Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2010

Το πείραμα της κοινοβουλευτικής δουλείας πέτυχε...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οι φόβοι των προέδρων της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ και των Κεντρικών Τραπεζών για ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις στη χώρα πειραματόζωο, την Ελλάδα αποδείχθηκαν ανεδαφικοί. Το πιλοτικό πείραμα εφαρμογής του νέου μοντέλου πολιτικής οργάνωσης, της κοινοβουλευτικής δουλείας, στη χώρα σύμβολο του προμηθεϊκού ατομιστή και ελεύθερου πολίτη, που δημιούργησε τον λεγόμενο Δυτικό Πολιτισμό, πέτυχε.
Το νέο μνημόνιο της υποτέλειας έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από την διανόηση, τα ΜΜΕ και από μεγάλη μερίδα της Νέας Γενιάς της Dot Com, που από πολίτες έγιναν υπήκοοι . Όλα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο επιστροφής στις ρίζες, δίχως πιθανές εκπλήξεις.
Οι κυρίαρχοι νεοφεουδάρχες του χρήματος, ευτυχισμένοι πλέον που τέλειωσε η πάλη των τάξεων και ήρθε, επιτέλους, ο καιρός της απόλυτης κυριαρχίας τους, μπορούν τώρα να κοιμούνται ήσυχοι. Τώρα, μπορούν πια να συνεχίσουν το έργο τους και σε άλλες χώρες, υποκαθιστώντας τον Θεό και δημιουργώντας τη βαθιά κι απόλυτη εμπιστοσύνη, έναντι των υποταγμένων.
Το μόνο που απομένει είναι να υλοποιηθεί η δεύτερη και τελευταία φάση του σχεδίου που αποβλέπει στο να πείσει τους υποταγμένους εργαζόμενους πως είναι προς το συμφέρον τους να δεχτούν να γίνουν δούλοι και αυτό δεν θα είναι διόλου δύσκολο.
Όταν μετά το νέο εργασιακό καθεστώς δουλείας, ο εργαζόμενος που...
έγινε απασχολήσιμος-αναλώσιμος, δεν θα έχει μυαλό παρά μόνο για το επόμενο γεύμα, δεν θα έχει ούτε το κέφι αλλά ούτε και την ενέργεια για να αποκτήσει τη χειραφέτηση του καλά πληροφορημένου ανθρώπου του καιρού μας, τότε, θα κληθούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ και της λεγόμενης διανόησης της μίζας για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Αφού τον έχουν πείσει πως η πλήρης απασχόληση δεν είναι εφικτή (το απόλυτο ψέμα), θα του εξηγήσουν πως οι δούλοι της αρχαιότητας ζούσαν εν τέλει καλύτερα, διότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν συμφέρον να μην τους αφήσουν να αρρωστήσουν πόσο μάλλον να πεθάνουν, ενώ γι αυτούς, τους «ελεύθερους» αναλώσιμους δεν θα νοιάζεται κανένας αν αρρωστήσουν ή αν πεθάνουν γιατί η απώλειά τους δεν θα κοστίζει σε κανέναν τίποτα. Και τότε, για τους περισσότερους νεόδουλους νέους εργαζόμενους, οι μοναδικές δυνατότητες απόδρασης από την αθλιότητα θα είναι, να περάσουν από τα κρεβάτια κάποιων νεοφεουδαρχών όπως οι δούλοι της Ρώμης ή να καταφέρουν να γίνουν σταρ των σπορ και του θεάματος
Αυτό που δεν θα πετύχαινε ο πιο άθλιος και σκληρός δικτάτορας, το πετυχαίνουν σήμερα οι λεγόμενες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες με την ευλογία των σοσιαλδημοκρατών και των διεφθαρμένων συνδικαλιστών τους.

Απο το www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: