Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

Η Σιωπη των αμνων


Σαν προβατα επι σφαγη μας οδηγουν σε ενα μελλον φρικιαστικο,καμμια απο τις αποφασεις που εχουν παρει δεν δειχνει οτι θα ξεπεραστει μεσα στις επομενες δεκαετιες το προβλημα που με την αδιαφορια και την αχορταγια τους δημιουργησαν.
Οι επομενες γεννιες θα υποφερουν,νεα παιδια με το φασμα της ανεργιας μπροστα τους,με την επιθυμια τους για οικογενεια να κατεδαφιζεται απο τις οικονομικες τους συνθηκες,με μισθους των 540 ευρω στα πρωτα χρονια της ζωης τους,με εργασιακες σχεσεις λαστιχο,παντα υπερ των εχοντων,παντα υπερ του κεφαλαιου.

Συνταξιουχοι που θα ψαχνουν τον επιουσιο στην βοηθεια των παιδιων τους,που και εκεινα θα επιβιωνουν δυσκολα.
Συνταξεις που ακομη και με τις σημερινες συνθηκες θα ειναι τοσο μικρες που δεν θα αρκουν για να περασουν τον μηνα και να αγορασουν τα φαρμακα και την διατροφη τους.

Μισθωτοι σε εργασιακη κολαση,διοτι ο μεσαιωνας θα φαινεται παραδεισος,με ωραρια απαραδεκτα,ημερομισθια χειροτερα απο εποχες μετα τον πολεμο,με ανασφαλεια και αγχος.

Οκτω μηνες οι νεοι διαχειριστες μας καταφεραν να σβησουν καθε χαμογελο απο τα προσωπα ενος ολοκληρου λαου,εγκατεστησαν την ανασφαλεια,τον φοβο,την αγωνια,το χαος.
Ολα αυτα δεν τα ηξεραν πριν,πριν υπηρχαν λεφτα,ξαφνικα χαθηκαν,τοσα χρονια που και εκεινοι υπηρχαν στην πολιτικη ζωη του τοπου αυτα δεν τα ηξεραν,τωρα τα εμαθαν,ξαφνικα.

Ξαφνικα ανακαλυψαν οτι οι συντροφοι τους εχουν περιουσιες τεραστιες,τοσα χρονια δεν το ηξεραν,τωρα ξαφνικα ανακαλυψαν οτι οι φορολογικοι ελεγχοι ηταν διατρητοι,τωρα το καταλαβαν.
Την διαφθορα δεν την ηξεραν,τωρα την βρηκαν ξαφνικα μπροστα τους,την κλοπη,τις μιζες δεν τις εβλεπαν στις προηγουμενες εξεταστικες,τωρα ανοιξαν τα ματια τους και τις βλεπουν.

Δουλεψτε προβατα επι 40 χρονια για να πεθανετε πεινασμενοι,παρατημενοι σε καποιο ασυλο,ζητωντας συσιτιο σε καποιο δημοτικο προγραμμα,αφου δεν φροντισατε σαν εκεινους να πλουτισετε τοσο εσεις οσο και οι συγγενεις σας.
Δουλεψτε νεοι για 500 ευρω,για να ζειτε μια ζωη στην ανεχεια,να μην μπορεσετε ποτε να ζησετε αυτονομα,για να φοβαστε οτι μπορει να χασετε και αυτο το ελαχιστο ποσο.

Σημερα ακουσα με λυπη ενα νεο παιδι να μιλαει σε ενα φιλο του...

Δεν θα βρεθουμε ποτε στη θεση να εχουμε 1000 ευρω που να μπορεσουμε να τα ξοδεψουμε οπου θελουμε,θα ειμαστε παντα με ελαχιστα χρηματα στην τσεπη,τοσα οσα χρειαζονται για ενα κομματι ψωμι.

Αυτο το μελλον σχεδιασαν,οργανωσαν,και εβαλαν σε εφαρμογη οι εγκληματιες κατα της χωρας μας.

Σαν προβατα επι σφαγη,παμε ησυχα,ησυχα,βουβοι,και ανιδεοι.

Τα νεωτερα των νεων μετρων ερχονται,ισως καποια στιγμη ξυπνησουμε.

Πριν να ειναι αργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: