Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009

Ξεχναμε γρηγορα

Οπως περνανε τα χρονια κοιταω πισω σε οσα τραγικα εχουν συμβει σε αυτη τη χωρα και απορω ποσο ευκολα τα εχουμε ξεχασει.
Τεραστιες καταστροφες που μπορουσαν να εχουν λιγοτερα θυματα αν υπηρχε η στοιχειωδης οργανωση και ενδιαφερον του κρατους προς τους πολιτες.
Αφεθηκαν ολα στην τυχη τους και ο χρονος που περασε τα εριξε στην ληθη και μετα απο χρονια ξαναγινονται και παλι με χειροτερα αποτελεσματα.
Ξεχναμε γρηγορα σαν λαος,ξεχασαμε το Σαμινα που το μαχαιρι θα εφτανε στο κοκκαλο,ξεχασαμε τους σεισμους και την ρικομεξ που και εκει το μαχαιρι θα εφτανε στο κοκκαλο,ξεχασαμε τα σκανδαλα της προηγουμενης κυβερνησης και τωρα αυτοι εμφανιζονται με λευκο μανδυα κατηγορωντας την τωρινη για τα δικα της τεραστια σκανδαλα.
Και οταν ερθουν αυτοι οι καθαροι ξεροντας οτι ξεχναμε τοσο ευκολα θα κανουν τα ιδια και χειροτερα απο τους προηγουμενους,θυμαται κανεις την αδιαφορια με την οποια μιλουσε ο πρωτοπαπας(πρωην συνδικαλιστης και μετα υπουργος του πασοκ)για τα καθημερινα προβληματα?Θυμαται κανεις τον Παπαντωνιου?Θυμαται κανεις τον Σημιτη και τις προτροπες του να παιζει ο Ελληνας χρηματιστηριο μολις πριν την καταρευση και την κλοπη των παντων?
Θυμαται κανεις τις μεθοδευσεις για το Πορτο Καρρας?
Δεν εχει αλλαξει τιποτα και ουτε θα αλλαξει φιλοι μου οσο εμεις ξεχναμε και συνεχιζουμε να ψαχνουμε το επομενο μαγιω που θα αγορασουμε.
Και οσοι κατηγορουν τους τωρινους ανικανους για τις φωτιες ας θυμιθουν οτι η Πεντελη καηκε ολοκληρη 2 φορες επι των ημερων τους.
Αλοιμονο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: