Τετάρτη, Απριλίου 02, 2014

Φταίει ο Σαμαράς αλλά χτυπάνε το... γαϊδούρι

Τα πράγματα είναι απλά αλλά δεν γίνονται απλούστερα. Ο Τάκης Μπαλτάκος, «εκ γενετής αντικομουνιστής» σύμφωνα με πολύ πρόσφατη δήλωσή του, γραμματέας της κυβέρνησης, φίλος και εξ απορρήτων του Σαμαρά, καθισμένος στον αναπαυτικό καναπέ, συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο η κυβέρνηση διώκει ποινικά και πολιτικά ως ναζί. Το ύφος της συνομιλίας τους, ξεπερνά την απλή ανθρώπινη οικειότητα, εκφράζοντας μια ιδεολογική και πολιτική οικειότητα και ταύτιση.
Εν ολίγοις, συνομιλούν ως μέλη του ίδιου πολιτικού χώρου, που συναντήθηκαν να λήξουν μια παρεξήγηση και μια εσωκομματική διαφορά. Ο Κασιδιάρης θιγμένος με όσα έχουν γίνει μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα, δηλαδή τις προφυλακίσεις μελών της Χρυσής Αυγής και τις έρευνες, απαιτεί εξηγήσεις από τον Τάκη Μπαλτάκο. Και αυτός τις δίνει, απολογούμενος για κινήσεις του Σαμαρά που θεωρεί άστοχες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο (είτε επειδή το πιστεύει και πονά, είτε για να δικαιολογηθεί) να αποκαλεί τον πρωθυπουργό της χώρας «πούστη».
Τι αποκαλύπτει λοιπόν η υποκλοπή της συνομιλίας που μοιραία φέρνει στο μυαλό εκείνο το βίντεο όπου ο ίδιος ο Σαμαράς, προφητικά ίσως αποδίδει ακριβώς τον ίδιο χαρακτηρισμό στο εαυτό του με το αμίμητο «γαμώ το κεφάλι σου μαλάκα».
Η επιχείρηση που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, κατά των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν σχετίζεται ούτε με το ότι τη θεωρεί εγκληματική οργάνωση, ούτε με το ότι την θεωρεί επιζήμια για τη Δημοκρατία. Σε ερώτηση του Κασιδιάρη «ποιός του τα είπε (του Σαμαρά) να τα κάνει όλα αυτά», ο Μπαλτάκος απαντά «πρώτα απ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε από το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ειλικρινής και απλή δήλωση που δεν γίνεται απλούστερη και που δεν κάνει κάποιος σε αυτόν που θεωρεί πολιτικό εχθρό και πολύ περισσότερο εχθρό της Δημοκρατίας. Αυτά που έγιναν είχαν στόχο το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μπαλτάκος μιλάει με τον Κασιδιάρη στη βάση πως όλα αυτά που συνέβησαν σε δικαστικό επίπεδο, είχαν τη φυσικότητα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Αποκαλύπτει στον Κασιδιάρη πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, πίεσαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, να οδηγήσει στη φυλακή τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να ευνοηθεί πολιτικά ο Σαμαράς. Ρωτάει ο Κασιδιάρης «Πώς τα έκανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;»” και απαντάει ο Μπαλτάκος «την πείσανε ότι είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με το χριστιανισμό». «Ποιός την έπεισε γι αυτά τα πράγματα» ρωτάει ο Κασιδιάρης και ο Μπαλτάκος απαντά «ο Αθανασίου κι ο Δένδιας».
Η εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου η οποία έχει την ίδια καταγωγή με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, χαρακτηρίζεται «θεούσα», ιδιότητα στην οποία απευθύνθηκαν για να εξασφαλίσουν διώξεις, και όχι σε στοιχεία.
Η συνομιλία, η οποία δεν είναι η μοναδική απ ό,τι φαίνεται η οποία έχει καταγραφεί, αποτέλεσμα μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ ανθρώπων που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό είναι συγκλονιστική αλλά καθόλου αποκαλυπτική, με την έννοια πως απλώς επιβεβαιώνει στοιχεία που ήταν διάχυτα και πολλά από αυτά δημοσιευμένα. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν ήθελε απλώς τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, αλλά ο ίδιος όπως και ο στενός κύκλος του Σαμαρά είναι φορείς απόψεων που λίγο απέχουν από προωθημένες θέσεις της ναζιστικής οργάνωσης. Πολιτικές για τους μετανάστες, επιχειρήσεις δολοφονίας τους που συνοδεύονται από προτροπές του ίδιου του Αρχηγού τις Αστυνομίας, απόψεις στυλ Άδωνη Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη ή του αναθεωρητή των ευθυνών των ναζί  του Β Παγκοσμίου πολέμου Γιάννη Κωτούλα, είναι δανεισμένες από τη Χρυσή Αυγή. Όλα αυτά λέγονταν και γράφονταν. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με απόψεις μελών του κυβερνώντος κόμματος που προκαλούν μεγαλύτερη ανατριχίλα από τις φωτογραφίες του Βορίδη με το τσεκούρι.
Έχουν επίσης γραφτεί και υπονοηθεί διάφορα για τις σχέσεις του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου με δικαστές και εισαγγελείς, που ξεπερνούν τη δικαιολογημένη οικειότητα που πηγάζει από την επαγγελματική του καταγωγή. Έχουν επίσης γραφτεί πολλά για τη συνήθεια πολλών «επώνυμων» υποδίκων, να επιλέγουν συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του Τάκη Μπαλτάκου για την υπεράσπισή τους. Όλα αυτά μπορεί και να μην είναι βάσιμα, να όμως που έρχονται στην επιφάνεια από τη συζήτηση ενός ναζί με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου που τον αντιμετωπίζει με φιλικό νάζι.
Το άκρο Σαμαρά δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή. Έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή του κόβει ποσοστά και του στερεί την εξουσία. Σε όλα αυτά μπορεί βέβαια να συμπληρώσει κάποιος την τρομερή έλλειψη «εσωπαραταξιακής» ηθικής, της ηθικής της πολυκατοικίας που θα έλεγε ο Καρατζαφέρης. Ο ένας βάζει φυλακή αυτόν με τον οποίο συμφωνεί για να ευνοηθεί εκλογικά και ο άλλος τον καταγράφει την ώρα που πίνουν τον καφέ τους στον καναπέ του σαλονιού της πολυκατοικίας.
Φαντάζομαι πως τις επόμενες μέρες ο Μπαλτάκος θα βρει τον τρόπο να πει πως όλα όσα έκανε ήταν από τον πατριωτισμό του, ο Σαμαράς πως δεν ήξερε τίποτα και ο Βενιζέλος πως είναι αντιφασίστας κυβερνώντας με τους Μπαλτάκους. Όπως λέει και η ρωμαϊκή ρήση «η σύγκλητος είναι διεφθαρμένη, αλλά όλοι οι συγκλητικοί είναι τίμιοι»
http://www.koutipandoras.gr/article/110695/ftaiei-o-samaras-alla-htypane-gaidoyri

Δεν υπάρχουν σχόλια: