Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2008

Αισθηματα

Παραξενευομαι μερικες φορες απο τις ανθρωπινες σχεσεις που παρατηρω γυρω μου.
Δεν ξερω αν ειμαι διαφορετικος αλλα η διαφορα αναμεσα σε αυτα που πιστευω εγω και σε αυτα που βλεπω να συμβαινουν ειναι παρα πολυ μεγαλη.
Οι ερωτικες σχεσεις δειχνουν να ειναι επιφανειακες και προχειρες και ολα πηγαινουν καλα εφοσον ο ενας δεν μπαινει εμποδιο στις προσωπικες επιδιωξεις του αλλου.
Το εγω υπερτερει κατα πολυ του"εμεις"και το μαζι ειναι μαλλον για τα ματια του κοσμου.
Η ευκολια να βρει καποιος ερωτικο συντροφο και η ταχα προφαση" δεν εμπιστευομαι κανεναν "η φοβαμαι να ανοιχτω γιατι θα πληγωθω,μονιμη δικαιολογια για την αποφυγη δημιουργιας μιας μονιμης σταθερης σχεσης.
Δεν ειμαι της αποψης οτι η ζωη καποιου ανηκει σε καποιον αλλον ουτε οτι μια σχεση εχει δικαιωμα να καταργει την προηγουμενη ζωη του αλλου αλλα απο εκει εως το γεγονος οτι ειμαστε μαζι εως οτου καπου διαφωνησουμε και τοτε το αφηνουμε γιατι δεν παει αλλο με βρισκει αντιθετο.
Και οι αμοιβαιες υποχωρησεις που βρισκονται?
Ας μην ειμαστε αστειοι καμμια σχεση δεν βασιζεται μονιμα στην σεξουαλικη ηδονη,μετα απο καποια χρονια ολα ηρεμουν και η αγαπη παιρνει το μερος που ειχε το παθος πριν.
Θα ηταν ιδανικο μαλλον να υπηρχε εξαψη και παθος για παντα αλλα αν καποιοι μπορεσουν και τα αντικαταστησουν με τα κοινα τους ενδιαφεροντα τοτε αυτο μπορει να λειτουργησει σαν αντιβαρο.
Σχεσεις ευκολιας ειναι οι υπολοιπες νομιζω,για τον ενα η τον αλλο λογο,και σωστα διαλυονται με το πρωτο εμποδιο δεν εχουν μελλον,αλλα αφηνουν τις πληγες τους σε εναν απο τους δυο.
Αισθηματα ρηχα και ανοστα,τυχεροι οσοι ξερουν να τα αποφευγουν.

2 σχόλια:

panos είπε...

Χαρούλη πολύ εύστοχα τα σχόλια σου πάνω σε αυτό το θέμα. Διαφωνώ σε κάτι...Στα όρια της υποχώρησης. Τελικά ο έρωτας τι είναι αλλοτροίωση;Τα πράγματα είναι απλά. Σε καλύπτει η σχέση σου ή όχι; Αν ναι προχωράς και συνεχίζεις...αν όχι τότε δεν συμβιβάζεσαι.....Όσο και αν πονάει πρέπει να προχωράς,δεν κάνουμε σχέσεισ ούτε για να λύνουμε τισ ανασφάλειες των άλλων απλά για να μπορούμε να περνάμε όμορφες στιγμές και φυσικά να μην χάσουμε τον εαυτό μας και γίνουμε συμβατικοί και μίζεροι. Φιλιά

ΗarryTsopanos είπε...

Καταλαβαινω τι εννοεις αλλα το θεμα ειναι τελικα οταν λεμε Σ'αγαπω " τι οριοθετουμε με αυτο.
Αν ειναι το σ αγαπω μονο για να περναμε ομορφες στιγμες και οταν βγει μπροστα κατι δυσκολο τοτε δεν μας κανει και το ξεχναμε.....τοτε Αλλη αγαπη γυρευες εσυ" οπως λεει και ενα τραγουδι του Κραουνακη αν το ακουσεις θα καταλαβεις .