Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2010

Η Ελλαδα του Γιωργου

Μια ζοφερη εικονα παρουσιαζει η οικονομικη κατασταση στην χωρα,μια εικονα που δεν ειναι ευκολο να δει καποιος που ζει στα βορεια προαστεια,ακομη και στην Γλυφαδα ομως βλεπει καποιος στον κεντρικο εμπορικο δρομο καταστηματα ξενοικιαστα εδω και μηνες,παλαιοτερα σε περιοχες σαν αυτη δεν μπορουσε καποιος να βρει καταστημα και τα ενοικια ειχαν εκτιναχθει στα υψη.

Μια ζοφερη αναμνηση ειναι και η φωτογραφια στην αναρτηση μου,ειναι τα χρονια της κατοχης που οι πεινασμενοι περιμεναν να παρουν λιγο φαγητο απο τα συσιτια που ειχαν οργανωθει,οσοι επεζησαν θυμουνται,εμεις τα βλεπουμε μονο σε παλαια βιντεο και φωτογραφιες.

Εδω και ενα χρονο ζουμε μια δικτατορια του φοβου και του εκβιασμου,ζουμε βλεποντας καλοπληρωμενους πολιτικους να μας λενε οτι πρεπει να πεινασουμε,εμεις φυσικα γιατι για εκεινους δεν κανουν λογο,ακουμε και τον διοικητη της τραπεζας της Ελλαδος με μισθο ετησιως κοντα στα 4 εκατομυρια ευρω να ζηταει περικοπες....σε τι ομως?

Σε μισθους,δαπανες και εξοδα παραλογα των πολιτικων?
Σε μειωσεις απο απολυσεις απο το κοινοβουλιο που εχουν μαζεψει ολοι τους συγγενεις τους?
Σε ταξιδια και διαμονες σε ξενοδοχεια υπερπολυτελειας που πανε τα καμαρια μας?

Οχι.
Να καταργηθουν λεει οι εκδρομες των καπη,αυτο θα μας σωσει.

Και καταλαβαινουμε την συνεχεια του εργου,ετσι θα παει παιδια,με φοβο και εκβιασμους θα συνεχιστει η ιδιοτυπη αυτη δικτατορια,αυτη που μας λεει οτι δεν μπορουμε να ψηφισουμε την αντιθεση μας στην πεινα,την φτωχεια,την καταστροφη μεγαλης μεριδας του πληθυσμου.

Διοτι ο διοικητης της τραπεζας της Ελλαδος δεν βγηκε να ζητησει να μειωθει ο μισθος του στο 50%οπως και οι μισθοι ολων των πλουσιοπαροχα αμειβομενων πολιτικων,διοικητων,συμβουλων,γραμματεων και φαρισαιων.

Θα μας σωσουν μετα τον θανατο,και μετα μας απειλουν οτι θα κανουν εκλογες αν δεν ψηφισουμε τον θανατο μας,μα κατι δεν λειτουργει καλα,το μυαλο τους σιγουρα.

Μην τον χειροκροτησετε,δεν το θελει,κακη η παρασταση,αχρηστα τα σκηνικα,αισχρη η ηθοποιια.
Μα Γιωργο τα χερια δεν τα εχουμε μονο για να χειροκροταμε,τα εχουμε και για αλλο λογο.

Για να μουτζωνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: