Παρασκευή, Μαΐου 13, 2011

Handelsblatt προς Γ. Παπανδρέου: «Προσπαθήσατε το ανέφικτο, τώρα πρέπει να πράξετε το εφικτό»


Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αποστέλλει ο αρχισυντάκτης της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Γκάμπορ Στάινγκαρτ.
Στην ανοιχτή επιστολή του ο Γερμανός δημοσιογράφος επαινεί τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, απαριθμεί τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «καμία άλλη δημοκρατική χώρα δεν πραγματοποίησε εν καιρώ ειρήνης κάτι αντίστοιχο».
«Η αλήθεια ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περικοπές μετατράπηκε πια σε αναλήθεια. Η εθνική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτή την αλήθεια, αντιδρά αλλεργικά.Το σωστό είναι τώρα λάθος. Κύριε Παπανδρέου, μειώσατε ήδη τις συντάξεις, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων γύρω στο 30%, αυξήσατε την τιμή της βενζίνης σχεδόν κατά 50%. Δεν μπορείτε να πετύχετε με τις περικοπές την εξυγίανση της χώρας σας. Ούτε μπορεί η ΕΕ να σας έχει στον ορό των συνεχών πιστώσεων», σημειώνει ο αρχισυντάκτης της Handelsblatt.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει ότι «εάν είχε μάτια θα δάκρυζε και εάν είχε στόμα θα φώναζε ‘φτάνει πια’» και εκτιμά πως «πλησιάζει η ημέρα που προκαλεί εφιάλτες στους επενδυτές... η ημέρα που γεννιέται μια νέα αλήθεια: Κάντε επενδύσεις, όχι περικοπές».
«Αξιότιμε κύριε Παπανδρέου, προσπαθήσατε το ανέφικτο, τώρα πρέπει να πράξετε το εφικτό. Όπως τότε που ως έφηβος ξεγελάσατε τους αξιωματικούς της χούντας και αποκρύψατε το κρησφύγετο του πατέρα σας, τώρα πρέπει να απαρνηθείτε την υπερηφάνεια των Ελλήνων για να σώσετε τη χώρα σας. Αντιμετωπίστε κατάματα τη νέα αλήθεια, πριν σας χτυπήσει εκείνη την πόρτα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου