Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2010

Τα Λουμπεν



Η αναγνωση της πιο κατω αναρτησης συστηνεται να αναγνωστει με την συνοδεια του πιο πανω τραγουδιου.


Η εικονικη πραγματικοτητα που ζουσαμε επι δεκαετιες πηρε τελος.Η εικονα που μας ειχαν δημιουργησει οι πολιτικοι μας περι"Ισχυρης Ελλαδας"καταριπτεται με ανελεητο τροπο.

Τα πακετα καθε ειδους και ονοματος περασανε,τα διαβασαμε,κανανε βολτα και καταληξανε σε τσεπες ολιγων και εκλεκτων,ονοματα να μην λεμε,υποληψεις να μην θιγουμε.

Αυτοι οι πτωχοι πλην τιμιοι πολιτικοι,με αγνο ενδιαφερον για την χωρα,εργαζοντουσαν νυχθημερον μονο και μονο για το συμφερον της χωρας και των πολιτων της,ειχαν ομως και την"φουκαριαρα την μανα τους"επρεπε να φροντισουν και για εκεινην.

Τελικα ομως μπερδευτηκαν απο το πολυ χρημα και καταληξαν να φροντιζουν μονο την φουκαριαρα την μανα τους ξεχνοντας την χωρα στης οποιας το ονομα ειχαν ορκιστει να υπηρετησουν.
Και βγαινουν ολοι και διαμαρτυρονται...μα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.......

Και εσεις που ειστε διαφορετικοι τι κανατε οταν....

Βλεπατε τους αλλους να κλεβουν ασυστολα?
Ξερατε οτι οι μιζες πανε και ερχονται?
Ερχοταν η ωρα της ψηφοφοριας στις περιπτωσεις ασυλιας?
Ψηφιζατε στις εξεταστικες επιτροπες?
Ξερατε για τις περιουσιες των συναδελφων σας στην βουλη.

Η υποκρισια στο μεγαλειο της,βρωμικοι και εως και το κεφαλι μεσα στην βρωμια δεν
εχουν ακομη και τωρα το θαρρος και τον ανδρισμο να βγουν,οσοι τουλαχιστον δεν εχουν ανακατευτει με την μουχλα επιτελους και να παραδεχθουν οτι ηξεραν αλλα εκαναν τον ψοφιο κοριο.

Γιατι ολοι ηξεραν τον τροπο που λειτουργουσε αυτο το κρατος,και οι τωρινοι διαχειριστες που το παιζουν"εγω δεν γεννηθηκα εδω"και οι παλαιοτεροι που εκφραζουν την θλιψη τους γιατι οι υφισταμενοι τους παραδεχτηκαν τελικα οτι επαιρναν μιζες.

Και οσοι συνεχιζουν να λενε οτι δεν ειχαν ιδεα παραδεχονται απο μονοι τους την ανικανοτητα τους για αυτα που ψηφιστηκαν,δεν μπορει ενας ολοκληρος λαος να ξερει,να κυκλοφορουν ονοματα,να λεγονται πραγματα και αυτοι να μην εχουν παρει χαμπαρι.

Μονοι τους δημιουργησαν ενα κρατος κλεφτη,ενα κρατος αδιαφορο προς τον πολιτη,τις αναγκες και τα προβληματα του.
Τα νομοσχεδια δεν τα ψηφισαμε εμεις,εκεινοι τα ψηφισαν,και στο μονο που παντα συμφωνουσαν και ψηφιζαν ολοι ηταν οι αυξησεις και η ασυλια τους.

Γυρνωντας τωρα στην δεκαετια του'50 ισως γινουμε πιο ανθρωποι,ξεχασουμε οτι το ακριβο αμαξι και το ρετιρε δεν μας κανουν καλυτερους απο τον διπλα μας,θα ξεχασουμε τα εισαγομενα και θα γυρισουμε στα δικα μας προιοντα.

Τερμα τα χαβιαρια λοιπον,καιρος να ξυπνησουμε και να καταλαβουμε οτι οταν ενας λαος αφηνει την τυχη του σε λιψους ανθρωπους,τους ψηφιζει και τους ξαναψηφιζει,δεν τους ελεγχει,δεν απαιτει,τους χειροκροταει και τους θεωρει ανωτερους.

Τοτε ειναι αξιος της τυχης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου