Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2010

Tο μισος Μεταξυ μας

Διαβαζω καθε μερα το www.press-gr.blogspot.com, οσοι εχετε διαβασει το ιστολογιο μου θα γνωριζετε οτι δεν υποστηριζω κανενα απο αυτα που λεγονται"κοματα"στην χωρα αυτη.

Το διαβαζω γιατι και πριν την ανοδο της τωρινης κυβερνησης στην εξουσια και τωρα δημοσιευει παντα οτι γινεται στην πολιτικη ζωη της χωρας ασχετα αν στην κυβερνηση ειναι αυτοι η οι αλλοι.

Και κανω και κατι αλλο,διαβαζω και τα σχολια των αναγνωστων του στα αρθρα που με ενδιαφερουν,και εκει ειναι που ξαφνιαζομαι δυσαρεστα....γιατι.....

Εμαστε ενας λαος που εχουμε ταλαιπωρηθει πολυ απο τους πολιτικους και τα κοματα,εχουμε εξευτελιστει θα ελεγα καλυτερα,μας εκαναν οπαδους αντι πολιτες,μας φερονται σαν υποδουλους αντι σαν ανθρωπους,μας μεταχειριζονται αναλογα με τις αναγκες τους,μας εμπαιζουν,μας κοροιδευουν,μας λενε ψεμματα.

Παρ'ολα αυτα εμεις σαν λαος.....

Αντι να ξυπνησουμε να ορθωσουμε το αναστημα μας και να απαιτησουμε τελως παντων να εκπληρωθουν οι υποσχεσεις που μονο υποσχεσεις εχουν μεινει......

Απλα ξεσπαμε ο ενας στον αλλον,με βρισιες απιστευτες,με σχολια ανεπιτρεπτα,με θυμο,με μισος.
Και ομως φιλοι μου δεν ειμαστε ετσι σαν λαος,γιατι τους αφηνουμε να μας παιζουν σαν πιονια απο το σκακι?

Βριζοντας καποιον ανωνυμα η επωνυμα....ανωνυμα συνηθως δεν πιστευω οτι θα μας λυσει καποιο απο ολα τα προβληματα που μας εχουν δημιουργησει αριστερες...ταχα η δεξιες κυβερνησεις,δεν ειναι εκει το προβλημα μας.

Αυτοι ειναι εκπαιδευμενοι,ξερουν τι ζητανε εχουν ειδικους συμβουλους,εχουν μεθοδο.

Σε αυτες τις εκλογες παιχθηκε το χειροτερο παιχνιδι σε βαρος μας,οι μεν εκλεψαν,καταληστεψαν,αφησαν την οικονομια σε μαυρο χαλι και εκαναν εκλογες προσπαθωντας να ξανακυβερνησουν,οι δεν, το ηξεραν,και ελεγαν ψεμματα,και εδιναν υποσχεσεις που γνωριζαν οτι δεν θα μπορεσουν να κρατησουν.

Και εμεις .....εσεις τρεχατε να ψηφισετε,την καλυτερη μερα,το"Πρωτα ο Πολιτης"την διαφανεια,και αλλα συνθηματα που συνθηματα θα μεινουν.

Αυτο που δεν εχουμε καταλαβει σαν λαος ειναι οτι ξεσπωντας τον θυμο μας ο ενας στον αλλον παιζουμε ακριβως το παιχνιδι που αυτοι θελουν,"διαιρει και βασιλευε"και εμεις σαν ηλιθιοι συνεχιζουμε.

Και οταν καταρακωθουν παλι ολες οι"ελπιδες μας"για καλυτερες μερες θα ξαναψηφισουμε τον νεο και"αφθαρτο"αρχηγο της αντιπαλης παραταξης,και περνανε τα χρονια και φευγουμε εμεις και αφηνουμε αυτη την σαπιλα να κυβερναει τα παιδια μας και τα εγγονια μας.

Οταν καταλαβουμε οτι οσο φτωχοτεροι γινομαστε εμεις τοσο πλουσιοτεροι γινονται εκεινοι,τοτε θα παψουμε να βριζουμε ο ενας τον αλλον και θα προσπαθησουμε εμεις για ενα καλυτερο μελλον για τους επομενους απο εμας,και μην ξεχναμε την ιστορια της αρχαιας Ελλαδας..

Εκει που οι πολιτες θανατωναν τους αρχηγους τους οταν εκαναν εγκληματα κατα του λαου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: