Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

Γιωργακη ..να κλεισεις και την ΜΚΟ της μαμας σου την οποια επιδοτει το κρατος



Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως το newpost.gr, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, από το ΥΠ.ΕΞ. επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Δεν έφτανε όμως αυτή η στήριξη κι έτσι χρήματα δόθηκαν και από άλλα υπουργεία σε πολλές ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων αυτές που… ανήκουν στη μητέρα του πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου, στο στενό φίλο, συνεργάτη και υπουργό του Γ. Παπανδρέου, Χάρη Παμπούκη, στη Μαρία Δαμανάκη και άλλους.
Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή, το ΚΕΔΕ της Μαργαρίτας Παπανδρέου φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά… κάτι χιλιάδων ευρώ. Όμως η έρευνα του newpost δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος -και κυρίως από το ΥΠΕΞ- που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συνολικά πήρε 1.249.694 ευρώ.
Για το πάρτι του χρήματος στις Μ.Κ.Ο. και το παράνομο της υπόθεσης θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει ο εισαγγελέας Ι. Σακελλάκος, ο οποίος και παρενέβη μετά τις αποκαλύψεις. Όμως δεν είναι όλες οι ΜΚΟ που επιχορηγήθηκαν παράνομες. Κάποιες πήραν χρήματα νόμιμα. Ωστόσο, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Ξεχωρίζουμε λοιπόν από αυτές τις 528 ΜΚΟ το «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ), το όποιο έλαβε το 2002 επιχορήγηση ύψους 399.694 ευρώ με την υπογραφή του τότε αρμοδίου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ομολογουμένως η επιχορήγηση ήταν γενναία. Ας δούμε όμως ποια είναι η ΜΚΟ που πήρε αυτή τη χρηματοδότηση.
Πρόκειται για την οργάνωση που ίδρυσε το 1988 η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, η μητέρα του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το ΚΕΔΕ άλλαξε νομική μορφή το 1999 και έγινε γυναικείο σωματείο. Ήταν η ίδια εποχή που ο γιος της αναλάμβανε το ΥΠΕΞ και ίδρυε με το άρθρο 18 του νόμου 2731/1999 την επίμαχη (σήμερα) υπηρεσία χρηματοδότησης του υπουργείου, την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου