Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

Το Αδιεξοδο

Τον τελευταιο χρονο ενας ολοκληρος λαος πορευεται και δεν βλεπει μπροστα του κανενα δρομο ανοιχτο,επι δεκαετιες καλομαθημενος με υποσχεσεις,βολεμενος με διορισμους απεφευγε να δει το προβλημα και ονειρευοταν καλυτερες μερες,εξοδο απο την λιτοτητα,μια πιο ευκολη ζωη,και ομως.....

Καποιοι την ιδια ωρα δουλευαν για τον εαυτο τους,ειχαν ορκιστει πιστη στο συνταγμα και τους νομους αλλα ειλικρινα καποιος που δεν πιστευει παρα στο χρημα τι αξια εχει οταν ορκιζεται στο ευαγγελιο?

Περηφανη Ελλαδα,τιμημενα γηρατια,εργασιακοι μεσαιωνες,εδω και τωρα αλλαγη και υπαρχει καλυτερη Ελλαδα και την θελουμε...ηταν τα συνθηματα των δυο κλεφτοκομματων της εξουσιας,και απο κοντα και τα υπολοιπα τα 3%  με μηδαμινες ελπιδες για εξουσια ομως με πολλα λογια και αντιδρασεις.

Ας ειμαστε μια φορα ειλικρινεις με τον εαυτο μας,το προβλημα ηταν γνωστο,το ηξεραν,απλα αρνιοντουσαν να το δουν καταματα,οπως αρνιοντουσαν να παρουν και το μυνημα....που ταχα επαιρναν μετα απο καθε εκλογικη αναμετρηση.

Επαιρναν την ψηφο να κυβερνησουν και ξεχναγαν και το μυνημα και το προβλημα,διορισμοι,και παλι διορισμοι,ενα μπαχαλο η δημοσια διοικηση,και τωρα φταιμε εμεις για ολα, μαζι τα φαγαμε.

Ενα παντελως ανικανο πολιτικο προσωπικο,ευθυνοφοβο,αγκαλιασμενο με τον καθε απατεωνα επιχειρηματια,τωρα κανεις δεν ξερει τον Χριστοφορακο,ουτε εκεινος γνωριζει κανεναν πολιτικο,τωρα κανεις δεν ξερει τον Εφραιμ,τοτε που ειχαν την εξουσια ομως τον ειχαν παρεα τους καθε τοσο.

Ξαφνιασμενοι?
Δεν θα το ελεγα,ολοι μιλουσαμε για αυτα,κανεις δεν ειχε λυσεις μονο κουβεντες,αφηναμε την βρωμια να ανθιζει και εμεις ευχαριστημενοι γιατι μπορουσαμε να εχουμε το νεο μας αμαξι,το νεο μας σπιτι,και το επομενο νεο μας αμαξι.

Η λεξη πολιτης αγνωστη,οπαδοι ενος σαπιου συστηματος βολευομαστε λες και μας ειχαν κανει γενικη αναισθησια,ψηφιζαμε τους καταλληλοτερους ενω ψαχναμε για σωτηρες,ξαπλωμενοι στους καναπεδες μας περιμεναμε το επομενο ματς,το επομενο επεισοδειο του ριαλυτι ενω γυρω μας εκεινοι δουλευαν ακαταπαυστα για τον σκοπο τους.

Αδιεξοδο πλεον οτι και να αποφασισουμε,οι υπογραφες εχουν μπει,οτι και να πουν τωρα ειναι λογια του αερα,υποσχεσεις και παλι,με εκβιασμους θα μας κυβερνανε,με τον φοβο θα αποφασιζουν,με αναλγησια θα παιρνουν μετρα.

Ποναει ο διαχειριστης μας,τοσα χρονια βουλευτης και υπουργος δεν ενοιωθε κανεναν πονο?γιατι αν ενοιωθε δεν μας ειχε πει τιποτα,κομματα που θα γινουν κομματακια,διασπασεις,διαφορετικες προσεγγισεις,ενας λαος στην γωνια στριμωγμενος και εκεινοι τον παχουλο μισθο τους.

Και ενω ολοι μιλανε για χρεοκοπια,στο εξωτερικο...εμεις μιλαμε για επιμηκυνσση του χρονου αποπληρωμης των δανειων,και ενω ολοι βλεπουν το αδιεξοδο οι διαχειριστες μας βλεπουν την αναπτυξη να ερχεται απο μακρυα.

Βριζοντας τους στα ιστολογια δεν ειναι η λυση,ανικανοι οτι ειναι το ξερουν και οι ιδιοι,απλα η πολιτικη εχει αλλο τροπο να αντιμετωπιζει τις καταστασεις,μονο αν εμεις δουμε καθαρα τα περασμενα λαθη μας μονο τοτε θα μπορεσουμε να αποφυγουμε να τα επαναλαβουμε στο μελλον,αν υπαρχει κατι τετοιο.

Ψηφιστε με συνεση,μην ακουτε τους εκβιασμους,το δικο μας μελλον το εχουν προαποφασισει.

Καιρος ειναι να προαποφασισουμε και εμεις το δικο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: