Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2013

Guardian: «Ελληνική κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή έχουν ενοχλητικά ίδιες ιδέες»

Στην δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ο Guardian, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη επίθεση του ακροδεξιού κόμματος, από την είσοδο του στη Βουλή.

Σε δημοσίευμα της, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην επίθεση την οποία χαρακτηρίζει«δολοφονική», αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, κατά του ακροδεξιού μορφώματος.


Η GuardianΗ Guardian
“ Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και παράλληλα επισημαίνει τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου, τον οποίο επιδιώκει η Χρυσή Αυγή με την ανοχή της κυβέρνησης, η οποία έχει ενοχλητικά ίδιες ιδέες με τη Χρυσή Αυγή σε θέματα δημόσιας τάξης, όπως επισημαίνει η Guardian. ”

«Περιγράφεται ως μια δολοφονική επίθεση και η πιο σοβαρή βιαιοπραγία από τότε που η εξτρεμιστική ομάδα μπήκε στο Κοινοβούλιο- 50 άτομα με λοστούς και ρόπαλα χτυπούσαν αριστερούς καθώς κολλούσαν αφίσες στην εργατική περιοχή του Περάματος», σημειώνει ο Guardian.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα σχολιάζει περαιτέρω την επίθεση των ακροδεξιών σημειώνοντας πως ενόψει του 39ου φεστιβάλ της ΚΝΕ, «Η επίθεση έρχεται εν μέσω φόβων πως η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Προβεβλημένα μέλη άλλωστε της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε Εμφύλιο», τονίζει ο Guardian.

Παράλληλα, ο Guardian παραθέτει και δηλώσεις αναλυτών οι οποίοι υποστηρίζουν πως η επίθεση των χρυσαυγιτών αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών.

Κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει πως «Πολλοί σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εαν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης, είναι ενοχλητικά ίδιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: