Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

To καθεστως της παρανομιας

Αλλαξε η δημοτικη αρχη,κοντευει μηνας απο τοτε,δεν αλλαξε τιποτα ομως στην πολη ουτε και η πιο παρανομη καταληψη των πεζοδρομων,κατι που θα ηταν ευκολο να γινει....αλλα μαλλον ειναι πολλα τα λεφτα,κι ετσι οι κατοικοι και οι περαστικοι αυτης της περιοχης συνεχιζουν να ειναι αντιμετωποι με την μαφια που συντηρει αυτο το αισχρο τοπιο.

Μιλαω για την πλατεια στο Γκαζι,δεν μενω εκει αλλα περναω συχνα,μια ομορφη πλατεια που εγινε κεντρο διασκεδασης των απανταχου Αθηναιων και μη.
Ολα αρχισαν ομαλα,με λιγες καφετεριες,λιγα τραπεζοκαθισματα,πολυ χωρο να περπατησεις,και πολυ ηρεμια.
Γρηγορα αναπτυχθηκε ολη η περιοχη,και οπως παντα αναπτυχθηκε σε βαρος της ποιοτητας ζωης των κατοικων και υπερ του πλουτισμου οσων ειχαν ενα παρηκμασμενο ακινητο το οποιο σημερα κοστιζει εκατομυρια ευρω.

Σημερα ολη αυτη η περιοχη απο την οδο Πειραιως και γυρω απο την πλατεια ειναι αγνωριστη,εχει αρχισει και επεκτεινεται μεσα στα μικρα στενα και τα σοκακια,καταστηματα διασκεδασης,καφε,μεζεδοπωλεια,μπαρ.
Ολα καλα εως εδω,ομως χρειαζεται χωρος για ολα αυτα,και χωρος δεν υπηρχε παρα τα πεζοδρομια.
Και ετσι οι συνηθεις παρανομοι εκαναν αυτο που κανουν παντου.
Κατελαβαν οτι υπαρχει απο πεζοδρομιο,το γεμισαν με τραπεζοκαθισματα,επεκτειναν τις τεντες τους εβαλαν εξωτερικες σομπες τον χειμωνα και εφτιαξαν ενα συνοθυλευμα καταστηματων τα οποια παρανομουν επι χρονια και κανενας δεν δειχνει να νοιαζεται για αυτο.

Ειδικα για τους κατοικους η κατασταση πρεπει να ειναι τραγικη,ολα αυτα τα καταστηματα διασκεδασης το βραδυ για να τραβηξουν τον νεαροκοσμο γινονται εξωτερικες ντισκοτεκ.δεκαπεντε καταστηματα να παιζουν δεκαπεντε διαφορετικες μουσικες τοσο δυνατα..που ακομη και να θελεις να καθησεις να πιεις ενα ποτο η εναν καφε να μην μπορεις να ακουσεις τι σου λεει ο διπλανος σου.

Και καλα εμεις,παμε για μια η δυο ωρες και φευγουμε,οι κατοικοι πως κοιμουνται?

Αλλο ενα δειγμα της παρανομιας των καταστηματων ειναι η αφαιρεση η η καλυψη των λαμπτηρων του δημου για δημιουργια ατμοσφαιρας,φυσικα μια στις τοσες περναει κι ενας η δυο δημοτικοι αστυνομικοι,για ποιο λογο δεν γνωριζω,παντως η κατασταση ειναι απελπιστικη.

Ο κυριος δημαρχος λοιπον θα πρεπει..η να κανει κατι,η να πει οτι δεν μπορει να κανει οτιδηποτε και να αφησει αυτην την γενικη παρανομια να συνεχιζεται.

Συνηθισμενοι ειναι οι δημοτες σε δημαρχους αχρηστους και ανικανους δεν θα εκπλαγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: