Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Ο Εμιρης και ο.....Κακομοιρης

Ξαφνικα μεσα στην μαυρη φτωχεια μας ανακαλυψαμε οτι σχεδον ολη η Ελληνικη επικρατεια εχει υπεδαφος πλουσιο σε κοιτασματα πετρελαιου και φυσικου αεριου,ξαφνικα και αυτο οπως και το περιφημο"λεφτα υπαρχουν"το βρηκαμε μετα απο παρακλησεις στο μαντειο των Δελφων και την γνωστη αστρολογο Αση Μπιλιου.

Επισης ξαφνικα αρχισαμε να τρεχουμε ποτε ο ενας ποτε ο αλλος στην Αραβικη χερσονησο μηπως και καταφερουμε να πουλησουμε κατι απο τα υπολειματα της απουλητης περιουσιας μας στους αραβες φιλους μας.

Η απορια μου ειναι η εξης:
Τοσες δεκαετιες δεν το ξεραμε οτι υπαρχουν αυτα τα κοιτασματα?και αν το ξεραμε γιατι δεν καναμε κατι για αυτο?
Λετε τα πετρελαια και το φυσικο αεριο να βαρεθηκαν τους τοπους που συχναζαν και να μετακομισαν φετος στα δικα μας εδαφη?

Θεωρουμε τοσο ανοητους τους Αραβες ωστε να πιστεψουν και να επενδυσουν δισεκατομυρια σε μια χωρα στην οποια για να παρεις μια αδεια απο το δημοσιο πρεπει να ξοδεψεις περισσοτερα απο το ποσο της αρχικης επενδυσης?

Τελικα το σχεδιο της πτωχευσης διοτι σχεδιο ηταν εφευρεθηκε για να ξεπουληθουν οσα επι δεκαετιες ειχαμε και δεν θελαμε η δεν μπορουσαμε να εκμεταλλευθουμε?
Ειναι εθνικος μας χωρος ο χωρος που εχουν βρεθει αυτα τα κοιτασματα και αν ναι γιατι φοβομαστε να τα διεκδικησουμε?
Λετε η αναφορα περι παραχωρησης εθνικης κυριαρχιας να σημαινει οτι οτι ειναι δικο μας θα ειναι απο τωρα και στο εξης μοιρασμενο με αλλους?

Ποιος κυβερναει τελικα αυτον τον τοπο?

1 σχόλιο:

dont remain silent είπε...

Σωστός..!! Είχα δει ένα βίντεο που παρουσίαζε τον αείμνηστο Καραμανλή το '70 τόσο, να ομιλεί για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου..Πέρασαν 40 σχεδόν χρόνια και ακόμη μείναμε στα λόγια..