Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

Στου κασιδη το κεφαλι



Τριαντα χρονια πισω και παλι απο την αρχη,παλι η λιτοτητα στο προσκηνιο,παλι η ερημη η χωρα στον κυκλωνα της ανεργιας,διαβαζω οτι πολλοι νεοι σκεπτονται,αν δεν το εχουν ηδη κανει πραξη να μεταναστευσουν στο εξωτερικο,για μια καλυτερη ζωη,παλι μεταναστες δηλαδη.

Ο Πληθωρισμος ανεβαινει την ωρα που οι μισθοι χανουν το ενα τεταρτο της αξιας τους,οι διαχειριστες μας διαβεβαιωνουν οτι ολα πανε καλα την ωρα που συζητιουνται τα νεα μετρα που θα παρουν απο το Φθινοπωρο,παλι εναντια στους μη προνομιουχους,ναι...σε αυτους που προεκλογικα ελεγαν οτι θα προστατευαν.

Η σκανδαλολογια συνεχιζεται χωρις αποτελεσμα,οι εξεταστικες το ιδιο,λογικα ετσι οπως πανε θα τελειωσουν μαζι με την θητεια της τωρινης διαχειρισης,δεν λεω κυβερνηση,γιατι αυτοι κυβερνηση δεν ειναι.
Στο μεσοδιαστημα βγαινει ο γνωστος τσαρλατανος τους και λεει μαλακιες,και παλι μας ενημερωσε οτι βολεψαν σε δημοσιο διαφοροι τις κορες,τα ανηψια,και γενικα ολους τους συγγενεις τους,για να αποκαλυφθει αμεσως μετα οτι και ο ιδιος εχει κανει το ιδιο παρανομες πραξεις.

Και ενω οπουδηποτε αλλου στον κοσμο καποιος θα ζητουσε συγνωμμη και θα πηγαινε σπιτι του,εδω αδιαντροπα συνεχιζουν να απομυζουν τον ιδρωτα μας,αδιαντροπα συνεχιζουν να βγαινουν στα καναλια και να το πεζουν αθωες περιστερες,γενικα μια ξεφτιλα σε ολικη μορφη.

Και εμεις ακομη και τωρα μετα εννεα μηνες κοιταμε ξαφνιασμενοι αυτο που μας βρηκε,προσπαθουμε να καταλαβουμε τι εγινε,μετραμε το υπολοιπο της ζωης μας με βαση τις αποφασεις που εκεινοι παιρνουν για μας.

Και λες οτι τοσα χρονια μαλλον αλλοι τις επαιρναν τις αποφασεις,καποιοι αγνωστοι και οχι οι ιδιοι αυτοι που τωρα μιλανε για φαγοποτι,για παρανομες προσληψεις,για μιζες.
Μαλλον ολα αυτα τα χρονια κοιμοντουσαν και ξαφνικα τωρα που τα καταβροχθησαν ολα σηκωθηκαν και ειδαν το χαλι μας το μαυρο και αναρωτηθηκαν.....

Μα ποιος τα εκανε ολα αυτα?

Λογικα αφου οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι πληρωνουν την νυφη,οι ιδιοι πρεπει να δημιουργησαν ολα τα προβληματα αυτα,οι πολιτικοι ηταν αποντες τοτε,εβγαζαν επωφελεις νομους και δεν προσεχαν τι συνεβαινε.

Εμεις τελικα και ας ειμαστε ειλικρινεις φταιμε για ολα,εμεις ψηφιζαμε ολους αυτους τους ανικανους,τους γελοιους,τους κλεφτες,να μας κυβερνανε,και τους ψηφιζαμε και στις πρωτες θεσεις,λες και ειχαν επιτυχει τιποτα σπουδαιο στην προηγουμενη θητεια τους..

Αλλαζουμε η βουλιαζουμε ειπε ο εκ της αμερικης διαχειριστης μας.

Μας ειχε δωσει μια εναλλακτικη.

Το οτι και θα αλλαξουμε και θα βουλιαξουμε ομως δεν μας το ειχε πει.

Και δεν ηταν και το μονο που μας ειχε κρυψει,ο αλανθαστος επι δεκαετιες υπουργος και νυν διαχειριστης,μας ειχε κρυψει πολλα.

Ας προσεχαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου