Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

Αναπολω

Το 1974 ημουν 15 χρονων,θυμαμαι την χουντα,το Πολυτεχνειο,τα ονειρα ολων μας για μια καλυτερη ζωη,τον κοσμο που ηταν φτωχος αλλα παντα περιμενε κατι καλυτερο,τις γειτονιες με τις μονοκατοικιες,τον Ολυμπιακο και το Καραισκακη,τον Καραμανλη που ειχε ερθει να φερει την δημοκρατια.

Δεν την εφερε τελικα.

Μετα περασανε πολλοι με υποσχεσεις,οι πολιτικοι ξεσαλωναν καθε φορα που ερχοντουσαν εκλογες,νεα ονοματα,γιοι των πατεραδων τους,Παπανδρεου λεει....ελπιδα,αλλαγη,εφερε βρωμια και σαπιλα μετα απο μερικα χρονια,μια ολοκληρη γενια μεγαλωσε με την αρπαχτη και τον πλουτισμο,η Μιμη και τα Ωνασεια,ολη μερα ζωντανη αναμεταδοση,θα ζησει ο Ελ Σιντ?
Θα πεθανει?

Πεθανε.

Το ξεσαλωμα συνεχιστηκε,χρηματιστηριο και Μαζερατι μαζι με Πορσε παρκαρισμενες στην Γλυφαδα,ξεφρενη ανοικοδομηση αναρχα και κακογουστια,ξερεις ποιος ειμαι εγω και τουπε,ενας λαος χαμενος απο το παρελθον του,στα μπουζουκια,στα μπουρδελα ξοδευε τα λεφτα του.

Μαυρες σακκουλες,παμπερς,λιτοτητα Σημιτης και ευρω για καλυτερες ημερες που δεν ηρθαν...για εμας...ηρθαν μονο για εκεινους.

Λεφτα υπαρχουν και μνημονια,απατεωνας Γαπ και συμμορια Πασοκ με χιλια ονοματα,Σαμαρας και Αδωνις και η φτηνεια στην πολιτικη μαζι με τον φασισμο.
Δυστυχια
Πεινα
Ανεργια
Για εμας
Οχι για αυτους.

Και ειπαμε να το νεο
Ερχεται
Νεο παιδι
με ιδεες και οραμα
και ελπιδα παλι

Και ηρθε

Και γαμησε καθε λεξη του συνταγματος
την χωρα
εμας
οχι τους δικους του,τους δικους του τους διορισε,τους πλουτισε,εμεις γιναμε χιτλερικοι,ακροδεξιοι και οχλος.

Και με περισιο θρασος συνεχιζει να βρυχαται,σε εμας,οχι σε αυτους που εσκυψε το κεφαλι,ψεμα,παραπληροφορηση,αριστερος φασισμος,απομειναρια ενωμενα για μια καρεκλα.

Λαθος μας
Που αλλαξαμε
που πιστεψαμε
που ελπισαμε
Οτι κοινοι απατεωνες μπορουν να αλλαξουν την χωρα.
Ουτε τα κορδονια των παπουτσιων τους δεν μπορουν να δεσουν.

Δεκα αιωνες δυσης εθνικης θα ζησεις απο εδω και μπρος.

Καλο κουραγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: