Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Προ-αστεια-κος

Χρησιμοποιω πολλες φορες το μετρο η τον προαστειακο για να παω στο Κορωπι,ευτυχως που φτιαχτηκε και αυτο διοτι μαζι με την Αττικη οδο ειναι τα μονα που χρησιμοποιουμε απο οσα εργα εγιναν για τους Ολυμπιακους αγωνες,πας γρηγορα σε μερη που παλαιοτερα εκανες να πας ωρες.

Ο σταθμος στο Κορωπι αρχισε να λειτουργει και ηταν αψογος,σιγα-σιγα ομως η εγκαταλειψη του αρχισε να δειχνει τα σημαδια της,τις περισσοτερες φορες εβρισκα τα ανσανσερ να μην λειτουργουν,αλλες φορες τις κυλιομενες,επειτα αρχισαν να μην λειτουργουν τα εκδοτικα μηχανηματα με αποτελεσμα να τρεχει ο κοσμος να βγαζει εισητηρια στην αλλη πλευρα του σταθμου που δεν επικοινωνει αμεσα με αυτην που τα μηχανηματα δεν λειτουργουν.

Τελικα παγιωθηκε η κατασταση γιατι στην αρχη καποιος ενδιαφεροταν και επισκευαζε οτι χαλαγε,ετσι τους τελευταιους μηνες και οι ανελκυστηρες και οι κυλιομενες σκαλες και τα μηχανηματα εκδοσης εισητηριων ειναι σχεδον μονιμα χαλασμενα.
Σε παραπονα μας στα εκδοτηρια μας απαντουσαν οτι εχουν ενημερωσει την διοικηση της Τρενοσε και εκεινη εχει δειξει πληρη αδιαφορια,την ιδια ωρα οι επιβατες τρεχουν σαν παλαβοι να προλαβουν το μετρο η τον προαστειακο μιας και τα μηχανηματα δεν λειτουργουν η οταν λειτουργουν το ενα απο αυτα εκδιδει εισητηριο μονο με το ακριβες αντιτιμο και οχι εστω με ενα ευρω και πενηντα λεπτα.

Η απορια μου ειναι:
Αν καποιο ατομο με ειδικες αναγκες η ηλικιωμενο θελει να μετακινηθει...πως θα το κανει?
Πετωντας?
Πως θα ανεβει η θα κατεβει τις σκαλες που οι περισσοτερες εχουν ξεκολησει απο τα σιδερενια στηριγματα τους με κινδυνο καποιον τραυματισμο?

Και τελικα τι θελει η Τρενοσε?
Να μην μετακινειται ο κοσμος απο την περιοχη με τον προαστειακο η το μετρο?
Εκανα γραπτη αναφορα στην διοικηση,περιενω μια απαντηση,γιατι οτι φτιαχτηκε με εκατομμυρια ευρω το εχουν παρατησει να καταρρεει και δεν δειχνουν κανενα ενδιαφερον?

Λετε να απαντησουν?

Αξιοτιμε Κυριε,Κυρια
Μετακινουμαι συχνα μεταξυ Αθηνων και Κορωπιου και θα ηθελα να σας ενημερωσω για την καρασταση της λειτουργισς του σταθμου αυτου.
Κατ'αρχην ο Σταθμος χωρις υπερβολη καταρρεει,εχει δυο ανσανσερ για αναπηρους και ατομα με ειδικες αναγκες συν ηλικιωμενους οι οποιοι ειναι εκτος λειτουργιας εδω και μηνες,συν το οτι οι δυο κυλιομενες σκαλες ειναι και αυτες εκτος λειτουργιας κανει αυτον τον σταθμο απροσπελαστο για τα ατομα αυτα,οσες φορες παραπονεθηκα και εγω και αλλοι επιβατες η απαντηση ειναι οτι η Τρενοσε εχει ενημερωθει αλλα δεν δινει καμια σημασια σε αυτην την κατασταση.

Επισης τα μηχανηματα εκδοσης εισητηριων ειναι σχεδον μονιμα χαλασμενα με αποτελεσμα να τρεχουμε να βγαλουμε εισητηριο στο εκδοτηριο του σταθμου το οποιο ειναι στην απεναντι πλευρα του δρομου η οποια δεν εχει επικοινωνια απ ευθειας με την δεξια οπως ερχεται καποιος απο το Κορωπι πλευρα.

Η ταλαιπωρια ειναι αφανταστη ιδιαιτερα για ατομα που δεν μπορουν να το κανουν αυτο καθε μερα,το αλλο παραξενο ειναι οτι ενα απο τα δυο μηχανηματα εκδοσης εισητηριων βγαζει εισητηριο μονο με το ακριβες αντιτιμο και δεν δινει ρεστα,τετοιο δεν εχω ξαναδει πουθενα στον κοσμο και εχω γυρισει αρκετες χωρες.
Επικοινωνησα με την γραμματεα του υπουργου μεταφορων και μου ζητησε να σας ενημερωσω και να μου δωσετε μια απαντηση ποτε επιτελους θα διορθωθουν αυτα τα δυσαρεστα που συμβαινουν εκει.
Ο προαστειακος και το μετρο ειναι τα δυο μαζι και με την αττικη οδο απομειναντα απο την Ολυμπιαδα που διευκολυνουν παρα πολυ την ζωη μας.
Ειναι λογικο λοιπον να θελουμε να διατηρηθουν σε μια καλη κατασταση για να συνεχιζουν να μας εξυπηρετουν.
Κατι αλλο που μπορει να δημιουργησει τραυματισμους ειναι οτι οι τσιμεντενιες σκαλες εχουν ξεκολλησει απο το σιδερενιο στηριγμα τους ...οχι ολες,αλλα αυτο μπορει να επιφερει τραυματισμο σε καποιον επιβατη.
Σας ευχαριστω
x.tega@osenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου