Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Ο Θιασος της αποτυχιας

Μαζευτηκε το μπουλουκι και αποφασισε να ανεβασει παρασταση,το εργο το ειχαν διαλεξει απο πριν,το εγραφε χρονια ο θιασαρχης,την εποχη που ανικανο τον ανεβαζε και ανικανο τον κατεβαζε το ενα απο τα μελη του θιασου,το μονο που τους εμενε ηταν να βρουν την καταλληλη ωρα να το ανεβασουν.

Και την βρηκαν,βρηκαν και τον χωρο,ενα θεατρο ερημωμενο,παρατημενο στην τυχη του βοηθησαν και οι προηγουμενοι θιασοι που ειχαν ανεβασει εκει εργα για να τα οικονομισουν,ποτε δεν σκεφτηκαν τους θεατες,αυτοι ειναι τα κοροιδα της υποθεσης,παντα να πληρωνουν το εισητηριο αλλα εργο να μην βλεπουν.

Το νεο εργο ανεβηκε με τις καλυτερες προυποθεσεις,το ελεγε και ο τιτλος"Λεφτα υπαρχουν"μαζευτηκε ο κοσμος να το δει αλλα απο το ταμειο μυριζε η βρωμια και η δυσωδια,σκεφτηκαμε ολοι:
Μα πως σκεπτεται καποιος να ανεβασει νεα παρασταση χωρις πρωτα να εχει καθαρισει και συμμαζεψει την βρωμα και την δυσωδια,παρ'ολα αυτα ελπιζαμε να αξιζει τουλαχιστον το εργο διοτι ειχαμε βαρεθει τοσα χρονια να ακουμε υποσχεσεις αλλα να μην βλεπουμε μια παρασταση της προκοπης.

Μετα την πρωτη πραξη αρχισανε τα προβληματα,ο θιασος ανακοινωσε οτι δεν εχει λεφτα να συνεχισει το ανεβασμα τους εργου και ζητησε απο τους θεατες να δωσουν οτι εχουν,μαλιστα ενας ανθρωπος του μοχθου πηγε στον θιασαρχη και του προσφερε την συνταξη του,ακομη και δυο παιδακια που ηθελαν να δουν το εργο εδωσαν τους κουμπαραδες τους.

Ο θιασαρχης αχορταγος και βλεποντας οτι δεν μπορει να παρει αυτα που ηθελε απο τους θεατες τους κλειδωσε στο θεατρο και τους εξηγησε οτι μεχρι να του δωσουν οσα ειχαν και δεν ειχαν θα εμεναν εκει και θα εβλεπαν το εργο το οποιο θα παιζοταν σε συνεχειες.
Εφερε μαλιστα και μπραβους οι οποιοι εκαναν μελετες και εβγαζαν αποφασεις για το ποσο που επρεπε να δωσει καθε θεατης.

Μαυρη μαυριλα επεσε στην αιθουσα,οι θεατες ξαφνιασμενοι γιατι αλλα περιμεναν και αλλα βρηκαν αρχισαν να αντιδρουν,εβλεπαν οτι εχαναν τα παντα και δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα,ο θιασος συνεχιζε να παιζει την παρασταση που ειχε σχεδιασει ο θιασαρχης η οποια ηταν για γελια και για κλαμματα,οι ηθοποιοι ηταν απαραδεκτοι στους ρολους τους,ανικανοι να καταφερουν και το παραμικρο,ενας απο αυτους ειδικα στα νευρα του εβριζε τους θεατες και τους κατηγορουσε οτι εκεινοι εφταιγαν που το εργο δεν πηγαινε καλα.

Οι θεατες κλεισμενοι εκει μεσα αρχισαν σιγα-σιγα να αισθανονται την πεινα και τις ελλειψεις ενω την ιδια ωρα οι ηθοποιοι και ο θιασαρχης ετρωγαν μια χαρα και την ιδια ωρα ελεγαν οτι ποναγαν που εβλεπαν τους θεατες να πεινανε.
Οι μπραβοι ειχαν αρχισει ηδη να παιρνουν τα υπαρχοντα των θεατων και να τα πουλανε εξω απο το θεατρο με την δικαιολογια οτι τα χρηματα που τους πηραν δεν εφταναν για να συνεχιστει η κακη και αθλια παρασταση.

Οι θεατες αρχισαν να βριζουν και να διαμαρτυρονται για την κλοπη και την κοροιδια την ιδια ωρα που ο θιασαρχης με τον θιασο και τους μπραβους μετραγαν τα υπαρχοντα τους με σκοπο να τα πουλησουν,και ξαφνικα η παρασταση σταματησε.
O θιασαρχης ανακοινωσε μπροστα σε ολους οτι το θεατρο δεν ηταν δικο μας πλεον και οτι θα εδινα μαχη για να μην μας παρουν ακομη και τις καρεκλες που καθομαστε.

Οι μπραβοι ανεβηκαν στην σκηνη και ανακοινωσαν στους θεατες οτι οσα χρηματα η υπαρχοντα ειχαν δυστυχως παλι δεν εφταναν για να συνεχιστει η παρασταση και οτι θα πουλουσαν απο μονοι τους οτιδηποτε αλλο κινητο η ακινητο ειχαν στην κατοχη τους οι θεατες και στην συνεχεια θα πουλουσαν τις καρεκλες,τα καμαρινια,τις ταπετσαριες και τελικα ολο το θεατρο ωστε να μαζεψουν τα χρηματα που χρειαζονταν.

Εκεινη την στιγμη οι θεατες συνειδητοποιησαν οτι οι μπραβοι ειχαν συμφωνησει να κανουν οτι εκαναν με τον θιασαρχη και τον θιασο,καταλαβαν....αν και το ειχαν κατα νου, οτι εχει παιχτει εις βαρος τους μια τεραστια απατη και ο μονος σκοπος του θιασαρχη απο την αρχη ηταν να πουλησει το θεατρο και τους ιδιους και οχι να ανεβασει νεα παρασταση.

Αδικα φωναξε και νευριασε ο θιασαρχης ταχα για να δειξει οτι εκεινος κανει κουμαντο,αδικα εβαλε τον υπολοιπο θιασο να διαμαρτυρηθει,οι θεατες πλεον ξερουν οτι τιποτα καλο δεν θα δουν σε αυτην την παρασταση για οσο συνεχιζεται.
Οι θεατες ξερουν οτι ολα τα εργα που ανεβηκαν σε αυτο το θεατρο ειχαν εναν και μονο σκοπο,να πλουτιζουν ο θιασαρχης και οι θιασοι και στο τελος να πληρωνουν μονο αυτοι.

Οι θεατες μπορουν να αλλαξουν θιασαρχη και θιασο,αλλα το καλυτερο ειναι να ζητησουν τα χρηματα τους πισω και να στειλουν στην φυλακη τον απατεωνα θιασαρχη και τον θιασο του και μαζι με αυτους και ολους τους προηγουμενους θιασους που περασαν απο αυτο το ερειπωμενο θεατρο.

Ολοι θλιβεροι και ατιμοι,και ο τελευταιος ενας θιασος της αποτυχιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: