Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

Η Παγκοσμιοποιηση ειναι παντου


Τσόμσκι: Χρειαζόμαστε μια εξέγερση της δημοκρατίας

«Οι διαδηλώσεις στο Ουισκόνσιν είναι σαν το ξεκίνημα, ίσως, αυτού που πραγματικά χρειαζόμαστε εδώ: μια εξέγερση της δημοκρατίας.
«Τόσο οι Ρεπουμπλικανοί όσο και οι Δημοκρατικοί επιθυμούν τη διάλυση των σωματείων», υποστηρίζει ο Νόαμ Τσόμσκι, υπενθυμίζοντας τη δικομματική συμφωνία που μείωνε τη φορολογία των πλουσίων και «πάγωνε» αυτή των δημοσίων υπαλλήλων«Τόσο οι Ρεπουμπλικανοί όσο και οι Δημοκρατικοί επιθυμούν τη διάλυση των σωματείων», υποστηρίζει ο Νόαμ Τσόμσκι, υπενθυμίζοντας τη δικομματική συμφωνία που μείωνε τη φορολογία των πλουσίων και «πάγωνε» αυτή των δημοσίων υπαλλήλωνΗ δημοκρατία έχει σχεδόν ξεκοιλιαστεί», δήλωσε ο Αμερικανός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις υπέρ των σωματείων και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σε συνέντευξή του στο «Democracy Now!» ο Τσόμσκι θεωρεί συγκινητικές τις έντονες διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο νόμου και τις αντιδράσεις των πολιτών, υπογράμμισε ότι, όχι μόνον οι Ρεπουμπλικανοί, αλλά και η κυβέρνηση των Δημοκρατικών επιθυμεί τη διάλυση των σωματείων. Προς επίρρωσιν των παραπάνω ανέφερε τη δικομματική συμφωνία, που θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία του προέδρου Ομπάμα, και περιλάμβανε μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας για τους πλουσίους και το πάγωμα (δηλαδή ουσιαστικά η αύξηση) της φορολογίας για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τον Τσόμσκι, το μέτρο αυτό αποδεικνύει τη στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στη μεσαία και εργατική τάξη. «Εχει υπάρξει ένα κύμα προπαγάνδας τους τελευταίους μήνες, που προσπαθεί να απομακρύνει την προσοχή από τους πραγματικούς υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης, όπως η Goldman Sachs, η Citigroup, η JP Morgan Chase και οι εταίροι τους στην κυβέρνηση που βοήθησαν, και να στρέψει την προσοχή στους πραγματικά... υπεύθυνους της κρίσης: δασκάλους, αστυνόμους, οδοκαθαριστές, με τις τεράστιες συντάξεις τους και τις πολυτελείς παροχές υγειονομικής περίθαλψής τους».
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: