Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Το διαδυκτιο με κουπονια


Ψηφιστηκε στην Αμερικη ενας νομος ο οποιος δινει την εξουσια στον Προεδρο να κλεινει το διαδυκτιο σε εκτακτη αναγκη,οπως πολεμος,τρομοκρατικες ενεργειες και αλλα δικα τους διαφορα.
Φυσικα δεν ειναι ενας αθωος νομος μιας και η επικοινωνια μεταξυ των λαων,η πληροφορηση,η ανταλλαγη ιδεων και αποψεων γινετε μονο απο το διαδυκτιο ειναι λογικο πως εκεινοι που σε δεδομενη στιγμη αποφασισουν οτι δεν θελουν να υπαρχει αυτο θα ειναι σε θεση να σταματησουν καθε τετοια επικοινωνια.

Πολυ βολικο αυτο για ολες τις "Δημοκρατιες"του συγχρονου κοσμου,αποφασιζομεν και διατασομεν ενα πραγμα.

Επομενη ρυθμιση η αποδοση σε καθε χρηστη μιας ταυτοτητας χωρις την οποια δεν θα μπορει να εχει προσβαση στο διαδυκτιο,φυσικα εκεινη το λενε ασφαλεια διαδυκτιου,στην πραγματικοτητα ειναι ο ελεγχος και η μειωση των ελευθεριων που ο χρηστης εχει σημερα.

The move to shut down and regulate the Internet under a new government-controlled system has accelerated into high gear with the announcement that the government’s cybersecurity strategy revolves around issuing Internet users with ID “tokens” without which they will not be able to visit websites, the latest salvo against web freedom which, in combination with Senator Joe Lieberman’s ‘kill switch’ bill, will serve to eviscerate the free Internet as we know it.


Η παγκοσμιοποιηση καλα κρατει,η δημοκρατια γινεται ολο και μικροτερη,οι κυβερνησεις με τον φοβο που εχουν για την επικοινωνια των πολιτων μεταξυ τους βρισκουν σαν δικαιολογια την ταχα"ασφαλεια"για να περιορισουν αυτην την εξαπλωση της πληροφορησης.

Ειναι γνωστο οτι οταν δεν εχεις τις πληροφοριες που χρειαζεσαι και δεχεσαι μονο την κατευθυνομενη πληροφορηση των εφημεριδων και κυριως της τηλεορασεως,δεν μπορεις και να αντιδρασεις σε οτιδηποτε σου φορτωσουν.

Οπως λεει και η παραγραφος στα αγγλικα σε ελευθερη μεταφραση,ας ξεχασουμε το διαδυκτιο οπως το γνωρισαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: