Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Τοσο αχρηστος ειμαι?


Διαβαζω τα ποθεν Αισχος των πολιτικων μας και μενω με το στομα ορθανοιχτο,παντα ηξερα οτι τα εχουν οικονομισει,οτι κουβαλανε τεραστιες περιουσιες...τοσο ομως δεν το πιστευα ποτε.

Σε αντιπαραθεση κοιταω το μικρο διαμερισμα που μενω 42 τετραγωνικα ζεστης το καλοκαιρι και κρυου τον χειμωνα,τις μηδαμηνες καταθεσεις μου στην τραπεζα και σκεφτομαι.

Δεν μπορουσα κι'εγω να αρχισω να κλεβω απο μικρος?να μπω ανεπαγγελτος σε ενα κομμα,να κολλαω αφισες,να ανεβω υποσχομενος οτι θα λυσω τα προβληματα των αλλων?
Να χωθω σε εναν δημοσιο οργανισμο,να γινω καποιος που υπογραφει χρηματοδοτησεις και εργα,να μπω στο κοινοβουλιο και να καθομαι?
Να ψηφιζω οτι μου λενε,να ακολουθω εντολες,να σκυβω το κεφαλι στους απο πανω και να κλωτσαω τους απο κατω?

Να εχω σπιτια εκατομμυριων,καταθεσεις σε συναλλαγμα και ευρω,και μετα.........

Να ενδιαφερομαι ταχα αν ο αλλος εχει να φαει αλλα στ'αληθεια να μην με ενδιαφερει καθολου,να νομοθετω πανω στην ανεχεια του διπλανου μου,να κανω εξεταστικες χωρις αποτελεσμα,να κατηγορω την διαφθορα των αλλων κανοντας τα στραβα ματια για την δικη μου,να κανω αγωγες επειδη με εθιξαν οτι εκλεψα ενω γνωριζω οτι το εκανα.

Να σερνω την χωρα στην σωτηρια του ΔΝΤ,να καταστρεφω την μελλοντικη ζωη των πολιτων της,να θεωρω την υποδουλωση ως λυση,να εμφανιζομαι ως σωτηρας οταν εκτελω εντολες αλλων.

Τοσο αχρηστος ειμαι?
Γιατι και με ποιο μυαλο αλλοι μπορεσαν να τα κανουν ολα αυτα και εγω δεν μπορουσα?

4 σχόλια:

  1. Γιατι δεν ισχυουν ολ'αυτα.
    Καταλαβαίνω την αγανακτηση σου για τη γενικοτερη κατασταση της χωρας μας, αλλα η περιγραφη σου του πως γινεται κανεις πολιτικος ειναι υπεραπλουστευμενη και με πολλα "κλισε".

    Επισης. Οι περισσότεροι πολιτικοί οι οποιοι έχουν μεγαλη περιουσια ειτε ειχαν κανει περιουσια πριν μπουν στην πολιτικη (χαρη σ'αυτη ανελιχθηκαν) ειτε την κληρονομησαν (και παλι χαρη σ'αυτη ανελιχθησαν)...

    Δεν μπαινει κανεις στην πολιτική για να πλουτισει, εκτος αν ειναι ο Μητσοτακης, ο Τσοχατζοπουλος, ο Βουλγαρακης (μεσω επιχειρηματικης δραστηριοτητας) ή ο Μαντέλης.

    Και επειδη ξερω οτι θα μου πεις "τι λες μωρε, ολοι λαμογια είναι", μπορεις να μου πεις τα ονοματα των 300 βουλευτων απο το μυαλο σου χωρις να κοιταξεις στη σελιδα της Βουλής? αν όχι τοτε μην τους κρινεις ολους με ενα χαρακτηρισμο.

    Κατα τ'αλλα, πολυ καλο το μπλογκ σου, το παρακολουθω ενιοτε, αλλα δεν μου αρεσει το κολημα σου τελευταια με τη λεσχη Μπιλντενμπεργκ. μπορεις να γραψεις ωραια αρθρα, οπως το "μια μερα χωρις ΜΜΕ". Γιατι αναλωνεσαι δειαρκως στη Μπιλντενμπεργκ.

    Αν θες να μου απαντησεις, μπες:
    unionist-greece.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση σου,με την Λεσχη Μπιλντερμεργκ ασχολουμε περισσοτερο απο τον καιρο που διαβασα αρκετα πραγματα περι αυτης,απο τοτε που εχει αρχισει ο Τρισε,Ο Παπανδρεου και αλλοι πολλοι να μιλανε για παγκοσμια διακυβερνηση,απο τοτε που ενω ηξεραν την κατασταση απο περισυ τον ιουνιο και μπορουσαν να κανουν πολλα για να την διορθωσουν εκεινοι προτιμισαν να κατσουν με σταυρωμενα χερια και να ασχολουνται με νομοσχεδια ασχετα.

    Και τελικα αν διαβασει καποιος τις επιδιωξεις τις λεσχης αυτης και συγκρινει τις πραξεις και τα λογια των κυριων αυτων βγαζει ενα συμπερασμα.
    Σωστο η λαθος αυτο ειναι αλλο,προτιμω να ειναι λαθος και αυτο και να ειναι αχρηστα τα οσα διαβασα,αυτο θα το δειξει το μελλον ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχιζοντας...περι κλεφτων,οταν σε μια κοινωνια καποιοι εξαπατουν,η κλεβουν,η καταχραζονται το μοχθο των αλλων....
    Και καποιοι το ξερουν,το βλεπουν το καταλαβαινουν,και δεν κανουν τιποτα επι δεκαετιες για να το σταματησουν,ειναι και αυτοι συννενοχοι.
    Κλεφτες η μη εχουν παθητικο ρολο στην κλοπη,συνεργεια το λενε ηθικη καλυψη το λενε...νομικος δεν ειμαι.
    Το ξερω οτι ολοι δεν εχουν κλεψει αλλα με την ψηφο τους στις εξεταστικες αφησαν τους κλεφτες να χαιρονται,με την ανοχη τους,την σιωπη τους,την καλυψη τους ειναι και αυτοι ενοχοι.

    Ολοι ηξεραν ειναι γεγονος πλεον,απο μεηλ,απο γραμματα,απο αποδειξεις,απο καταθεσεις.
    ΟΛΟΙ,χωρις εξαιρεση.Και οσο κρατανε και τα δυο κομματα τους κλεφτες μεσα στουε κολπους τους τοσο χειροτερα θα πηγαινουν τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεκτον...
    Ισως διαφωνω με το βαθμο στον οποιο υποστηρίζεις το επιχειρημα σου (η πολιτική δεν είναι καμια φρα πιο πολυπλοκη απ'οσο νομιζουμε), αλλα το γεγονος που περιγραφεις ειναι καθ'ολα δεκτον!

    χαρηκα
    Unionist

    ΑπάντησηΔιαγραφή