Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Οι ενοχοι

Ανημποροι να αντιδρασουμε απλα παρακολουθουμε τα γεγονοτα να συμβαινουν γυρω μας,δεκαετιες επι δεκαετιων, ομως εμεις ξερουμε,τα ονοματα, συζητιοντουσαν στις παρεες,τα σκανδαλα ηταν ξεκαθαρα,οι μονοι που εκαναν τους ανιδεους ειναι αυτοι που εχρισαν τους εαυτους τους δικαστες και μεσω αυτης της διαδικασιας προσπαθησαν και ακομη προσπαθουν να μην βγει μια ακρη.

Λογια,υποσχεσεις,καθαρση,μα εμεις την θελουμε την καθαρση..τοτε γιατι δεν γινετε?
Ποιοι ειναι αυτοι που φοβουνται να αποδωσουν τις ευθυνες σε ολους εκεινους που τις εχουν?
Οχι ο λαος παντως,αλλα αυτοι που επι χρονια εδιναν συγχωροχαρτι σε συναδελφους και κομματικους φιλους,εκεινοι που εκλειναν τα ματια και τα αυτια σε οτι γινοταν.

Για να ξανα υποσχεθουν στις επομενες εκλογες καθαρση,και να κανουν παλι τα ιδια.
Τα δισεκατομυρια που κλαπηκαν...οσο και αν ενας απο αυτους επιμενει... δεν τα φαγαμε μαζι,τα ονοματα ειναι γνωστα,το ιδιο και οι συνενοχοι τους.

Πως ειναι δυνατον να μιλας για καθαρση οταν δινεις την ιδια στιγμη ασυλια?
Πως ειναι δυνατον να λες οτι δεν χρωστας σε κανεναν οταν καλυπτεις ολες τις κλοπες του δημοσιου χρηματος και παριστανεις τον αμετοχο?
Ειναι δικαιολογια η δικη σου τιμιοτητα οταν καλυπτεις την ατιμια του διπλανου σου,που την γνωριζεις?
Ειναι δικαιολογια οτι εσυ δεν εχεις ευθυνη οταν επι χρονια αποτελεις μερος αυτης της συμμοριας?

Αν καποιος δεν χρωσταει σε κανεναν γιατι τοτε δεν ονοματιζει την διαφθορα αλλα προτιμαει να διασυρει την χωρα ολοκληρη αντι να λεει ποιος και με τι τροπο εγκληματισε κατα αυτης?

Τα παραμυθια τελειωσαν,εδω που ειμαστε πρεπει οσοι εφταιξαν να πληρωσουν,δεν μπορει μια ζωη ο μονος που πληρωνει να ειναι ο λαος οταν εκεινοι που τον εφεραν σε αυτο το σημειο της ξεφτιλας ξεκουραζονται στις βιλλες τους ξοδευοντας τις συνταξεις και τα κλοπιμαια απο την δικη μας τσεπη.

Εμεις σας ξερουμε...και εσεις γνωριζεστε μεταξυ σας,οποιος ειναι καθαρος ας ξεκολλησει απο την λασπη και ας μας δειξει οτι ειναι.

Αυτη η συλλογικη καλυψη την ωρα που υποσχεστε καθαρση δεν πειθει κανεναν.

Με αυτον τον τροπο...εισαστε ολοι...ενοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: