Κυριακή, Μαΐου 03, 2020

Η δωρεάν μάσκα μου και ο πολιτικός απατεώνας Άδωνις Γεωργιάδης


Αρης Χατζηστεφάνου – Τόκιο
Πριν από μερικές ημέρες έφτασαν με το ταχυδρομείο οι δυο δωρεάν μάσκες πολλαπλών χρήσεων που μας έστειλε σαν δώρο ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο Σίνζο Αμπε… γιατί τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι στην Ιαπωνία.
Για την ακρίβεια φοράω τη δωρεάν μάσκα μου καθώς γράφω αυτό το κείμενο.
Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη που αισθάνθηκα όταν άκουσα τον υπουργό ανάπτυξης και τηλεπλασιέ, Άδωνη Γεωργιάδη να δηλώνει με ύφος σαράντα κουτσαβάκηδων ότι «κανένα κράτος δεν έδωσε δωρεάν μάσκες, ούτε υπάρχει κράτος που να μπορεί να δώσει δωρεάν μάσκες».
«Μέσα στην κρίση όλοι να γίνουμε λογικοί» συνέχιζε ο ίδιος, με τον ψευτοεκνευρισμό που συνηθίζει να χρησιμοποιεί σαν ερασιτέχνης ηθοποιός από περιφερόμενο μπουλούκι.
Ο υπουργός βέβαια είχε προλάβει να αυτοαναιρεθεί στην ίδια εκπομπή όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Βελγίου να δώσει δωρεάν μάσκες στους πολίτες: «Το Βέλγιο δεν δίνει δωρεάν μάσκες, το Βέλγιο μοίρασε 15 εκατομμύρια μάσκες», είπε ο υπουργός.
Προσπαθώντας να το μαζέψει συμπλήρωσε ότι οι μάσκες που διανέμει η βελγική κυβέρνηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με 15 εκατομμύρια μάσκες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που μου είπατε, είναι για μια φορά από τις τρεις φορές την ημέρα»!!!
Πολύ ωραία τα λέει ο υπουργός. Μόνο που όπως μας πληροφορούν από τις Βρυξέλλες οι μάσκες που μοιράζονται στο Βέλγιο είναι πολλαπλών χρήσεων. Και δίνονται δυο μάσκες σε κάθε πολίτη άνω των 12 ετών.





Το βασικό πρόβλημα του Αδωνη Γεωργιάδη δεν είναι ότι είναι ψεύτης. Είναι ότι είναι θρασύς ψεύτης σαν τον Ντόναλντ Τραμπ (τον οποίο ο ίδιος έλεγε ότι θα ψήφιζε και με τα δυο χέρια).
Και μια ακόμη σημείωση. Η Ιαπωνική κυβέρνηση προσφέρει σε όσους βρίσκονται στο έδαφός της, για περισσότερους από τρεις μήνες, από 100.000 γιεν δηλαδή περίπου 850 ευρώ. Προσοχή, όχι στους Ιάπωνες, σε όσους βρίσκονται εδώ, δηλαδή και στους μετανάστες.
Προφανώς ο Σίνζο Αμπε δεν χρησιμοποιεί τα λεγόμενα «λεφτά από το ελικόπτερο» γιατί είναι ηθικός, ούτε γιατί είναι δίκαιος ή φιλάνθρωπος. Το κάνει για να δώσει πνοή στην εθνική οικονομία. Γιατί είναι καπιταλιστής και μάλιστα νεοφιλελεύθερης κοπής.
Στην Ελλάδα ούτε καν αυτό δεν έχουμε καταφέρει. Αναθέσαμε την εξουσία σε ένα κράμα διεφθαρμένων, ακροδεξιών, εθνικιστών που κυβερνούν μέσω πολιτικών δυναστειών.
Νομίζουν ότι είναι φιλελεύθεροι. Νομίζουν ότι είναι άριστοι. Νομίζουν ότι έχουν και δίκιο γιατί πληρώνουν έναν εσμό κολαούζων να τους χειροκροτούν.
Νομίζουν ότι θα μπορούν να μας κοροϊδεύουν αιώνια.

 https://info-war.gr/i-dorean-maska-moy-kai-o-politikos-apat/

Δεν υπάρχουν σχόλια: