Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

Συμορια Ανθελληνων




Απο την γεννηση του Ελληνικου κρατους και μετα την δολοφονια του Καποδιστρια η Ελλαδα ειχε την ατυχια εκτος ελαχιστων περιπτωσεων να κυβερναται απο συμοριες.

Γαλλοφιλοι,Αγγλοφιλοι,Ρωσοφιλοι στην αρχη,μετα απο την επικρατηση της αυτοκρατοριας της Αμερικης οι Αμερικανοφιλοι παρα τα συνθηματα που ειχαν, ανελαβαν τα υνια της χωρας.

Απο την ιδρυση της η Ελληνικη Δημοκρατια δεν ενεπνεε καμμια εμπιστοσυνη στον λαο,περασαν πολεμοι,δικτατοριες,και να το μεγαλο ονειρο που εγινε πραγματικοτητα.
Οχι για εμας,για τις συμοριες που κυβερνησαν τοσα χρονια,ενας λαος με ελλειψη ενδιαφεροντος ενεδωσε στις υποσχεσεις τους για καλυτερες μερες ενω εκεινοι θωρακιζαν την ασυλια και τα δικαιωματα τους με φροντιδα.

Οι νομοι ολοι φτιαγμενοι για να παραβιαζονται,οι παρανομιες τους για να καλυπτονται,αν πραγματικα ηθελαν μια δημοκρατια που ενδιαφερεται για την χωρα ειχαν ολα τα εφοδια για να την δημιουργησουν,δεν ηθελαν απλα,αλλαξαν το συνταγμα για πολλους λογους ποτε ομως για να αλλαξουν το καθεστως την ασυλιας τους απο καθε παρανομια.

Γιορταζαν καθε χρονια την γιορτη της δημοκρατιας στο προεδρικο μεγαρο,οι συμοριες και οι φιλοι τους,ο λαος δεν γιορταζε ποτε αυτη την μερα,ειναι απο τα παραξενα αυτου του τοπου.
Διορισαν συγγενεις,γνωστους,ψηφοφορους,εκλεψαν απο οπου μπορουσαν να κλεψουν,πλουτισαν,το θρασος τους μεγαλωσε,εφαγαν αποθεματικα,εφαγαν απο παντου,το θρασος τους αμειωτο,ακομη και σημερα βγαινουν και παριστανουν τους ανιδεους για οτι εχει συμβει,δεν ζουσαν ταχα τοτε?

Ποιες νεες ελπιδες και ποιες νεες ημερες υποσχονται?τι αλλαξαν?συμοριες ηταν,συμοριες παραμενουν,τολμαει κανεις τους να διατυπωσει αντιθετη γνωμη?
Ποιος τολμαει να φερει αντιρρηση στον εκαστοτε αυτοκρατωρα διαχειριστη?
Και αν εκφρασουν ποτε αντιρρηση μετα πως πανε και ψηφιζουν τα νομοσχεδια που δεν ηθελαν καν να ακουσουν για αυτα?

Η τωρινη συμορια ειναι η συμορια του πονου,και της θλιψης,προσπαθουν ταχα για καλυτερα μετρα για τον λαο οταν ξερουν οτι εχουν υπογραψει οτι χειροτερο εχει υπογραφει ποτε.

Το μνημονιο με το ΔΝΤ,η παραδοση της χωρας αμαχητι στους δανειστες της,την ιδια ωρα οι μειονοτητες ζητουν επαναπροσδιορισμο,οι τουρκοι κανουν βολτες και γυμνασια,η Μακεδονια ειναι θεμα προς διαπραγματευση,οι Αλβανοι μιλανε για περιουσιες που τους πηραμε.

Το χαλι αυτης της σημοριας ειναι οτι εκτος απο ανιδεοι ειναι και ανθελληνες,θεωρουν τους εαυτους τους αφθαρτους ξεχνωντας οτι οι περισσοτεροι ηταν μελη και σε προηγουμενα κοινοβουλια,ξεχνοντας οτι κατα τον νομο οταν βλεπεις καποιον να κλεβει,να παιρνει μιζες,να εξαπατα και τον καλυπτεις,τοτε εισαι ενοχος και εσυ,και εκεινοι εβλεπαν,ηξεραν και τωρα ειναι μωρες παρθενες ξαφνικα.

Η Συμορια αυτη των εντολοδοχων διαχειριστων προσπαθει να δειξει ενα προσωπο που δεν εχει,το ανθρωπινο,ειναι ευκολο να λες οτι νοιαζεσαι για τον λαο την ιδια ωρα που εχεις κοψει ενα σημαντικο μερος του εισοδηματος ακομη και του πιο φτωχου μερους του.

Ειναι ευκολο να κλαις και να πονας στα καναλια,την στιγμη που νομοθετεις σκληροτερα και απο το μνημονιο μετρα.

Το δυσκολο ειναι να αγαπας τον τοπο που γεννηθηκες,να ενδιαφερεσαι για το καλο της χωρας σου και οχι των τραπεζιτων.

Το δυσκολο ειναι να εισαι Ελληνας στην ψυχη και οχι παραπαιδι ξενοφερτης παιδειας,να πολεμας μεχρι τελους για ενα καλυτερο μελλον και οχι να βυθιζεις πολλες γεννιες στο αβυσαλεο σκοταδι της υποδουλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου