Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Το γονιδιο του"Θα"

Τιποτα αλλο δεν κληρονομησε απο τον μπαμπα ο γιος,την εξουσια και το"Θα" και το εχει ξεφτυλισει το"θα"απο τοτε που κληρονομησε την εξουσια.

"Θα"σας παω στην Ιθακη μας ειπε,λες και εμεις θελαμε να παμε,"θα"κατατροπωσω την διαφθορα,και το μονο που κατατροπωσε ηταν εμας.

"Θα"στηριξω τους αδυνατους,εννοουσε τους φτωχους,και τους πηρε και τα πενηντα ευρω απο το δωρο και τα επιδοματα.
"Θα"δημιουργησω δυχτι ασφαλειας για τους μη προνομιουχους,οσοι πεθαναν γλυτωσαν μαλλον γιατι αντι για δυχτι δημιουργησε πανικο,φτωχεια και μιζερια.
"Θα"αλλαξουμε η"θα"βουλιαξουμε,και παθαμε και τα δυο μαζι,ουτε μια τριτη επιλογη δεν μας εδωσε.

Τωρα αρχισε το δευτερο ημιχρονο των"Θα"τωρα καταλαβε οτι υπαρχει ανεργια,οταν ετρεχε και μιλαγε για εργασιακους μεσαιωνες δεν το ηξερε,οπως δεν ηξερε την διαφθορα,την κλοπη,την μιζα,την ρεμουλα,τον Τσουκατο,τον Τσοχατζοπουλο,το χρηματηστηριο,τον Μαντελλη.

Γιατι αν τους ηξερε δεν μπορει να μην ειχε ακουσει για τις τσαντες με τα εκατομυρια μαρκα που κουβαλαγε ο πρωτος,για το σπιτι στην Ακροπολη που αγορασε ο δευτερος,για την καταστροφη που επαθαν χιλιαδες Ελληνες με τις προτροπες του Σημητη να αγοραζουν μετοχες,με τις καταθεσεις σε ξενες τραπεζες του Μαντελλη.

Ομως ηξερε οτι δεν υπαρχουν λεφτα και ας μας ελεγε οτι υπαρχουν,ηξερε σε ποιο σημειο ειναι η οικονομια και ας εκανε πως δεν ξερει,ηξερε απο που θα παρει οσα ελειπαν και ας ελεγε οτι"θα" τα παρει απο αλλου.

Εμεις τωρα για ποιον λογο να πιστεψουμε στο δευτερο ημιχρονο των"Θα"του?

Ισως γιατι μας θεωρει ηλιθιους?
Ισως γιατι νομιζει οτι εχουμε αννοια?
Ισως επειδη πειναμε?

Μπα δεν νομιζω,το παραμυθι "Ο Πετρος και ο Λυκος"μαλλον δεν το ειχε διαβασει μικρος,ηταν και σε αλλη χωρα που να τρεχει να ψαχνει παραμυθια.

Αυτα τα εμαθε μεγαλος και μας τα ξεφουρνησε ολα μαζι.

Εδω....σε μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: