Σάββατο, Απριλίου 14, 2012

Mεγαλο Σαββατο,Φθινοπωρο

Αν και ο καιρος θυμιζει ανοιξη ερχεται το φθινοπωρο εδω,παραξενο οι εποχες σε διαφορετικα μερη του πλανητη να ειναι διαφορετικες,σαν τα Χριστουγεννα που εδω ο κοσμος τα περναει στις παραλιες,κατακαλοκαιρο,τοσο ασχημο για μερικους που φευγουν διακοπες για την Ευρωπη να νοιωσουν την εννοια της γιορτης που δεν μπορουν να την νοιωσουν μεσα στον καυσωνα.

Ετσι και το Πασχα εδω ειναι φθινοπωρο,σαν Σεπτεμβρης,τι να καταλαβεις απο το νοημα αυτης της εβδομαδας σε μια χωρα που η θρησκεια ειναι σαν ανακατεμενα καρβουνα,ακομα και στην ελληνικη εκκλησια η λειτουργια γινεται σε δυο γλωσσες για να μπουν στο νοημα και οι νεωτεροι που ισως δεν γνωριζουν καλα ελληνικα.

Ουτε καμπανες ακουγονται,ουτε η μυρωδια της ανοιξης υπαρχει,ουτε οι μυρωδιες απο τα κουλουρακια και τα τσουρεκια,ποσο μαλλον αυριο που θα μοιαζει σαν μια συνηθισμενη Κυριακη,του Πασχα θα ειναι στο μυαλο,ολα εδω θα ειναι οπως καθε αλλη Κυριακη,τα καταστηματα θα ειναι ανοιχτα,ολα μεχρι τις 5,ο κοσμος που δεν εργαζεται θα κανει τις βολτες του ως συνηθως,ολα σαν μια συνηθισμενη Κυριακη.

Και ειναι χειροτερη η μοναξια ακομα και απο την ξενητεια,χειροτερο να περνας μια δυσκολη περιοδο μονος απο το να φευγεις απο την χωρα σου πηγαινοντας καπου που καποιοι σε περιμενουν.

Φθινοπωρο και Πασχα δεν ταιριαζουν οπως και να το κανεις,Πασχα ειναι η ανασταση της φυσης,οι μυρωδιες των λουλουδιων,οι μερα που μεγαλωνει,το καλοκαιρι που ερχεται απο μακρυα.

Εγω περιμενοντας και αυτη την μερα να περασει σαν ολες τις αλλες βλεπω στο βαθος τον χειμωνα,δευτερος χειμωνας μετα απο τον προηγουμενο....να ερχεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια: