Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

O καταλληλοτερος για ακαταλληλος..και αλλες χαμενες αναρτησεις

Κεντρικη ερωτηση στα συνεχομενα γκαλλοπ τα οποια προσπαθουν να καταλαβουν τι σκεπτεται ο λαος...οταν ουτε ο λαος ο ιδιος δεν καταλαβαινει τι σκεπτεται.

Ποιος ειναι ο καταλληλοτερος για να διαχειριστει την κατασταση ,και κανεις δεν γνωριζει πλεον τι σημαινει καταλληλοτερος διοτι ολο το πολιτικο συστημα ειναι στελεχωμενο απο ανικανους και......
πολυλογαδες πολιτικους που χαραμιζουν τον χρονο τους κουβεντιαζοντας επι ωρες για να καταληξουν να μην παρουν καμια αποφαση για τιποτα.

Ποιοι ειναι αυτοι που θελουν να γινουν καταλληλοτεροι τελικα?
Ας ξεκινησουμε απο τον τωρινο,τον προηγουμενο τον φαγαμε στην μαπα,μας αφησε αποτομα και το παιζει και θιγμενος.

Ο τωρινος καταλληλοτερος λοιπον ειναι ενα μιγμα ηθικης και ανοησιας,ειναι ενας πολυλογας χωρις ουσια και το μονο που εχει καταφερει ειναι να κανει τους εντολεις του ευτυχεις με τις πραξεις του και τα επιτευγματα του.
Τα λογια του αν τα ξεχωρισει καποιος απο την πραγματικοτητα θα νομισει οτι ζει σε μια κοινωνια διαφανειας και εργατικοτητας,οταν ομως ανοιξει τα ματια του και δει την ολη εικονα τοτε καταλαβαινει την αντιθεση των λογων του με τα εργα.
Πολιτικα ειναι αδιαφορος για τα προβληματα που εχει δημιουργησει,λειτουργει καλυτερα οταν προκαλει φοβο και αγωνια στον λαο,μιλαει για πραγματα που δεν εχει ιδεα που ειναι η τι ειναι,ανυψωνει την εννοια πολιτης οταν την ιδια στιγμη την εχει υποβαθμισει στα ταρταρα.


Κοιτωντας διπλα του βλεπουμε ενα ηρεμο ανθρωπακι που ειχε ονειρα για μια δικη του παραταξη,απετυχε και εκλιπαρωντας πολιτικα επεστρεψε στην προηγουμενη κατασταση του παρ'ολο που ελεγε οτι δεν επροκειτο να το κανει.
Αβουλος και ανευρος με μοναδικα προσοντα την υποτιθεμενη αποσταση του απο καθε νοσηρη και φθαρμενη κατασταση στην πολιτικη του καριερα.
Πηρε ολα τα σκουπιδια του κομματος του τα εριξε κατω απο ενα χαλι και χαμογελασε νομιζοντας οτι καθαρισε την βρωμια ενω δεν βλεπει οτι την εχει διπλα του.
Περιμενει την φυσικη φθορα του αντιπαλου του ωστε να καταλαβει την εξουσια,χωρις συγκεκριμενο προγραμμα, με παραστασεις τυπου Ζαππειο 1 και 2,αναρωτιεμαι ποσα Ζαππεια του χρειαζονται για να καταδικασει την υπογραφη του μνημονιου.

Αυτοι οι δυο ειναι οι διαγωνιζομενοι για τον τιτλο του καταλληλοτερου της χωρας,δηλαδη αυτοι ειναι η ελπιδα μας?
Που ειναι το κοντυνοτερο Ζαλογγο να παμε να πεσουμε τωρα?




Οποιος δεν ξερει να ζυμωσει...δεκα μερες κοσκινιζει

Κατά τα άλλα όμως συμφωνεί πλήρως με τον συνάδελφο του: «Ο Βάισμπροτ έχει δίκιο όταν λέει πως το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας δεν λειτουργεί, και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι μια αναδιάρθρωση του χρέους που να οδηγεί σε πραγματική συρρίκνωση του, και όχι απλά σε χρονική επιμήκυνση. Όσο περισσότερο η....
κατάσταση αυτή παραμένει ανεπίλυτη, τόσο λιγότερες ελπίδες έχω πως η Ελλάδα θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ, ακόμη και αν το επιθυμεί», καταλήγει ο Κρούγκμαν.


Σχολιο:
Ολοι λενε το αυτονοητο,εμεις δεν το καταλαβαινουμε,και οταν το καταλαβουμε θα ειναι αργα.
Τι τους θελαμε τους αθληταραδες?


Οι οικονομικα αδυναμοι θα πεινασουν με τα νεα μετρα.

Η Επιμονη του διαχειριστη μας στο αρχικο του σχεδιο ειναι δεδομενη,μιλαει για μη αναδιαρθρωση..δηλαδη μας λεει οτι δεν θα πτωχευσουμε ενω ειμαστε ηδη πτωχευμενοι,λεει οτι δεν θα παει σε εκλογες ενω γνωριζει οτι το κομμα του δεν εχει την εμπιστοσυνη και την ψηφο του λαου για οσα κανει και το χειροτερο μας λεει οτι δεν θα κανει ανασχηματισμο.
Δηλαδη θα κρατησει την ιδια ανικανη παρεουλα να αποφασιζει για εμας και να τσακωνεται μεταξυ της,δηλαδη θελοντας και……
μη μας οδηγει στο χειροτερο αδιεξοδο που εχει βρεθει η χωρα απο την περιοδο του δευτερου παγκοσμιου πολεμου.
Αυτο που δεν μας λεει ειναι πως θα καταφερει να μας διασωσει,οχι παντως με τα ιδια μετρα που εχει παρει εως τωρα και εχουν αποτυχει πληρως,πως θα οδηγηθουμε σε μια υποτυπωδη εστω αναπτυξη…δεν το βλεπω ουτε μετα απο εικοσι χρονια αυτο,και πως θα μας απαλλαξει απο την αστεια παρουσια του.
Εδω η χωρα καιγεται και εκεινος δειχνει ινδικες ταινιες αναπτυξης στους φιλους του,αντι να παιρνει μετρα να καλυτερεψει λιγο την μαυρη κατασταση μας εκεινος καινει ευχολογια και εξαγγελει νεες νικες και επιτυχιες.
Και το κακο ειναι οτι οι ξενοι συνεχιζουν και τον βραβευουν για διαφορα ανυποστατα πραγματα,τελευταια βραβευτηκε για την νομοθεσια του περι απαγορευσης του καπνισματος …που τελικα απετυχε και αυτη οπως και οποια αλλη νομοθετικη ρυθμιση εκανε.
Τα νεα μετρα ειναι κοντα,και ο Λοβερδος ηδη λεει οτι δεν θα ειναι αρκετα και οτι θα πρεπει να παρουν και νεωτερα μετρα,καλα αυτος ειναι εκτος πραγματικοτητας εδω και 20 μηνες καλυτερα να επαιζε σε καμια σαπουνοπερα να γελαγαμε και λιγο.
Διοτι για γελια ειναι οποιος εχει το θρασσος να λεει οτι τα νοσοκομεια δεν εχουν ελλειψεις,εχει παει σε κανενα να το διαπιστωσει?
Αλλα η φιλοσοφια τους ειναι απλη.
Οπως ειπαν οτι λεφτα υπαρχουν και το πιστεψε ο χαζολαος,ετσι λενε οτι υπαρχουν και υλικα στα νοσοκομεια,πες,πες κατι θα πιστεψει ο κοσμος σκεφτονται.
Τα ενα μετρα θα πληξουν αυτους που πλητουν παντα,τους χαμηλοσυνταξιουχους,τους μισθωτους των 800 ευρω και κατω,τους ανεργους.
Αληθεια θυμαται κανεις την εξαγγελια οτι θα βγαλουν νομο να πληρωνουν οι ανεργοι μισο εισητηριο στα μμμ?
Εγω την θυμαμαι,εκεινοι που την ειπαν….Ρεππας…την ξεχασαν,ετσι κανουν παντα,λενε κατι απλα για να ακουστει και μετα το ξεχνανε,εκεινες τις πολλες θεσεις εργασιας τι τις κανανε?
Εγω μονο οτι αυξανετε η ανεργια συνεχως διαπιστωνω.
Μας κυβερνανε ανικανοι,το εχω γραψει δεκαδες φορες και θα το γραφω συνεχεια,μας κυβερνανε αστειοι τυποι χωρις οραμα για την χωρα,το μονο τους οραμα ειναι οι τραπεζιτες,δειτε την τελευταια συνεντευξη του Μαξ Καιζερ,ξυπνηστε,αυτοι ενα μονο πραγμα δεν θελουν.
Το δικο μας καλο.


Υπηρξα αλλοδαπος αλλα δεν εκλεβα ουτε σκοτωνα

Μας εχουν πιπιλισει το μυαλο με τους παρανομους μεταναστες,εχουν ολοι δικαιωμα στην ζωη λενε....συμφωνω,αλλα οχι στον θανατο του αλλου,του διπλα τους.
Ζουμε μια παρανοια και εδω,εχουμε τις ΜΚΟ να τρεχουν σαν τρελλες για τα δικαιωματα τους οταν εμεις εχουμε χασει ολα τα δικα μας,ποια ΜΚΟ ενδιαφερεται για τα.....
χαμενα δικαιωματα των Ελληνων?
Αν ξερετε δεν μου λετε και εμενα?
Υπηρξα μεταναστης,δεν ειναι ευκολο,αλλα ειναι ευκολοτερο οταν πας σε μια χωρα που ο νομος ειναι ιδιος για ολους,εδω οι νομοι ειναι διαφορετικοι για εμας τους Ελληνες,αλλος κλεβει δις και παει στην Γερμανια και αλλος σκοτωνει και απαλλασετε λογω αμφιβολιων.
Οταν η χωρα ειναι μπαχαλο,και αυτο ειμαστε περιμενετε να ειναι νομοταγεις οι μεταναστες?
Κατ'αρχην δεν ξερουμε ποιοι ειναι,που ζουν,πως ζουν,τι δουλειες κανουν,κανουν 
απογραφη τωρα για τους Ελληνες,εμεις ξερουμε ποιοι ειμαστε,τους μεταναστες μετρηστε.
Δεν υπαρχει πιο απανθρωπο εγκλημα απο το εγκλημα που εγινε προχθες,δεν υπαρχει χειροτερη εικονα απο εκεινες των ηλικιωμενων που κτυπημενοι βαρια για ελαχιστα ποσα περιμενουν μια βοηθεια,ποια ΜΚΟ οργανωση ενδιαφερεται για τα θυματα αυτων των ληστων?
Ποια ΜΚΟ η κομμα θα βοηθησει να μεγαλωσουν τα τεσσερα παιδια του αδικα χαμενου συνανθρωπου μας?
Εζησα αρκετα χρονια σαν μεταναστης,δεν εκλεψα και δεν σκοτωσα,οταν μπαινουν απο ολες τις μεριες στην χωρα αυτοι....ποιος ενδιαφερθηκε τι θα κανουν και πως θα ζησουν?
Ειναι δηλαδη η ζωη τους εναντια στην δικη μας ζωη?
Αν σε ενα μπουρδελο παει να εργαστει μια που δεν εχει κανει αλλη δουλεια...τι δουλεια θα κανει?
Τεραστια η ευθυνη των κυβερνωντων,διαχρονικα,αφησαν την κατασταση ανεξελεγκτη και βλεπουμε καθε μερα τι συμβαινει.
Δεν ειναι η παραδοση της πατριδας στους ξενους μεσω του μνημονιου το μονο εγκλημα.
Ειναι η παραδοση των δικων μας ζωών στα χερια πεινασμενων ανθρωπων που θεωρουν οτι η παρανομια τους τους εξασφαλιζει αμνηστια για οποιο εγκλημα και να κανουν.


Λιγες απο τις κατηργημενες αναρτησεις μου που καταφερα να βρω μεσω του Google,τις υπολοιπες δεν τις θυμαμαι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου