Κυριακή, Ιουνίου 19, 2011

Η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα… όχι του χρέους, αλλά μιας ανθελληνικής πολιτικής.



Η συνωμοσία αρχίζει να αποκαλύπτεται

Όπως λέει ο λαός μας, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και όντως, η συνωμοσία που στήθηκε ενάντια στη χώρα μας αρχίζει σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται. Διεθνής οικονομολόγοι και έγκριτοι αναλυτές το φωνάζουν εδώ και καιρό, πως η κυβέρνηση της Ελλάδας κινείται πως την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Ακολουθεί μια καταστροφική πορεία για το έθνος, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων τραπεζών, που έχουν επενδύσει στη πτώχευση της χώρας μας.
Ο Guardian για παράδειγμα τονίζει, πως «η Ελλάδα είναι σκλάβος των ομολόγων στην Ευρώπη. Χωρίς τον κυρίαρχο έλεγχο του χρέους της χώρας τους, ο ελληνικός λαός τιμωρείται με εκβιασμό από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» και συνεχίζει «H Ελλάδα δεν θα βίωνε τη σημερινή κατάσταση αν δεν ήταν μέλος μιας νομισματικής ένωσης. Αν είχε ηγέτες δικούς της που να περιόριζαν δραστικά τις δαπάνες και προχωρούσαν σε αυξήσεις φόρων κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα έπρεπε να αντικατασταθούν. Και τότε μια νέα κυβέρνηση θα έκανε το αντίθετο: δηλαδή, θα επιδείκνυε ένα οικονομικό κίνητρο, ή αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν κυκλική πολιτική».
Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική πολιτική (βλέπε εδώ) από αυτή που χρησιμοποιεί και τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας το επιβεβαιώνουν. Τα χρήματα από το ΔΝΤ θα δοθούν ενώ οι ευρωπαίοι ρυθμιστές θα βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση για το χρονικό της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, είναι βέβαιο, επισημαίνεται στο άρθρο, ότι κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί το φαινόμενο κατάρρευσης Lehman Brothers.
Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ένα παιχνίδι μικροπολιτικής“. Όπως εκτιμά ο Guardian, “μια δημοκρατικά υπεύθυνη Ελληνική κυβέρνηση θα ακολουθούσε μια πολύ πιο σκληρή (διαπραγματευτική ) γραμμή με τις ευρωπαϊκές αρχές. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να αρχίσουν με ένα μορατόριουμ για τις πληρωμές τόκων, τα οποία σήμερα κυμαίνονται σε ποσοστό 6,6% του ΑΕΠ.”
Αυτό θα απελευθέρωνε αρκετά κεφάλαια για ένα σοβαρό πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας, ενώ θα διαπραγματευόταν με τις αρχές για μια αναπόφευκτη διαγραφή χρέους.
Η εφημερίδα καταλήγει: «Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν περισσότερο από αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης στην Ελλάδα, και για τη διάσωση των τραπεζών τους, αν δεν θέλουν να λάβουν την αναπόφευκτη μείωση των δανείων τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την ατέρμονη τιμωρία του ελληνικού λαού».
Ποιο είναι άρα το λογικό συμπέρασμα;
Το συμπέρασμα είναι, πως η χώρα μας βρίσκεται σε χέρια μιας ομάδας ανθρώπων, που κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα του τόπου έχουν στην ατζέντα τους.
Αυτό που νομοτελειακά πρέπει λοιπόν να περιμένουμε σύντομα, είναι: Ανατροπή της χώρας ή την εμφάνιση …ελικοπτέρων πάνω από την Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου