Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

Χεσε ψηλα κι'αγναντευε

Παροιμια αλλα και η τελικη φιλοσοφια του Ελληνικου κρατους και εξηγω πιο κατω.
Ξεκινησα σημερα να παω στην"επιθεωρηση"οταν λεω επιθεωρηση εννοω την εργασιας,απλα εχει το ονομα αλλα οχι την χαρη,εκει περιμενα να ελθουν εκπροσωποι της εταιρειας που με απελυσε να πει την δικη της αποψη.
Τελικα δεν ηλθε κανεις και μου εδωσαν ενα θεωρημενο αντιγραφο να το παω σε εργατολογο να δουμε τι θα γινει.
Κατεβαινοντας τις σκαλες ειδα οτι απο λαθος τους ειχαν στειλει την προσκληση στο πολυκαταστημα που εργαζομουν και οχι στην διευθυνση της εταιρειας,ανεβηκα παλι επανω,με διαφορες δικαιολογιες προσπαθησε ο κυριος"αργη κινηση να μην καιω θερμιδες"να με πεισει μια για το ενα μια για το αλλο.
Μπηκε στον κοπο να παρει ενα τηλεφωνο την εταιρεια να μαθει αν ειχαν λαβει το χαρτι.
Και αφου μου ειπε οτι η επομενη προσκληση θα ηταν για μετα την 29/11 και δεν θα ειχα χρονο να κανω οποιαδηποτε νομικη κινηση με ξαποστειλε.
Τι μεγαλυτερο συμμαχο απο την επιθεωρηση για τους εργοδοτες,αυτοι ειναι χειροτεροι κι'απο τους εργοδοτες,τουλαχιστον τους νομους να τηρουσαν κατι θα εβγαινε.

Μετα επικοινωνησα με τον γιατρο στο νοσοκομειο,του εξηγησα την κατασταση στο σπιτι,ας την να κανει οτι νομιζει,απλα να κανεις μια αιτηση στον Σκαραμαγκα να την στειλεις εκει,ειπε......
Δηλαδη να την αφησω να μην παιρνει τα χαπια της να με τρελλανει εμενα πρωτα και μετα αν υπαρχει....που οπως ειπε δεν υπαρχει θεση να την βαλω εκει,και ας μην θελει εκεινη να παει.
Τι ομορφα....πως ολες οι ευθυνες ειναι δικες μου τελικα και κανενος αλλου.

Μετα σου λεει θα αλλαξουμε το κρατος,μα αν δεν υπαρχει κρατος τι να αλλαξουμε?

Ανεργος,απογοητευμενος,με τετοιο προβλημα στο σπιτι,σκεπτομαι....
Τι πρεπει να κανει τελικα καποιος για να βρει μια λυση σε τοσο απλα προβληματα?

Ισως να παραιτηθει απο την ελπιδα αυτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: