Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

Xωρις ελπιδα

Διαβαζα ενα αρθρο χθες στην Εευθεροτυπια,μια μανα που μιλουσε για τις συνθηκες νοσηλειας του παιδιου της στο ΨΝΑ,για τον εγκλεισμο του μαζι με ψυχιατρικους ασθενεις,χωρις προγραμματα για να καλυτερευσει η κατασταση του,χωρις ειδικευμενο προσωπικο,μια ψυχη πεταμενη εκει που καποιοι πετανε τους συγγενεις τους για να τους ξεφορτωθουν.

Παρ'ολες τις υποσχεσεις των διαφορων εγκληματιων υπουργων υγειας ο τομεας της νοσηλειας ατομων με τετοια προβληματα ειναι ακομη πρωτογονος,ελεγαν και υποσχοντουσαν λαγους με πετραχειλια,επαιρναν τα κονδυλια απο την ευρωπαικη ενωση αλλα τι τα εκαναν δεν γνωριζω.

Και εγω ειχα παντα την απορια πως ασθενεις με ελαφρα ψυχιατρικα η νευρολογικα προβληματα μπορουν να συγκατοικουν με βαρια ψυχιατρικα περιστατικα,αυτο ρωτουσα απο τοτε που ειχαμε παει εκει,δεν ειναι παραλογο να μην υπαρχει σε ολη την χωρα ενα νοσοκομειο με ειδικευμενα ατομα για περιπτωσεις αλτζχαιμερ και ανοιας?
Πρεπει δηλαδη να ταλαιπωρουνται αυτα τα ατομα σε νοσοκομεια με βαρια περιστατικα αντι να εχουν την ηρεμια και την φροντιδα που χρειαζεται η ασθενεια τους?
Να μου πεις τι ψαχνεις,εδω ειναι Βαλκανια....ομως με τετοιες συνθηκες νοσηλειας οπως στο Μποδοσακειο αφηνονται οι ανθρωποι και καταρρεουν και πεθαινουν αβοηθητοι,και η δικαιολογια μετα ειναι οτι εκαναν οτι μπορουσαν.

Δηλαδη ...τιποτα.

Καημενες μανες,δολιοι συγγενεις,αρχαια τραγωδια παιζεται στις πλατες μας,περιμενετε απο ενα αναλγητο κρατος να νοιαστει για τους ασθενεις?
Εδω δεν νοιαζεται για τους υγιεις και προσπαθει με καθε τροπο να τους ξεπαστρεψει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου