Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Η ....Κοροιδια των ανοητων

Παει πια περασαν τα χρονια,σε λιγο καιρο θα με λενε παππου τα μικρα παιδια,περασαν και τιποτα δεν εμεινε,παρ΄ολο που τα φαγαμε μαζι οπως λεει και το μαμουθ της κυβερνησεως εγω δεν εβαλα και τιποτα στην ακρη για τα γεραματα,δες τωρα με την πεινα που θα πεσει ...το μαμουθ θα εχει να τρωει για αλλες δεκα ζωες,ενω εμεις...παει τα δικα μας τα φαγαμε.

Σκεφτομαι πως τοτε που ειμαστε νεοι,με την πτωση της χουντας επρεπε να τρεξω κι'εγω να μπω σε αυτες τις συμμοριες,βλεπω σημερα ολοι αυτοι απο ενα τιποτα ξεκινησαν,και ενα τιποτα καταληξαν,με πολλα λεφτα και περιουσια ομως.
Και με μεγαλη αλαζονεια,νομιζουν οτι εκαναν κατι και θα τους αναφερει και η ιστορια με χρυσα γραμματα,τιποτα δεν εκαναν σαν το τιποτα που ηταν.

Και τι δεν περασε απο την χωρα τοσα χρονια,ποιος να κατσει να τα θυμηθει,ολοι οι αποτυχημενοι στο επαγγελμα τους στην πολιτικη χωθηκαν,πολλοι απο αυτους δεν δουλεψαν και ποτε,εκει μανια να μας σωσουν,τι κακο κι'αυτο....να θες να σωσεις τον πνιγμενο και να μην ξερεις και μπανιο.

Τουλαχιστον τοσο πολυ κακο δεν ειχαμε ποτε,και θα με ρωτησετε...ηθελες την κατασταση να συνεχιζεται οπως ηταν και πριν?
Οχι δεν ειπα αυτο,αλλα τωρα τι αλλαξε?
Απλα χειροτερεψαν ολα,εκεινοι που εκλεβαν παλι θα κλεβουν,με ηλεκτρονικο τροπο,μπηκαμε στην εποχη του επιστημονικου κλεψιματος,τελος τα φακελλακια και οι σακουλες.

Το γεγονος ειναι οτι μας κοροιδεψαν,και δεν ηταν και εξυπνοι,ανοητοι ηταν ολοι,και το δειχνει το αποτελεσμα,η ανοησια στον θρονο και ο βασηλιας γυμνος,αντε να πεισεις τον λαο τωρα οτι με οσα κανεις θα τον ξανασωσεις,και να το ξερει οτι δεν ειναι αυτος ο σκοπος σου.

Κανουν στροφες προς τον πολιτη συνεχως,απο τις πολλες στροφες ζαλιστηκαν και πεσανε σε τοιχο,μα τοσο μαλακες μας θεωρουν?εδω ειναι πλεον φανερο οτι δεν νοιαζονται για τιποτα,απλα αποφασιζουν και διατασουν....τι μου θυμιζει αυτο....την χουντα...ναι,μα ολα τελευταια την χουντα μου θυμιζουν.
Διαλογος του μονολογου,διαγγελματα και ειρωνεια,κοροιδια και ηλιθιοτητα....μαζι ολα,και αυτοι συνεχιζουν να πιστευουν οτι κατι κανουν.

Για ποια δημοκρατια ρε παιδια πολεμανε,αυτη των ισχυρων,του κεφαλαιου,αυτο δεν ειναι δημοκρατια,απλα επιτρεπεται να μιλας ελευθερα...και τα υπολοιπα?

Περπαταω σε μια νεκρη πολη,ολα ειναι ατονα,κινηση καμια,ο κοσμος φοβισμενος κλεινετε στα σπιτια του νωρις,οργη,φοβος για το αυριο,ανασφαλεια,αγωνια.

Ολα σημαδια οτι κατι χειροτερο περιμενουμε και δεν ξερουμε ποτε θα ερθει.

Πως μου θυμιζει αλλες εποχες αυτο,εκει ξεραμε τους εχθρους,εδω μας επιασαν απροετοιμαστους.

Ναι,τελικα τοση δημοκρατια ειχαμε να δουμε απο την χουντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: