Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

Μετά τις εκλογές θα μιλήσουν οι δανειστές μας για το επίδομα



Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.  Το ΠΑΣΟΚ στρογγυλοκαθισμένο στην περσινή διαφορά των δέκα μονάδων που το έφερε παντοδύναμο στην εξουσία, φαντάστηκε ότι και αυτήν την φορά θα μπορούσε να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του μόνο με την προπαγάνδα. 

Αθέτησε όλες του τις προεκλογικές υποσχέσεις, έριξε όλα τα βάρη στους αντιπάλους του ως εάν να προερχόταν από παρθενογένεση, έστησε σειρά εξεταστικών επιτροπών, έβαλε την εφαρμογή του Μνημονίου πάνω απ’ όλα – χωρίς όμως να λύνει κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα. 

Δεν πρόβλεψε, όμως, και δεν έλαβε υπ’ όψη του ότι ο ελληνικός λαός δεν ψηφίζει, αλλά καταψηφίζει. Δεν έλαβε υπ’ όψη του ότι μπορείς με ένα ψέμα να κοροϊδέψεις όλον τον λαό για μια φορά, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους και για πάντα. 

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της τελευταίας στιγμής – και ενώ μέχρι προχθές ξέραμε ότι «δεν υπάρχει σάλιο» – ο κ. Παπανδρέου άναψε το πράσινο φως για παροχές. 

Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει το κορόιδο. Δεν μας λέει αν η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να δώσει αυτά που υπόσχεται τώρα ο κ. Παπανδρέου. Ο λαλίστατος κ. Γιούνκερ έχει εξαφανιστεί. Ούτε λέξη, ούτε μια αντίδραση από τους δανειστές μας που, ιπποτικότατα, σέβονται την προεκλογική μας περίοδο. 

Μετά, όταν οι εκλογές τελειώσουν,  θα εμφανιστούν. Και θα μας υπενθυμίσουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες παροχές. Πολύ περισσότερο που αναμένεται και η προς τα πάνω αύξηση του ελλείμματος. Και τότε ο κ. Παπανδρέου θα μας πει ότι αυτός ήθελε, αλλά δεν τον αφήνουν οι δανειστές του. Οπότε, θα πάει περίπατο το επίδομα. 

Ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Όταν, λοιπόν, να έλθει η απανταχούσα της κάλπης, η κυβέρνηση δεν θα έχει πια κανέναν λόγο να δώσει το επίδομα. Αντίθετα, θα έχει κάθε λόγο να εκδικηθεί τους «αχάριστους




http://www.elzoni.gr/html/ent/128/ent.3128.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: