Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Ανικανοι με ονομασια προελευσης

Τα χρονια που περασανε σε αυτη την χωρα γιναμε μαρτυρες σε ενα απο τα πιο σπανια γεγονοτα που εχουν συμβει σε οποιαδηποτε αλλη χωρα,λογικα θα πρεπει να μας δωσουν και εμας ενα βραβειο,να μπουμε στο βιβλιο Γκινες σαν την χωρα που την κυβερνησαν επι τοσες δεκαετιες δυο οικογενειες.

Ουτε επι Βασιλειας δεν συμβαινουν τετοια γεγονοτα,απο την εποχη του "Γερου της Δημοκρατιας"και μετα να μας κυβερνανε δυο σογια πολιτικα που ταχα το μονο τους ενδιαφερον ηταν το συμφερον της πατριδας.

Και τα βλασταρια αυτων των οικογενειων ηρθαν,η σπρωχθηκαν να κυβερνησουν,πρωτα ο απραγος και ανεπαγγελτος Κωστακης,με συνθηματα επανιδρυσης του κρατους,με υποσχεσεις που εμειναν λογια,κουρασμενος πριν καν αρχισει,αφησε το κρατος στα χερια των αρπακτικων συντροφων του οι οποιοι το καταληστεψαν.

Οταν αποφασισε να τα παρατησει ειχε ηδη παρει σειρα ο αλλος γονος της αντιπαλης οικογενειας,ανεπαγγελτος και αυτος,με ονειρα για διαφανεια,αξιοκρατια και ισονομια.

Το τι απομεινε απο ολα αυτα το ξερουμε ολοι,ζουμε την παρανοια του εδω και μηνες,βιωνουμε την δημοκρατικη του αντιληψη καθε μερα,περιμενουμε τους επομενους εκβιασμους του συνεχεια.

Ποιος εχει δωσει καποια εγγυηση οτι τα παιδια αυτων των οικογενειων εχουν την ικανοτητα να διοικησουν μια χωρα μονο και μονο επειδη εχουν το ονομα των αρχικων κατοχων τους?

Ποιος θα μας σωσει απο τις μανιες τους και τα οραματα τους που αρωστημενα προσπαθουν να επιβαλουν στην πλατη μας?

Ανικανοι με ονομασια προελευσης,δημοκρατια ειναι αυτο που νομιζαμε οτι εχουμε τοσα χρονια η κατι σαν δημοκρατια που μας βολευε επειδη μας αφηνε ελευθερες τις ασυδοτες δικες μας αναγκες?

Δεν υπάρχουν σχόλια: