Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Η Πεμπτη εξουσια


Αναφερθηκε προσφατα οτι τα ιστολογια ειναι η πεμπτη εξουσια,σημαντικη η ανακοινωση δεν λεω,ομως πρεπει να μας βαλει σε χιλιες σκεψεις.

Αυτο αναφερθηκε με βαση την αναγνωσιμοτητα ενος ιστολογιου στην χωρα μας με εκατομμυρια αναγνωστες,υπαρχουν και αλλα που ακολουθουν πισω απο αυτο η διαφορα ομως που βλεπω παρακολουθωντας και διαβαζοντας τα ιστολογια αυτο ειναι οτι.....

Εδω και λιγο καιρο ενα απο αυτα σταματησε να δημοσιευει αναρτησεις ιστολογιων που ειναι ακρως επικριτικες για την κυβερνηση,παλια αυτο ηταν κατι που δεν συνεβαινε,δημοσιευει μονο σχολια απο μαλλον κοντινα του ατομα που εχουν σχεση με την δημοσιογραφια και παρα πολυ σπανια αλλων.

Το αλλο ακρως ενημερωτικο και με αμεσες ειδησεις ξοδευει τον χωρο του με αναρτησεις απο διαφορα life style θεματα,ανακατεμενα με πολιτικες ειδησεις,για να δημοσιευσει αρθρο η σχολιο αλλου ιστολογιου μαλλον πρεπει να τον εχει ξαδερφο η κουμπαρο.

Στην χωρα αυτη εχουμε πηξει απο εξουσιες,ολες διεφθαρμενες,η μια ματα την αλλη εχουν βαλει το χερι τους στην τσεπη μας,ολες διαπλεκομενες η μια με την αλλη,η μια καλυπτει και βοηθαει την αλλη.

Το ερωτημα λοιπον ειναι

Θελουμε ιστολογια που μοιαζουν με τις ειδησεις του Σταρ η ιστολογια σαν πρωιναδικη εκπομπη η οποια μεταδιδει οτι εκεινη θεωρει οτι θα της ανεβασει την θεαματικοτητα?

Θελουμε ιστολογια που το παιζουν"κοιτα ποιος ειμαι εγω"και αδιαφορουν για την γνωμη,την αποψη των αναγνωστων τους?
Ιστολογια που απο αντιπαλοι γινονται συμμετοχοι και βοηθοι με την ταχα δημοσιευση γεγονοτων οπως εκεινα νομιζουν?

Κουραστηκα με τις εξουσιες που μας κατακλεψαν,κοροιδεψαν,συμβιβαστηκαν και αδιαφορησαν για εμας.

Δεν θεωρω οτι επειδη εχω ενα μεσο να εκφραζω την αποψη μου θα γινω και κατι μεγαλυτερο η καλυτερο απο οτι ειμαι.

Την αληθεια μπορω να εχω ατοφια και καθαρη?

Χεστηκα για τις επιδιωξεις της καθε εξουσιας.

Πρωτης,δευτερης,τριτης,τεταρτης,η Πεμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: