Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

Η πολιτικη για την προστασια των ανεργων...δεν υπαρχει

Δεκαεπτα μηνες τωρα βιωνουμε ολοι την πληρη αποδιοργανωση του κρατους,οχι οτι ειχε καποια στοιχειωδη οργανωση πριν αλλα οτι και να υπηρχε το διαλυουν με τις νομοθετικες παρεμβασεις τους.
Οι μειωσεις μισθων και συνταξεων,η ανασφαλεια που κανει τον λαο να αποφευγει να ξοδευει τα ελαχιστα που του εχουν απομεινει,οι αυξησεις των τιμων και του ΦΠΑ εχουν δημιουργησει στην αγορα μια εικονα πληρους καταρρευσης.
Αποτελεσμα ολων αυτων η αλματωδης αυξηση της ανεργιας,χιλιαδες ανθρωποι καθε μηνα περνανε στην στατιστικη του οαεδ,χιλιαδες ανθρωποι αναγκαζονται να ζησουν με ενα επιδομα πεινας και οσο και να ψαχνουν για εργασια ειναι αδυνατον να βρουν.
Χειροτερα απο ολους οσοι εχουν περασει τα ορια ηλικιας που συνηθως ζηταει η αγορα,αυτοι ολοι η επιβιωνουν χαρη στην βοηθεια των συγγενων τους η παρασυρονται στο περιθωριο απογογητευμενοι απο την χειροτερευση της καταστασης.
Εταιρειες η μικρες επιχειρησεις κλεινουν η μια μετα την αλλη η απολυουν εργαζομενους στην προσπαθεια τους να παραμεινουν στην αγορα,μικρομαγαζα και βιοτεχνες δεν εχουν την δυνατοτητα να ανταπεξελθουν στις βασικες αναγκες τους,αποφευγουν η αδυνατουν να πληρωσουν τις τρελλες εισφορες οι οποιες μαλλον χρησιμοποιουνται πλεον για την μισθοδοσια των εκατονταδων υπαλληλων των ταμειων.

Θα περιμενε καποιος μεσα σε αυτη την θυελλα να ερθει αρωγος το υποτιθεμενο κρατος και να συνδραμει ολους αυτους τους ανθρωπους οι οποιοι βλεπουν το μελλον να ερχεται απειλιτικο και δυσοιωνο.

Και ομως....

Περα απο καποια προγραμματα στα οποια δεν γνωριζω ποιος μπορει να εχει προσβαση,περα απο καποιες πυροσβεστικες μεθοδους του υπουργειου εργασιας να πεισει οτι κατι κανει...δεν υπαρχει απολυτως τιποτα να συγκρατησει αυτο που συμβαινει.

Αυτοι οι καρεκλοκενταυροι που επι δεκαετιες τρωνε και πινουν σε βαρος μας αδυνατουν να καταλαβουν το μεγεθος της καταστροφης και δεν εχουν να προτεινουν καμμια μα καμμια λυση στο προβλημα.
Και το ερωτημα παραμενει...τι θα γινει οταν το επιδομα οσων...το παιρνουν τελειωσει?
Που θα απευθυνθουν ολοι αυτοι οι ανεργοι για συμπαρασταση?
Δεν υπαρχει καμμια σοβαρη προταση η πολιτικη που να απευθυνεται στο προβλημα αυτο οποτε μια πολυ μεγαλη μεριδα του λαου οδηγειται στο περιθωριο με οσα αυτο συνεπαγεται.

Σε επομενη αναρτηση θα αποκαλυψω την δικη μου εμπειρια με το υπουργειο εργασιας και τι σου προτεινουν να κανεις οταν τους ρωτας τι σχεδιο υπαρχει για οσους μενουν και παραμενουν ανεργοι ειδικοτερα με ατομα ηλικιας ανω των 45 ετων.
Ειναι γελοιο,αστειο και εγκληματικο να σε παραπεμπουν σε πολιτικα γραφεια για να βρεις εκει την λυση,και δειχνει οτι δυστυχως ακομη και σημερα η αποστολη ολων αυτων που μας κυβερνουν ειναι να κρατανε τον λαο αιχμαλωτο,διοτι εφοσον γνωριζουν το προβλημα και δεν κανουν τιποτα αλλο εκτος απο το να γεμιζουν τα πολιτικα τους γραφεια με απελπισμενους Ελληνες σημαινει οτι δεν εχουν καταλαβει το μεγεθος της συμφορας και της δυστυχιας που οι ιδιοι εχουν δημιουργησει με τις αποφασεις του.

Τελικα αυτο που καταλαβαινει καποιος που δεν κολωνει και πολεμαει να βρει λυσεις ειναι οτι...κρατος δεν υπαρχει,ολοι αυτοι οι υποτιθεμενοι κυβερνητες μας ειναι απλα εκει για το θεαθηναι,μονο για να βγαινουν στα καναλια και να διαφημιζουν εργα και επιτευγματα τα οποια ειναι ολα ψεματα.

Οσο για το δυχτι για τους αδυναμους που επι μηνες αναγγελει ο διαχειριστης μας...μαλλον για πνιξιμο μας εχει,διοτι ποση κοροιδια μπορεις να αντεξεις?

Το αποτελεσμα δεν ξερω που θα βγαλει,παντως καποιοι θα χρειαστει να δωσουν λογο μια μερα για οσα εχουν κανει και κανουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου