Κυριακή, Μαρτίου 20, 2011

Η Οδυσσεια της αυγης για τους λαους

Αλλη μια φορα βλεπουμε τους εγκληματιες των λαων να επιτιθενται συγκροτημενα εναντιον μιας χωρας,δεν κρινω τις πραξεις του Κανταφι,μπορει να ειναι αυτο που λενε,αλλα και με την επιθεση στο Ιρακ παλι προσπαθουσαν να επηρρεασουν την κοινη γνωμη εναντιον του καθεστωτος με αποτελεσμα την καταστροφη της χωρας,τις εκατομβες νεκρων αμαχων,τον εξευτελισμο ενος ολοκληρου λαου,και για ποιον τελικα λογο?
Για να καταφερουν να παρουν στα χερια τους τον πλουτο της χωρας και να αφησουν τον λαο σε χειροτερη κατασταση απο εκεινη που περιεγραφαν οτι ηταν.

Την ιδια ωρα και επι δεκαετιες ενας αλλος λαος ζει κατω απο τα δεσμα της κατοχης,των ελλειψεων,της απανθρωπης μεταχειρησης,τους αγριους θανατους και τραυματισμους αθωων και κυριως παιδιων και συνεχιζει ατιμωρητι να το πραττει χωρις ποτε κανενας να διανοηθει εστω να αντιδρασει.
Το Ισραηλ ενας εγκληματιας που κανει στον λαο της Παλαιστινης οσα εκεινο επαθε απο τους ναζι συνεχιζει να κανει οτι θελει με δικαιολογια την επιβιωση του,κανενας απο τους απελευθερωτες της Λιβυης δεν εχει ενδιαφερθει εως σημερα να θεσει ορους και ορια στην χωρα αυτη,ο ΟΗΕ σαν μαριονετα των Ηνωμενων πολιτειων κανει τον ψοφιο κοριο,οι Ευρωπαικη ενωση αρκειται σε εκθεσεις και παραπονα και ολα πανε κατ'ευχην.

Το μονο που ενδιαφερει τους απελευθερωτες της Λιβυης ειναι το πετρελαιο και οχι ο λαος,η ευρωπαικη ενωση υποκριτικα ενδιαφερεται για τους θανατους αμαχων οταν δεν εκανε απολυτως τιποτα στην εισβολη της Τουρκιας στην Κυπρο,το τειχος που χωριζει ακομη το νησι σε δυο κοματια,την αλαζονεια της Τουρκιας,οι Αγγλοι βουλευτες αγοραζουν περιουσιες στο βορειο μερος του νησιου αδιαφορωντας για την τεραστια παρανομια που κανουν.

Την ιδια ωρα στην Υεμενη σκοτωνονται δεκαδες αμαχοι αλλα εκει δεν υπαρχει πετρελαιο,στο Μπαχρειν επισης αλλα εκει το καθεστως ειναι υπηρετης των ελιτιστων.

Και εμεις παιρνουμε μερος σε μια μαχη που δεν ειχαμε κανεναν λογο να παρουμε,οι φιλοδοξιες του διαχειριστη μας εχουν καταντησει την χωρα υποζυγιο αυτων που του δινουν εντολες και ηταν απο τους πρωτους που εδωσε γη και υδωρ σε οτι του ζητηθηκε.
Λες και δεν ειχαμε αλλα προβληματα,εκεινος θεωρησε οτι θα ανεβει το στατους του παρεχοντας οσα του ζητηθηκαν για να πολεμησει καποιον που και ο ιδιος και ο προεδρος της ευρωπαικης ενωσης Ρομπαι αγκαλιαζαν και εβγαζαν φωτογραφιες μαζι του πολυ προσφατα.

Τοτε δεν ηταν εχθρος ο Κανταφι?
Τωρα μετα την οργανωμενη ταχα αντισταση που κατεληξε σε εμφυλιο πολεμο εγινε τρομοκρατης ο φιλος?

Δηλαδη αν εμεις ξεσηκωθουμε και πολεμησουμε καποια στιγμη για τα δικαιωματα που μας εκλεψε και ερθουμε σε αντιπαραθεση με τους κομματικοδιαιτους υποστηρικτες του θα σημαινει οτι το Νατο εχει δικαιωμα να μας βομβαρδισει?

Κακο παραδειγμα δινουν λοιπον οι απελευθερωτες του πετρελαιου,ηδη εχουν σκοτωσει περισσοτερους αμαχους με τις εως τωρα επιθεσεις τους απο οσους εχει σκοτωσει ο Κανταφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου