Κυριακή, Ιουλίου 14, 2013

Κορόιδα Έλληνες! Φορολογική ασυλία στην τρόικα και την Task Force, δηλαδή σε αυτούς που επιβάλλουν νέους φόρους και κατασχέσεις στους Έλληνες πολίτες

Κορόιδα Έλληνες! Φορολογική ασυλία στην τρόικα και την Task Force, δηλαδή σε αυτούς που επιβάλλουν νέους φόρους και κατασχέσεις στους Έλληνες πολίτεςΦορολογική ασυλία σε τρόικα και Task Force με φωτογραφική διάταξη.
Προστασία από τεκμήρια και "πόθεν έσχες", για τους εκπροσώπους των δανειστών. Τι προβλέπει διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
Την ώρα που η μια φοροεπιδρομή, διαδέχεται την άλλη, η κυβέρνηση με φωτογραφική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, παρέχει φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", η διάταξη προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθώς απαλλάσσονται από τα
τεκμήρια διαβίωσης και το "πόθεν έσχες" της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.
Πιθανότατα κρίθηκε ότι τα συγκεκριμένα στελέχη, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απαλλαγή, από το 1,3 εκατομμύριο Ελλήνων ανέργων, που δεν απαλλάσσονται από τα τεκμήρια και θα κληθούν να πληρώσουν, παρά το ότι δεν έχουν εισοδήματα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για"κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα".
Η διάταξη αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που απαρτίζουν τα κλιμάκια των ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αφορά ακόμη και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν υπό τον Ράιχενμπαχ.
http://loutraki1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: