Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

Εργασια και χαρα

Τελος το μαγειρεμα για σημερα αυριο παλι,ρε γαμοτο κι εχει παραξενεψει κι'αυτη και δεν τρωει οτι να'ναι.
Ας γυρισω παλι λιγο τον χρονο πισω.Αρχες του '92 γυρισα στην Ελλαδα α ναι ειχα ερθει παλι να μεινω το 1989,τοτε επιασα δουλεια σε ενα καταστημα Κατραντζος σπορ λεγοταν και ανοιγε νεο χωρο στην Ανω Γλυφαδα στο Σιτυ Πλαζα.Τετοιο μπαχαλο δεν ειχα ματαδει,να παιρνουν επιδοτηση απο την ΕΟΚ για σεμιναρια μαρκετινγκ και μανατζμεντ και αυτοι να μας εχουν σε ενα γιαπι να κουβαλαμε κουτες ολη μερα.Τα μαζεψα και γυρισα πισω στο Συδνευ.
Επανηλθα λοιπον το '92 τι ωραια τι καλα αντε να ψαξω για δουλεια,και καλα να το πεις αντε βγες στην αγορα να δεις τι γινετε.
Τελικα βρηκα σαν πωλητης σε ενα παρα πολυ γνωστο εισαγωγικο οικο στην Βαλαωριτου.Και ποιος δεν περναγε απο εκει ολη η καλη κοινωνια των Αθηνων.
Για μισθο μην ρωτατε ηταν το 1/5 απο τον μισθο που επαιρνα στην Αυστραλια.Η ιδιοκτητρια της εταιρειας μια πολυ καλη επαγγελματιας αλλα πολυ κακη εργοδοτρια.
Φυσικα η πωλησεις χωρις αποδειξη επεφταν συννεφο,η φοροδιαφυγη στο φορτε της.Απο τις 10 πωλησεις οι 6 ηταν χωρις αποδειξη η με κατα πολυ μειωμενο το ποσο της αγορας.
Πωλησεις να ειναι και οπως να ειναι.
Δεν εμεινα πολυ,με ηθελαν αλλα δεν ειχαν να δωσουν λιγα χρηματα παρα πανω,κι εφυγα.
Περασα απο καποιες εταιριες με ονομα τι αποκομισα?
Κακιστες συνθηκες εργασιας εξοντοτικοι ρυθμοι,σε προσλαμβανουν για πωλητη και κανεις την δουλεια και της καθαριστριας και του αποθηκαριου,και του ταμια,και τις εξωτερικες εργασιες.Αυτο ομως που μου εκανε τεραστια εντυπωση ειναι με ποση ευκολια εκλεβαν το κρατος.
Παντου ο ορος ηταν αν ζηταει η πελατισα η ο πελατης καλυτερη τιμη δεν κοβουμε αποδειξη.
Τεραστια φοροδιαφυγη και μας εκοβαν και το πενηνταρακι η δεν μας πληρωναν το ρεπο αν το δουλευαμε.
Οταν μιλαγες για τα δικαιωματα σου η λυση ηταν η απολυση με οποιονδηποτε λογο.Περι προστασιας απο το κρατος?Ποιο κρατος?
Παρακατω θα καταλαβετε τι θελω να πω.
Ας φαω λιγο απο αυτο που μαγειρεψα αν τρωγετε


Δεν υπάρχουν σχόλια: