναι χειραγωγημένος και χωρισμένος σε φατρίες ανάλογα με τι τον συμφέρει, η ελίτ ξέρει καλά την δουλειά της, ήδη οι νόμοι που περιμένουν να ψηφιστούν έχουν σαν στόχο τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες μας, η μπανανιά που ονειρεύτηκαν παίρνει σάρκα και οστά. 

Προδομένοι εδώ και χρόνια, ανήμποροι να εκφράσουμε την οργή μας θα υποστούμε όλες αυτές τις αλλαγές για την σωτηρία της χώρας, μιας χώρας που δεν θα είναι πλέον δική μας αλλά αυτών που την πρόδωσαν, την ξεπούλησαν, την δίκασαν. 

Επιμήκυνση του χρέους και σμίκρυνση των δικαιωμάτων και των ελπίδων μας η απόφαση  της Ευρώπης. 

Όσοι είναι τυχεροί να φυτοζωούν με πενιχρά εισοδήματα και να υποφέρουν να βλέπουν το ξεπούλημα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν θα αποδεχτούν την κάρτα του πολίτη, τον έλεγχο και την ηθική τους απαξίωση και θα έχουν τις μελλοντικές γενιές να τους κοιτούν με απορία και οργή ρωτώντας γιατί αφήσαμε την χώρα μας να γίνει ένα ερείπιο που το κυβερνάνε ανίκανοι. 

Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι προσπαθούν να μας σώσουν από την χρεοκοπία, μα είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι, οικονομικά και ηθικά. 

Νικήσαμε μα το ποτήρι είναι πικρό, δεν είναι κρασί είναι κώνειο. 

Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

Υποθεση συνομωσιας

Πολλα περνουν απο το μυαλο μου τους τελευταιους μηνες,καιρος να τα βαλω σε ταξη,τι συμβαινει λοιπον?

Η χωρα καταδικασμενη με ανθρωπους να αυτοκτονουν με οποιο τροπο μπορουν συρθηκε σε εκλογες,ηταν οι εκλογες η λυση για να βγουμε απο το αδιεξοδο?

Ναι ηταν, αλλα οχι με τον τροπο που πιστευουμε.

Παιζεται ενα παιχνιδι απο το πολιτικο προσωπικο αυτης της χωρας  ανεξαρτητα κομματος,ενα παιχνιδι εγκληματικο εναντιον του λαου,συνομωσιες θα μου πειτε....σκεφτειτε.

Επρεπε να υπογραφει νεο μνημονιο,επι Σαμαρα,ο οποιος μετα τις ευρωεκλογες τα ειχε παρατησει ολα βλεποντας οτι δεν μπορει να το περασει απο την βουλη.

Και να η συνομωσια.
Μονο η αριστερα ειχε την δυναμικη να νικησει,υποσχομενη τα παντα,σκισιμο των μνημονιων,επαναφορα των εργασιακων νομων,του αφορολογητου,καταργηση του Ενφια και δεκαδες αλλα.

Τα υποσχεθηκαν λεγοντας οτι ολα τα μετρα ειναι κοστολογημενα,οτι εχουν σχεδιο,οτι δεν φοβουνται την ρηξη.

Πηγε ο ηλιθιος λαος και τους ψηφισε,περισσοτερο για να απαλλαγει απο την χουντα του Σαμαρα και λιγοτερο γιατι πιστεψε οτι θα τα πραγματοποιησουν ολα οσα υποσχεθηκαν.


Απο την επομενη των εκλογων καποιοι καταλαβαμε πολλα,περνωντας ο καιρος περισσοτερα,συζητησεις επι των συζητησεων,εγινε η τροικα θεσμοι,το μνημονιο συμφωνια,αλλα ελεγαν μεσα και αλλα εξω,μυστικοτητα,συναντησεις,υποχωρησεις,υποχωρησεις,υποχωρησεις.

Τελικα καταντησαν οι συναντησεις μονο σε υποχωρησεις,ξεχαστηκαν οι εξαγγελιες,τα μνημονια που θα τα καταργουσαν με εναν νομο,ο ενφια,οι φοροι,οι ανεργοι,οι πεινασμενοι.

Πηραν κατι μετρα εξευτελιστικα κατα της φτωχειας,χειροτερα απο το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα του Σαμαρα,και μας πανε σε συμφωνια μνημονιο βαζοντας τους γελοιους εκπροσωπους τους τυπους σαν τον Παπαδημουλη και τον Μητροπουλο να μας προετοιμαζουν για τα επωδυνα μετρα που θα παρουν.

Και η ρηξη?
Συνομωσια η οχι αυτο που πιστευω ειναι:
Ηξεραν οι δανειστες οτι μετρα με Σαμαρα δεν περνουσαν απο την βουλη.
Οι εκλογες εγιναν σε τετοια περιοδο ωστε σε ελαχιστο χρονο να μεινουν αδεια τα ταμεια του κρατους,ο Αλεξης κατηγορει την ΝΔ για αυτο,δεν θα πει ομως οτι τον βολευει ωστε να εκβιασει τους βουλευτες του με ψηφιση του νεου μνημονιου η εκλογες.

Συμφωνημενα ολα απο περυσι λοιπον,και τωρα εχουν την εναλλακτικη να ψηφισουν τα μετρα οπως τα θελουν διοτι υπαρχει στην βουλη του αντεθνικο Ποταμι,το εγκληματικο Πασοκ και η φασιστικη ΝΔ.

Αν καποιοι απο τον Συριζα κ ανελ δεν ψηφισουν εχουν τους υπολοιπους να τα στηριξουν.

Μπλεξαμε φιλοι μου ασχημα.

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Μονο ο λαος μπορει να δωσει λυση,οχι οι υποδουλοι ηγετες που μας κοροιδευουν καθε φορα προεκλογικα για να ερθουν στην εξουσια.

Κανενας Αλεξης που το παιζει αριστερος δεν θα σωσει την Ελλαδα.

Διοτι ειναι ξεπουλημενος και αυτος οπως και οι προηγουμενοι.

Ξυπνηστε.

Θυμηθειτε τι εγραφα και επι Γαπ,και επι Σαμαρα.

Οι ιδιοι κυβερνουν και οι διαμαχες ειναι για σταχτη στα ματια.

Θα μας τελειωσουν,αργα η γρηγορα,στο χερι μας ειναι να μην συμβει.
Και να τους τελειωσουμε εμεις.


Την Ελλαδα την κυβερνουν οι εχθροι της.

Συμφωνία “μνημονιακής κοπής”

Την πλήρη διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης, εκφράζουν δέκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με κοινή δήλωση που κατέθεσαν στη συνεδρίαση του οργάνου. Οι εργασίες της ΚΕ συνεχίζονται σήμερα με συζήτηση επί του σχεδίου απόφασης
Στην δήλωσή τους τονίζουν ότι «το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια ώστε να περάσει μια συμφωνία, μνημονιακής κοπής με νέα οδυνηρά μέτρα, η οποία θα παρουσιαστεί σαν αναγκαία, περίπου σαν νίκη της κυβέρνησης απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους». Επισημαίνουν παράλληλα πως «το εντυπωσιακό είναι ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική -ακόμα και αν την θεωρήσουμε αναγκαστική μέσα από την πίεση των τροϊκανών- δεν έχει θίξει διόλου το δίκτυο της εσωτερικής διαπλοκής, καθώς ρίχνει γέφυρες προς τον συστημικό οικονομικό και πολιτικό κόσμο, διακρίνεται για τα πολιτικά ανοίγματα σε χώρους που υπηρέτησαν τα μνημόνια». Αυτή η επιλογή, προσθέτουν «δεν καθορίζεται από έναν αδήριτο συσχετισμό δυνάμεων αλλά έρχεται σαν αναγκαίο εξάρτημα μιας επί της ουσίας κεντροαριστερής προσαρμογής».
Εκτίμηση των δέκα μελών της ΚΕ είναι ότι «πολιτικά έχουμε μια κυβέρνηση που υπό το πρόσχημα της «διαπραγμάτευσης» και του «έντιμου συμβιβασμού» διολισθαίνει και πιέζεται να περάσει μέτρα και συμφωνίες που δεν θα μπορούσε να επιβάλλει κανένα καθαρόαιμο μνημονιακό σχήμα». Αναφέρουν επίσης ότι η επικαιρότητα εδώ και τέσσερις μήνες εγκλωβίζεται στη δραματοποίηση των αλλεπάλληλων επεισοδίων της «διαπραγμάτευσης», ενώ η χώρα αντιμετωπίζει το σύνθετο πρόβλημα της καθολικής κρίσης που αγκαλιάζει όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής.
Σύμφωνα με την δήλωση, «κυοφορούνται σημαντικές πολιτικές εξελίξεις» και «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής όπου προετοιμάζονται οι όροι για την κεντροαριστερή ανασύσταση τόσο ιδεολογικά – αξιακά όσο και πολιτικά, καθώς όλοι οι χρεοκοπημένοι, πολυχρησιμοποιημένοι φορείς του μνημονίου επανέρχονται και πλασάρονται στο προσκήνιο, πλάι στους νεόκοπους του Ποταμιού και άλλων».
Η λογική των «κόκκινων γραμμών» δεν είναι σωστή αλλά αμυντική, εκτιμούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διακηρύσουν ότι «η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή είναι μια Αριστερά που δεν θα είναι κεντροαριστερά».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Κουλης ο Μαλακοπιτουρας

Προς ΕΛΑΣ: συνεχίστε το έργο σας απρόσκοπτα. Αγνοήστε κάθε παρέμβαση. Στις Δημοκρατίες η Αστυνομία δεν χειραγωγείται.



Ο ανεπαγγελτος χαραμοφαης που ο ιδιος και ολο το σοι του κατατρωνε τα σπλαχνα της χωρας δεκαετιες τωρα συμβουλευει την αστυνομια......

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015

Η Απατη της Πρωτη φορα αριστερα ερχεται

Συντομα θα δουμε την απατη και την κλοπη της ψηφου μας απο τον Συριζα,ετοιμαζεται η νεα συμφωνια-μνημονιο η οποιο ονομα της δωσουν,στοχος τους να παραμεινουν στην εξουσια,κανενα μετρο απο οσα υποσχεθηκαν δεν θα παρουν,αντιθετα θα παρουν ολα οσα ελεγαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παρουν.

Ετοιμαστειτε λοιπον για νεους,μεγαλυτερους φορους που φυσικα δεν θα τους εισπραξουν διοτι δεν υπαρχει στους φτωχους η δυνατοτητα αυτη.

Βρηκαν ομως τον τροπο να τους κανουν ακομα φτωχοτερους,τον φπα,εκει δεν γλυτωνει κανεις,εκτος και αν πεθανει,εκει θα κατακλεψει η πρωτη φορα αριστερα τις μειωμενες ηδη συνταξεις,τους μισθους των 400 ευρω τον μηνα.

Χειροτερη κλοπη απο αυτη της ψηφου ομως δεν υπαρχει,λενε οτι εντολη του λαου ειναι η παραμονη στο ευρω....

Με ποιους ορους?
Με καθε θυσια?
Ειναι ετοιμοι να θυσιασουν την χωρα στο νομισμα της υποδουλωσης?

Ετοιμαστειτε για το επομενο κομμα που θα πιασει τα ποσοστα του πασοκ
Ετσι κι αλλοιως απο πασοκους ειναι γεματο.

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

Aρχιντια μιντια

Εχουν λυσαξει καναλια,ιστοσελιδες,εφημεριδες και ραδιοφωνα ανεκπαιδευτων και ηλιθιων δημοσιοκαφρων με την Ζωη και τον Βαρουφακη,ολα αυτα τα δημοκρατικα μεσα μας λενε 5 χρονια τωρα ποση ευλογια ειναι το μνημονιο και ποσο καλη κυβερνηση ηταν η χουντα του Σαμαρα.

Τωρα μας τρομοκρατουν με πεινα,καταστροφη,ασιτια,αν βγουμε απο το ευρω,δηλαδη αν μεινουμε που θα εχουμε τα ιδια δεν τους νοιαζει καθολου,γελαω αφορητα,ειδικα με την συζυγο Ρουσοπουλου δημοσιοκαφρα Ζαχαρεα,τις αλλες τις σαχλες δεν τις βλεπω,τι να δω την Τρεμη η τον Σροιτερ?
Ολη η σαβουρα μαζευτηκε σε αυτη την χωρα στην πιο δυσκολη στιγμη της.
Πως θα την ξεφορτωθουμε?

Tο βλημα των βληματων



Θαυμαστε τον οσοι τον ψηφισατε,την υπηρετρια του Μπομπολα,τον πιο ανθελληνα και απο τον Εφιαλτη,η εξυπναδα του τρεχει απο τα μπατζακια του.
Ρε τι ζουμε,ρε τι ζουμε σε αυτη την χωρα.

Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

Εγκαταλείπουν ως και το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Ως... υπέροχη επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση Τσίπρα τη φερόμενη ως πρόταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους εταίρους στην Ευρωζώνη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτή η πρόταση δεν είχε υποβληθεί επισήμως ούτε στην Αθήνα ούτε στα άλλα κράτη που χρησιμοποιούν ως νόμισμα το ευρώ, εμείς θα εξετάσουμε την ουσία της υποτιθέμενης πρότασης. Η πρόταση αυτή, αν γινόταν ποτέ αποδεκτή από την κυβέρνηση, συνιστά κατά κράτος υποχώρηση από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Δεν συμπεριλαμβάνει απολύτως καμία από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις του καθαρά αστικού, σε καμία περίπτωση αριστερού, αλλά ανακουφιστικού Προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Απολύτως καμία! Πρώτον, δεν λέει τίποτα φυσικά για σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεύτερον, δεν λέει τίποτα για τη χορήγηση τα Χριστούγεννα ως δώρου της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ. Τρίτον, δεν καθιερώνει βεβαίως το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο. Τέταρτον, ρητά αναφέρει ότι διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ. Πέμπτον, δεν επαναφέρονται τα εργασιακά δικαιώματα (διαιτησία, μαζικές απολύσεις κ.λπ.). Γιατί χαίρεται, λοιπόν, η κυβέρνηση, μας είναι αδιανόητο. Εμφανίζεται εντελώς ασυνεπής με όσα εξάγγειλε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.
Η πρόταση Γιούνκερ είναι ακόμη χειρότερη. Πρώτον, αυξάνει τον ΦΠΑ και από 13,5% τον κάνει 18%. Δεύτερον, μεταθέτει τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεόνασμα του 3,5% για το 2017 και το 2018, ορίζοντας στο 2% το πρωτογενές πλεόνασμα για του χρόνου και σε 0,75% για φέτος, αφού έχει ήδη περάσει ο μισός χρόνος. Τρίτον, η πρόταση Γιούνκερ ορίζει ότι πρέπει μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχουν πρώτα νομοθετηθεί μέτρα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, νέο γδάρσιμο φορολογικό δηλαδή του κοσμάκη, και έπειτα θα κλείσει η συμφωνία. Τέταρτον, η πρόταση ορίζει ότι το φθινόπωρο θα ανοίξει το θέμα του Ασφαλιστικού -και οι δανειστές έχουν κάνει πεντακάθαρο ότι όταν λένε συζήτηση για το Ασφαλιστικό, εννοούν μείωση των συντάξεων πριν από οτιδήποτε άλλο. Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχόταν προεκλογικά αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού όταν πλέον είχε αναλάβει την εξουσία ότι θα δώσει κάνα φράγκο στους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό και στους χαμηλοσυνταξιούχους με τη 13η σύνταξη, και αντί γι' αυτό αφενός δεν δίνει ούτε ευρώ σε κανέναν και αφετέρου αυξάνει όλους τους φόρους!
Αυτά όλα συνιστούν εξαπάτηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος των μέτρων που όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι διατεθειμένη να δεχθεί. Αυτά τα γράφουμε επειδή διαπιστώσαμε την προσπάθεια καλλιέργειας ενός παντελώς αβάσιμου κλίματος αισιοδοξίας. Τίποτα από αυτά όμως δεν είναι ακόμα γεγονός, αφού καμία συμφωνία δεν έχει κλείσει και τίποτα δεν έχει συνομολογηθεί. Οταν κλείσει η οποιαδήποτε συμφωνία, θα την κρίνουμε βάσει των όρων που θα έχουν συμφωνηθεί. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε όμως να κρύψουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιχειρούν να παραπλανήσουν τον κόσμο για το πόσο... «καλή» είναι η πρόταση Γιούνκερ, αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζονται να κάνουν και κάποιες υποχωρήσεις επί τα χείρω από την πρόταση αυτή! Ζήτω που καήκαμε δηλαδή αν τους αφήσει ο ελληνικός λαός όπως το έχουν στο μυαλό τους!
Ολέθριες επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη θα έχει μια τέτοιου είδους σαρωτική, κατά κράτος υποχώρηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στους όρους των Γερμανών και των όλων δανειστών. Δεν θέλουμε καθόλου να φανταστούμε ότι ο νεαρός πρωθυπουργός της Ελλάδας θα διασύρει την ελληνική και την ευρωπαϊκή Αριστερά σε τέτοιο βαθμό που να τη φέρει στο όριο της εξαφάνισής της από το πολιτικό προσκήνιο για δεκαετίες. Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα μάτια σε ενδείξεις που πυκνώνουν ότι η όλο και πιο αδύναμη αντίσταση που προβάλλει η κυβέρνηση στους Γερμανούς, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει την ίδια και την Αριστερά σε πανευρωπαϊκή πολιτική πανωλεθρία.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64189562

Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν κώνειο

Δελαστίκ

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν κώνειο

Γιώργος Δελαστίκ για την εφημερίδα ΠΡΙΝ
Καταπέλτης ήταν εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδoς Γιάννη Στουρνάρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. «Θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άλφα. Βαθιά είναι νυχτωμένος! Να παραιτηθεί –και μάλιστα για λόγους «ευθιξίας»– ο Στουρνάρας! Μα ο μνημονιακός πρώην υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά τοποθετήθηκε στη θέση που έχει λίγο προτού απομακρυνθεί από την εξουσία η κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ακριβώς για υπονομεύει συστηματικά την επερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα δρώντας ως τυφλό όργανο της γερμανικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Είναι δυνατόν, λοιπόν, να παραιτηθεί ο Στουρνάρας;
Αποστολή του από την καγκελαρία του Βερολίνου, από την ελληνική ολιγαρχία και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να συμβάλει με τη δράση του στην ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα και όχι να παραιτηθεί ο ίδιος προτού ολοκληρώσει το καθήκον που του ανέθεσαν. «Υπάρχει πρόβλημα με τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος» δήλωσε και ο άλλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Κόκκινο. «Δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας, στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων, να υπονομεύει ουσιαστικά την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση» πρόσθεσε. Εκείνος όμως που ήταν «τούρμπο» εναντίον του Στουρνάρα –και μάλιστα από το βήμα της Βουλής– ήταν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Όλα τα εγκλήματα που έγιναν θα εξιχνιαστούν και θα αποδοθούν ευθύνες […] Θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές» διακήρυξε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε απευθυνόμενος ρητορικά προς τον Στουρνάρα: «Το έγκλημα που κάνατε δεν το έχει ξεχάσει κανείς […] Το έγκλημα της πώλησης της ΑΤΕ […] Ο μέγας Γιάννης Στουρνάρας, ο ανεξάρτητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ως υπουργός συμμετείχε στο σκάνδαλο της ΑΤΕ […] Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό».
Ο Γ. Στουρνάρας έβγαλε επίσης ως υπουργός Οικονομικών και δήθεν μη βιώσιμο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. «Μέσα σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δισ. ευρώ» υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης. Δίκιο έχουν σε όλες τις κατηγορίες κατά του Στουρνάρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όμως υπήρξε ξαφνικά αυτή η ανάφλεξη στις σχέσεις κυβέρνησης-Στουρνάρα; Μέχρι πρότινος ήταν πρόδηλη η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί το διοικητή της ΤτΕ, με τον οποίο είχε άλλωστε και επίσημη συνάντηση. Τι συνέβη στο μεταξύ; Οφείλεται άραγε μόνο στην υπονομευτική ηλεκτρονική επιστολή που εστάλη από το Γραφείο Τύπου της ΤτΕ σε δημοσιογράφους υποστηρικτές της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Φυσικά οφείλεται και σε αυτό αλλά όχι μόνο, ούτε κυρίως. Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον όλοι έξαλλοι εναντίον του Στουρνάρα από τη στιγμή που έμαθαν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, αποκάλυψε στην κυβέρνηση Τσίπρα την ύπαρξη στην Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμού του ΔΝΤ, με τα λεφτά του οποίου θα μπορούσε η Αθήνα να πληρώσει στις 12 Μαΐου τη δόση προς το ΔΝΤ! Την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού ο Στουρνάρας την είχε αποκρύψει από την κυβέρνηση! Το «μαρτύρησε» μόλις πριν από μία εβδομάδα, όταν πληροφορήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μάθει για την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού και μάλιστα από την ίδια τη Λαγκάρντ!
«Πρέπει να πω ότι την πρώτη ενημέρωση δεν την είχαμε από την Ελλάδα, [η ύπαρξη του λογαριασμού] αναφέρθηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο από την κυρία Λαγκάρντ» αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο πρώην γραμματέας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος υπάρχει εδώ και… σαράντα (!) χρόνια και το ποσό των χρημάτων που περιέχει καθορίζεται από το ίδιο το ΔΝΤ, στην περίπτωση της Ελλάδας σήμερα είχε περίπου… 700 εκατομμύρια ευρώ! Είναι λογαριασμός έκτακτης ανάγκης και, για να αποσυρθούν χρήματα από αυτόν, απαιτείται η έγκριση του ΔΝΤ. Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα αξιοποίησης αυτού του «εγγυητικού λογαριασμού» του ΔΝΤ για να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ. Αφού η ίδια η Λαγκάρντ είχε ενημερώσει την κυβέρνηση Τσίπρα για την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού, η έγκριση από το ΔΝΤ δόθηκε ακαριαία, μέσα στην Κυριακή, οπότε τη Δευτέρα ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε στην Ευρωομάδα ότι η ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση των 756 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ. Πραγματικά, πήρε η κυβέρνηση 650 εκατομμύρια από το λογαριασμό αυτό, «τσόνταρε» και 100 εκατομμύρια δικά της λεφτά κι έτσι πλήρωσε τη δόση. Γλίτωσε με τον τρόπο αυτό τη χρεοκοπία τον Μάιο. Έχει δίκιο φυσικά να είναι έξω φρενών εναντίον του Στουρνάρα. Πολύ αμφιβάλλουμε πάντως αν θα κατορθώσει ο Τσίπρας να τον αναγκάσει να παραιτηθεί. Όλα αυτά όμως, αν και έχουν φυσικά την πολιτική σημασία τους και δικαιολογούν την οργή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Στουρνάρα, τελικά είναι πολιτικές λεπτομέρειες.
Η ουσία είναι πως η Ελλάδα είναι αδύνατο να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις σε ΕΕ και ΔΝΤ, αν δεν διαγραφεί το μέγιστο μέρος του χρέους. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως, αν η Αθήνα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις, ο Τσίπρας ο ίδιος, ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις διακηρύξεις του, θα δώσει στον ελληνικό λαό το κώνειο ενός νέου Μνημονίου που θα του υπαγορεύσουν οι Γερμανοί.
http://info-war.gr/

Βαρύ κατηγορώ στην κυβέρνηση από τον Δημήτρη Καζάκη



Αν αληθευει ολο αυτομιλαμεγια εσχατη προδοσια και απο την πρωτη φορα αριστερα.

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015

Φευγει ο Ενφια που μενει

Καθε κυβερνηση και μια κωλοτουμπα.
Καθε ηγετης που στα γονατα ανεβαινει
Ενας λαος που τρωει αμασητη τουλουμπα
Και να σωθει απο ικετες περιμενει.

Ο Καλος Χριστιανος

Ο απο παντα ανεπαγγελτος γιος που προσκυναει οτι βρει,τροικα,Γερμανους,δντ,οστα Αγιων.
Ειναι ο ιδιος Χριστιανος που απελυσε με γρηγορες διαδικασιες χιλιαδες εργαζομενους χωρις αξιολογηση.

Γινεσαι αθρησκος μετα?

Εντιμος συμβιβασμος


Πέμπτη, Μαΐου 14, 2015

ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Του ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΥ*
Υπήρξαμε πολλοί που δεν συμμεριζόμασταν την «ευκολία» της προεκλογικής αφήγησης, που διευκόλυνε μεν τον δρόμο προς την κάλπη, αλλά μας έθετε μπροστά σε ένα κρίσιμο ερώτημα: είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αντιλιτότητας μέσα στο πλαίσιο ανοχής της ευρωζώνης και διά της διαπραγματευτικής μεθόδου με τους «θεσμούς» της;
Σή­με­ρα γνω­ρί­ζου­με την απά­ντη­ση: Όχι. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επι­χει­ρούν να συ­ντρί­ψουν τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ χτί­ζο­ντας το δί­λημ­μα: από­λυ­τη εν­σω­μά­τω­ση ή άμεση ανα­τρο­πή; Το κά­νουν για λό­γους οι­κο­νο­μι­κούς, επει­δή η αντι­λι­τό­τη­τα είναι ασύμ­βα­τη με τη ση­με­ρι­νή κυ­ρί­αρ­χη πο­λι­τι­κή. Το κά­νουν επί­σης για λό­γους πο­λι­τι­κούς, γιατί η Ευ­ρώ­πη όφει­λε να θω­ρα­κι­στεί απέ­να­ντι στον κίν­δυ­νο της «με­τά­δο­σης» του μι­κρο­βί­ου ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-Podemos.
Η συμ­φω­νία της 20ής Φλε­βά­ρη ήταν ένα ση­μα­ντι­κό λάθος, που προ­έ­κυ­ψε από τον εγκλω­βι­σμό στην προ­ε­κλο­γι­κή «αφή­γη­ση». Δώ­σα­με τη δέ­σμευ­ση της απο­πλη­ρω­μής του χρέ­ους «στο ακέ­ραιο και εγκαί­ρως», πα­ραι­τη­θή­κα­με από «μο­νο­με­ρείς ενέρ­γειες» με βάση το πρό­γραμ­μά μας, που θα οι­κο­δο­μού­σαν μια στέ­ρεα ερ­γα­τι­κή-λαϊ­κή συμ­μα­χία γύρω από την κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς. Δεν πή­ρα­με τί­πο­τα. Η «δη­μιουρ­γι­κή ασά­φεια» λει­τούρ­γη­σε και λει­τουρ­γεί υπέρ των ισχυ­ρών.
Μετά τις 20 Φλε­βά­ρη, επι­χει­ρή­σα­με να αμυν­θού­με με τις «κόκ­κι­νες γραμ­μές». Ήταν κα­τώ­τε­ρες των δε­σμεύ­σε­ών μας στη ΔΕΘ, που ήταν κα­τώ­τε­ρες του συ­νε­δρια­κού προ­γράμ­μα­τος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.
Σή­με­ρα οι «κόκ­κι­νες γραμ­μές» ξε­θω­ριά­ζουν: Στις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις –απέ­να­ντι στην εμ­βλη­μα­τι­κή ση­μαία του νε­ο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού– μι­λά­με πλέον για τα έσοδα, για το πώς και πόσες δη­μό­σιες επι­χει­ρή­σεις θα εκ­ποι­η­θούν και όχι για το αν θα εκ­ποι­η­θούν. Στο ζή­τη­μα των φόρων θε­ω­ρού­με πλέον τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ ως «πεδία πα­ρα­χω­ρή­σε­ων» προς τους δα­νει­στές και όχι ως ζη­τή­μα­τα βελ­τί­ω­σης της ζωής των λαϊ­κών τά­ξε­ων, όπως προ­ε­κλο­γι­κά δε­σμευ­τή­κα­με. Στο Ασφα­λι­στι­κό εγ­γυό­μα­στε τις κα­τα­κτή­σεις των «σή­με­ρα συ­ντα­ξιού­χων» αφή­νο­ντας ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο αντι­με­ταρ­ρύθ­μι­σης στις ασφα­λι­στι­κές προσ­δο­κί­ες των μελ­λο­ντι­κών γε­νιών ερ­γα­ζο­μέ­νων. Στα ερ­γα­σια­κά, με­τα­κι­νού­μα­στε από τη δέ­σμευ­ση για απο­κα­τά­στα­ση της ισχύ­ος των ΣΣΕ προς ένα νε­φέ­λω­μα των «βέλ­τι­στων ευ­ρω­παϊ­κών πρα­κτι­κών», όπως τις κα­τα­νο­εί το ILO, με τον κίν­δυ­νο να ανα­κα­λύ­ψου­με ότι συ­ζη­τά­με για θε­σμο­θέ­τη­ση ενός νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρου κορ­πο­ρα­τι­σμού (που εν­σω­μα­τώ­νει ως κρι­τή­ρια στις ΣΣΕ τη δη­μο­σιο­νο­μι­κή στα­θε­ρό­τη­τα και την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα στην οι­κο­νο­μία...).
Είναι φα­νε­ρό, για όποιον εξα­κο­λου­θεί να θέλει να βλέ­πει, ότι έχου­με εγκλω­βι­στεί σε ένα κα­θο­δι­κό σπι­ράλ: σε μια δια­πραγ­μά­τευ­ση όπου σε κάθε φάση της υπο­χρε­ω­νό­μα­στε να υπε­ρα­σπί­ζου­με τον κόσμο μας, σε όλο και κα­τώ­τε­ρο επί­πε­δο.
Είναι επί­σης σαφές πού οδη­γεί αυτή η κα­τη­φό­ρα. Στο να μας υπο­χρε­ώ­σουν να υπο­γρά­ψου­με εμείς τοΜνη­μό­νιο 3, τη συμ­φω­νία που οι δα­νει­στές ετοί­μα­ζαν για συ­νυ­πο­γρα­φή με τους Σα­μα­ρά και Βε­νι­ζέ­λο. Άλ­λω­στε έχει ήδη δια­φα­νεί και η χρο­νι­κή στιγ­μή που θα επι­χει­ρη­θεί αυτή η ποιο­τι­κή κλι­μά­κω­ση της αντε­πί­θε­σης των δα­νει­στών: όταν η κυ­βέρ­νη­ση θα υπο­χρε­ω­θεί να ζη­τή­σει δα­νει­σμό για να πλη­ρώ­σει όχι πλέον τις δό­σεις του χρέ­ους, αλλά τους μι­σθούς και τις συ­ντά­ξεις, τότε –εκτι­μούν ότι– δεν θα έχει την πο­λι­τι­κή δύ­να­μη για να δια­τυ­πώ­σει την πα­ρα­μι­κρή αντίρ­ρη­ση.
Η από­φα­ση να πλη­ρώ­νο­νται μέχρι σή­με­ρα τα­κτι­κά οι δό­σεις –από­φα­ση που απορ­ρέ­ει από τη συμ­φω­νία της 20ής Φλε­βά­ρη– πα­ρό­λο που οι δα­νει­στές δεν έδω­σαν ούτε ένα ευρώ από τα υπε­σχη­μέ­να και οφει­λό­με­να από τις πα­λαιό­τε­ρες συμ­φω­νί­ες, έχει εξα­ντλή­σει επι­κίν­δυ­να τα απο­θέ­μα­τα του Δη­μο­σί­ου, φέ­ρο­ντας πλέον την κρί­σι­μη στιγ­μή πολύ κοντά μας.
Οι πο­λι­τι­κές συ­νέ­πειες μιας τέ­τοιας στρα­τη­γι­κής υπο­χώ­ρη­σης –γιατί δεν θα είναι πλέον εφι­κτό να μιλά κα­νείς για «συμ­βι­βα­σμό»– θα είναι άμε­σες. Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν είναι δυ­να­τόν να με­τα­τρα­πεί σε κόμμα λι­τό­τη­τας. Οι δα­νει­στές δεν θα δε­χθούν, με­σο­πρό­θε­σμα, να πα­ρα­μεί­νει ως εγ­γυ­η­τής της συμ­φω­νί­ας η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση. Θα απαι­τή­σουν να κα­τα­βλη­θεί και το πο­λι­τι­κό κό­στος της πε­ρι­πέ­τειας μετά τις 25 Γε­νά­ρη, εκ­βιά­ζο­ντας για «διεύ­ρυν­ση» της κυ­βέρ­νη­σης Τσί­πρα και, στα­δια­κά, για με­τε­ξέ­λι­ξή της σε κυ­βέρ­νη­ση εθνι­κής ενό­τη­τας ή αλ­λιώς για ανα­τρο­πή της. Η πο­λι­τι­κή ενερ­γο­ποί­η­ση του Γ. Στουρ­νά­ρα –με το όνει­ρο μιας αλά Πα­πα­δή­μος κυ­βέρ­νη­σης «ευ­ρω­παϊ­κού τόξου»– πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στεί ως προει­δο­ποί­η­ση.
Από αυτόν τον φαύλο κύκλο υπάρ­χει διέ­ξο­δος, που όμως γί­νε­ται όλο και πιο δύ­σκο­λη με κάθε εβδο­μά­δα που περ­νά­ει σε απρα­ξία, με κάθε δόση που πλη­ρώ­νε­ται στους δα­νει­στές: Στάση πλη­ρω­μών προς τους το­κο­γλύ­φους - μέτρα πε­ριο­ρι­σμού της «ελευ­θε­ρί­ας» δρα­πέ­τευ­σης των κε­φα­λαί­ων - υλο­ποί­η­ση των συ­νε­δρια­κών απο­φά­σε­ων του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για τις τρά­πε­ζες - φο­ρο­λό­γη­ση του κε­φα­λαί­ου και των πλου­σί­ων για χρη­μα­το­δό­τη­ση μέ­τρων αντι­λι­τό­τη­τας - υπο­στή­ρι­ξη αυτής της πο­λι­τι­κής με κάθε ανα­γκαίο μέσον, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της σύ­γκρου­σης με την ΕΕ και το ευρώ.
Μια τέ­τοια «τομή», που θα ήταν φυ­σιο­λο­γι­κή μετά τις 25 Γε­νά­ρη, σή­με­ρα θα πρέ­πει να αφή­νει ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο της ανα­βά­πτι­σης στη λαϊκή εντο­λή. Σε εκλο­γές, υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση της κα­θα­ρής πα­ρου­σί­α­σης αυτών των επι­λο­γών από την κυ­βέρ­νη­ση και της υπο­στή­ρι­ξής τους από το κόμμα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.
Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, οι κρί­σι­μες απο­φά­σεις που έρ­χο­νται δεν είναι δυ­να­τόν να λη­φθούν από ένα κλει­στό επι­τε­λείο αν­θρώ­πων, ακόμα και των κα­λύ­τε­ρων προ­θέ­σε­ων. Το κόμμα, από την ΚΕ ως τις ΟΜ, πρέ­πει να κλη­θεί να απο­φα­σί­σει. Το κόμμα πρέ­πει να αντι­στα­θεί στον κό­ντρα άνεμο που ση­κώ­νε­ται όλο και πιο απει­λη­τι­κά.
http://www.iskra.gr/

Κυριακή, Μαΐου 10, 2015

Συριζαλητες

Ζουμε ιστορικες στιγμες τελικα,μετα τα Ζαππεια 1,2,3 του αλητη Σαμαρα ηρθε η ωρα να βιωσουμε και τον πληρη εξευτελισμο του προγραμματος της Θεσσαλονικης του πρωτη φορα αριστερα Συριζα.

Και τι  δεν υποσχεθηκαν,ειπα κι εγω 3 απο τα 100 να κανουν παλι καλα θα ειναι....

Να ανεβασουν το αφορολογητο στις 12 χιλιαδες
Να καταργησουν τον ενφια
Να επαναφερουν τον κατωτατο μισθο εκει που ηταν.

Και τελικα...

Θα μας δωσουν και αυτοι απο τα 3 το μακρυτερο.
Κοροιδευα την φασιστικη δεξια του αλητη Σαμαρα
και θα την βουμε χειροτερη με τους Συριζαλητες.

Αρχισαν και τους διορισμους φιλων,συγγενων,μαθαινω κι απο γνωστο οτι βαζουν και τους κολλητους τους διαφοροι υπουργοι σε θεσεις χωρις αντικειμενο απλα για να μισθοδοτουνται απο το κρατος.

Τελεια.

Και ποιος θα τα πληρωσει ολα αυτα?

Οι Ολιγαρχες?

Γελανε και τα πλακακια του μπανιου

Εσυ και εγω θα τα πληρωσουμε αστειε Ελληνα,μετις αυξησεις των φορων,του φπα, την παραμονη του αντισυνταγματικου ενφια,και ολα οσα ελεγαν οτι θα καταργησουν και δεν θα το κανουν.

Και επειδη εγω ειμαι ανεργος και δεν θα τους πληρωσω σεντς.
Θα τα πληρωσεις μονο εσυ.

Αφου θελαμε Συριζαλητες  στην εξουσια....

Πληρωστε μαλακες.

Η μονη ελπιδα που σας εμεινε ειναι αυτη:


Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015

Αναξιον εστι

Ο Ρουβάς τραγούδησε «με στόμφο για να καλύπτει την κακοφωνία» γράφει η Πέπη Ραγκούση, για να καταλήξει πως αυτό που αντιπροσωπεύει ο τραγουδιστής το αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.
«Οι περισσότεροι έχουμε "Ρουβάδες" στη δουλειά μας», γράφει και σημειώνει: «Σε ένα ιδανικό επαγγελματικό περιβάλλον, ο Ρουβάς και οι "Ρουβάδες" θα ήταν κάτι σαν φάρσα».
Ολόκληρο το κείμενο της Πέπης Ραγκούση:
«Οταν άκουσα, από επαγγελματικό ψυχαναγκασμό, τον Σάκη Ρουβά να τραγουδάει -λέμε τώρα!- το "Αξιον Εστί" θυμήθηκα μία ηρωίδα του Καραγάτση από το "10". Τη Στάσα. Ο συγγραφέας την περιγράφει ως ένα σοβαροφανές "τίποτα" που, όταν ήθελε να προσδώσει βαρύτητα στα λεγόμενά της, μιλούσε με στρογγυλεμένο στόμα για να βγαίνουν οι λέξεις "στρογγυλές".
Ετσι τραγούδησε και το ποπ είδωλο τους στίχους του Ελύτη. Επιστρατεύοντας την τεχνική παλαιομοδίτη τροβαδούρου που τραγουδά σε ταβέρνα το "Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά". Με στόμφο για να καλύπτει την κακοφωνία.
Το θέμα όμως δεν είναι η εκτέλεση του έργου αλλά η συσπείρωση όψιμων, ή μη, υπερασπιστών του Ρουβά με άλλοθι την ελευθερία των επιλογών τού κάθε καλλιτέχνη. Λογικό! Ο Ρουβάς αντιπροσωπεύει ένα χαρακτηριστικό και καθόλου μικρό, πλέον, δείγμα. Αυτό της υπερεκτιμημένης μετριότητας. Εξ ου και η ταύτιση...
Οι περισσότεροι έχουμε "Ρουβάδες" στη δουλειά μας. Ή στη ζωή μας. Ανθρώπους με εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες, χαμηλότατες αντικειμενικές αξίες, που βολεμένοι μέσα σε ένα πλαίσιο, "ποτίζουν" την καριέρα τους και την προσωπικότητά τους με τον εγωκεντρισμό τους. Σε ένα ιδανικό επαγγελματικό περιβάλλον ο Ρουβάς και οι "Ρουβάδες" θα ήταν κάτι σαν φάρσα.
Αλλά το σημαντικό είναι άλλο. Η κακοποίηση της έννοιας "ελευθερία" όσον αφορά τις επιλογές. Ελευθερία δεν σημαίνει ακριβώς αυτό. Σημαίνει "έλευση ορίων". Και όσο πιο συχνά το ξεχνάμε τόσο περισσότερο κινδυνεύει. Όχι η λέξη. Η έννοια.
"Πού να σου εξηγώ" όμως όπως έλεγε, κατά τον Σαββόπουλο, ο Μπιθικώτσης…».


  
http://www.iefimerida.gr/news/204607/pepi-ragkoysi-enantion-saki-oi-perissoteroi-ehoyme-royvades-sti-doyleia-mas

Σάββατο, Μαΐου 02, 2015

Το Μητσοτακεικο μιλαει για αξιοκρατια

Ο ξεφτιλας ο γουρλοματης Κουλης ανεπαγγελτος και μεσα στην χολη θελει να αποδειξει προσληψεις συγγενων τουΣυριζα στο δημοσιο.

Αυτος που επι εκατονταετια ταιζουμε τον ιδιο και ολο του το σοι με εκατομμυρια κρατικου χρηματος.

Ποση ξεφτιλα να αντεξει πλεον αυτος ο λαος?