Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

Μια πολη να μην ζεις


Επρεπε να κατεβω στο κεντρο σημερα,ειχα να παω στο ικα να μου γραψει ο γιατρος τα φαρμακα που παιρνω για το στομαχι μου,ειχα να κανω και μερικες αλλες δουλειες.
Με βαρια καρδια κατεβαινω στο κεντρο της πολης ιδιαιτερα τωρα το καλοκαιρο,ιδιαιτερα τις καθημερινες.

Η διαδρομη ειναι μολις 5 λεπτα,αυτο αν το λεωφωρειο η το τρολλευ ερθει σε καποια λογικη ωρα,αν αργησει μπορει η ολη αναμονη να ειναι και πανω απο 20 λεπτα.

Τυχερος ειμαι σε σχεση με αλλους γιατι ζω κοντα στο κεντρο της πολης,ακομη και με τα ποδια μπορω σε λιγο χρονο να βρεθω στο εκει.

Μια πολη αφιλοξενη ειναι η Αθηνα,πρασινο υπαρχει μονο στα φαναρια και τα πεζοδρομια ειναι κλεισμενα η απο τα πολυ-μαρκετ περιπτερα,η απο ταμπελες σημανσης,η απο τραπεζακια και καρεκλες απο τις καφετεριες.

Τωρα εχει βρεθει και το νεο κολπο να καλυπτουν τα πεζοδρομια με πλεγμα η περιφραγμα γυρω απο τα τραπεζοκαθισματα,δημιουργωντας εναν εσωτερικο χωρο,αλλα εξω απο το καταστημα για την καλυτερη αναπτυξη των τραπεζιων,αυτο ομως εμποδιζει τους πεζους που προσπαθουν να περπατησουν στους δρομους.

Οι οδηγοι στα πεζοδρομια για τους τυφλους ειναι συνηθως κατηλειμμενοι απο μηχανακια,τραπεζια,αυτοκινητα και οτι αλλο μας βολευει,ειλικρινα δεν θα ηθελα να εχω αυτο το προβλημα και σκεφτομαι...αυτοι οι ανθρωποι τελικα δεν εχουν δικαιωμα προσβασης στην πολη?
Πρεπει να κλειστουν για ολη τους την ζωη στα σπιτια τους?

Μικροπωλητες,εκατονταδες ζητιανοι,μικρα παιδια με οργανα που παιζουν μουσικη,μωρα ξαπλωμενα στο πεζοδρομιο,ναρκωμανεις,αλλοδαποι,μικροπωλητες,και αλλοι μικροπωλητες....και αλλοι μικροπωλητες.

Μια πολη να μην ζεις,εχει και δημαρχο......εχει?

Η Δημοτικη αστυνομια εκτος απο το να καθεται κατα ομαδες σε γωνιες και να κοιταει τριγυρω....αλλα καθηκοντα εχει>?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου