Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

Το μαυρο μας το χάλι

Hρθε τελικα και σε μενα το τελος η χαρατσι με τον λογαριασμο της Δεη,δεν ξερει μαλλον η εφορια οτι ειμαι ανεργος πανω απο δυο χρονια,δεν εχει αρχεια,δεν ξερει οτι η ιδια μου εστειλε εκαθαριστικο με το ποσο που πηρα απο τον οαεδ περυσι για επιδομα ανεργιας....αυτο ειναι το συνθημα του Πασοκ"Πρωτα ο πολιτης".
Και σκεπτομαι ολα για την ταλαιπωρια μας τα κανουν,λογικα καθε εργαζομενος,συνταξιουχος η ανεργος δηλωνει το εισοδημα του καθε χρονο,ξερουν τι κερδιζουμε μιας και εμεις δεν μπορουμε να κρυψουμε εισοδηματα,δεν ειμαστε ελευθεροι επαγγελματιες.

Και μιας και εκαναν το εγκλημα να περιλαβουν καθε εργαζομενο και συνταξιουχο στην καταβολη του χαρατσιου αυτου ειπαν να το αποτελειωσουν κιολας,ετσι πρεπει ο καθενας μας να τρεχει με βεβαιωσεις και οτι χαρτια ζητησουν να αποδεικνυει οτι δεν ειναι ελεφαντας,και καλα εγω,μπορω να το κανω εστω και αν δεν το θελω.

Σκεφτειτε ενα ατομο με ειδικες αναγκες,εναν καθηλωμενο απο ασθενεια ανθρωπο,εναν ασθενη,πως θα τρεξει αυτος ο ανθρωπος να τακτοποιησει αυτο το ζητημα?

Απανθρωπο και τρομοκρατικο το κρατος που ζουμε,αφηνει τους κλεφτες ελευθερους και κυνηγαει τους φτωχους και αδυναμους,αστειοι και ανικανοι οσοι εχουν κυβερνησει τοσα χρονια,να μην εχουν καταφερει να κανουν εστω και την μικροτερη βελτιωση στην λειτουργια του ατασθαλου αυτου κρατους.

Και φυσικα τους βολευε τοσα χρονια αυτο,διοτι ειχαν τους διαφορους που κερδιζαν απο αυτο το χάλι ενω ο λαος ετρεχε να κανει φωτοτυπιες και αντιγραφα.

Και απο που να μαθει καποιος τι χαρτια χρειαζονται για δικαιολογητικα μιας και κανενα τηλεφωνο δεν απανταει απο την εφορια που ανηκω?
Το διαλυσε το διαλυμενο κρατος ο διαχειριστης της πλακας,ο αστειος οραματιστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: